Incassobureau inschakelen

Incassobureau inschakelen

No Cure, No Pay voor openstaande betalingen

Wil je een incassobureau inschakelen? Wij zijn er voor jou, razendsnel en doortastend waar anderen het bijltje erbij neergooien. Heb je te maken met een betaling die maar niet binnenkomt, ondanks die factuur die je al zo lang geleden verzonden hebt? Geef ons de opdracht, en wij zetten onze tanden erin!

Incassobureau inschakelen

Je kunt ons als incassobureau inschakelen voor grote facturen, voor kleine betalingen en zowel voor particuliere als zakelijke opdrachten. We zijn gespecialiseerd als zowel incassobureau en als deurwaarder, dus we kunnen het volledige proces begeleiden.

We starten als incassobureau. Zo kunnen we 95% van alle openstaande bedragen voor onze klanten incasseren. Als dat niet werkt kunnen we zelfs gerechtelijke stappen zetten. We zorgen ervoor dat je uiteindelijk altijd de openstaande betaling ontvangt waar je recht op hebt.

Op deze pagina leggen we je graag uit wanneer je een incassobureau kunt inschakelen, hoe het proces werkt en wat de kosten zijn. We hanteren een “No Cure, No Pay”-benadering, wat betekent dat je alleen betaalt als wij succesvol zijn in het innen van de betaling.

Incassobureau

Voordelen incassobureau

 • 100% No Cure, No Pay
 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • Snel resultaat dankzij 17 jaar ervaring
 • Volg de voortgang 24/7 in jouw online dossier
 • Binnen 5 minuten jouw incasso indienen

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Voor élke openstaande betaling mag je er eentje inschakelen! Toch zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Consumentenvorderingen : Specifieke regels gelden hier. Vergeet niet, naast die gewone factuur, minstens één allerlaatste aanmaning of ’n 14-dagen WIK-brief te sturen. Neem een kijkje op onze pagina: WIK-brief
 • Zakelijke vorderingen : Hier liggen de regels anders. Betalingsherinnering, aanmaning of de 14-dagen WIK-brief? Niet verplicht! De Wet bestrijding betalingsachterstand handelstransacties zegt dat incassokosten en wettelijke rente automatisch opeisbaar zijn als een vordering niet binnen 30 dagen of de afgesproken betaaltermijn is voldaan. Meer info? Artikel 6: 96 BW lid 4!

Geen expert in wet- en regelgeving? Geen paniek! Wij controleren áltijd alle openstaande inkomende vorderingen. Schakel ons incassobureau in en wij gaan ermee aan de slag. Jij kunt zorgeloos wachten op je betaling, terwijl wij de zorgen uit handen nemen.

 • Note : Hebben we de volledige betaling ontvangen? Dan maken we die zó snel mogelijk aan je over. Hooguit één week na ontvangst van de betaling!

Vanaf welk bedrag kan ik een incassobureau inschakelen?

Bij incassobureau Credifin hanteren we geen minimum bedragen. We vinden namelijk dat elke betaling belangrijk is voor jou! Dus, of het nu gaat om een klein of groot bedrag, je kunt incassobureau Credifin inschakelen voor élk bedrag.

Wil je eenmalig een kleine openstaande betaling bij ons neerleggen? Of misschien meerdere grote facturen indienen omdat een opdrachtgever weigert te betalen?

Geen probleem! Wij staan voor je klaar om je te helpen en met alle openstaande betalingen aan de slag te gaan.

 

Incassobureau inschakelen kosten

We hebben alle kennis in huis

Zakelijke incassobureau?

Check! Heb je een hardnekkige klant die maar niet betaalt? Onze zakelijke incassodiensten zijn er om jou te ondersteunen. Ons team weet als geen ander hoe belangrijk het is om zakelijke relaties te koesteren. Wees gerust; wij behandelen jouw klanten met respect en tact.

Incassobureau voor particulieren?

Ook dat! Soms zijn het niet de bedrijven, maar de particulieren die openstaande rekeningen hebben. Geen nood, wij hebben ervaring met het innen van particuliere schulden (incassobureau particulieren). Met onze aanpak zorgen we ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Incassobureau voor verenigingen, wij helpen ook!

Contributie niet betaald? Andere uitstaande bedragen? Credifin schiet te hulp met incassodiensten speciaal voor verenigingen (incasso voor verenigingen). We weten precies hoe we dit soort situaties aan moeten pakken.

Internationale klanten?

Geen probleem! Debiteuren in het buitenland kunnen lastig zijn, maar wij hebben als incassobureau de kennis en ervaring om ook internationale incasso’s succesvol af te ronden.

Debiteurenbeheer 

klinkt goed, toch? Incasso is één ding, maar wat dacht je van hulp bij het organiseren en bijhouden van jouw debiteurenadministratie? Zo krijg je meer inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf.

Kies je eigen incassotraject

Bij incassobureau Credifin snappen we dat elke klant uniek is. Daarom kun je bij ons zelf het incassotraject kiezen dat bij jou past. Ga voor een supervriendelijk incassotraject, een regulier incassotraject of kies voor een 10 dagen-spoedtraject.

Wat je ook kiest, wij staan voor je klaar! Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze pagina: incassotraject

Hoe dien je bij ons incassobureau een incasso in?

Bij ons is het indienen van een incasso heel eenvoudig. Je kunt dit gemakkelijk online doen en wij gaan er direct mee aan de slag. Dus als je van plan bent om een incassobureau in te schakelen, leggen wij je graag stap voor stap uit hoe het indienen van incasso’s voor vorderingen bij ons werkt.

Incasso indienen doe je online

Je dient jouw incasso-opdracht eenvoudig online in. Dat kost je maximaal 5 minuten. Je zit daarna nergens aan vast, want bij incassobureau Credifin berekenen we geen abonnements- of dossierkosten. Je kunt ons dus ook eenmalig inschakelen voor een openstaande betaling.

Facturen uploaden in het incassoportaal

Jouw factu(u)r(en) kun je eenvoudig uploaden, zodat wij er meteen mee aan de slag kunnen gaan. Wij controleren vervolgens alle gegevens. Als er nog gegevens ontbreken, maken we het dossier compleet, waarna we er meteen mee aan de slag gaan.

 

Wij gaan voor je aan de slag

Wij gaan nog dezelfde dag met jouw openstaande betaling(en) aan de slag. Dat doen we op basis van No Cure, No Pay. Heeft je debiteur niets betaald? Dan hoef je ons dus ook niets te betalen. Bekijk in ons rekenvoorbeeld hoe we de incassokosten berekenen die bij de debiteur in rekening worden gebracht.

Volg de voortgang van je vordering

Houd in jouw online dossier 24/7 de voortgang van de vordering bij. We noteren alle contactmomenten ( telefoongesprekken, SMS, E-mail en briefen )  met jouw klant en de afspraken die we met ze maken. Zo ben jij altijd op de hoogte van de actuele status.

Kosten incassobureau inschakelen

We begrijpen dat het inschakelen van een incassobureau soms als een grote stap kan aanvoelen. Maar wat kost het om een incassobureau in te schakelen? Wij hanteren het No Cure, No Pay-principe.

Dit houdt in dat we geen kosten in rekening brengen als het ons niet lukt om het verschuldigde bedrag te innen. Lukt het wel om te incasseren? Dan verhalen we de kosten op de debiteur, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze No Cure No Pay incasso pagina, daar leggen we onze werkwijze en spelregels uit.

 • Note :  Voor extra diensten rekenen wel kosten, denk aan een laatste aanmaning, het starten van een gerechtelijke procedure of het aanvragen van een faillissement.

 

reviews incassobureau credifin

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd via het internet gevonden, ik dacht, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Voor ieder bedrag: wij gaan aan de slag

Bij Credifin kun je ons incassoburo inschakelen zonder dat het jou iets kost, dankzij ons No Cure, No Pay-principe. Of het nu gaat om grote openstaande betalingen, meerdere openstaande facturen of een eenmalige opdracht, wij zetten ons direct in om het voor jou te regelen.

Met slechts een paar klikken kun je online jouw incasso bij ons indienen, en vanaf dat moment gaan wij als het beste incassobureau van Nederland er direct mee aan de slag.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over incassobureau inschakelen?

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Bekijk de video over ons incassobureau

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat is een incassobureau? ( de geschiedenis en definitie van een incassobureau )

Een incassobureau is een bedrijf dat wordt ingeschakeld om openstaande vorderingen te innen namens een schuldeiser. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat geld verschuldigd is aan een andere organisatie of aan een persoon. Wanneer de schuldenaar niet vrijwillig betaalt, kan er een regulier incassobureau inschakelt worden om te helpen bij het innen van het geld.

Incassobureaus hebben een lange geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, toen geldschieters gebruik maakten van verschillende methoden om onbetaalde schulden te innen. Door de jaren heen hebben deze praktijken zich ontwikkeld en aangepast aan de veranderende economische omstandigheden en juridische kaders.

In de moderne tijd zijn incassobureaus professionele organisaties die werken binnen de grenzen van de wet om schulden te innen namens hun cliënten. Ze spelen een cruciale rol in de economie door te helpen bij het handhaven van de cashflow en het minimaliseren van het kredietrisico.

Lees meer over de geschiedenis van incassobureaus, van vroeger tot nu > lees meer

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen?

Het kost niets om ons als incassobureau in te schakelen. We werken op basis van No Cure, No Pay.  Wij brengen onze incassokosten in rekening bij je schuldenaar, dus lukt het niet om het bedrag te incasseren? Dan betaal je niets, ook geen abonnements- of dossierkosten. Wij berekenen geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden > 

Vanaf welk bedrag kan ik openstaande betalingen indienen?

Je kunt voor ieder bedrag een incasso indienen. Wij gaan ermee aan de slag als je recht hebt op het bedrag dat je niet betaald krijgt. Dat doen we voor grote en voor kleine bedragen, bij meerdere facturen of een enkele opdracht.

Hoe lang duurt een incassotraject bij een incassobureau?

Dat varieert vaak van 1 week tot misschien wel 2-3 maanden, afhankelijk van in hoeverre je klant bereid is of de mogelijkheid heeft om te betalen.

Als je klant niet direct kan betalen, dan stellen we als incassobureau een betaalafspraak of betalingsregeling voor. We houden je debiteur wel nauwgezet in de gaten, want ‘afspraak is afspraak’. Als de afspraak niet nagekomen wordt, gaan we er direct achter aan.

In meer dan 90% van de gevallen lukt het ons om te betaling te innen, mocht dit niet het geval zijn dan kun je ervoor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten. Lees meer over een gerechtelijke incasso > 

Kan ik als particulier een incassobureau inschakelen?

Ja, dat is mogelijk. Wij behandelen alleen zaken die te maken hebben met huurovereenkomsten en geldleningen.

 • Dit betekent dat we je kunnen helpen als je problemen hebt met het incasseren van huur van een huurder of als je geld hebt uitgeleend en dit niet terugbetaald wordt.
 • Bij geldleningen is het wel belangrijk dat je een getekende leenovereenkomst hebt, omdat dit duidelijkheid geeft over de gemaakte afspraken.
 • Voor alimentatie en familiezaken kunnen wij je helaas niet van dienst zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentatiekwesties.

Als je vragen hebt of als je jouw zaak wilt bespreken, kun je ons bellen of neem een kijkje op onze webpagina “incassobureau particulieren“.

Wij zijn op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 020-3452675.

Kunnen jullie ook mijn persoonlijke lening innen als incassobureau?

Ja, als incassobureau kunnen wij persoonlijke leningen innen. Je kunt als particulier de vordering uit handen geven en  een incasso-opdracht indienen voor geldleningen, op voorwaarde dat er een getekende overeenkomst aanwezig is.

Let op: We behandelen geen alimentatie- en familiezaken. Bij het aanmaken van een account kunt je bij bedrijfsgegevens je achternaam en ‘particulier’ invullen. Als je nog vragen hebt, kun je ons bellen op 020-3452675.

Incasso indienen > 

Innen jullie ook huren als incassobureau?

Credifin Nederland, als incassobureau, verzorgt inderdaad ook het innen van huren.

Zo bieden wij huurincasso-diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die problemen ondervinden met het innen van huurpenningen.  Wij helpen verhuurders om achterstallige huur te innen en zorgt voor een snelle en effectieve aanpak.

Zo werken wij als incassobureau op basis van ‘no cure, no pay incasso’, wat betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als de vordering niet succesvol wordt geïncasseerd. Door onze ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van huurincasso, zijn wij in staat om verhuurders op een professionele manier bij te staan en te zorgen voor een effectieve oplossing.

Neem een kijkje op onze huurincasso pagina of dien direct een nieuwe huurzaak in. Klik voor hier

Zijn jullie als incassobureau ook gespecialiseerd in het innen van vorderingen voor verenigingen?

Als incassobureau zijn wij bij Credifin Nederland inderdaad gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen voor verenigingen.

Wij begrijpen dat verenigingen vaak te maken hebben met onbetaalde contributies, sponsorbijdragen en andere openstaande vorderingen. Daarom bieden wij een effectieve en efficiënte aanpak om deze vorderingen te innen. Ons doel is om de relatie tussen de vereniging en haar leden te behouden, terwijl we tegelijkertijd streven naar een succesvolle incasso.

Wij hanteren een ‘no cure, no pay incasso’ principe, wat betekent dat verenigingen alleen betalen als de incasso succesvol is. Onze transparante werkwijze als incassobureau voor verenigingen en online incassoportaal zorgen ervoor dat verenigingen altijd op de hoogte zijn van de voortgang van hun incassotrajecten.

Daarnaast werken we ook nauw samen met clubcollect, via club collect kunt je tevens zaken bij ons indienen.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze speciale webpagina voor incassobureau voor verenigingen of bel ons voor meer informatie op 020-3452675

Wat gebeurt er als er tijdens het buitengerechtelijke traject niet geïncasseerd wordt?

Bij ons profiteert je altijd van ‘No Cure, No Pay’-incasso. Mocht het onverwachts niet lukken om de factuur te innen, dan sluiten we het dossier zonder kosten voor je. Als alternatief kunt je ervoor kiezen om met ons een gerechtelijke procedure te starten.

In deze procedure zullen wij ons inzetten om de vordering alsnog te verhalen op je debiteur. Ons team van experts zal je begeleiden gedurende het gehele proces en zorgen voor de best mogelijke uitkomst. Meer informatie over de Gerechtelijke procedure kunt je bij ons vinden.

Beschikken jullie als incassobureau over een automatische koppeling (API) ?

Ja, dat is mogelijk. Er zijn drie opties voor het indienen van bulkincasso’s:

 • Aanlevering via een Excelbestand, dat wij vervolgens uploaden in ons systeem.
 • Een koppeling met jouw eigen boekhoudsysteem, zoals Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics en vele andere.
 • Het benutten van onze automatische API-koppeling, zoals Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen. Hierdoor verloopt de uitwisseling van gegevens sneller en aanzienlijk eenvoudiger.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neemt gerust telefonisch contact met ons op,  je kunt  incassobureau Credifin bereiken op 020-3452675.

Zijn jullie een incassobureau met dekking in heel Nederland?

Ja, zeker. Wij incasseren in heel Nederland. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, je kan ons als groter incassobureau inschakelen in heel Nederland, vanuit Amsterdam bieden wij landelijke dekking.

Dit kan met incassobureau Amsterdam, incassobureau Utrecht, incassobureau Rotterdam, incassobureau Alkmaar, incassobureau Eindhoven, incassobureau Arnhemincassobureau Leeuwarden en incassobureau Groningen.

Ook veel buitenlandse klanten weten ons te vinden voor incasso in Nederland.

Kan ik via jullie incassobureau een WIK-brief versturen?

Jazeker, wij versturen ook een WIK-brief, ook wel genoemd finale aanmaning / laatste aanmaning,  voorafgaande aan het incassotraject.

Als je je klant nog een laatste mogelijkheid wilt bieden om de factuur te betalen, kunt je ons inschakelen om een beleefde en nette WIK-brief te verzenden. Dit gebeurt altijd namens jouw en op ons briefpapier, aangezien dit in de meeste situaties resulteert in een snellere betaling zonder je klant-relatie in gevaar te brengen. Ontdek meer over hoe wij een WIK-brief versturen.

Doen jullie als incassobureau ook aan herincasso?

Jazeker, incassobureau Credifin biedt de mogelijkheid om oude vorderingen die eerder bij een ander incassobureau zijn behandeld opnieuw in te dienen. Zolang de vordering niet verjaard is, zijn er nog mogelijkheden om deze te incasseren.

Bij het indienen van een herincasso, moet er minimaal een jaar zitten tussen de vorige incasso-opdracht en de huidige incasso-opdracht om de kans op succes te vergroten. Er gelden andere betaalvoorwaarden voor herincasso’s omdat de kans op betaling kleiner is en hoe ouder een vordering is, hoe kleiner de kans op betaling.

Incassobureau Credifin heeft jarenlange ervaring en een database met tienduizenden debiteuren, wat helpt bij het (alsnog) succesvol incasseren van vorderingen. Het indienen van een zaak kost weinig tijd en kan alsnog een aanzienlijk bedrag opleveren.

Kijk voor meer informatie op onze incassobureau-pagina herincasso

Andere soorten incassobureaus: de verkeerde aanpak

Een incassobureau inschakelen is altijd een goed idee als er een betaling openstaat die de klant niet betaalt. Welk bureau je inschakelt bepaalt of je daarvoor de juiste aanpak kiest. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten bureaus bestaan:

 • Ouderwets en niet-digitaal
  Het ouderwetse incassobureau ( 90% van de meeste incassobureaus) werkt nog op papier in plaats van digitaal. Dat is jammer, omdat het op die manier veel tijd kost om voor je aan de slag te gaan. Je openstaande betaling blijft lang liggen, waardoor je hiermee niet snel geholpen bent.
 • Het grote incassobureau
  Zou je een groot incassobureau inschakelen? Met een kleine openstaande betaling of een enkele factuur die niet betaald wordt ben je waarschijnlijk maar een nummertje. Het bureau is slecht bereikbaar, waardoor het lastig communiceren en snel schakelen is.
 • Het abonnementsmodel
  Sommige moderne incassobureaus gebruiken abonnementsmodellen. Dat lijkt voordelig en makkelijk, maar kost op de lange termijn juist meer. Wij berekenen geen abonnements- of dossierkosten. Wij berekenen helemaal geen verborgen kosten.

Wij werken digitaal en online, om het jou makkelijk te maken. Bovendien kiezen we een vriendelijke en toch dwingende aanpak, als dat nodig is. Niet voor niets worden veel opdrachtgevers die we herinneren en aanmanen te betalen uiteindelijk zelf klant bij ons.

Neem contact op of maak meteen een account aan en die je eerste zaak in : Incasso indienen 

Wat is het verschil met een deurwaarder?

Als een incassotraject niet werkt kunnen we gerechtelijke stappen zetten, we schakelen onze deurwaarder in om het proces op te starten.

Wij bieden een uitgebreid deurwaarderstraject aan waarbij we je begeleiden van begin tot eind, inclusief beoordeling, advies, dagvaarding en monitoring van het executietraject na het vonnis. In 95% van de gevallen lukt het om als incassobureau de openstaande betaling(en) te innen.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een advocaat?

Het verschil tussen een incassobureau en een advocaat zit voornamelijk in de bevoegdheden en werkwijze bij het innen van openstaande vorderingen.

Wij als incassobureau zijn gespecialiseerd in het innen van vorderingen zonder tussenkomst van een rechter of dwangbevel. We bieden een laagdrempelige dienstverlening aan op basis van No Cure No Pay.

In tegenstelling tot deurwaarders en advocaten, die vaak uurtarieven en gerechtelijke kosten hanteren, berekenen wij enkel wettelijk vastgelegde incassokosten bovenop de hoofdsom, zonder extra uurtarieven of commissies.

Dit maakt onze dienstverlening aanzienlijk voordeliger dan die van deurwaarders of incasso-advocaten, vooral omdat de debiteur de incassokosten dient te betalen.

Hoewel deurwaarders en incasso-advocaten zwaardere drukmiddelen hebben, toont onderzoek aan dat 90% van de openstaande vorderingen wordt voldaan zonder tussenkomst van een rechter.

In deze situaties bieden wij als incassobureau de meest geschikte oplossing voor zowel debiteur als ondernemer. Kies daarom voor ons incassobureau, maak een account aan en dien een test case in. Wij zorgen er voor dat jouw openstaande vorderingen op een efficiënte en voordelige manier worden geint zonder dure advocaten of deurwaarders aan het werk te zetten.

Hoe zit het met wetgeving en incassobureaus?

Nieuwe wetgeving: Toezicht en regels voor incassobureaus

Er is wetgeving op komst, de 1e en 2e kamer hebben de invoeringsdatum van de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) voor incassobureau’s vastgesteld op 1 juli 2023. Hiermee wordt er eindelijk duidelijkheid gegeven over de implementatie van deze wet.

Incassobureau Credifin is daar verheugd over, want helaas zijn er nog steeds incassobureaus die zich onbehoorlijk gedragen ten opzichte van mensen met problematische schulden. Met deze wet wordt er eindelijk strenger toezicht uitgeoefend en komen er regels voor incassobureau.

Echter, het is belangrijk om op te merken dat er nog geen volledig overzicht is van alle vereisten waaraan moet worden voldaan. Hoewel de wettekst van de Wki bekend is, is het Besluit kwaliteit incassodienstverlening (Bki) nog niet afgerond. Het Bki is de Algemene Maatregel van Bestuur waarin de noodzakelijke eisen worden beschreven waaraan incassobureaus moeten voldoen bij het aanvragen van een vergunning.

Hier een opsomming van eventuele wettelijke regels / aanstaande maatregelen die er aankomen:

De Wki heeft als doel om:

 • Het beschermen van schuldenaren tegen onjuiste en onredelijke incassopraktijken.
 • Het verbeteren van de kwaliteit van incassodiensten en het waarborgen van een eerlijke marktwerking.
 • Het bevorderen van een betere samenwerking tussen gerechtsdeurwaarders en incassobureaus.

Om deze doelen te bereiken, stelt de Wki een aantal maatregelen voor, zoals:

 • Incassobureaus moeten verplicht een vergunning hebben om incassodiensten aan te bieden. Om een vergunning te verkrijgen, moeten incassobureaus voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van vakbekwaamheid, integriteit en financiële zekerheid.
 • Er komt een centraal register, waar je nu allen een Nederlandse Vereniging van Incasso ondernemingen hebt, waarin alle vergunninghouders worden opgenomen. Dit maakt het voor consumenten en bedrijven eenvoudiger om te controleren of een incassobureau over de juiste vergunning beschikt.
 • Er worden gedragsregels opgesteld voor incassobureaus, waaraan zij zich moeten houden. Deze regels hebben betrekking op zaken als communicatie, transparantie en de hoogte van incassokosten.
 • Er komt een onafhankelijke toezichthouder die erop toeziet dat incassobureaus zich aan de regels houden en die kan optreden bij overtredingen. Bij overtreding van de regels kunnen sancties worden opgelegd, zoals boetes of intrekking van de vergunning.

Hierbij enkele artikelen over de wet:

Lees meer over de wet kwaliteit incassodienstverlening >

Lees meer MARKTONDERZOEK INCASSOBRANCHE > 

Lees meer over de wetgeving en de ACM 

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews