some alt text

Deurwaardersexploot

Wat is het deurwaardersexploot en wanneer kun je daar gebruik van maken?

We zijn gespecialiseerd in incasso en juridische procedures, bijvoorbeeld als het tijdens de minnelijke fase niet lukt om een factuur of vordering te innen.

We krijgen regelmatig vragen over het deurwaardersexploot en de manier waarop je daar gebruik van kunt maken. Op het moment dat je een relatie wilt dagvaarden en bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met een gerechtelijke procedure.

Wat is een deurwaardersexploot?

Het deurwaardersexploot is een door de deurwaarder uitgereikte akte. Daarin wordt een officiële mededeling gedaan of er wordt een document mee overhandigd. Het is een officiële en juridische handeling, dat het bewijs levert dat degene aan wie de mededeling is gedaan die ook heeft ontvangen. Bovendien kun je ermee bewijzen dat het document is overhandigd, waardoor daarover achteraf geen twijfel meer kan bestaan.

Tip: het is belangrijk om te bewijzen dát de mededeling of het document is overhandigd. Daarnaast zorgt het deurwaardersexploot ervoor dat bewezen kan worden wannéér dat is gebeurd. Samen zorgt het voor het benodigde bewijs om een juridische zaak af te kunnen wikkelen.

Mogelijkheden: dagvaarding en meer

Benieuwd waarvoor je gebruik kunt maken van het deurwaardersexploot? Het gaat natuurlijk om de dagvaarding, waar je de term wellicht van kent. Op het moment dat je iemand wilt laten dagvaarden gebeurt dat met een dergelijk exploot.

Toch zijn er meer mogelijkheden, dus we zetten die voor je op een rij:

 • Dagvaarding
  Moet er een dagvaarding worden uitgebracht? Het is belangrijk om dat te doen bij deurwaardersexploot. Op die manier kan de ander nooit ontkennen de dagvaarding te hebben ontvangen.
 • Verjaringstermijn
  Is er sprake van een verjaringstermijn die gestuit moet worden? Ook in dat geval is het mogelijk om gebruik te maken van een deurwaardersexploot.
 • Rechtelijke uitspraak
  Heeft de rechter uitspraak gedaan en moet er op basis daarvan een actie volgen? Door de uitspraak per deurwaardersexploot te overhandigen moet de ander daar naar handelen.

We zijn gespecialiseerd in het werk met deurwaarders, waarvoor we natuurlijk beschikken over een aantal loyale en sterke contacten. Dat betekent dat we zowel de minnelijke fase voor de incasso als de juridische fase goed kunnen begeleiden.

We zorgen er tijdens de gerechtelijke periode voor dat de belangrijke stappen worden gezet en dat we ons netjes houden aan de voorschriften die er gelden. Daarover kunnen we je uitgebreid adviseren, bijvoorbeeld als je wilt weten op welke manier we gebruik maken van het deurwaardersexploot.

Deurwaardersexploot: ervaren specialisten

Wil je meer weten over het deurwaardersexploot, beslagexploot of sommatie-exploot ( sommatie-exploot betekend dat de gerechtsdeurwaarder de openstaande factuur(en) aan debiteur persoonlijk overhandigd, zonder tussenkomst van de rechter, en debiteur sommert deze binnen 24 uur te betalen) of ben je benieuwd op welke manier we dat in jouw situatie kunnen inzetten? Uiteraard denken we graag mee over zowel de minnelijke als de eventuele gerechtelijke fase van incasso. Op die manier zorgen we ervoor dat je jouw openstaande vordering of factuur betaald krijgt.

Dat doen we via ons platform voor de minnelijke fase en met bijvoorbeeld een deurwaardersexploot op het moment dat dit niet lukt. Uiteraard zorgen we er zelfs binnen de juridische fase voor dat we op een nette en vriendelijke wijze communiceren, zonder dat we daarmee afbreuk doen aan het dwingende karakter daarvan. Wij begrijpen waar jij naar op zoek bent en op welke wijze we je daarmee kunnen helpen, bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van een deurwaardersexploot.

10 tips voor het opstellen van een goed deurwaardersexploot:

 1. Zorg ervoor dat het exploot duidelijk is en gemakkelijk te begrijpen is. Gebruik eenvoudige taal en vermijd juridische termen waar mogelijk.
 2. Vermeld de naam van de rechtbank waarbij het exploot is ingediend en de naam van de rechter die het exploot heeft uitgevaardigd.
 3. Geef duidelijk aan wat het doel is van het exploot en wat de geadresseerde moet doen.
 4. Vermeld de datum waarop het exploot is uitgevaardigd en de datum waarop de geadresseerde moet verschijnen of de handeling moet uitvoeren.
 5. Voeg bijlagen toe die relevant zijn voor het exploot, zoals een kopie van de dagvaarding of een kopie van het vonnis.
 6. Zorg ervoor dat het exploot ondertekend is door een deurwaarder of een andere bevoegde persoon.
 7. Maak een kopie van het exploot voor de geadresseerde en zorg ervoor dat het originele exploot goed verzonden wordt.
 8. Zorg ervoor dat het exploot op tijd verzonden wordt, zodat de geadresseerde voldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op de rechtszitting of om de handeling uit te voeren.
 9. Zorg ervoor dat het exploot op de juiste manier betekend wordt, volgens de wetgeving waarbinnen het exploot wordt uitgevaardigd.
 10. Controleer of het exploot aan alle wettelijke vereisten voldoet voordat het wordt verzonden. Als dit niet het geval is, kan het exploot worden teruggezonden of kan de rechtszaak worden aangevochten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over een deurwaardersexploot?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews