Teveel betaald loon terugvorderen

Teveel betaald loon terugvorderen

Wil je teveel betaald loon terugvorderen?

Fouten gebeuren, zoals te veel overmaken of te weinig loonheffing inhouden. Informeer de betreffende medewerker direct. Vaak betaalt deze het bedrag terug. Lukt dat niet? Wij helpen je om het geld te vorderen waar je recht op hebt.

Teveel loon betaald?

Houd er rekening mee dat het de medewerker duidelijk moet zijn dat er teveel loon is betaald. Kon de medewerker dat niet weten en is het geld al betaald? Dan is het niet zomaar mogelijk om dit terug te vragen of te verrekenen met een volgende betaling. Het kan complexer zijn om dit voor elkaar te krijgen, dus daar kunnen we je goed bij helpen.

Kun je het loon terugvorderen?

Wil je het teveel betaald loon terugvorderen? Wij brengen de situatie graag voor je in kaart, om er aan te geven wat er mogelijk is. Zo weet je zeker dat je de juiste stappen volgt, bijvoorbeeld door de medewerker op tijd op de hoogte te brengen.

Wij brengen voor je in kaart wat de mogelijkheden zijn en of het juridisch mogelijk is om het geld terug te vorderen. Dus is dat mogelijk, maar weigert de medewerker het bedrag over te maken? We kunnen je helpen dit bedrag terug te vorderen, zodat je als werkgever geen bedragen betaalt waar je niet toe verplicht bent.

4x teveel betaald

Benieuwd in welke gevallen er lastige situaties kunnen ontstaan met teveel betaald loon dat je wilt terugvorderen? Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij:

Bij eindafrekening

Vind er een afrekening plaats met jouw medewerker, die uit dienst is gegaan? Het kan zijn dat je teveel overmaakt, en daar pas later achter komt. Het kan in dat geval lastig zijn om het geld terug te krijgen. Vooral als de medewerker niet op een fijne manier weggegaan is kan dit een lastige kwestie zijn. Wij kunnen helpen de eindafrekening in kaart te brengen, om vervolgens na te gaan of het mogelijk is het bedrag alsnog terug te vorderen.

Te hoge inschaling

Heeft er een te hoge inschaling plaatsgevonden, bijvoorbeeld al een aantal jaren en is daar eigenlijk nooit wat over gezegd? Als je de medewerker zomaar minder gaat betalen loop je het risico dat diegene dat niet accepteert. Er kans zelfs een rechtszaak volgen, die je niet automatisch zal winnen. Vaak komt de rechter de medewerker gedeeltelijk tegemoet, bijvoorbeeld door een overgangsperiode voor te stellen.

Te weinig loonheffing

Heb je te weinig loonheffing ingehouden, waardoor de medewerker eigenlijk te veel ontvangen heeft? Ook dat is een lastige situatie, waarin je eigenlijk nog bedragen tegoed hebt. Dit is niet zo makkelijk, omdat de medewerker in alle redelijkheid waarschijnlijk niet kon weten dat je eigenlijk niet genoeg inhield en het netto-bedrag lager had moeten zijn.

Persoonlijke toeslagen

Is er sprake (geweest) van persoonlijke toeslagen, zoals die voor een ploegendienst? Soms blijkt later dat je die te lang hebt uitbetaald, terwijl de medewerker daar al geen recht meer op had. Het kan dan lastig zijn om dit terug te vorderen, al zijn er mogelijkheden.

Maak kennis met onze incasso specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin in de Amsterdamse Zuidas, op Van Leijenberghlaan 199 D, garant voor topkwaliteit incassodiensten.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Teveel betaald loon terugvorderen

Wil je teveel betaald loon terugvorderen en ben je benieuwd op welke manier je dat kunt doen? Of loop je tegen problemen aan, omdat een medewerker aangeeft niet mee te willen werken? In die situaties kunnen wij je als incassobureau goed adviseren over wat er mogelijk is. We brengen de situatie voor je in kaart, waarna we aangeven wat er mogelijk is en wat we daarin voor je kunnen betekenen. We geven je een gedegen incasso advies.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Teveel betaald loon terugvorderen?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]