incassotraject - incassobureau inschakelen

Incasseren van vorderingen

Hoe kan je succesvol incasseren, wij helpen je graag!

Ervaar een respectvolle en effectieve aanpak van vorderingen incasseren met ons ervaren incassobureau. Wij benadrukken de betalingsverplichting zonder de klantrelatie te schaden, en zorgen voor een gestage betaling van uw openstaande vorderingen

Incasseren betekenis?

Als je te maken hebt met openstaande facturen of onbetaalde schulden, dan komt het woord “incasseren” vaak ter sprake. Maar wat betekent incasseren van vorderingen eigenlijk? Het woord “incasseren” wordt voornamelijk gebruikt in financiële en zakelijke contexten. Hier zijn de meest voorkomende betekenissen:

 • In de financiële context: Incasseren betekent het innen van geld dat aan u verschuldigd is. Dit kan bijvoorbeeld het innen van een schuld, het innen van betaling voor geleverde goederen of diensten, of het innen van geld van een bankrekening of cheque zijn. Een bedrijf dat geld incasseert, kan dit doen via ons incassobureau, dat gespecialiseerd is in het innen van onbetaalde schulden.
 • In de sportcontext: In sommige sporten, zoals boksen of voetbal, kan “incasseren” ook betekenen dat je een klap of een doelpunt tegen krijgt. Bijvoorbeeld, een bokser kan een klap “incasseren” van zijn tegenstander, of een voetbalteam kan een doelpunt “incasseren” van het andere team.
 • In de algemene context: Incasseren kan ook figuurlijk gebruikt worden om te verwijzen naar het ondergaan of verdragen van een tegenslag of kritiek. Bijvoorbeeld, als iemand zegt “ik moest veel kritiek incasseren“, betekent dit dat ze veel kritiek moesten verdragen of ondergaan.

Het is belangrijk om op te merken dat de specifieke betekenis van “incasseren” kan variëren afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

Het doel van incasseren is om ervoor te zorgen dat de verschuldigde bedragen worden betaald en dat de crediteur krijgt waar hij recht op heeft.

Het proces van incasseren kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard en omvang van de schuld, lokale wetgeving en eventuele overeenkomsten tussen partijen. Over het algemeen bestaat het proces uit verschillende stappen die we hieronder zullen bespreken.

Wat is het verschil tussen vorderen en incasseren?

Vorderen en incasseren hebben beide te maken met het innen van openstaande schulden, maar er is wel een verschil tussen beide begrippen. Vorderen heeft betrekking op het opeisen van een betaling die nog niet is voldaan. Incasseren heeft betrekking op het innen van een schuld die al enige tijd openstaat en waarvoor jouw debiteur al meerdere aanmaningen heeft ontvangen.

Vordering innen: hoe werkt dat?

Jouw vordering innen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Wij helpen je in 4 duidelijke stappen:

Remove the row

Column: 1

Account aanmaken - software
Online aanmelden 
 
Maak online jouw account aan, zodat je meteen kunt beginnen. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, omdat we je alleen vragen om de bedrijfsgegevens die we nodig hebben.

 

Column: 2

Verstuur je laatste aanmaning of betalingsherinnering via Credifin?
Facturen uploaden 
 
Jouw factu(u)r(en) kun je eenvoudig uploaden, zodat je er mee aan de slag kunt. Eenmaal in ons online webportaal kun je meteen beginnen.

 

 

Remove the row

Column: 1

Direct aan de slag met je incassovordering
Direct aan de slag 
 
We controleren jouw factuur en de documentatie, waarna je meteen aan de slag kunt. Bijvoorbeeld met een brief of een Aangetekende E-mail™.

 

Column: 2

24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen
24/7 online inzage
 
Eenmaal aan de slag heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht in jouw account. Daar vind je de openstaande facturen en de voortgang, zodat je altijd op de hoogte bent.

 

 

Vordering incasseren: Hoe doen we dat?

In ons webportaal vind je alles wat je nodig hebt om jouw klant aan te geven dat de factuur betaald moet worden. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een Aangetekende E-mail™, net als goed-opgestelde betalingsherinneringen en aanmaningen of SMS-berichten naar de klant. Je spoort ze daarmee actief aan, zonder dat je de goede relatie die jullie hebben op het spel hoeft te zetten.

En blijkt de procedure niet effectief en wil je uiteindelijk beslag laten leggen, faillissement van de debiteur aanvragen of naar de rechter stappen? Dat zijn ontwikkelingen waar we je altijd nog mee kunnen helpen. Toch blijkt dat in de meeste gevallen niet nodig, als je al eerder kiest voor een benadering waarmee wij voor onze klanten veel succes hebben.

En lijkt er helemaal niets meer te werken, maar zit je er ook niet op te wachten om een deurwaarder in te schakelen of een gerechtelijke procedure te starten? Je kunt de vordering in kwestie in sommige gevallen nog verkopen, waardoor je daarvoor toch nog een interessant bedrag ontvangt.

Wat zijn de uitdagingen bij het incasseren?

Het incasseren van schulden kan een uitdagend proces zijn, met verschillende obstakels die zich kunnen voordoen. Enkele veelvoorkomende uitdagingen bij het incasseren zijn:

 • Debiteuren die niet willen betalen: Sommige debiteuren weigeren simpelweg om hun schuld te betalen, ongeacht welke stappen er worden genomen. Dit kan leiden tot langdurige gerechtelijk procedures en extra kosten.
 • Financiële problemen: In sommige gevallen kunnen debiteuren financiële problemen hebben waardoor ze niet in staat zijn om hun schuld volledig af te lossen. In dergelijke gevallen kan er gezocht worden naar alternatieve betaalregelingen of afspraken om tot een oplossing te komen.
 • Tijdsinvestering: Het incasseren van schulden kan een tijdrovend proces zijn, vooral als er juridische stappen moeten worden ondernomen. Je moet bereidt zijn om de nodige tijd en middelen te investeren om je schuld te innen.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over incasseren van vorderingen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Wat klanten zeggen

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Vordering incasseren: aan de slag

Jouw vordering incasseren bij ons incassobureau en daarmee aan de slag? Het incassotraject kun je eenvoudig starten, door je online aan te melden en jouw factuur te uploaden. Je kunt er meteen mee aan de slag en je hebt vervolgens 24/7 inzicht in de vorderingen. En kom je er zelf toch niet helemaal uit of zoek je ondersteuning in de communicatie naar jouw klant? Dan staan we natuurlijk voor je klaar.

We maken het incasseren van jouw vorderingen graag makkelijker. Op een vriendelijke en toegankelijke manier, waardoor ook veel niet-betalende klanten uiteindelijk besluiten om hun openstaande facturen bij ons in te dienen. Het bewijst onze effectieve en vriendelijke aanpak, waarmee je de goede relatie met jouw klant niet op het spel hoeft te zetten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Incasseren van vorderingen?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat betekent het om een vordering te incasseren?

Het incasseren van een vordering betekent het innen van geld dat aan je verschuldigd is. Dit kan bijvoorbeeld het innen van een schuld zijn, het innen van betaling voor geleverde goederen of diensten, of het innen van geld van een bankrekening of leningen.

In de context van een vordering, betekent dit dat u probeert het geld te krijgen dat je volgens de wet of een overeenkomst verschuldigd is.

Hoe kan ik een vordering incasseren?

Er zijn verschillende manieren om een vordering te incasseren. Je kunt bijvoorbeeld een betalingsherinnering sturen naar de persoon of het bedrijf dat je geld verschuldigd is. Als dit niet werkt, kunt je een incassobureau inschakelen om het geld voor u te innen. In sommige gevallen kunt je ook naar de rechter stappen om je vordering te incasseren.

Wat is het verschil tussen een vordering en een incasso?

Een vordering is een claim of eis die je maakt tegen een andere persoon of entiteit voor iets dat je volgens de wet of een overeenkomst verschuldigd is. Een incasso is het proces van het innen van die vordering. Dus, als u een vordering heeft, betekent dit dat je geld verschuldigd bent. Als je een incasso uitvoert, betekent dit dat je probeert dat geld te krijgen.

Kan ik een vordering incasseren als ik geen schriftelijke overeenkomst heb?

Het kan moeilijker zijn om een vordering te incasseren als je geen schriftelijke overeenkomst hebt, maar het is niet onmogelijk. Je moet bewijs kunnen leveren dat de schuld bestaat en dat de andere partij deze verschuldigd is. Dit bewijs kan bestaan uit e-mails, tekstberichten, getuigenverklaringen, of andere vormen van bewijs. Het is echter altijd een goed idee om juridisch advies in te winnen in dergelijke situaties.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]