incassotarieven no cure no pay

No Cure, No Pay incasso

100% zorgeloos. Geen resultaat? Dan geen kosten.

Incasso spannend? Niet dankzij No Cure, No Pay. De kosten voor een minnelijk incassotraject verhalen we altijd op jouw klant. En lukt het om de vordering volledig te incasseren? Dan ontvang je 100% van het factuurbedrag.

Incasso op basis van No Cure, No Pay voorkomt eventuele kosten als het niet lukt. We brengen de kosten altijd in rekening bij de klant, samen met de verschuldigde wettelijke rente. En loopt het niet zo als gepland? Geen zorgen, innen we niets betaal je niets.

Dus kiest jouw klant ervoor om het totale bedrag te betalen? Dan ontvang je meer dan het bedrag van de factuur alleen. De incassokosten trekken we van het betaalde bedrag af, maar zowel de hoofdsom als de wettelijke rente maken we daarna volledig naar je over.

Geen resultaat? Dan geen kosten

No Cure, No Pay-incasso kent drie mogelijke uitkomsten: volledig geïncasseerd, gedeeltelijk geïncasseerd en niet geïncasseerd. Bekijk de rekenvoorbeelden van de drie situaties:

 

Incasseren wij volledig, ontvang je 100% van je factuurbedrag! Je debiteur betaalt onze kosten. Wij rekenen geen succesfee’s of andere verborgen kosten.

We rekenen dan het volgende met je af;

Volledig geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 300,00
€ 4,25
€ 45,00
Je klant moet betalen € 349,25
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 349,25
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 304,25

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

*  In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

In uitzonderlijke gevallen (minder dan 5% van alle incasso’s) kan het voorkomen dat wij gedeeltelijk incasseren (bij jouw of bij ons), bijvoorbeeld vanwege een betwisting of om financiële redenen, wij rekenen dan provisie over de totale hoofdsom. (de cure)

Hieronder vind je de cure staffel*:

 Over de eerste € 2.500,00   >   15% ( met een min. € 40,00
 Over de volgende € 2.500,00   >   10%
 Over de volgende € 5.000,00   >   5%
 Over de volgende € 190.000,00   >   1%
 Alles boven de € 200.000,00   >   0,5% (max. € 6.775,00)

We rekenen dan het volgende met je af;

Gedeeltelijk geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 300,00
€ 4,25
€ 45,00
Je klant moet betalen € 349,25
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 250,00
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 205,00

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

Incasseren wij niets, betaal je niets. Ook indien tijdens de incassoprocedure blijkt dat je debiteur bijvoorbeeld failliet is verklaard.

We sluiten kosteloos het dossier, je krijgt van ons geen afrekening.

Niets geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 300,00
€ 4,25
€ 45,00
Je klant moet betalen € 349,25
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 0,00
€ 0,00
Totaal te ontvangen € 0,00

Geen abonnements- of dossierkosten

Let op: wij berekenen geen abonnements- of dossierkosten. Je betaalt geen succesfee’s of andere verborgen kosten. Ons online portaal kun je gratis gebruiken en of je nu één of honderd één facturen indient, dat doen we altijd op basis van No Cure, No Pay.

No Cure, No Pay incassobureau

We zijn jouw No Cure, No Pay incassobureau, waarmee je zeker weet dat je geen kosten hoeft te maken. Het is de goedkoopste manier om jouw factuur te innen, gewoon vanuit ons webportaal. Je kunt je online aanmelden, jouw factuur uploaden en er meteen mee aan de slag.

Kosten aanvullende incassodiensten

Wil je daarnaast gebruik maken van onze aanvullende dienstverlening, zoals een laatste aanmaning, een kredietcheck ,een gerechtelijke procedure of een faillissement aanvragen? Daar zijn altijd wel kosten aan verbonden. Een laatste aanmaning is al beschikbaar voor €5, exclusief BTW. En verstuur je vaker laatste aanmaningen? Dan is dat al mogelijk vanaf €2,50, exclusief BTW.

Meer weten?

Heb je nog vragen over No Cure,No Pay-incasso?

Bel ons op   020-3452675 

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat is het verschil tussen “No Cure, No Pay” en “Cure, No Pay” incasso?

No cure no pay betekent dat indien er in een incassotraject onverhoopt niets door de debiteur wordt betaald, wij het dossier kosteloos sluiten.

Cure,No Pay betekent dat indien de debiteur onze vordering volledig betaald, je het volledige factuurbedrag ontvangt. Onder volledige betaling verstaan wij het factuurbedrag, de rente en incassokosten. Je betaalt bij ons voor het uitvoeren van een incasso-opdracht dus geen provisiekosten over de ontvangen bedragen, administratiekosten, abonnementskosten of andere kosten.

Credifin Nederland werkt zowel op No Cure,No Pay als op Cure,No Pay basis: Wordt er in een incassotraject niets betaalt, kost het je niets. Betaalt je debiteur volledig, ontvang je het volledige factuurbedrag!

Is No Cure, No Pay-incasso altijd gratis?

Aan het uitbesteden van een incasso-opdracht bij Credifin Nederland zijn nimmer kosten verbonden. Alle ontvangen deelbetalingen worden wettelijk gezien eerst in mindering gebracht op de incassokosten en daarna op het factuurbedrag. De debiteur betaalt dus onze incassokosten. Indien de incassoprocedure onverhoopt niet leidt tot volledige betaling, maar er wel een deel betaald is, worden de door de debiteur betaalde incassokosten in mindering gebracht op de uitbetaling.

Betaalt je klant de factuur(en) rechtstreeks aan jouw zonder de incassokosten en rente?

Dan sommeren we jouw klant alsnog om de rente en incassokosten aan ons te voldoen. We zullen er alles aan doen om de kosten alsnog betaald te krijgen, zodat deze niet voor jouw rekening komen. Het kan ook wel eens voorkomen dat de rente en incassokosten niet voldaan worden, bijvoorbeeld vanwege een betwisting of om financiële redenen. In dat geval kun je er voor kiezen een gerechtelijke procedure op te starten dan wel de incassokosten voor eigen rekening te nemen.

Wat valt er wel en niet onder het uitvoeren van een No Cure, No Pay incassoprocedure?

Een incassoprocedure bestaat voornamelijk uit het versturen van betaalverzoeken/sommaties, waarbij we het de debiteur zo makkelijk mogelijk maken om te betalen. Dit geschiedt doorgaans per e-mail, telefoon, sms en per post. Het uitvoeren van een huisbezoek, het laten uitvoeren van een onderzoek naar de kredietwaardigheid van een bedrijf of het opstarten van een gerechtelijke procedure/ beslag leggen zijn aanvullende diensten die niet onder het standaard incasso-traject vallen.

Waar moet je op letten als je gebruik maakt van een No Cure, No Pay incassobureau?

Er zijn incassobureaus die adverteren met zogenaamde incasso op No Cure, No Pay basis, maar als je de kleine lettertjes leest blijken hier vele uitzonderingen op van toepassing te zijn, waardoor je uiteindelijk toch (veel) kosten kwijt bent. Zo kan een bureau als voorwaarden voor no cure no pay hanteren dat;

 • De vordering maximaal 1 jaar oud is
 • De vordering onbetwist/onbesproken is
 • De vordering minimaal een X bedrag behelst etc.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan moet je in de praktijk in veel gevallen alsnog kosten betalen.

Bij incassobureau Credifin Nederland werken wij echt op 100% No Cure,No Pay basis. Het maakt dus niet uit hoe oud je vordering is, hoe hoog het bedrag is en of het een betwiste vordering is: indien er niet wordt betaald in het incassotraject sluiten wij het dossier gewoon kosteloos!

Werkt het opstarten van een gerechtelijke procedure ook op No Cure, No Pay basis?

No Cure,No Pay is altijd alleen van toepassing in het incassotraject. Op het moment dat een gang naar de rechtbank wordt gemaakt krijg je als schuldeiser altijd te maken met diverse kosten welke wij moeten betalen aan de rechtbank, welke wij door factureren naar de opdrachtgever. Uiteraard zullen wij nooit zo maar een gerechtelijke procedure opstarten zonder dit met je te overleggen. Je krijgt van ons een gedegen kosten/baten analyse. Kijk voor verdere informatie > gerechtelijke procedure

Kunnen advocaten proceduren op basis van No Cure No Pay?

In Nederland is een No Cure No Pay advocaat ( een advocaat die enkel en alleen kosten in rekening brengt als hij de zaak wint) echter verboden, advocaten mogen niet ” gratis” werken, los van het financiële belang vindt de orde van advocaten dat advocaten onafhankelijk moeten zijn. Dit betekent dat de advocaat alleen betaald wordt als de zaak succesvol wordt afgesloten. Procederen kost nu eenmaal geld, wij bieden u zeer scherpe tarieven voor het starten van een gerechtelijke procedure, meestal innen we de zaak in het minnelijke traject, zodat u geen kosten hoeft te maken, maar als het een keer mis gaat, staan we voor u klaar.

Voor verdere vragen, neem contact op 020-3452675, wij helpen je verder.

Is No Cure, No Pay ook van toepassing op buitenlandse incasso-opdrachten?

Nee, in het buitenland gelden er ander regels, no cure no pay incasso is in het buitenland niet mogelijk, incassokosten kunnen vaak niet op de debiteur verhaald worden. Vaak worden de buitenlandse incasso-opdrachten uitgevoerd ter plaatste volgens het ter plaatse gelde recht.

Wij hanteren de volgende voorwaarden:

 • Buitenlandse incasso-opdrachten worden bij zowel gedeeltelijke als volledige betaling altijd belast met 15% provisie over de geïncasseerde hoofdsom. Daarnaast wordt altijd een basisvergoeding van € 20,- euro in rekening gebracht, los van het behaalde resultaat.
 • Onder buitenlandse incasso-opdrachten worden verstaan; Nederlandse opdrachtgevers met een debiteur woonachtig c.q. gevestigd in het buitenland en buitenlandse opdrachtgevers met een debiteur woonachtig c.q. gevestigd in Nederland of in het buitenland.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews