Incasso in België

Incasso in België

Hoe werkt een incasso in België?

Wij leggen het je graag uit. En we gaan voor je aan de slag, ook over de Belgische grens. Zakelijk werkt het soms net even anders in België dan in Nederland.

Hulp bij incasso in Belgie nodig?

Houd er rekening mee dat de betalingsmoraal niet altijd zo goed is als in Nederland, openstaande bedragen worden vaker niet betaald. Daarnaast werkt een incassoprocedure in België anders dan in Nederland. Dat wil zeggen, als de minnelijke fase niet werkt.

Dus betaalt je klant niet? Schakel ons incassobureau in, en wij helpen u verder met onze ervaring en kennis van de lokale wet- en regelgeving in Belgie. Daarnaast lukt het in de meeste gevallen om de incasso in België al tijdens de minnelijke fase goed af te ronden.

Voordelen incasso België bij Credifin

 • Binnen 5 minuten incasso-opdracht indienen
 • 24/7 volgen via je online dossier
 • Ruim 18 jaar ervaring en expertise
 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • Na incassering binnen 1 week op je rekening

Aan de slag met incasso België

Een incasso in België indienen kost maximaal 5 minuten van je tijd. Hiervoor gebruik je ons online systeem, waarin we je door de verschillende belangrijke stappen en documenten leiden. Nadat je de incasso-opdracht hebt aangemaakt gaan wij er snel voor je mee aan de slag.

Jij hebt 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot het online dossier. Daarmee zorgen we ervoor dat je steeds op de hoogte bent van de voortgang. Dus hebben we contact met de klant of een andere debiteur in België? Of maken we afspraken over de betaling van de openstaande factuur?

We brengen je daarvan op de hoogte. In het dossier zie je precies wat de voortgang is, zodat je altijd op de hoogte bent.

Vriendelijk naar Belgische debiteuren

De aanpak en aanspreekvorm bepaalt in grote mate het succes van incasso in België. Net als in Nederland spreken we debiteuren op een vriendelijke manier aan, altijd met respect.

Tegelijkertijd brengen we debiteuren in beweging, dankzij het dwingende karakter en de motiverende ondertoon. We gebruiken een heel specifieke balans, waarmee we veel ervaring en succes hebben.

Op die manier bereiken we de beste resultaten, met debiteuren door heel België. Jouw incasso is succesvoller, omdat we afspraken maken en de klant in beweging brengen. Dat leidt tot een snellere betaling en tot een hoger betalingspercentage, waardoor je daar onderaan de streep vooral zelf de vruchten van plukt.

Incassotarieven Belgie

No cure no pay is in Belgie niet mogelijk, incassokosten kunnen vaak niet op de debiteur verhaald worden. Wij hanteren de volgende voorwaarden:

 • Incasso-opdrachten in Belgie worden bij zowel gedeeltelijke als volledige betaling altijd belast met 15% provisie over de geïncasseerde hoofdsom.
 • Onder Belgische incasso-opdrachten worden verstaan; Nederlandse opdrachtgevers met een debiteur woonachtig c.q. gevestigd in het buitenland en buitenlandse opdrachtgevers met een debiteur woonachtig c.q. gevestigd in Nederland of in het buitenland

De incassokosten berekenen we standaard aan de debiteur. Daarnaast berekenen we de wettelijke rente. Zo ontvang je een zo hoog mogelijk bedrag voor de openstaande factuur.

Gerechtelijke procedure in België

Lukt het tijdens de minnelijke fase niet om de incasso in België succesvol af te ronden? In dat geval kunnen we begeleiden bij een gerechtelijke procedure. Dat werkt in België net iets anders dan in Nederland.

Het is bijvoorbeeld verplicht om een advocaat in te schakelen en een deurwaarder werkt alleen lokaal. Bovendien moet de advocaat naar de zitting gaan om te pleiten. Aan de andere kant is het mogelijk om zonder verlof van een voorzieningenrechter conservatoir beslag te leggen onder een derde, zoals een bank.

Wij zijn op de hoogte van de juridische voorwaarden en de verschillen ten opzichte van Nederland. Die gebruiken we om de gerechtelijke procedure op de juiste manier te voeren. Een deurwaarder heeft in België bijvoorbeeld meer aanzien dan in Nederland.

Door de deurwaarder te noemen lukt het soms al om deuren te openen en een debiteur in beweging te brengen om alsnog te betalen.

Tip: gaat het om een zaak waarin salarissen niet betaald worden? België kent een Arbeidsrechtbank. In Nederland is het de kantonrechter die deze zaken zou behandelen, dus dat is een belangrijk verschil.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten in Belgie.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Uitstekend Slagingspercentage: Een bewijs van onze efficiënte aanpak is het slagingspercentage van 94% dat we bij CrediFin hebben behaald. Dit hoge percentage geeft aan dat we in staat zijn om in verreweg de meeste gevallen een succesvol incassotraject te realiseren, waardoor je met vertrouwen op ons kunt rekenen voor het innen van vorderingen.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een No Cure No Pay incassobureau, maar een partner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Incasso in België

Staat er een factuur open bij een klant of een andere debiteur in België? We zijn sterk in incassotraject in België. Daarbij houden we rekening met de lokale gebruiken, de wet- en regelgeving en natuurlijk de manier waarop dit over de grens werkt. Zo creëren we de grootste kans op succes, om het openstaande bedrag alsnog betaald te krijgen.

We begeleiden bij de incasso in België en als dat moet tot en met de gerechtelijke procedure. Zo nemen we je het werk graag uit handen. Of zorgen we voor de deskundige begeleiding en het advies dat je daarbij nodig hebt.

Meer weten?

Heb je nog vragen aan onze incassospecialist Jesse over Incasso in België?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]