Verstuur je laatste aanmaning of betalingsherinnering via Credifin?

Laatste aanmaning

Actieve aansporing volgens de wettelijke eisen

Laatste aanmaning aangetekend versturen om jouw klant aan te zetten tot betalen? We versturen uit jouw naam op ons briefpapier een vriendelijke en nette aanmaning. Volgens de belangrijke wettelijke eisen, met ons logo en onze gegevens om veel klanten het belangrijke zetje tot betalen te geven.

In de laatste aanmaning voor incasso zorgen we ervoor dat je jouw klant kunt aangeven dat je het heel belangrijk vindt dat de factuur toch betaald wordt. De betaling blijft waarschijnlijk al een tijdje uit, waardoor het de moeite waard is om er wat extra druk op te zetten. Dat kan aangetekend verstuurd worden op ons briefpapier en met ons logo, zodat je daarmee iets meer indruk kunt maken.

Wat zijn de eisen?

Jouw laatste aanmaning die wij voor je versturen voldoet aan de belangrijke wettelijke eisen:

  • We vermelden de betalingstermijn van 14 dagen
  • We vermelden het exacte bedrag aan incassokosten dat we daarna berekenen

Let op: de wettelijke eisen gelden voor laatste aanmaningen aan consumenten. Voor bedrijven gelden die verplichtingen niet. We adviseren het traject voor bedrijven met herinneringen en aanmaningen kort te houden. Eén betalingsherinnering en één aanmaning is voldoende om daarna over te gaan tot een incassotraject.

Waarom je beter Credifin je aanmaning kunt laten versturen

Als je over een E-mailadres van je klant beschikt, wordt onze laatste waarschuwing (naast onze gebruikelijke brief) kosteloos per Aangetekende E-mail™ verstuurd. De Aangetekende E-mail™ heeft dezelfde juridische waarde als het versturen van een aangetekende brief. Het geeft de laatste aanmaning meer kracht en resulteert vaak in een snellere betaling.

Voorbeeld laatste aanmaning

Benieuwd hoe onze laatste aanmaning eruit ziet? Download onze voorbeeld-PDF:

Voorbeeld van een laatste aanmaning

Kosten laatste aanmaning

Aan de slag met een laatste aanmaning voor jouw klant vanuit ons incassobureau? De kosten daarvoor bedragen €10, exclusief btw (incl. aangetekend versturen), maak je daar bijvoorbeeld voor 10 klanten of meer gebruik van? Dan kan dit al vanaf €2,50 per stuk, exclusief btw. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Laatste aanmaning voor incasso

De laatste aanmaning voor incasso is voordelig beschikbaar. Dat geldt voor een enkel exemplaar, net als wanneer je daar voor meerdere facturen gebruik van wilt maken. Op die manier kun je laten zien dat je uiteindelijk een incassobureau zal inschakelen, waardoor het nu tijd is om de factuur alsnog te voldoen. Veel klanten schrikken daarvan, zonder dat ze je meteen met hoge incassokosten hoeft op te zadelen. Jij behoudt de goede onderlinge relatie, terwijl je toch kunt rekenen op een vlotte betaling van de factuur.

Blijft de betaling alsnog uit?

Start meteen met onze No Cure, No Pay-incasso en incasseer de openstaande factuur. We berekenen automatisch de incassokosten en wettelijke rente, die we bij jouw klant in rekening brengen.

Tip: volgende keer voorkomen dat een factuur niet wordt betaald? Doe een kredietcheck en ontdek hoe jouw klant er financieel voor staat.

Heb je nog vragen?

Wil je een aanmaning versturen, maar heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Incassotraject

Kredietcheck

Gerechtelijke procedure

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

194 beoordelingen

Naar alle reviews