Incassotraject

Incassobureau inschakelen

No Cure, No Pay voor openstaande betalingen

Wil je een incassobureau inschakelen? Wij komen direct in actie en gaan verder waar anderen stoppen. Dus blijft er een betaling openstaan voor een factuur die je gestuurd heb? Dien je incasso in, dan gaan wij ermee aan de slag.

Incassobureau inschakelen

Onze aanpak? We benaderen je klanten eerst vriendelijk, want misschien is jouw opdrachtgever de betaling gewoon vergeten. Blijft de betaling vervolgens alsnog uit? Dan voeren we de druk op. Wij hebben maar één doel: dat jij de betaling ontvangt waar je recht op hebt.

Bij Credifin helpen we je graag uit de brand. Je kunt ons als incassobureau inschakelen voor grote facturen, maar ook voor kleine betalingen. En zowel voor particuliere als voor zakelijke opdrachten. We zijn gespecialiseerd als incassobureau, maar werken ook samen met deurwaarders, dus we kunnen het volledige proces voor je begeleiden. Zo ontnemen we jou graag een hoop werk en zorgen.

Als incassobureau zijn wij vooral gespecialiseerd in het minnelijk traject, waardoor de meeste vorderingen worden geïncasseerd zonder het opstarten van een gerechtelijke procedure. Als dat niet werkt gaan we een stapje verder en zullen we zelfs gerechtelijke stappen zetten. Op die manier krijgen we de openstaande betaling in veel gevallen uiteindelijk toch betaald, als je daar recht op hebt.

Het is niet altijd even duidelijk wanneer je een incassobureau kunt inschakelen. Maar ook hoe het proces in zijn gang gaat en wat de kosten zijn, is niet bij iedereen bekend. Daarom leggen we je graag uit hoe we bij Credifin te werk gaan:

 • 100% No Cure, No Pay
 • Zonder abonnements- of dossierkosten
 • Snel resultaat dankzij 17 jaar ervaring
 • Volg de voortgang 24/7 in jouw online dossier
 • Binnen 5 minuten jouw incasso indienen

Met behoud van tevreden klanten

Financiële kwesties kunnen, wanneer dit niet soepel verloopt, een hoop schade toedoen aan de relatie tussen jou en je klanten. Je wilt natuurlijk wél alle betalingen ontvangen waar je recht op hebt, maar liever geen klanten kwijtraken. Daarom benaderen we jouw klanten altijd vriendelijk en met respect. Op jouw verzoek kunnen we dit ook extra voorzichtig oppakken.

Door de respectvolle en kalme aanpak van Credifin, worden veel opdrachtgevers die we voor onze klanten herinneren en aanmanen uiteindelijk zelf ook klant bij ons. Dit komt doordat de manier waarop we werken hen erg aanspreekt. Wel zo fijn, want zo weet jij zelf ook zeker dat de klant niet blijft zitten met een bittere nasmaak nadat ze een incasso van jou binnenkrijgen.

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Je voorkomt agressieve incassobureaus die klanten hinderlijk lastigvallen. Wij geloven in een goede onderlinge relatie met jouw klanten, terwijl je toch aan kunt geven dat de factuur betaald moet worden. Dat helpen we je op een vriendelijke en overtuigende manier te doen, waarmee je de kans op een betaling stukken groter maakt.

Incasso indienen: hoe werkt dat?

Een incasso indienen is bij ons heel eenvoudig. Je doet dat gewoon online, waarna wij er direct mee aan de slag gaan. Dus wil je een incassobureau inschakelen? Wij leggen je stap voor stap uit hoe dat werkt.

 

Remove the row

Column: 1

Account aanmaken - incasso indienen
 

Incasso indienen doe je online
Je dient jouw incasso-opdracht eenvoudig online in. Dat kost je maximaal 5 minuten. Je zit daarna nergens aan vast, want bij Credifin berekenen we geen abonnements- of dossierkosten. Je kunt ons dus ook eenmalig inschakelen voor een openstaande betaling.
 

 

Column: 2

Upload je facturen en verstuurd de aanmaning
 

Facturen uploaden in het incassoportaal

Jouw factu(u)r(en) kun je eenvoudig uploaden, zodat wij er meteen mee aan de slag kunnen gaan. Wij controleren vervolgens alle gegevens. Als er nog gegevens ontbreken, maken we het dossier compleet, waarna we er meteen mee aan de slag gaan.

 

 

 

 

Remove the row

Column: 1

Direct aan de slag met je incassovordering
 
 
Wij gaan voor je aan de slag
Wij gaan nog dezelfde dag met jouw openstaande betaling(en) aan de slag. Dat doen we op basis van No Cure, No Pay. Heeft je debiteur niets betaald? Dan hoef je ons dus ook niets te betalen. Bekijk in ons rekenvoorbeeld hoe we de incassokosten berekenen die bij de debiteur in rekening worden gebracht.

 

Column: 2

24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen
 
 
Volg de voortgang van je vordering
Houd in jouw online dossier 24/7 de voortgang van de vordering bij. We noteren alle contactmomenten ( telefoongesprekken, SMS, E-mail en briefen )  met jouw klant en de afspraken die we met ze maken. Zo ben jij altijd op de hoogte van de actuele status.
 

 

 

 

Voor ZZP en andere ondernemers

Je kunt bij Credifin terecht voor allerlei openstaande betalingen. Zo helpen wij je bij achterstallige betalingen bij ZZP opdrachten, maar ook bij vorderingen voor bedrijven en verenigingen ( incassobureau voor verenigingen ). We werken voor freelancers en ZZP’ers, maar ook voor andere bedrijven en ondernemers. Dus betaalt een MKB-klant de openstaande factuur niet? Gaat het om een opdracht voor een groot bedrijf, voor een gemeente of zelfs voor de Rijksoverheid? Je kunt altijd bij ons terecht: wij incasseren bij iedere klant en opdrachtgever.

Wij zijn hét incassobureau voor ondernemers, voor ZZP’ers, voor freelancers en zelfs voor particulieren. Dus zoek je een specialist op het gebied van incasso’s met brede expertise en vele jaren ervaring? Wij staan voor je klaar. Er is geen situatie die wij nog niet voorbij hebben zien komen. Dat betekent dat we er vlot mee aan de slag kunnen, met een aanpak precies op maat.

Tip: iedere klant of opdrachtgever is anders. Bij ons kies je zelf het incassotraject. Kies bijvoorbeeld een supervriendelijk incassotraject, een regulier incassotraject of een 10 dagen-spoedtraject

Wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Je mag voor iedere openstaande betaling een incassobureau inschakelen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het volgende :

Voor consumenten vorderingen is het volgende belangrijk : Je dient, naast de reguliere factuur, minimaal een laatste aanmaning /14 dagen brief-WIK brief te sturen.

Voor zakelijke vorderingen gelden andere regels: Naast je reguliere factuur ben je niet verplicht om een betalingsherinnering/aanmaning of 14 dagen – WIK brief te versturen. De wet stelt het volgende :

 • Sinds de invoering van de Wet bestrijding betalingsachterstand handelstransacties, welke ziet op overeenkomsten gesloten tussen bedrijven, zijn de incassokosten en wettelijke rente automatisch opeisbaar, indien een vordering niet binnen 30 dagen dan wel de overeengekomen betaaltermijn is voldaan.  Artikel 6: 96 BW lid 4 meldt letterlijk: Dit bedrag (incassokosten, wettelijke rente)  is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken.

Ben je niet op de hoogte van alle wet en regelgeving, geen zorgen, wij controleren altijd iedere openstaande inkomende vordering. Als we de opdracht aannemen als incassobureau weet je zeker dat we ermee aan de slag kunnen. Zodra je ons inschakelt nemen we de zorg voor de openstaande betaling van je over. Zo kun jij zorgeloos je betalingen afwachten.

Zodra we de volledige betaling hebben ontvangen, maken we die zo snel mogelijk aan je over, uiterlijk één week na incasseren.

Vanaf welk bedrag kan ik een incassobureau inschakelen?

Bij incasso bureau Credifin hanteren we geen minimum bedragen. We vinden namelijk dat elke betaling belangrijk is voor jou. Je kunt ons als incassobureau inschakelen voor elk bedrag. Dus gaat het om eenmalig een incassobureau inschakelen voor een kleine openstaande betaling? Of wil je meerdere grote facturen indienen, omdat een opdrachtgever die niet betaalt? Het maakt ons niet uit. Wij gaan er voor je mee aan de slag.

De kosten berekenen of aan de slag met No Cure, No Pay incasso? Wij berekenen geen dossier- of abonnementskosten. Wij brengen de kosten bij jouw klant in rekening, waardoor jij jouw openstaande facturen kosteloos kunt laten innen. Je betaalt geen succesfee’s of andere extra kosten. Ons online portaal kun je kosteloos gebruiken en of je nu één of honderd één facturen indient.

Benieuwd naar een voorbeeld van de incassokosten die we aan jouw klant berekenen?

Zonder kosten: No Cure, No Pay

We begrijpen dat een incassobureau inschakelen soms voelt als een grote stap. Daarom werken we op basis van No Cure, No Pay. Dat betekent dat we geen kosten berekenen, als het niet lukt om het openstaande bedrag alsnog te innen.

Lukt het wel om te incasseren? Zelfs dan berekenen we voor  jou geen kosten. We berekenen de kosten namelijk standaard aan de opdrachtgever die bij jou nog openstaande rekeningen heeft.

Op onze No Cure No Pay incassopagina leggen we onze werkwijze en spelregels uit. Daar kun je exact teruglezen hoe we de kosten berekenen als we volledig incasseren, als we gedeeltelijk incasseren en als we niet incasseren. Zo weet je van tevoren al waar je aan toe bent.

Je betaalt bij ons nooit abonnements- of dossierkosten en je krijgt gratis online inzicht in de voortgang van jouw lopende incasso(s). We berekenen wel kosten voor bijvoorbeeld een laatste aanmaning, het starten van een gerechtelijke procedure of het aanvragen van een faillissement.

Andere soorten incassobureaus: de verkeerde aanpak

Een incassobureau inschakelen is altijd een goed idee als er een betaling openstaat die de klant niet betaalt. Welk bureau je inschakelt, bepaalt echter wel of je daarvoor de juiste aanpak kiest. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten incassobureaus bestaan:

 • Ouderwets en niet-digitaal
  Het ouderwetse incassobureau werkt nog op papier in plaats van digitaal. Dat is jammer, omdat het op die manier veel tijd kost om jouw dossier te behandelen. Je openstaande betaling blijft lang liggen, waardoor je hiermee niet snel geholpen bent.
 • Grote incassobureaus
  Zou je een groot incasso bureau inschakelen? Met een kleine openstaande betaling of een enkele factuur die niet betaald wordt, wordt je niet snel als een prioriteit gezien. Daarnaast zijn grote incassobureaus vaak slecht bereikbaar, waardoor je lastig met ze kunt communiceren of schakelen.
 • Het abonnementsmodel
  Sommige moderne incassobureaus maken gebruik van abonnementsmodellen. Dat lijkt voordelig en makkelijk, maar kost jou op de lange termijn juist meer geld.

Wij berekenen geen abonnements- of dossierkosten of andere kosten. Wij werken digitaal en online, om het jou gemakkelijk te maken. Bovendien kiezen we een vriendelijke en toch dwingende aanpak, indien dat nodig is. Onze klanten zeggen niets voor niets dat wij het beste incassobureau van Nederland zijn. 

Voor ieder bedrag: wij gaan aan de slag

Een incassoburo als Credifin inschakelen kost jou niets, omdat we werken op basis van No Cure, No Pay. Dat geldt voor grote openstaande betalingen, voor meerdere openstaande facturen en bij een eenmalige opdracht. Je kunt eenvoudig online jouw incasso indienen, waarna we er meteen mee aan de slag gaan.

Meer weten?

Heb je nog vragen over incassobureau inschakelen?

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat is een incassobureau? ( betekenis incassobureau )

Een incassobureau is een bedrijf dat wordt ingeschakeld om openstaande vorderingen te innen namens een schuldeiser. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat geld verschuldigd is aan een andere organisatie of aan een persoon. Wanneer je schuldenaar niet vrijwillig betaalt, kan je een incassobureau inschakelen om te helpen bij het innen van het geld.

Wij zullen contact opnemen met de schuldenaar om te proberen het verschuldigde bedrag te innen. Het kan hierbij gaan om het versturen van herinneringsbrieven, het maken van telefonische afspraken, het voeren van onderhandelingen en het treffen van betalingsregelingen. Als de schuldenaar nog steeds niet betaalt, kunnen wij verdere stappen ondernemen, zoals het inschakelen van een deurwaarder of het starten van een juridische procedure.

Het doel is om je te helpen bij het innen van het verschuldigde bedrag, terwijl tegelijkertijd de relatie tussen jouw en de schuldenaar zo goed mogelijk wordt gehouden.

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen?

Het kost niets om ons als incassobureau in te schakelen. We werken op basis van No Cure, No Pay. Dus lukt het niet om het bedrag te incasseren? Dan betaal je niets, ook geen abonnements- of dossierkosten. Wij berekenen geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden > 

Vanaf welk bedrag kan ik openstaande betalingen indienen?

Je kunt voor ieder bedrag een incasso indienen. Wij gaan ermee aan de slag als je recht hebt op het bedrag dat je niet betaald krijgt. Dat doen we voor grote en voor kleine bedragen, bij meerdere facturen of een enkele opdracht.

Hoe lang duurt een incassotraject bij een incassobureau?

Dat varieert vaak van 1 week tot misschien wel 2-3 maanden, afhankelijk van in hoeverre je klant bereid is of de mogelijkheid heeft om te betalen.

Als je klant niet direct kan betalen, dan stellen we als incassobureau een betaalafspraak of betalingsregeling voor. We houden je debiteur wel nauwgezet in de gaten, want ‘afspraak is afspraak’. Als de afspraak niet nagekomen wordt, gaan we er direct achter aan.

In meer dan 90% van de gevallen lukt het ons om te betaling te innen, mocht dit niet het geval zijn dan kun je ervoor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten.

Lees meer over een gerechtelijke incasso > 

Kan ik als particulier een incassobureau inschakelen?

Ja dat kan, wij behandelen enkel huurzaken en geldleningen. Bij geldleningen dient je wel in het bezit te zijn van een getekende (leen)overeenkomst. Voor alimentatie en familiezaken kunt je niet bij ons terecht.

Heb je vragen, bel ons om je zaak te bespreken, wij zijn tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar op 020-3452675

Wat is het verschil met een deurwaarder?

Als een incassotraject niet werkt kunnen we gerechtelijke stappen zetten. In dat geval komt er uiteindelijk een deurwaarder aan te pas. In 95% van de gevallen lukt het om als incassobureau de openstaande betaling(en) te innen.

Zijn jullie een incassobureau met dekking in heel Nederland?

Ja, zeker. Wij incasseren in heel Nederland. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, je kan ons als incassobureau inschakelen in heel Nederland, vanuit Amsterdam bieden wij landelijke dekking. Dit kan met incassobureau Amsterdam, incassobureau Utrecht, incassobureau Rotterdam, incassobureau Alkmaar, incassobureau Eindhoven en incassobureau Groningen.

Ook veel buitenlandse klanten weten ons te vinden voor incasso in Nederland.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews