Teveel betaald loon terugvorderen

Teveel betaald loon terugvorderen

Wil je teveel betaald loon terugvorderen?

Een foutje is snel gemaakt. En het kan bovendien op meerdere manieren verkeerd gaan, waardoor je te veel overmaakt en je bijvoorbeeld te weinig loonheffing inhoudt. In al die gevallen is het belangrijk om de medewerker daar meteen van op de hoogte te brengen. In de meeste gevallen zal degene waar het om gaat het bedrag natuurlijk gewoon aan je terugbetalen. Maar lukt dat niet? Wij kunnen helpen het geld alsnog terug te vorderen, omdat je daar recht op hebt.

Houd er rekening mee dat het de medewerker duidelijk moet zijn dat er teveel loon is betaald. Kon de medewerker dat niet weten en is het geld al betaald? Dan is het niet zomaar mogelijk om dit terug te vragen of te verrekenen met een volgende betaling. Het kan complexer zijn om dit voor elkaar te krijgen, dus daar kunnen we je goed bij helpen.

Kun je het loon terugvorderen?

Wil je het teveel betaald loon terugvorderen? Wij brengen de situatie graag voor je in kaart, om er aan te geven wat er mogelijk is. Zo weet je zeker dat je de juiste stappen volgt, bijvoorbeeld door de medewerker op tijd op de hoogte te brengen.

Wij brengen voor je in kaart wat de mogelijkheden zijn en of het juridisch mogelijk is om het geld terug te vorderen. Dus is dat mogelijk, maar weigert de medewerker het bedrag over te maken? We kunnen je helpen dit bedrag terug te vorderen, zodat je als werkgever geen bedragen betaalt waar je niet toe verplicht bent.

4x teveel betaald

Benieuwd in welke gevallen er lastige situaties kunnen ontstaan met teveel betaald loon dat je wilt terugvorderen? Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij:

 • Bij eindafrekening
  Vind er een afrekening plaats met jouw medewerker, die uit dienst is gegaan? Het kan zijn dat je teveel overmaakt, en daar pas later achter komt. Het kan in dat geval lastig zijn om het geld terug te krijgen. Vooral als de medewerker niet op een fijne manier weggegaan is kan dit een lastige kwestie zijn. Wij kunnen helpen de eindafrekening in kaart te brengen, om vervolgens na te gaan of het mogelijk is het bedrag alsnog terug te vorderen.
 • Te hoge inschaling
  Heeft er een te hoge inschaling plaatsgevonden, bijvoorbeeld al een aantal jaren en is daar eigenlijk nooit wat over gezegd? Als je de medewerker zomaar minder gaat betalen loop je het risico dat diegene dat niet accepteert. Er kans zelfs een rechtszaak volgen, die je niet automatisch zal winnen. Vaak komt de rechter de medewerker gedeeltelijk tegemoet, bijvoorbeeld door een overgangsperiode voor te stellen.
 • Te weinig loonheffing
  Heb je te weinig loonheffing ingehouden, waardoor de medewerker eigenlijk te veel ontvangen heeft? Ook dat is een lastige situatie, waarin je eigenlijk nog bedragen tegoed hebt. Dit is niet zo makkelijk, omdat de medewerker in alle redelijkheid waarschijnlijk niet kon weten dat je eigenlijk niet genoeg inhield en het netto-bedrag lager had moeten zijn.
 • Persoonlijke toeslagen
  Is er sprake (geweest) van persoonlijke toeslagen, zoals die voor een ploegendienst? Soms blijkt later dat je die te lang hebt uitbetaald, terwijl de medewerker daar al geen recht meer op had. Het kan dan lastig zijn om dit terug te vorderen, al zijn er mogelijkheden.

Teveel betaald loon terugvorderen

Wil je teveel betaald loon terugvorderen en ben je benieuwd op welke manier je dat kunt doen? Of loop je tegen problemen aan, omdat een medewerker aangeeft niet mee te willen werken? In die situaties kunnen wij je als incassobureau goed adviseren over wat er mogelijk is. We brengen de situatie voor je in kaart, waarna we aangeven wat er mogelijk is en wat we daarin voor je kunnen betekenen. We geven je een gedegen incasso advies.

Meer weten?

Heb je nog vragen over teveel betaald loon terugvorderen?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews