Verhaalsonderzoek

Verhaalsonderzoek

Wil je een verhaalsonderzoek laten doen of ben je benieuwd wat dat precies inhoudt?

Als je problemen hebt met het innen van een factuur of het laten betalen van een vordering, is het verstandig om onderzoek te laten doen naar dubieuze debiteuren of klanten waarvan je twijfelt of je de betaling wel zult ontvangen. Dit kan hoge kosten voorkomen, omdat je vroegtijdig inzicht krijgt en hiermee rekening kunt houden.

Wat is een verhaalsonderzoek?

Ben je benieuwd wat een verhaalsonderzoek is? We leggen het je uit aan de hand van een paar duidelijke kenmerken:

 • Onderzoek naar de debiteur
  Met een verhaalsonderzoek doe je onderzoek naar de debiteur, dus een klant of een opdrachtgever waarmee je werkt. Je probeert te onderzoeken hoe groot de kans is dat je een betaling zal ontvangen.
 • Bij een bestaande vordering
  Het onderzoek kun je doen op het moment dat er een factuur open staat, waarvan je merkt dat die niet (op tijd) betaald wordt. Je wilt dan natuurlijk weten waar je aan toe bent, iets waarvoor je gebruik kunt maken van een verhaalsonderzoek.
 • Kans op succes
  Met een verhaalsonderzoek onderzoek je als het ware de kans op succes. Is het de moeite waard om een juridische procedure te starten, of is de kans groot dat dit op niets uit zal draaien?

Juridische kosten voorkomen

Met het verhaalsonderzoek kun je belangrijke juridische kosten voorkomen. Dus denk je erover na om een juridische procedure te starten, maar wil je voorkomen dat je daar vervolgens niet het succes mee boekt waar je naar zoekt?

Met een onderzoek heb je de mogelijkheid om na te gaan hoe groot de kans is dat een debiteur het openstaande bedrag aan je kan voldoen. Als blijkt dat je daar een goede kans op hebt kun je een juridische procedure starten, eventueel met een rechtszaak. Maar heb je aan de andere kant het idee dat dit weinig zin heeft? Je voorkomt hoge juridische kosten, ondanks dat het dan natuurlijk niet zal lukken om het openstaande bedrag alsnog te innen.

Voor advocaten, deurwaarders en meer

Het verhaalsonderzoek doen we voor allerlei verschillende klanten. We werken bijvoorbeeld voor advocaten, deurwaarders, andere incassobureaus, leasemaatschappijen, kredietverstrekkers en nutsbedrijven.

Zij krijgen helaas regelmatig te maken met openstaande bedragen en vorderingen, net als financieringsmaatschappijen, woningbouwcorporaties en het MKB. Op het moment dat een betaling uitblijft willen ze graag weten wat de mogelijkheden zijn om het bedrag alsnog te innen. Daarvoor kunnen we ze helpen met een juridische procedure en de incasso. In sommige gevallen is het verstandiger om eerst een verhaalsonderzoek te doen.

Op die manier wordt duidelijk of het verstandig is om de juridische weg in te slaan. Dat biedt goede mogelijkheden om de factuur of vordering alsnog te innen, maar is ook niet zonder (initiële) kosten. We doen een onderzoek, om daarmee de kansen in te schatten en te voorkomen dat de juridische kosten uiteindelijk voor niets worden gemaakt.

Specialisten in verhaalsonderzoek

Wij zijn als incassobureau gespecialiseerd in verhaalsonderzoek, net als in de reguliere incasso en natuurlijk de juridische procedures die we kunnen voeren. Op die manier zorgen we ervoor dat je de vorderingen die er nog open staan alsnog kunt laten betalen. Ook als het in eerste instantie lastig blijkt om de factuur te innen. We doen onderzoek naar de verhaalmogelijkheden, waarmee we in kaart brengen of het een goed idee is om er juridische achteraan te gaan.

Meer weten?

Heb je nog vragen over verhaalsonderzoek?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews