Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over het inschakelen van een incassobureau en over online incasso.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies. Bel 020-3452675

Incassobureau Kosten

Zijn er kosten verbonden aan incasso?

Voor jou als opdrachtgever zijn er geen kosten verbonden aan het uitbesteden van een incasso aan ons incassobureau. De incassokosten worden volgens de wettelijke regels in rekening gebracht bij de klant met een betalingsachterstand.

Alle ontvangen betalingen van de klant worden eerst gebruikt om de incassokosten te voldoen. Het resterende bedrag wordt vervolgens in mindering gebracht op het openstaande factuurbedrag. Mocht het niet lukken om de vordering volledig te incasseren, maar is er wel een deelbetaling ontvangen? Dan trekken wij de door de klant betaalde incassokosten af van het bedrag dat wij aan jou uitkeren. Zo betaal jij als opdrachtgever nooit onverwachte kosten bij het uitbesteden van incasso aan ons.

Wanneer zijn er wel kosten verbonden aan incasso?

Ons beleid is gebaseerd op de verwachting dat er een geldige vordering wordt ingediend, waarbij de opdrachtgever zich houdt aan onze voorwaarden.

In de meeste gevallen is onze dienstverlening kosteloos. In een aantal uitzonderlijke situaties kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht:

 • Als de opdrachtgever zelf afspraken maakt met de debiteur en onze kosten vergeet op te nemen. Wij moeten de incassokosten dan zelf in rekening brengen.
 • Als tijdens de procedure blijkt dat goederen kunnen worden geretourneerd. Hoewel er dan geen betaling volgt, hebben wij wel tijd en moeite gestoken in de zaak.
 • Als een vordering te vroeg wordt ingediend, voordat de wettelijke termijn is verlopen. De rechter kan dan onze kosten afwijzen.
 • Als een zaak al eens eerder behandeld is door een ander bureau. Dan geldt een andere verdeling van de opbrengst.
 • Bij buitenlandse incasso’s in verband met hogere kosten.

Kortom, in een aantal specifieke gevallen zijn er redelijke gronden om kosten in rekening te brengen. Maar in verreweg de meeste situaties is onze dienstverlening kosteloos bij een mislukte incasso.

Waar moet je op letten bij kosten incassobureau

Sommige incassobureaus adverteren met ‘no cure, no pay’, maar hanteren in de kleine lettertjes tal van uitzonderingen. Waardoor je vaak alsnog (hoge) kosten kwijt bent.

Zo kan een bureau als voorwaarden stellen dat:

 • De vordering maximaal 1 jaar oud is
 • De vordering onbetwist is
 • De vordering minimaal een bepaald bedrag betreft

Voldoe je niet aan dit soort eisen, dan betaal je in de praktijk vaak toch kosten.

Bij ons incassobureau werken we écht op basis van no cure, no pay. Het maakt niet uit hoe oud de vordering is, hoe hoog het bedrag of of het betwist wordt. Als er niet betaald wordt, sluiten wij het dossier kosteloos af.

Zo weet je zeker dat je nooit onverwachte kosten krijgt bij een mislukte incasso. Lees dus goed de voorwaarden van een ‘no cure, no pay’ bureau.

Landelijke dekking incassodiensten, bieden jullie dat ook?

Ja, ons incassobureau biedt dienstverlening aan in heel Nederland. Ons kantoor zit in Amsterdam, maar je kunt ons inschakelen voor incasso in het hele land. We bieden landelijke dekking, ook in steden als Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Alkmaar, Eindhoven en Groningen.

Ook buitenlandse opdrachtgevers weten ons te vinden voor incassodiensten in Nederland. Ongeacht waar in het land je klanten zich bevinden, wij helpen graag bij het incasseren van vorderingen. Neem contact op voor meer informatie over onze incassodienstverlening.

Kosten bij buitenlandse incasso-opdrachten

Voor buitenlandse incasso’s gelden andere regels. No cure, no pay is in het buitenland niet mogelijk, omdat incassokosten vaak niet verhaald kunnen worden op de debiteur.

Bij ons incassobureau geldt voor buitenlandse opdrachten:

 • Bij zowel gedeeltelijke als volledige betaling wordt 15% provisie in rekening gebracht over de geïncasseerde hoofdsom.
 • Er wordt altijd een basisvergoeding gerekend van €20, ongeacht het resultaat.

Onder buitenlandse opdrachten verstaan we:

 • Nederlandse opdrachtgevers met een debiteur in het buitenland.
 • Buitenlandse opdrachtgevers met een debiteur in Nederland of het buitenland.

Voor buitenlandse incasso’s geldt dus een ander kostenmodel. Neem contact op voor meer informatie.

Incasso opdracht indienen

Wat betekent " Incasso "

“Incasso” betekent het proces van het innen van geld dat iemand aan een andere persoon of organisatie schuldig is. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door het sturen van een rekening of door middel van een automatische incasso van een bankrekening. Incasso kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar de organisatie of persoon die verantwoordelijk is voor het innen van geld, zoals een incassobureau.

Wat kost een incasso?

De kosten van een incasso in Nederland zijn afhankelijk van het factuurbedrag en worden bepaald volgens de Wet Incassokosten. De buitengerechtelijke incassokosten zijn een percentage van het factuurbedrag, met een minimum van €40 en een maximum van €6.775. Het percentage wordt lager naarmate de vordering hoger wordt. De wet hanteert hiervoor een staffel
 • Tot €2.500: 15% incassokosten
 • Over de volgende €2.500: 10% incassokosten
 • Over de volgende €5.000: 5% incassokosten
 • Over de volgende €190.000: 1% incassokosten

Voor zakelijke klanten ben je niet gebonden aan de Wet Incassokosten, maar het bedrag dat je rekent moet wel redelijk zijn. Je kan op een hoofdsom van € 50,- geen € 300,- aan incassokosten berekenen. Maar staat er in je algemene voorwaarden dat je een minimum van € 150,- aan incassokosten berekend, kan dit bedrag wel gevorderd worden.

Wij werken op basis van no cure, no pay tijdens de minnelijke fase, wat betekent dat als wij er niet in slagen om de vordering te innen, er geen extra kosten in rekening worden gebracht bij jouw als opdrachtgever.

Heb je interesse in onze incassodiensten? Wil je een testcase indienen, meldt je aan, dien direct je 1e incassozaak in en wij gaan direct voor je aan de slag.

Hoe kan ik me aanmelden als nieuwe klant?

Via de knop incasso indienen kun je eenvoudig je gegevens invoeren en maak je een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Daarna kun je inloggen via onze website en kun je direct je achterstallige facturen en bijbehorende documentatie uploaden. Je ontvang bij je eerste incasso-opdracht meteen een bevestiging per e-mail met daarin aanvullende informatie over het incasso-traject en onze algemene voorwaarden.

Incasso indienen >

Ik heb een account aangemaakt, wat nu?

Je ontvangt van ons meteen een bevestigingsmail met handleiding.

Via de inlog, in de bevestigingsmail, kun je meteen aan de slag. Lees de handleiding, volg het stappenplan en voer je 1e incassodossier in.

Eenmaal ingevoerd en opgeslagen, controleren wij jouw factuur(en) en de documentatie en gaan meteen voor je aan de slag.

Je hebt 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht in jouw dossier(s). Daar vind je de openstaande facturen en de voortgang, zodat je altijd op de hoogte bent.

 

Hebben jullie een automatische koppelingen voor bulkincasso's (API koppeling)

Ja, dat hebben wij. Voor bulkincasso’s zijn er 3 opties:

1.  Aanleveren via een Excelbestand, wij uploaden dan het bestand in het systeem.

2.  We maken een koppeling met je eigen boekhoudsysteem, zoals Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics en velen meer.

3.  Je kan bij ons ook gebruik maken van onze automatische API koppeling, denk aan Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen. Het uitwisselen van gegevens verloopt daarmee namelijk sneller en aanzienlijk makkelijker.

Voor meer informatie kun je ons contacten op 020-3452675

Kan ik jullie eenmalig inschakelen?

Natuurlijk, je kan eenmalig bij ons een incassozaak indienen, je zit niet vast aan een contract of abonnement. Probeer het uit!

Daarbij rekenen wij geen dossierkosten, opstartkosten, succesfee’s of andere verborgen kosten. Al onze diensten leveren wij op basis van 100% No Cure No Pay.

Kan ik als particulier ook een incasso opdracht indienen?

Ja, niet in alle gevallen. Alimentatie- en familiezaken behandelen we niet. Huurzaken en geldleningen wel. Bij dit soort zaken dient wel een getekende overeenkomst aanwezig te zijn.  Mocht je een account aanmaken, zet bij bedrijfsgegeven je achternaam en particulier. Heb je nog vragen? Bel ons op 020-3452675

 

Doen jullie ook aan incasso voor verenigingen?

Jazeker, wij zijn specialist in incasso voor verenigingen. Wij incasseren de achterstallig contributie van vele verenigingsleden in de sport en cultuur wereld. Wij bieden:

 • No Cure, No Pay voor verenigingen
  Kosteloos incasseren, lukt het niet brengen we geen kosten in rekening. 100% No Cure No Pay.
 • Geen dossier- en abonnementskosten
  Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes, gratis incasso voor verenigingen.
 • Incassotraject op maat
  Dankzij ons uitgebreide incassosoftware kunnen we verenigingen een incassotraject op maat aanbieden. Je kiest zelf hoe leden worden benaderd.

Daarbij hebben wij een koppeling met club collect, club collect leden kunnen op een eenvoudige wijze incassozaken bij ons indienen.

Neem contact op voor meer informatie :  Tel 020-3452675.

Bieden jullie een landelijke dekking voor incasso in Nederland?

Ja, zeker. Wij zijn gevestigd in Amsterdam, met veel incassoklanten in de regio rond de hoofdstad,  maar incasseren incasso’s door heel Nederland. Je kunt online een account aanmaken, jouw factuur uploaden en meteen starten met het innen daarvan. Dit kan vanuit Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Alkmaar, Eindhoven en Groningen net als vanuit de rest van Nederland.

Ook veel buitenlandse klanten weten ons te vinden voor incasso in Nederland.

Doen jullie ook incassotrajecten voor buitenlandse incasso's?

Mede door intensieve contacten in verschillende landen kan Credifin Nederland je helpen om je belangen in diverse landen binnen Europa te behartigen. Het incasseren van buitenlandse incasso’s gebeurt volgens het ter plaatse geldende recht en wordt verzorgd door plaatselijke incasso kantoren. De incassomaatregelen worden uitgevoerd door ter plaatse opererende incasso partners die je klanten aanmanen in de eigen taal.

Voor meer informatie over onze buitenlandse incasso kunt je ons telefonisch contacten op 020-3452675.

Wel of geen incasso starten?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in de beslissing of je een incasso moet starten of niet. Sommige van de belangrijkste overwegingen zijn:

 • Hoe dringend heb je het geld nodig? Als je het geld snel nodig hebt, kan het starten van een incasso een goede optie zijn. Maar als je wat meer tijd hebt, kun je misschien beter wachten en eerst proberen om het geld op een andere manier te innen, zoals door middel van een betalingsherinnering of een onderhandeling.
 • Wat is de kans dat je het geld krijgt als je een incasso start? Als je redelijk zeker bent dat de persoon of het bedrijf dat het geld verschuldigd is, in staat is om te betalen, is de kans groter dat je het geld krijgt als je een incasso start
 • Wat zijn de kosten van een incasso? Voordat je een incasso start, is het belangrijk om na te gaan wat de kosten zijn van het incasso proces. Sommige incassobureau’s vragen hoge kosten voor hun diensten, dus het is belangrijk om na te gaan of het starten van een incasso financieel haalbaar is. Bekijk onze No Cure No Pay voorwaarden.
 • Wat zijn de gevolgen van een incasso voor je relatie met de persoon of het bedrijf waar je het geld van wilt innen? Men zegt altijd, een niet betalende klant is eigenlijk geen goede klant. Bedenk dus goed of het uitstellen van een incasso de beste optie is, vaak gaan anderen wel over tot incasso, waardoor uw factuur blijft liggen.

Het is belangrijk om al deze factoren te overwegen voordat je een beslissing maakt of je een incasso moet starten of niet. Als je twijfelt, kan het raadzaam zijn om ons om advies te vragen, neem contact op.

Kunnen jullie voor het starten van incasso ook een WIK brief sturen?

Als je jouw klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je ons inschakelen om namens jou een vriendelijke en correcte WIK brief laten versturen.

Wij zorgen ervoor dat de brief zorgvuldig wordt opgesteld en verstuurd, met inachtneming van de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie, om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “WIK brief” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen. Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een WIK brief, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Is er een minimaal bedrag voor het starten van een incasso?

Nee, de hoogte van je openstaande factuur maakt voor ons niet uit. Ons incassosysteem kun je kosteloos gebruiken of je nu één of meerdere facturen indient, dat doen we altijd op basis van 100% No Cure, No Pay. Je loopt zodoende geen kostenrisico.

Is een incasso zonder aanmaning ook mogelijk?

Ja, met uitzondering van consumentenvorderingen, bent je niet verplicht om je debiteur eerst zelf te herinneren of aan te manen. Voor bedrijven geldt het volgende omtrent invordering:

Sinds de invoering van de Wet bestrijding betalingsachterstand handelstransacties in maart 2013, welke ziet op overeenkomsten gesloten tussen bedrijven, zijn de incassokosten en wettelijke rente automatisch opeisbaar, indien een vordering niet binnen de gestelde betaaltermijn is voldaan. Artikel 6: 96 BW lid 4 meldt letterlijk:

Dit bedrag (incassokosten, wettelijke rente)  is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken.

Is een incasso zonder factuur mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een incasso te laten uitvoeren zonder factuur. Een incasso is een betaalmethode waarbij een debiteur op een door de crediteur bepaalde datum een geldbedrag aan de crediteur betaalt. Het kan voorkomen dat de crediteur geen factuur heeft gestuurd, maar wel een incasso wil laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er sprake is van een incasso van een huur of incasso van leningen.

In dit geval kan je een incasso laten uitvoeren zonder dat er een factuur aanwezig is. Het is wel verstandig om in dergelijke gevallen wel een bewijs van de afspraak te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een overeenkomst van geldlening of een huurcontract.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat je verplicht bent om de debiteur op de hoogte te stellen van de te incasseren bedragen en de reden waarom de incasso wordt uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld per brief of per e-mail gebeuren. Zo weet de debiteur wat er van hem of haar verwacht wordt en kan hij of zij bezwaar maken als hij of zij het niet eens is met de incasso.

Wat is het online incasso webportaal?

Via ons incasso webportaal heb je online inzage in alle incassotrajecten die lopen of al gesloten zijn. Alle facturen, bijbehorende documentatie en correspondentie (mail, telefonisch contact,  SMS berichten etc.) kun je hier altijd inzien. Zo heb je direct inzicht in de status van het incassotraject. Lees meer over het online incasso webportaal.

Incassobureau, hoe werkt dat?

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat wordt ingeschakeld om openstaande vorderingen te innen namens een schuldeiser. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat geld verschuldigd is aan een andere organisatie of aan een persoon. Wanneer de schuldenaar niet vrijwillig betaalt, kan er een regulier incassobureau inschakelt worden om te helpen bij het innen van het geld.

Incassobureaus hebben een lange geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, toen geldschieters gebruik maakten van verschillende methoden om onbetaalde schulden te innen. Door de jaren heen hebben deze praktijken zich ontwikkeld en aangepast aan de veranderende economische omstandigheden en juridische kaders.

In de moderne tijd zijn incassobureaus professionele organisaties die werken binnen de grenzen van de wet om schulden te innen namens hun cliënten. Ze spelen een cruciale rol in de economie door te helpen bij het handhaven van de cashflow en het minimaliseren van het kredietrisico.

Lees meer over de geschiedenis van incassobureaus, van vroeger tot nu > lees meer

Hoe gaat incassobureau Credifin te werk?

Nadat je de achterstallige facturen (en bijbehorende documenten) hebt ingegeven, gaan we direct voor je aan de slag als incassobureau. We benaderen je klanten op een vriendelijke manier.

Dat pakken we verschillend aan, passend bij de situatie en de contactgegevens die we van je debiteur hebben, bijvoorbeeld per e-mail, SMS of zelfs via Whatsapp of social media. De incassokosten berekenen we volledig door aan je klant (100% no cure no pay).

Lees meer over het incassotraject >

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen?

Het kost niets om ons als incassobureau in te schakelen. We werken op basis van No Cure, No Pay.  Wij brengen onze incassokosten in rekening bij je schuldenaar, dus lukt het niet om het bedrag te incasseren? Dan betaal je niets, ook geen abonnements- of dossierkosten. Wij berekenen geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden > 

Kan ik jullie voor een eenmalige incasso-opdracht inschakelen?

Ja, het is zeker mogelijk om Credifin eenmalig in te schakelen.

Als je alleen een specifieke vordering wilt uitbesteden en geen langdurige samenwerking zoekt, kun je bij ons terecht voor een eenmalige incasso-opdracht. Wij hanteren een unieke aanpak waarbij je geen abonnements- of dossierkosten betaalt.

Bovendien werken we op basis van een strikt ‘Geen Resultaat, Geen Kosten’-beleid. Dit betekent dat je alleen een vergoeding verschuldigd bent als we erin slagen het verschuldigde bedrag succesvol te innen. Als het ons niet lukt om de vordering te incasseren, hoef je ons niets te betalen.

Met deze benadering geven we je de mogelijkheid om onze diensten uit te proberen zonder verdere verplichtingen. We begrijpen dat je wellicht alleen behoefte hebt aan hulp bij een specifieke situatie en geen langdurige overeenkomst wilt aangaan. Bij ons kun je rekenen op een transparante en eerlijke aanpak, waarbij je alleen betaalt voor de resultaten die we behalen.

Dus, als je een eenmalige vordering hebt die je wilt uitbesteden, kun je Credifin inschakelen zonder zorgen over doorlopende kosten of verplichtingen. Neem contact met ons op en we staan klaar om je te helpen bij je incasso-uitdaging.

Bel ons op: 020-3452675 We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur.

Vanaf welk bedrag kan ik openstaande betalingen indienen?

Je kunt voor ieder bedrag een incasso indienen. Wij gaan ermee aan de slag als je recht hebt op het bedrag dat je niet betaald krijgt. Dat doen we voor grote en voor kleine bedragen, bij meerdere facturen of een enkele opdracht.

Kan ik als particulier een incassobureau inschakelen?

Ja, dat is mogelijk. Wij behandelen alleen zaken die te maken hebben met huurovereenkomsten en geldleningen.

 • Dit betekent dat we je kunnen helpen als je problemen hebt met het incasseren van huur van een huurder of als je geld hebt uitgeleend en dit niet terugbetaald wordt.
 • Bij geldleningen is het wel belangrijk dat je een getekende leenovereenkomst hebt, omdat dit duidelijkheid geeft over de gemaakte afspraken.
 • Voor alimentatie en familiezaken kunnen wij je helaas niet van dienst zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentatiekwesties.

Als je vragen hebt of als je jouw zaak wilt bespreken, kun je ons bellen of neem een kijkje op onze webpagina “incassobureau particulieren“.

Wij zijn op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 020-3452675.

Kunnen jullie ook mijn persoonlijke lening innen als incassobureau?

Ja, als incassobureau kunnen wij persoonlijke leningen innen. Je kunt als particulier de vordering uit handen geven en  een incasso-opdracht indienen voor geldleningen, op voorwaarde dat er een getekende overeenkomst aanwezig is.

Let op: We behandelen geen alimentatie- en familiezaken. Bij het aanmaken van een account kunt je bij bedrijfsgegevens je achternaam en ‘particulier’ invullen. Als je nog vragen hebt, kun je ons bellen op 020-3452675.

Incasso indienen > 

Innen jullie ook huren als incassobureau?

Credifin Nederland, als incassobureau, verzorgt inderdaad ook het innen van huren.

Zo bieden wij huurincasso-diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die problemen ondervinden met het innen van huurpenningen.  Wij helpen verhuurders om achterstallige huur te innen en zorgt voor een snelle en effectieve aanpak.

Zo werken wij als incassobureau op basis van ‘no cure, no pay incasso’, wat betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als de vordering niet succesvol wordt geïncasseerd. Door onze ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van huurincasso, zijn wij in staat om verhuurders op een professionele manier bij te staan en te zorgen voor een effectieve oplossing.

Neem een kijkje op onze huurincasso pagina of dien direct een nieuwe huurzaak in. Klik voor hier

Zijn jullie als incassobureau ook gespecialiseerd in het innen van vorderingen voor verenigingen?

Als incassobureau zijn wij bij Credifin Nederland inderdaad gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen voor verenigingen.

Wij begrijpen dat verenigingen vaak te maken hebben met onbetaalde contributies, sponsorbijdragen en andere openstaande vorderingen. Daarom bieden wij een effectieve en efficiënte aanpak om deze vorderingen te innen. Ons doel is om de relatie tussen de vereniging en haar leden te behouden, terwijl we tegelijkertijd streven naar een succesvolle incasso.

Wij hanteren een ‘no cure, no pay incasso’ principe, wat betekent dat verenigingen alleen betalen als de incasso succesvol is. Onze transparante werkwijze als incassobureau voor verenigingen en online incassoportaal zorgen ervoor dat verenigingen altijd op de hoogte zijn van de voortgang van hun incassotrajecten.

Daarnaast werken we ook nauw samen met clubcollect, via club collect kunt je tevens zaken bij ons indienen.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze speciale webpagina voor incassobureau voor verenigingen of bel ons voor meer informatie op 020-3452675

Doen jullie als incassobureau ook aan herincasso?

Jazeker, incassobureau Credifin biedt de mogelijkheid om oude vorderingen die eerder bij een ander incassobureau zijn behandeld opnieuw in te dienen. Zolang de vordering niet verjaard is, zijn er nog mogelijkheden om deze te incasseren.

Bij het indienen van een herincasso, moet er minimaal een jaar zitten tussen de vorige incasso-opdracht en de huidige incasso-opdracht om de kans op succes te vergroten. Er gelden andere betaalvoorwaarden voor herincasso’s omdat de kans op betaling kleiner is en hoe ouder een vordering is, hoe kleiner de kans op betaling.

Incassobureau Credifin heeft jarenlange ervaring en een database met tienduizenden debiteuren, wat helpt bij het (alsnog) succesvol incasseren van vorderingen. Het indienen van een zaak kost weinig tijd en kan alsnog een aanzienlijk bedrag opleveren.

Kijk voor meer informatie op onze incassobureau-pagina herincasso

Zijn jullie een incassobureau met dekking in heel Nederland?

Ja, zeker. Wij incasseren in heel Nederland. Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, je kan ons als groter incassobureau inschakelen in heel Nederland, vanuit Amsterdam bieden wij landelijke dekking.

Dit kan met incassobureau Amsterdam, incassobureau Utrecht, incassobureau Rotterdam, incassobureau Alkmaar, incassobureau Eindhoven, incassobureau Arnhemincassobureau Leeuwarden en incassobureau Groningen.

Ook veel buitenlandse klanten weten ons te vinden voor incasso in Nederland.

Beschikken jullie als incassobureau over een automatische koppeling (API) ?

Ja, dat is mogelijk. Er zijn drie opties voor het indienen van bulkincasso’s:

 • Aanlevering via een Excelbestand, dat wij vervolgens uploaden in ons systeem.
 • Een koppeling met jouw eigen boekhoudsysteem, zoals Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics en vele andere.
 • Het benutten van onze automatische API-koppeling, zoals Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen. Hierdoor verloopt de uitwisseling van gegevens sneller en aanzienlijk eenvoudiger.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neemt gerust telefonisch contact met ons op,  je kunt  incassobureau Credifin bereiken op 020-3452675.

Kan ik via jullie incassobureau een WIK-brief versturen?

Jazeker, wij versturen ook een WIK-brief, ook wel genoemd finale aanmaning / laatste aanmaning,  voorafgaande aan het incassotraject.

Als je je klant nog een laatste mogelijkheid wilt bieden om de factuur te betalen, kunt je ons inschakelen om een beleefde en nette WIK-brief te verzenden. Dit gebeurt altijd namens jouw en op ons briefpapier, aangezien dit in de meeste situaties resulteert in een snellere betaling zonder je klant-relatie in gevaar te brengen. Ontdek meer over hoe wij een WIK-brief versturen.

Wat gebeurt er als er tijdens het buitengerechtelijke traject niet geïncasseerd wordt?

Bij ons profiteert je altijd van ‘No Cure, No Pay’-incasso. Mocht het onverwachts niet lukken om de factuur te innen, dan sluiten we het dossier zonder kosten voor je. Als alternatief kunt je ervoor kiezen om met ons een gerechtelijke procedure te starten.

In deze procedure zullen wij ons inzetten om de vordering alsnog te verhalen op je debiteur. Ons team van experts zal je begeleiden gedurende het gehele proces en zorgen voor de best mogelijke uitkomst. Meer informatie over de Gerechtelijke procedure kunt je bij ons vinden.

Hoe zit het met wetgeving en incassobureaus?

Nieuwe wetgeving: Toezicht en regels voor incassobureaus

Er is wetgeving op komst, de 1e en 2e kamer hebben de invoeringsdatum van de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) voor incassobureau’s vastgesteld op 1 juli 2023. Hiermee wordt er eindelijk duidelijkheid gegeven over de implementatie van deze wet.

Incassobureau Credifin is daar verheugd over, want helaas zijn er nog steeds incassobureaus die zich onbehoorlijk gedragen ten opzichte van mensen met problematische schulden. Met deze wet wordt er eindelijk strenger toezicht uitgeoefend en komen er regels voor incassobureau.

Echter, het is belangrijk om op te merken dat er nog geen volledig overzicht is van alle vereisten waaraan moet worden voldaan. Hoewel de wettekst van de Wki bekend is, is het Besluit kwaliteit incassodienstverlening (Bki) nog niet afgerond. Het Bki is de Algemene Maatregel van Bestuur waarin de noodzakelijke eisen worden beschreven waaraan incassobureaus moeten voldoen bij het aanvragen van een vergunning.

Hier een opsomming van eventuele wettelijke regels / aanstaande maatregelen die er aankomen:

De Wki heeft als doel om:

 • Het beschermen van schuldenaren tegen onjuiste en onredelijke incassopraktijken.
 • Het verbeteren van de kwaliteit van incassodiensten en het waarborgen van een eerlijke marktwerking.
 • Het bevorderen van een betere samenwerking tussen gerechtsdeurwaarders en incassobureaus.

Om deze doelen te bereiken, stelt de Wki een aantal maatregelen voor, zoals:

 • Incassobureaus moeten verplicht een vergunning hebben om incassodiensten aan te bieden. Om een vergunning te verkrijgen, moeten incassobureaus voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van vakbekwaamheid, integriteit en financiële zekerheid.
 • Er komt een centraal register, waar je nu allen een Nederlandse Vereniging van Incasso ondernemingen hebt, waarin alle vergunninghouders worden opgenomen. Dit maakt het voor consumenten en bedrijven eenvoudiger om te controleren of een incassobureau over de juiste vergunning beschikt.
 • Er worden gedragsregels opgesteld voor incassobureaus, waaraan zij zich moeten houden. Deze regels hebben betrekking op zaken als communicatie, transparantie en de hoogte van incassokosten.
 • Er komt een onafhankelijke toezichthouder die erop toeziet dat incassobureaus zich aan de regels houden en die kan optreden bij overtredingen. Bij overtreding van de regels kunnen sancties worden opgelegd, zoals boetes of intrekking van de vergunning.

Hierbij enkele artikelen over de wet:

Lees meer over de wet kwaliteit incassodienstverlening >

Lees meer MARKTONDERZOEK INCASSOBRANCHE > 

Lees meer over de wetgeving en de ACM 

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de stand van zaken?

Via ons online incasso portaal kun je 24/7 de status inzien van je incassotraject bij incasso voor verenigingen. Al je documentatie en communicatie zoals facturen/ e-mails/ brieven en telefoongesprekken kun je hier terugvinden.

Log hier in 

Kunnen mijn klanten ook inloggen in het webportaal?

Met het webportaal voor debiteuren maken we het jouw klant graag makkelijk om de betaling vlot en veilig te voldoen. Met de iDeal-button die er beschikbaar is kan je klant de betaling verrichten. Wil jouw klant graag betalen, maar lukt het niet om dit in één keer te doen? Geen probleem, je klant kan in het portaal een betalingsvoorstel doen. Daarnaast bieden wij je klant de mogelijkheid om met ons te chatten als er nog vragen zijn.

En minstens zo belangrijk, dankzij het webportaal en de vriendelijke benadering staat jouw goede relatie met de klant niet meteen op het spel. Lees meer over het online incasso webportaal.

Incasso voor verenigingen

Sturen jullie een laatste aanmaning/WIK brief voordat ik gebruik ga maken van incasso voor verenigingen?

Credifin weet als geen ander dat verenigingen op een doeltreffende en bekwame wijze hun openstaande vorderingen willen afhandelen. Daarom, om antwoord te geven op je vraag: inderdaad, wij zorgen dat er een laatste aanmaning, beter bekend als de WIK-brief (Wet Incassokosten), de deur uit gaat voordat we overgaan tot incasso voor verenigingen.

Deze laatste aanmaning biedt jouw debiteur nog één kans om zonder bijkomende incassokosten de openstaande schuld te vereffenen. Conform de Wet Incassokosten voor is dit een onontbeerlijke stap alvorens verdere incassomaatregelen te treffen bij contributie voor leden.

In de WIK-brief gunnen we de debiteur een termijn van 14 dagen om de vordering te voldoen. Hierbij vermelden we duidelijk de hoofdsom, rente en de eventuele kosten die in rekening worden gebracht als de betaling niet binnen deze termijn wordt voldaan. Als de debiteur na deze termijn nog steeds niet heeft betaald, dan zullen we overgaan tot het incassotraject.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over incasso voor verenigingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om jou en jouw vereniging te helpen in het incassotraject.

Wat kost incasso voor verenigingen?

Incasso voor verenigingen is kosteloos. Wij rekenen geen abonnementskosten, administratiekosten of succesfee’s. Al onze diensten zijn op basis van 100% No Cure No Pay. De incassokosten, onze inkomsten, verhalen wij op de niet betalende leden. En lukt het om volledig te incasseren? Dan ontvang je 100% van het factuurbedrag, lukt het niet om je lid tot betalen te bewegen, sluiten wij kosteloos het dossier af. Je betaalt niets.

Lees meer over de incassotarieven >

Hoe kan ik me aanmelden als ClubCollect lid

Maak snel een eenvoudig een account aan via de knop incasso. Vul je gegevens van je vereniging in en maakt een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Let op! vink “ niet BTW plichtig aan”  zodat wij de BTW over de incassokosten doorberekenen aan de leden.

Je ontvangt van ons meteen een e-mail met de inloggegevens om ons portaal binnen te komen.

Vervolgens kun je via het clubcollect systeem een excel bestand aanmaken, mail dit bestand naar incasso@credifin.nl, wij importeren het bestand in ons systeem, zodat je zelf geen omkijken naar hebt. Via het ons portaal kun je de dossier van je leden 24/7 volgen, opmerkingen en betalingen in het systeem verwerken.

Mocht je nog vragen hebben over het importbestand en incasso voor verenigingen, neem gerust contact op met een van onze medewerkers op 020-3452675, wij helpen je graag verder.

Incasso indienen >

Hoe kan ik me aanmelden voor incasso voor verenigingen

Via de knop incasso indienen kun je eenvoudig je een account aanmaken. Vul je gegevens van je vereniging in en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Let op! vink “ niet BTW plichtig aan”  zodat wij de BTW over de incassokosten doorberekenen aan de leden.

Na het aanmaken van het account ontvang je meteen een e-mail van ons met de handleiding en bevestiging. Via de ontvangen inlog kun je aan de slag met het invoeren van je eerste dossier.

Heb je meerdere dossiers om in te voeren? Neem dan contact met ons op over automatische aanlevering of aanlevering per excel bestand. Wij helpen je graag verder voor incasso voor verenigingen.

Incasso indienen >

Wanneer wordt een dossier afgerekend?

Wekelijks worden de dossiers afgerekend na volledige betaling van het bedrag op de derden rekening van incassobureau Credifin Nederland. We sturen eerst een afrekening en maken dan direct het openstaande bedrag over van je originele factuur (dus zonder de incassokosten, dat zijn namelijk onze verdiensten die de debiteur dus betaald heeft aan ons).

Kan ik als vereniging de contributie van mijn leden innen door middel van een automatische koppeling?

Ja, dat kan, wij kunnen door middel van een koppeling je de mogelijkheid gegeven de openstaande contributie van leden bij ons aan te leveren.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

1.  Maak je gebruik van club collect, dan kan je via clubcollect een Excelbestand downloaden, wij uploaden dan het bestand in het systeem. Maak je geen gebruik van clubcollect, geen probleem, wij leveren je een voorbeeld bestand aan, waarna je deze kan gebruiken om je leden middels het bestand aan te leveren.

2.  Er is een mogelijkheid om je boekhoudpakket te koppelen aan ons systeem, dit is mogelijk met Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics en velen meer.

3.  Ben je bekend met de API technologie, wij hebben een state-of-the-art API koppeling voor je beschikbaar. Denk aan Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen. Het uitwisselen van je ledengegevens verloopt daarmee sneller en aanzienlijk makkelijker.

Uiteraard helpen onze technische specialisten je altijd bij het aansluiten en implementeren.  Voor meer informatie kun je ons contacten op 020-3452675

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de stand van zaken?

Via ons online incasso portaal kun je 24/7 de status inzien van je incassotraject bij incasso voor verenigingen. Al je documentatie en communicatie zoals facturen/ e-mails/ brieven en telefoongesprekken kun je hier terugvinden.

Log hier in 

Incassobureau particulieren

Kun je als particulier een incassobureau inschakelen?

Ja, als particulier kun je ons als incassobureau inschakelen als je te maken hebt met openstaande vorderingen die niet worden betaald. Het is wel belangrijk om voldoende bewijs te hebben dat de andere partij je geld verschuldigd is voordat je een incassobureau inschakelt. Voor meer vragen kun je ons bereiken op : Contact

Kun je als particulier een laatste aanmaning sturen?

Ja, als particulier kun je een laatste aanmaning sturen voordat je ons als incassobureau inschakelt, echter is het van belang dat bij het versturen van een laatste aanmaning je aan de juiste richtlijnen houdt. Het is belangrijk om te weten dat je als particulier niet zomaar incassokosten in rekening mag brengen bij de andere partij. Eerst moeten er voldoende herinneringen en aanmaningen zijn verstuurd voordat dit is toegestaan.

Kijk op onze pagina :  Laatste aanmaning voor meer informatie en een voorbeeld voor het versturen van een laatste aanmaning.

Wie betaalt de kosten van een incassobureau voor particulieren?

Het inschakelen van ons incassobureau voor particulieren is kosteloos. Wij hanteren een ‘No Cure, No Pay’-principe, wat inhoudt dat de schuldenaar onze kosten (kosten volgens de wet incassokosten) betaalt wanneer we erin slagen het verschuldigde bedrag te innen. Mocht het ons niet lukken om het bedrag te incasseren, dan brengen wij u niets in rekening, ook geen abonnements- of dossierkosten. Bij ons zijn er geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden : No cure No Pay incasso 

Hoe lang duurt een incasso-opdracht voor particulieren?

De duur van een incasso-opdracht voor particulieren hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van de vordering, de betalingsbereidheid van je schuldenaar en de hoeveelheid bewijs die beschikbaar is.

Over het algemeen duurt een incassotraject enkele weken tot enkele maanden. Bij Credifin streven wij er altijd naar om het traject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en het geld zo snel mogelijk te innen. Kijk voor meer informatie op onze pagina : Incassotraject

Incassobureau in de regio

Wat betekent huurincasso bij CrediFin Incassobureau Almelo voor jou?

Huurincasso is een specifiek type incasso dat zich richt op het innen van achterstallige huurbetalingen. Bij CrediFin Incassobureau Almelo hebben we ervaring met huurincasso en kunnen we jou helpen om achterstallige huurbetalingen effectief te innen, terwijl we de relatie met jouw huurder respecteren. Neem kijkje op huurincasso.

Wanneer start CrediFin Incassobureau Almelo een gerechtelijke procedure voor jou?

Een gerechtelijke procedure wordt gestart als een minnelijk incassotraject niet tot betaling heeft geleid. Bij CrediFin Incassobureau Almelo starten we een gerechtelijke procedure alleen na grondige evaluatie van de situatie en na overleg met jou. We zullen je begeleiden tijdens het hele proces en streven naar het beste resultaat. Neem een kijkje op Gerechtelijke procedure .

Biedt CrediFin Incassobureau Almelo ook diensten aan voor particulieren?

Ja, bij CrediFin bieden we onze diensten niet alleen aan bedrijven, maar ook aan jou als particulier. Of je nu een eenmalige openstaande factuur hebt of regelmatig te maken hebt met late betalingen, we kunnen je helpen met jouw incassobehoeften. Neem een kijkje op incassobureau voor particulieren.

Wat gebeurt er tijdens een incassotraject bij CrediFin Incassobureau Almelo?

Een incassotraject bij CrediFin begint met het indienen van jouw openstaande factuur of facturen. Vervolgens nemen we contact op met jouw klant en stellen hem of haar in gebreke. We doen dit op verschillende manieren, waaronder telefonisch, via een Aangetekende E-mail™, SMS, WhatsApp, sociale media en voice-dialing. Als de klant niet betaalt, kunnen we een gerechtelijke procedure starten. Lees meer over ons incassotraject.

Sturen jullie ook een WIK-brief als incassobureau Almelo?

Een WIK-brief (Wet Incasso Kosten) is een wettelijk verplichte brief die naar de debiteur wordt gestuurd voordat incassokosten in rekening kunnen worden gebracht. Bij CrediFin Incassobureau Almelo zorgen we ervoor dat de WIK-brief correct en op tijd wordt verzonden, zodat we aan alle wettelijke vereisten voldoen.

Als je meer wilt weten over hoe wij een WIK-brief verzenden en welke stappen we nemen om betaling te bevorderen, kun je terecht op onze webpagina “WIK-brief“. Hier vind je gedetailleerde informatie over ons proces en kun je meer inzicht krijgen in hoe we je kunnen ondersteunen bij het versturen van een effectieve WIK-brief.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten voor het verzenden van een WIK-brief. We staan klaar om je te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Is het mogelijk om een incassobureau in Enschede slechts eenmalig in te schakelen?

Bij ons incassobureau in Enschede kun je ons eenmalig inschakelen voor jouw incasso behoeften. Wij streven ernaar om unieke oplossingen te bieden en vermijden herhaling van teksten. In tegenstelling tot andere incassobureaus, rekenen wij geen abonnements- of dossierkosten aan.

Bovendien hanteren wij een strikt beleid van 100% No Cure No Pay. Hierdoor kun je onze professionele dienstverlening uitproberen zonder enige verdere verplichtingen.

Neem gerust contact met ons op en ervaar hoe wij jou kunnen helpen met jouw incasso.

Kan jullie incassobureau in Enschede ook een laatste aanmaning verzenden

Absoluut! Bij ons incassobureau in Enschede bieden wij ook de service om een laatste aanmaning namens jou te verzenden.

Wanneer je jouw klant een laatste mogelijkheid wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je gebruikmaken van onze diensten. Wij zorgen ervoor dat een vriendelijke en correcte laatste aanmaning namens jou wordt verstuurd.

Deze aanmaning, ook wel bekend als een WIK-brief (Wet Incasso Kosten), wordt op ons briefpapier verstuurd, maar altijd namens jou als afzender. Hierdoor blijft de communicatie effectief en kan het leiden tot een snellere betaling, zonder dat de relatie met jouw klant onnodig wordt beschadigd.

Bij ons incassobureau begrijpen we het belang van een professionele en respectvolle benadering bij het verzenden van een laatste aanmaning. Ons ervaren team zal de brief zorgvuldig opstellen en versturen, rekening houdend met de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie. We streven ernaar om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “Laatste aanmaning” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen.

Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een laatste aanmaning via ons incassobureau in Enschede, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Kan ik als particulier een incassozaak indienen bij jullie incassobureau in Enschede?

Zeker weten! Bij ons incassobureau in Enschede verwelkomen we ook particulieren die te maken hebben met onbetaalde vorderingen en graag gebruik willen maken van onze diensten.

Wanneer je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden betaald, kun je ons inschakelen om je te helpen als particulier. Het is echter belangrijk dat je over voldoende bewijsmateriaal beschikt dat aantoont dat de andere partij daadwerkelijk een schuld aan jou heeft voordat je contact met ons opneemt. Dit bewijsmateriaal kan bestaan uit bijvoorbeeld facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die aantonen dat er een betalingsverplichting bestaat.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een uitdagend proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je bij te staan en de nodige stappen te ondernemen om de vordering te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen versturen naar de schuldenaar, en indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen nemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer informatie over onze diensten voor particulieren kun je onze webpagina “Incassobureau voor particulieren” bezoeken. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe we je kunnen ondersteunen en wat je kunt verwachten tijdens het incassoproces.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 053-1234567. We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

We staan klaar om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Enschede.

Voeren jullie ook incasso's uit voor huurachterstanden als incassobureau in Enschede?

Absoluut! Als incassobureau in Enschede bieden wij ook diensten aan voor het incasseren van huurachterstanden.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van achterstallige huur een uitdaging kan zijn voor verhuurders. Daarom zijn we er om ondersteuning te bieden met een snelle en effectieve aanpak.

Onze diensten op het gebied van huurincasso zijn beschikbaar voor zowel individuele verhuurders als bedrijfsmatige verhuurders. We hebben uitgebreide ervaring en expertise op dit gebied en zijn bekend met de specifieke uitdagingen en wettelijke vereisten die gepaard gaan met huurincasso.

Bij ons incassobureau hanteren we een ‘no cure, no pay’-beleid, wat betekent dat we geen kosten in rekening brengen als we er niet in slagen om de huurachterstand succesvol te incasseren. Dit biedt verhuurders gemoedsrust en verzekert hen dat we ons volledig inzetten om positieve resultaten te behalen.

Als verhuurder kun je jouw huurincasso bij ons indienen en profiteren van onze No Cure No Pay-voorwaarden. Je betaalt alleen wanneer we erin slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren.

Als je vragen hebt over onze huurincassodiensten in Enschede of als je gebruik wilt maken van onze diensten, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden en te adviseren bij je huurincassozaken.

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van het incassobureau in Enschede bij Credifin?

Het inschakelen van ons incassobureau in Enschede brengt geen kosten met zich mee voor jou als opdrachtgever.

Bij Credifin hanteren we het principe van “No Cure, No Pay”, wat betekent dat de kosten van het incassotraject worden gedragen door de debiteur. Volgens de Wet Incassokosten is de debiteur verplicht deze kosten te betalen wanneer we erin slagen het uitstaande bedrag succesvol te incasseren. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou als opdrachtgever geen kosten in rekening, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

Transparantie en duidelijkheid zijn belangrijke waarden voor ons, en we streven ernaar om onze dienstverlening zonder verborgen kosten aan te bieden. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen zijn wanneer je ons incassobureau inschakelt.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons “No Cure, No Pay”-beleid en onze incassovoorwaarden nodigen we je uit om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over hoe dit beleid werkt en welke afspraken er gelden.

Als je nog vragen hebt of gebruik wilt maken van onze incassodiensten in Enschede, staan we klaar om je verder te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en ondersteuning bij jouw incassozaken.

Bel ons op: 053-1234567
We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

Hoeveel tijd neemt een incassotraject in beslag bij incassobureau Apeldoorn?

De tijdsduur van een incassotraject bij ons incassobureau in Apeldoorn is niet vast en hangt af van diverse factoren. Eén van de bepalende factoren is het bedrag van de vordering; in de regel geldt dat grotere bedragen mogelijk ingewikkelder zaken met zich meebrengen, wat kan leiden tot een langer incassotraject.

Verder is de bereidheid van de debiteur om te betalen van invloed. Indien de debiteur coöperatief is en snel betaalt, kan het traject vlotter verlopen. Echter, als er tegenwerking of disputen zijn vanuit de debiteur, kan het meer tijd kosten om tot een oplossing te komen.

Bovendien speelt de hoeveelheid en kwaliteit van het beschikbare bewijsmateriaal een rol. Het is cruciaal om adequaat bewijs te hebben dat de debiteur daadwerkelijk een schuld heeft, zoals facturen, contracten of communicatie. Het verzamelen en voorleggen van dit bewijs kan tijdrovend zijn.

Bij Credifin zijn we ons bewust dat snelheid essentieel is bij het innen van vorderingen. We zetten ons in om het incassotraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, met als doel het te vorderen bedrag spoedig te innen. Onze deskundigen zullen jouw zaak met zorg behandelen en de noodzakelijke stappen zetten om tot een gunstige uitkomst te komen.

Voor meer informatie over de stappen binnen een incassotraject bij ons incassobureau in Apeldoorn, raden we je aan om onze specifieke pagina “Incassotraject” te bezoeken. Hier vind je een gedetailleerde uitleg over de verschillende fasen van het traject.

Mocht je specifieke vragen hebben over de tijdsduur van jouw incassotraject, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat voor je klaar om je bij te staan en je te

Incasseren jullie ook eenmalige incasso-opdrachten voor incassobureau Rotterdam?

Ja, het is zeker mogelijk om ons incassobureau in Rotterdam slechts eenmalig in te schakelen.

Als je alleen een specifieke vordering wilt uitbesteden en geen langdurige samenwerking zoekt, kun je bij ons terecht voor een eenmalige incasso-opdracht. We brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en hanteren een strikt ‘No Cure, No Pay’-beleid. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer we erin slagen om het verschuldigde bedrag succesvol te innen. Als we niet in staat zijn om de vordering te incasseren, ben je ons niets verschuldigd.

Met deze aanpak kun je onze dienstverlening uitproberen zonder verdere verplichtingen. We begrijpen dat je wellicht alleen behoefte hebt aan hulp bij een specifieke situatie en dat je geen langdurige overeenkomst wilt aangaan. Bij ons kun je vertrouwen op een transparante en eerlijke benadering, waarbij je alleen betaalt voor de resultaten die we behalen.

Dus, als je een eenmalige vordering hebt die je wilt uitbesteden, kun je ons incassobureau inschakelen zonder zorgen over doorlopende kosten of verplichtingen. Neem contact met ons op en we staan klaar om je te helpen bij je incasso-uitdaging.

 • Bel ons op : 020-3452675
 • Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Is het mogelijk om als particulier een incassobureau in Amsterdam te gebruiken?

Absoluut, als particulier kun je zonder twijfel gebruik maken van onze diensten als incassobureau in Amsterdam wanneer je te maken krijgt met vorderingen die onbetaald blijven. Belangrijk is wel om genoeg bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de andere partij inderdaad een schuld heeft aan jou voordat je een ons betrekt.

Voor meer informatie kun je onze webpagina bezoeken >  incassobureau particulieren

Voor meer vragen, neem gerust contact met ons op:

 • Bel ons op : 020-3452675
 • Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Is het mogelijk om als particulier een incassobureau in Den Haag in te schakelen?

Ja, als particulier is het zeker mogelijk om gebruik te maken van de diensten van ons incassobureau in Den Haag wanneer je te maken hebt met onbetaalde vorderingen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden betaald, kun je ons als incassobureau inschakelen om je te helpen. Het is echter belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de andere partij daadwerkelijk een schuld aan jou heeft voordat je ons inschakelt. Dit bewijsmateriaal kan bestaan uit bijvoorbeeld facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die aantonen dat er een betalingsverplichting bestaat.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een complex proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je bij te staan en de nodige stappen te ondernemen om de vordering te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen versturen naar de schuldenaar, en indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen nemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer informatie over onze diensten voor particulieren kun je onze webpagina “Incassobureau particulieren” bezoeken. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe we je kunnen ondersteunen en wat je kunt verwachten tijdens het incassoproces.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-3452675.
Onze openingstijden zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

We zijn er om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Den Haag.

Is het mogelijk om als particulier een incassobureau in Leiden te benaderen?

Absoluut, als individu kun je zeker gebruik maken van onze diensten als incassobureau in Leiden, vooral als je geconfronteerd wordt met onbetaalde vorderingen. Het is echter cruciaal om overtuigend bewijs te hebben dat de tegenpartij je een bepaald bedrag verschuldigd is voordat je ons benadert.

Voor verdere vragen, neem gerust contact met ons op via: Contact.

Is het mogelijk om als particulier gebruik te maken van een incassobureau in Nijmegen?

Zeker, ook als particulier kun je onze diensten als incassobureau in Nijmegen inroepen wanneer je geconfronteerd wordt met niet-betaalde vorderingen. Het is wel cruciaal dat je overtuigend bewijsmateriaal hebt dat aantoont dat de andere partij je daadwerkelijk geld schuldig is voordat je ons betrekt bij het incassoproces.

Voor verdere vragen of om ons te bereiken, volg deze link: Contact.

Is het mogelijk om een incassobureau in Amersfoort slechts eenmalig in te schakelen?

Zeker, als je slechts één keer een vordering wilt uitbesteden, kun je ons incassobureau eenmalig inschakelen. We brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en we hanteren een 100% No Cure No Pay-beleid. Zo kun je onze dienstverlening uitproberen zonder verdere verplichtingen.

Is het mogelijk om een incassobureau in Amsterdam slechts eenmalig in te schakelen?

Zeker, als je slechts één keer een vordering wilt uitbesteden, kun je ons incassobureau eenmalig inschakelen. We brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en we hanteren een 100% No Cure No Pay-beleid. Zo kun je onze dienstverlening uitproberen zonder verdere verplichtingen.

Is het mogelijk om een incassobureau in Veenendaal slechts eenmalig in te schakelen?

Absoluut, het is zeker mogelijk om ons incassobureau in Veenendaal eenmalig in te schakelen als je slechts één keer een vordering wilt uitbesteden. We brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en we werken volgens een 100% No Cure, No Pay-beleid. Op deze manier kun je onze diensten eenmalig uitproberen zonder enige bijkomende verplichting.

Onze flexibiliteit en klantgerichte aanpak maken ons tot een betrouwbare partner voor zowel eenmalige als terugkerende incassozaken. Of het nu gaat om een enkele vordering of een doorlopende incassobehoefte, bij ons incassobureau in Veenendaal ben je verzekerd van professionele ondersteuning en uitstekende service. Onze ervaring en expertise staan tot je beschikking om je te helpen je onbetaalde facturen zo snel en efficiënt mogelijk te innen.

Is het mogelijk om via jullie incassobureau Amersfoort een laatste aanmaning te verzenden?Ja, het is zeker mogelijk om via ons incassobureau in Amersfoort een laatste aanmaning te laten verzenden.

Als je jouw klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je ons inschakelen om namens jou een vriendelijke en correcte laatste aanmaning te versturen. Deze laatste aanmaning, ook wel bekend als een WIK-brief (Wet Incasso Kosten), wordt op ons briefpapier verstuurd, maar altijd namens jou als afzender. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een effectieve communicatie en kan leiden tot een snellere betaling zonder dat de relatie met jouw klant onnodig wordt geschaad.

Bij ons incassobureau begrijpen we het belang van een professionele en respectvolle benadering bij het versturen van een laatste aanmaning. Ons ervaren team zal ervoor zorgen dat de brief zorgvuldig wordt opgesteld en verstuurd, rekening houdend met de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie. We streven ernaar om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “Laatste aanmaning” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen.

Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een laatste aanmaning via ons incassobureau in Amersfoort, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

 

Is het mogelijk om via jullie incassobureau Amstelveen een Laatste aanmaning te verzenden?

Het antwoord is een duidelijk ‘ja’. Wij bieden een uitgebreide service, inclusief het verzenden van een laatste aanmaning of WIK-brief voordat we het incassoproces starten.

Als je je klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen, kun je ons inschakelen om een professionele en vriendelijke laatste aanmaning te sturen. Deze brief wordt altijd namens jou verzonden, maar op ons briefpapier. Dit geeft de brief een officieel karakter en leidt in veel gevallen tot een snellere betaling. Bovendien wordt de relatie met je klant hierdoor niet geschaad.

Het verzenden van een WIK-brief is een belangrijke stap in het incassoproces. Het geeft de debiteur een laatste kans om te betalen voordat er verdere stappen worden ondernomen. Het is een effectieve manier om je klant te laten zien dat je serieus bent over het innen van de schuld, zonder dat je meteen een volledig incassoproces hoeft te starten.

Wil je meer weten over hoe wij een laatste aanmaning versturen? Bezoek dan onze webpagina ‘Laatste aanmaning‘ voor meer informatie. Ons team van ervaren incassospecialisten staat klaar om je te helpen met al je incassobehoeften.

Is het mogelijk om via jullie incassobureau Amsterdam een WIK-brief te verzenden?

Absoluut, wij verzorgen ook het versturen van een laatste aanmaning of WIK-brief voordat we het incassoproces starten.

Als je je klant een laatste kans wilt geven om de factuur te voldoen, kun je ons inschakelen om een vriendelijke en correcte laatste aanmaning te sturen. Dit gebeurt altijd namens jou en op ons briefpapier, wat in de meeste gevallen leidt tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant te schaden. Kom meer te weten over hoe wij een aanmaning versturen, kijk op onze webpagina : Laatste aanmaning

Is het mogelijk om via jullie incassobureau Apeldoorn een WIK-brief te verzenden?

Ja, het is absoluut mogelijk om via ons incassobureau in Apeldoorn een WIK-brief te laten verzenden.

Als je jouw klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te betalen voordat het incassotraject in gang wordt gezet, kun je ons inschakelen om namens jou een duidelijke en professionele WIK-brief te sturen. Deze WIK-brief, wat staat voor Wet Incassokosten, wordt op ons briefpapier verstuurd, maar altijd namens jou als afzender. Dit leidt in de meeste gevallen tot een effectieve communicatie en kan zorgen voor een snellere betaling zonder de relatie met de klant onnodig onder druk te zetten.

Bij ons incassobureau erkennen we het belang van een professionele en respectvolle aanpak bij het versturen van een WIK-brief. Ons ervaren team zorgt ervoor dat de brief nauwkeurig wordt opgesteld en verstuurd, met inachtneming van de wettelijke vereisten en met respect voor de relatie met de klant. We zetten ons in om een positieve betalingsreactie te bevorderen en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “WIK-brief” vind je meer informatie over hoe wij een WIK-brief versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie te bewerkstelligen.

Heb je specifieke vragen over het verzenden van een WIK-brief via ons incassobureau in Apeldoorn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat voor je klaar om je te assisteren en te voorzien van de benodigde expertise en ondersteuning gedurende het incassotraject.

Is het mogelijk om via jullie incassobureau in Leiden een WIK-brief te versturen?

Absoluut, we kunnen ook een laatste aanmaning of WIK-brief versturen voordat we het incassotraject starten. Als je je klant nog een laatste kans wilt geven om de factuur te betalen, kun je ons vragen om een beleefde en formele laatste aanmaning te sturen.

Dit doen we altijd namens jou en op ons briefpapier, omdat dit vaak leidt tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant te schaden.

Lees hier meer over hoe wij een WIK-brief versturen.

Is het mogelijk om via jullie incassobureau in Veenendaal een WIK-brief te versturen?

Jazeker, wij kunnen ook het verzenden van een laatste aanmaning of WIK-brief voor je regelen voordat we het incassotraject opstarten. Als je je klant nog een laatste mogelijkheid wilt geven om de factuur te betalen, kun je ons inschakelen om een beleefde en correcte laatste aanmaning te sturen. Dit doen we altijd namens jou en op ons eigen briefpapier, wat in veel gevallen leidt tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant te schaden.

Lees meer over hoe wij een WIK brief versturen op onze webpagina: WIK brief

Is het mogelijk om via ons incassobureau in Hilversum een WIK-brief te versturen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij kunnen ook een laatste aanmaning of WIK-brief (Wet Incasso Kosten) voor je verzenden voordat we het incassotraject starten. Als je je klant nog een laatste mogelijkheid wilt geven om de factuur te betalen, kun je ons inschakelen om een professionele en beleefde laatste aanmaning te sturen.

Deze aanmaning wordt altijd namens jou verzonden en op ons briefpapier, wat vaak resulteert in een snellere betaling zonder de relatie met je klant te schaden. Het is een effectieve manier om je klant te laten weten dat je serieus bent over het innen van de schuld, zonder dat je zelf direct betrokken bent bij het incassoproces.

We begrijpen dat het belangrijk is om de relatie met je klant te behouden, zelfs als er sprake is van een openstaande vordering. Daarom zorgen we ervoor dat onze communicatie altijd respectvol en professioneel is.

Wil je meer weten over hoe wij een laatste aanmaning versturen? Bezoek dan onze webpagina: WIK brief.

Is het mogelijk voor particulieren om een incassobureau in Den Bosch in te schakelen?

Ja, als particulier kun je zeker gebruik maken van de diensten van ons incassobureau in Den Bosch wanneer je te maken hebt met onbetaalde vorderingen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden betaald, kun je ons als incassobureau inschakelen om je te helpen. Het is echter belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de andere partij daadwerkelijk een schuld aan jou heeft voordat je ons inschakelt. Dit bewijsmateriaal kan bijvoorbeeld bestaan uit facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die aantonen dat er een betalingsverplichting bestaat.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een complex proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je bij te staan en de nodige stappen te ondernemen om de vordering te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen versturen naar de schuldenaar, en indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen nemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer informatie over onze diensten voor particulieren kun je onze webpagina “Incassobureau particulieren” bezoeken. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe we je kunnen ondersteunen en wat je kunt verwachten tijdens het incassoproces.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 073-1234567. Onze openingstijden zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

We zijn er om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Den Bosch.

Kan ik als particulier bij jullie incassobureau in Apeldoorn terecht voor een incassozaak?

Ja, als particulier kun je absoluut gebruik maken van onze incassodiensten in Apeldoorn wanneer je geconfronteerd wordt met onbetaalde vorderingen.

Indien je te maken hebt met openstaande vorderingen die onbetaald blijven, staan wij als incassobureau voor je klaar. Het is echter essentieel om over solide bewijs te beschikken dat de schuldenaar daadwerkelijk een betalingsverplichting aan jou heeft, alvorens je onze hulp inschakelt. Dit bewijs kan onder andere bestaan uit facturen, contracten of andere schriftelijke afspraken.

Bij ons incassobureau beseffen we dat het incasseren van vorderingen een ingewikkeld proces kan zijn, in het bijzonder voor particulieren. Ons deskundige team staat gereed om je te ondersteunen en de vereiste acties te ondernemen om de openstaande vorderingen te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen naar de schuldenaar sturen, en zo nodig kunnen we tevens juridische stappen ondernemen, zoals het initiëren van een gerechtelijke procedure.

Voor aanvullende informatie over de diensten die we aan particulieren bieden, kun je terecht op onze webpagina “Incassobureau voor particulieren“. Hier vind je uitgebreide informatie over de manier waarop we je kunnen bijstaan en wat je kunt verwachten gedurende het incassotraject.

Heb je nog vragen of wil je gebruik maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-3452675. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

We zijn er om je te ondersteunen en zetten ons in voor een efficiënte en professionele aanpak van jouw incassozaken als particulier in Apeldoorn.

Kan ik als particulier een incassobureau in Middelburg inschakelen?

Zeker, ook als particulier kun je profiteren van onze diensten als incassobureau in Middelburg. Dit is zeer nuttig als je te maken hebt met uitstaande vorderingen die niet betaald worden. Het is echter belangrijk om voldoende bewijs te hebben dat aantoont dat de andere partij jou inderdaad geld schuldig is voordat je ons inschakelt.

Voor meer details kun je terecht op onze webpagina > incassobureau particulieren

Aarzel niet om ons te contacteren bij verdere vragen:

 • Bel ons op: 0118-123456
 • We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Kan ik als particulier een incassozaak indienen bij jullie incassobureau in Amersfoort?

Ja, als particulier is het zeker mogelijk om gebruik te maken van onze diensten als incassobureau in Amersfoort wanneer je te maken hebt met onbetaalde vorderingen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden betaald, kun je ons als incassobureau inschakelen om je te helpen. Het is echter belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de andere partij daadwerkelijk een schuld aan jou heeft voordat je ons inschakelt. Dit bewijsmateriaal kan bestaan uit bijvoorbeeld facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die aantonen dat er een betalingsverplichting bestaat.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een complex proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je bij te staan en de nodige stappen te ondernemen om de vordering te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen versturen naar de schuldenaar, en indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen nemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer informatie over onze diensten voor particulieren kun je onze webpagina “Incassobureau particulieren” bezoeken. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe we je kunnen ondersteunen en wat je kunt verwachten tijdens het incassoproces.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-3452675. We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

We zijn er om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Amersfoort.

Kan ik als particulier gebruik maken van een incassobureau in Venlo?

Ja, als particulier kun je absoluut gebruik maken van de diensten van ons incassobureau in Venlo bij het aanpakken van onbetaalde vorderingen.

Als je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden voldaan, zijn wij als incassobureau beschikbaar om jou te ondersteunen. Het is echter cruciaal dat je over voldoende bewijs beschikt dat de andere partij jou daadwerkelijk geld verschuldigd is voordat je ons inschakelt. Dergelijk bewijs kan bestaan uit documenten zoals facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die een betalingsverplichting bevestigen.

Bij ons incassobureau in Venlo begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een uitdagend proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team is klaar om je bij te staan en de nodige acties te ondernemen om de vordering te incasseren. Wij kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen naar de schuldenaar sturen en indien nodig juridische stappen ondernemen, zoals het opstarten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer inzicht in onze diensten voor particulieren, bezoek onze webpagina “Incassobureau particulieren“. Hier vind je uitgebreide informatie over hoe we jou kunnen assisteren en wat je kunt verwachten gedurende het incassoproces.

Mocht je nog vragen hebben of wens je gebruik te maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-3452675. Wij zijn beschikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Ons doel is om je te ondersteunen en een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Venlo.

Kan ik als prive persoon een incassobureau in Hilversum inschakelen?

Jazeker, als individu kun je zeker profiteren van onze incassodiensten in Hilversum als je geconfronteerd wordt met onbetaalde vorderingen. Het is echter cruciaal om voldoende bewijs te hebben dat aantoont dat de andere partij jou daadwerkelijk geld verschuldigd is voordat je ons inschakelt.

Voor aanvullende details, bezoek onze webpagina > incassobureau voor particulieren

Heb je nog meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen:

 • Bel ons op: 020-3452675
 • We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur.

Kan ik een incassobureau in Hilversum slechts eenmalig gebruiken?

Absoluut, het is zeker mogelijk om ons incassobureau in Hilversum eenmalig in te schakelen. Of je nu een eenmalige vordering hebt of gewoon onze diensten wilt uitproberen, we staan klaar om je te helpen. We begrijpen dat niet iedereen een doorlopende behoefte heeft aan incassodiensten en daarom bieden we flexibele opties aan.

Ons doel is om je te helpen bij het innen van je vordering, ongeacht of het een eenmalige zaak is of een doorlopende behoefte. We bieden een professionele, efficiënte en effectieve service, ongeacht de grootte of complexiteit van de vordering. Dus als je een eenmalige vordering hebt die je wilt innen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Kan ik een incassobureau in Leiden eenmalig inschakelen?

Zeker, het is mogelijk om ons incassobureau in Leiden eenmalig in te schakelen als je een enkele vordering wilt overdragen. We brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en werken volledig op basis van No Cure No Pay.

Je kunt onze diensten dus uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Dien hier een incassozaak in of neemt een kijkje op de pagina incasso-advies voor extra info over incasso.

> Incasso indienen

Kan ik een incassobureau in Middelburg slechts eenmalig inzetten?

Absoluut, je kunt ons incassobureau in Middelburg zeker voor een eenmalige vordering inschakelen. We brengen geen abonnementskosten of dossierkosten in rekening en we werken volgens het 100% No Cure, No Pay-principe. Op deze manier kun je onze diensten uitproberen zonder verdere verplichtingen. Of je nu te maken hebt met een eenmalige wanbetaling of frequente betalingsproblemen, we zijn er om je te ondersteunen en de stress van het innen van schulden weg te nemen.

Kan ik jullie voor een eenmalige incassozaak inschakelen als incassobureau in Den Bosch?

Ja, het is zeker mogelijk om ons incassobureau in Den Bosch slechts eenmalig in te schakelen.

Als je een specifieke vordering wilt uitbesteden en geen langdurige samenwerking zoekt, kun je bij ons terecht voor een eenmalige incasso-opdracht. Bij ons brengen we geen abonnements- of dossierkosten in rekening en hanteren we een 100% No Cure No Pay-beleid. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer we erin slagen om het verschuldigde bedrag succesvol te incasseren. Zo kun je onze dienstverlening uitproberen zonder verdere verplichtingen.

Bij ons begrijpen we dat je wellicht alleen behoefte hebt aan hulp bij een specifieke situatie en dat je geen langdurige verplichtingen wilt aangaan. Wij bieden daarom de mogelijkheid om eenmalig gebruik te maken van onze expertise, zonder dat dit gepaard gaat met doorlopende kosten.

Of het nu gaat om een enkele vordering of een incidentele behoefte aan incasso-ondersteuning, ons team van professionals staat klaar om je te helpen. We zullen ons inzetten om de beste resultaten te behalen en het verschuldigde bedrag zo snel en efficiënt mogelijk te incasseren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om je eenmalige incasso-opdracht bij ons in te dienen. We zijn er om je te begeleiden en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces, zonder verdere verplichtingen of kosten.

Kan ik jullie voor een eenmalige incassozaak inschakelen als incassobureau in Den Haag?

Ja, het is zeker mogelijk om ons incassobureau in Den Haag slechts eenmalig in te schakelen.

Als je een specifieke vordering wilt uitbesteden en geen langdurige samenwerking zoekt, kun je bij ons terecht voor een eenmalige incasso-opdracht. Bij ons brengen we geen abonnements- of dossierkosten in rekening en hanteren we een 100% No Cure No Pay-beleid. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer we erin slagen om het verschuldigde bedrag succesvol te incasseren. Zo kun je onze dienstverlening uitproberen zonder verdere verplichtingen.

Bij ons begrijpen we dat je wellicht alleen behoefte hebt aan hulp bij een specifieke situatie en dat je geen langdurige verplichtingen wilt aangaan. Wij bieden daarom de mogelijkheid om eenmalig gebruik te maken van onze expertise, zonder dat dit gepaard gaat met doorlopende kosten.

Of het nu gaat om een enkele vordering of een incidentele behoefte aan incasso-ondersteuning, ons team van professionals staat klaar om je te helpen. We zullen ons inzetten om de beste resultaten te behalen en het verschuldigde bedrag zo snel en efficiënt mogelijk te incasseren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om je eenmalige incasso-opdracht bij ons in te dienen. We zijn er om je te begeleiden en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces, zonder verdere verplichtingen of kosten.

Kan ik jullie voor een eenmalige incassozaak inschakelen als incassobureau in Venlo?

Ja, het is absoluut mogelijk om ons incassobureau in Venlo voor een eenmalige incassokwestie in te zetten.

Als je een specifieke schuld wilt laten innen en je niet op zoek bent naar een langdurige relatie, dan kun je bij ons terecht voor een eenmalige incassozaak. Wij brengen geen abonnements- of dossierkosten in rekening en we hanteren een strikt No Cure No Pay-beleid. Dit betekent dat je alleen betaalt als we het openstaande bedrag succesvol weten te innen. Zo kun je onze dienstverlening zonder enige verdere verplichting uitproberen.

Bij ons incassobureau in Venlo begrijpen we dat je misschien alleen ondersteuning nodig hebt in een specifiek geval en geen doorlopende verplichtingen wilt aangaan. Daarom bieden we de mogelijkheid om op een eenmalige basis van onze deskundigheid gebruik te maken, zonder doorlopende kosten.

Of het nu gaat om een enkele schuld of een incidentele behoefte aan incasso-ondersteuning, ons professionele team staat voor je klaar. We zetten ons in om de best mogelijke resultaten te bereiken en het uitstaande bedrag zo snel en efficiënt mogelijk te innen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om je eenmalige incassozaak bij ons in te dienen. Wij zijn er om je te begeleiden en je de benodigde expertise en ondersteuning te bieden in het incassotraject, zonder enige verdere verplichtingen of kosten.

Kan ik via jullie incassobureau Haarlem een WIK-brief versturen?

Zeker, wij verzorgen ook het versturen van een laatste aanmaning of WIK-brief voordat we het incassotraject starten.

Als je je klant een laatste mogelijkheid wilt geven om de factuur te betalen, kun je ons inschakelen om een vriendelijke en correcte laatste aanmaning te sturen. Dit gebeurt altijd namens jou en op ons briefpapier, wat vaak leidt tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant te beschadigen.

Kom meer te weten over hoe wij een aanmaning versturen, bekijk onze webpagina: Laatste aanmaning.

Kun je als particulier een incassobureau in Ede inschakelen?

Ja, als particulier is het zeker mogelijk om gebruik te maken van de diensten van ons incassobureau in Ede wanneer je te maken hebt met onbetaalde vorderingen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met openstaande vorderingen die niet worden betaald, kun je ons als incassobureau inschakelen om je te helpen. Het is echter belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de andere partij daadwerkelijk een schuld aan jou heeft voordat je ons inschakelt. Dit bewijsmateriaal kan bijvoorbeeld bestaan uit facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken die aantonen dat er een betalingsverplichting bestaat.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat het innen van openstaande vorderingen een complex proces kan zijn, vooral voor particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je bij te staan en de nodige stappen te ondernemen om de vordering te innen. We kunnen betalingsherinneringen en aanmaningen versturen naar de schuldenaar, en indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen nemen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Voor meer informatie over onze diensten voor particulieren kun je onze webpagina “Incassobureau particulieren” bezoeken. Hier vind je gedetailleerde informatie over hoe we je kunnen ondersteunen en wat je kunt verwachten tijdens het incassoproces.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-3452675. Onze openingstijden zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

We zijn er om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken als particulier in Ede.

Kun je als particulier een incassobureau Rotterdam inschakelen?

Ja, als particulier kun je een incassobureau in Rotterdam inschakelen om je te helpen bij het innen van openstaande vorderingen die niet worden betaald. Het is echter essentieel om voldoende bewijs te hebben dat de andere partij je geld verschuldigd is voordat je een incassobureau inschakelt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken waaruit blijkt dat er een betalingsverplichting bestaat.

Wanneer je besluit om ons incassobureau in te schakelen, zullen we jouw zaak zorgvuldig bekijken en beoordelen. We zullen de nodige stappen ondernemen om de openstaande vordering te innen, zoals het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen naar de debiteur. Indien nodig kunnen we ook juridische maatregelen treffen, zoals het starten van een gerechtelijke procedure.

Als je meer vragen hebt of als je ons wilt inschakelen voor het innen van je openstaande facturen, kun je contact met ons opnemen via de volgende gegevens:

 • Telefoonnummer: 020-3452675
 • E-mailadres: info@credifin-nederland.nl

Wij zijn er om je te helpen en streven ernaar om een effectieve en professionele oplossing te bieden voor jouw incassozaken.

Kun je als particulier gebruik maken van de diensten van een incassobureau in Veenendaal?

Zeker weten, als particulier heb je de volledige vrijheid om een beroep te doen op onze expertise als incassobureau in Veenendaal wanneer je wordt geconfronteerd met openstaande schulden die niet worden voldaan. Het is echter wel cruciaal om over voldoende bewijs te beschikken dat duidelijk aangeeft dat de andere partij jou inderdaad een bedrag schuldig is, voordat je ons inschakelt.

Voor gedetailleerde informatie over onze diensten en hoe we je kunnen helpen, nodigen we je uit om onze speciale webpagina te bezoeken: incassobureau voor particulieren

Heb je meer vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: Bel ons op: 020-3452675, we zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur

Kunnen jullie een WIK-brief sturen als incassobureau in Den Bosch?

Ja, het is zeker mogelijk om via ons incassobureau in Den Bosch een WIK-brief te verzenden.

Als je je klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je ons inschakelen om namens jou een vriendelijke en correcte laatste aanmaning te versturen. Deze laatste aanmaning, ook wel bekend als een WIK-brief (Wet Incasso Kosten), wordt op ons briefpapier verstuurd, maar altijd namens jou als afzender. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een effectieve communicatie en kan leiden tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant onnodig te schaden.

Bij ons incassobureau begrijpen we het belang van een professionele en respectvolle benadering bij het versturen van een WIK-brief.

Ons ervaren team zal ervoor zorgen dat de brief zorgvuldig wordt opgesteld en verstuurd, rekening houdend met de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie. We streven ernaar om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “Laatste aanmaning” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen. Hier vind je gedetailleerde uitleg over ons proces en kun je meer inzicht krijgen in hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verzenden van een WIK-brief.

Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een WIK-brief via ons incassobureau in Den Bosch, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Bel ons op: 073-1234567 Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Kunnen jullie een WIK-brief sturen als incassobureau in Den Haag?

Ja, het is zeker mogelijk om via ons incassobureau in Den Haag een WIK-brief te verzenden.

Als je je klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je ons inschakelen om namens jou een vriendelijke en correcte laatste aanmaning te versturen. Deze laatste aanmaning, ook wel bekend als een WIK-brief (Wet Incasso Kosten), wordt op ons briefpapier verstuurd, maar altijd namens jou als afzender. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een effectieve communicatie en kan leiden tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant onnodig te schaden.

Bij ons incassobureau begrijpen we het belang van een professionele en respectvolle benadering bij het versturen van een WIK-brief. Ons ervaren team zal ervoor zorgen dat de brief zorgvuldig wordt opgesteld en verstuurd, rekening houdend met de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie. We streven ernaar om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “Laatste aanmaning” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen. Hier vind je gedetailleerde uitleg over ons proces en kun je meer inzicht krijgen in hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verzenden van een WIK-brief.

Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een WIK-brief via ons incassobureau in Den Haag, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

 • Bel ons op : 020-3452675
 • Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Kunnen jullie via jullie incassobureau in Nijmegen een WIK-brief verzenden?

Absoluut, we verzorgen ook de verzending van een finale aanmaning, oftewel een WIK-brief, voordat we het incassoproces starten. Als je je klant een laatste kans wilt geven om de factuur te voldoen, kun je ons inschakelen om een beleefde en formele laatste aanmaning te versturen. Dit doen we altijd namens jou en op ons briefpapier, omdat dit meestal leidt tot een snellere betaling zonder de relatie met je klant te schaden.

Ontdek meer over hoe wij een Laatste Aanmaning versturen.

Ook voor gerechtelijke incassoprocedures in de omgeving van Amsterdam

Mochten we er onverhoopt niet in slagen de factuur te innen, dan sluiten we het dossier zonder enige kosten aan jouw kant. Als alternatief kun je overwegen om samen met ons een gerechtelijke incasso Amsterdam te starten. In dit proces zullen we ons volledig inzetten om de vordering alsnog te innen bij je debiteur. Ons team van experts zal je bijstaan gedurende het hele traject en zorgen voor de meest gunstige uitkomst.

Voor meer informatie over de gerechtelijke procedure kun je ons contacten op 020-3452675 of neem een kijkje op onze Gerechtelijke procedure pagina.

Sturen jullie ook een laatste aanmaning als incassobureau in Rotterdam?

Ja, het is zeker mogelijk om via ons incassobureau in Rotterdam een laatste aanmaning te verzenden.

Als je je klant nog een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je bij ons terecht. We bieden de service om namens jou een vriendelijke en correcte laatste aanmaning, ook wel bekend als een WIK-brief (Wet Incasso Kosten), te verzenden. Deze aanmaning wordt op ons briefpapier verstuurd, met jou als afzender, en heeft vaak een positief effect op het stimuleren van betaling zonder de relatie met je klant onnodig te schaden.

Bij Credifin begrijpen we het belang van een professionele en effectieve aanpak bij het versturen van een laatste aanmaning. Onze ervaren medewerkers zorgen ervoor dat de aanmaning op de juiste wijze wordt opgesteld en verstuurd, met de nodige aandacht voor de wettelijke vereisten en een klantvriendelijke toon. We streven ernaar om een betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een positieve oplossing te komen.

Als je meer wilt weten over hoe wij een laatste aanmaning verzenden en welke stappen we nemen om betaling te bevorderen, kun je terecht op onze webpagina “Laatste aanmaning“. Hier vind je gedetailleerde informatie over ons proces en kun je meer inzicht krijgen in hoe we je kunnen ondersteunen bij het versturen van een effectieve laatste aanmaning.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze diensten voor het verzenden van een laatste aanmaning. We staan klaar om je te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Voeren jullie als incassobureau in Leiden ook huurincasso's uit?

Ja, als incassobureau in Leiden zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van huurincasso’s.

We bieden deze diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die moeite hebben met het innen van hun huurinkomsten. Onze aanpak is snel en effectief, en we werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat je ons niets verschuldigd bent als we de achterstallige huur niet kunnen innen. Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise in huurincasso’s, kunnen we verhuurders op een professionele manier ondersteunen en een effectieve oplossing bieden.

Dien vandaag nog een huurincasso in en profiteer van onze No Cure No Pay voorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

Voeren jullie ook huurincasso's uit als incassobureau in Amersfoort?Ja, als incassobureau in Amersfoort voeren wij ook huurincasso’s uit.

Bij Credifin Nederland bieden wij huurincasso-diensten aan voor zowel individuele verhuurders als bedrijfsmatige verhuurders die te maken hebben met moeilijkheden bij het innen van huurinkomsten. Wij begrijpen dat het incasseren van achterstallige huur een uitdaging kan zijn en streven ernaar om verhuurders te ondersteunen met een snelle en effectieve aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-beleid is ook van toepassing op huurincasso. Dit betekent dat wij geen kosten in rekening brengen als we er niet in slagen om de vordering succesvol te incasseren. Dit biedt verhuurders gemoedsrust en verzekert hen dat wij ons volledig inzetten om positieve resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van huurincasso kunnen wij verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen en wettelijke vereisten die gepaard gaan met huurincasso en werken met zorgvuldigheid en toewijding aan het behalen van succesvolle incassoresultaten.

Als verhuurder kun je je huurincasso bij ons indienen en profiteren van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer wij erin slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso en hoe je hiervan kunt profiteren, klik je hier.

Als je vragen hebt of gebruik wilt maken van onze huurincasso in Amersfoort, staan wij klaar om je verder te helpen. Neem gerust contact met ons op en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij je huurincassozaken.

 

Voeren jullie ook huurincasso's uit als incassobureau in Amsterdam?

Bij Credifin Nederland, als jouw incassobureau, hebben we inderdaad de mogelijkheid om huurinkomsten te innen.

We bieden huurincasso-diensten aan voor zowel individuele als bedrijfsmatige verhuurders die moeilijkheden ervaren bij het innen van de huur. We helpen verhuurders bij het innen van achterstallige huur met een snelle en effectieve aanpak. We hanteren een ‘no cure, no pay’-beleid, wat inhoudt dat we geen kosten in rekening brengen als we de vordering niet succesvol kunnen incasseren.

Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise in huurincasso, kunnen we verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing.

Dien je huurincasso bij ons in en profiteer van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Klik hier voor meer informatie over huurincasso

Voeren jullie ook huurincasso's uit als incassobureau in Rotterdam?

Bij Credifin Nederland, jouw incassobureau in Rotterdam, bieden we inderdaad huurincasso aan.

Of je nu een individuele verhuurder bent of een bedrijfsmatige verhuurder, als je problemen ondervindt bij het innen van huurinkomsten, kunnen wij je helpen. Onze gespecialiseerde huurincasso-diensten zijn gericht op het effectief innen van achterstallige huur. Wij begrijpen de uitdagingen waar verhuurders mee te maken kunnen krijgen en streven ernaar om een snelle en doeltreffende aanpak te bieden.

Bij Credifin hanteren we het principe van ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat er geen kosten aan jou als verhuurder worden berekend als we er niet in slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren. Dit zorgt voor gemoedsrust en verzekert je dat wij ons inzetten om resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise in huurincasso kunnen we verhuurders op een professionele wijze ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing. We begrijpen de gevoeligheid van huurkwesties en werken discreet en respectvol om een positieve relatie tussen verhuurder en huurder te behouden.

Dien je huurincasso bij ons in en profiteer van onze No Cure, No Pay-incassovoorwaarden. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso kun je hier klikken.

Als je vragen hebt of gebruik wilt maken van onze huurincasso, staan we klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op en we zullen je graag verder begeleiden.

Voeren jullie ook huurincasso's uit als incassobureau in Veenendaal?

Ja, bij ons incassobureau in Veenendaal, hebben we zeker de mogelijkheid om achterstallige huurinkomsten voor je te innen. We bieden huurincasso-diensten aan voor zowel particuliere verhuurders als zakelijke vastgoedbeheerders die problemen ondervinden bij het ontvangen van de huur.

Ons team staat klaar om verhuurders te helpen bij het innen van achterstallige huur met behulp van een doeltreffende en vlotte aanpak. Wij werken volgens het ‘no cure, no pay’-principe, wat betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als we de achterstallige huur niet succesvol kunnen innen.

Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring in huurincasso, kunnen we verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een efficiënte oplossing. Dien je huurincasso bij ons in en geniet van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden.

Klik hier voor meer informatie over onze diensten in huurincasso.

Voert jullie incassobureau in Middelburg ook huurincasso's uit?

Ja, bij ons als jouw incassobureau in Middelburg hebben we absoluut de mogelijkheid om achterstallige huur te innen. Wij bieden huurincasso-diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die moeite hebben om hun huurpenningen te ontvangen. Onze deskundige aanpak helpt verhuurders bij het innen van achterstallige huurbetalingen op een efficiënte en snelle manier.

We opereren onder het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat we geen kosten in rekening brengen als we niet in staat zijn om de verschuldigde huur succesvol te innen. Dankzij onze uitgebreide ervaring en specialisatie in huurincasso, kunnen we verhuurders effectief ondersteunen en een praktische oplossing bieden.

Dien je huurincasso bij ons in en profiteer van onze ‘No Cure, No Pay’-incassovoorwaarden. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze huurincasso-services of het ontruimen van een pand.

Of je nu een eenmalige vordering hebt of regelmatig te maken hebt met wanbetalers, we staan klaar om je te helpen. Wij streven ernaar om je het geld te bezorgen waar je recht op hebt, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijf of leven.

Vraag je je af of het mogelijk is om een incassobureau in Amstelveen slechts eenmalig te benaderen voor een specifieke vordering?

Het antwoord is een volmondig ‘ja’. Ons incassobureau biedt de flexibiliteit om ons eenmalig in te schakelen, perfect voor die ene keer dat je een openstaande vordering wilt uitbesteden.

We begrijpen dat niet iedereen een doorlopende incassodienst nodig heeft. Daarom hebben we geen abonnements- of dossierkosten. Je betaalt alleen voor de dienst die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt.

Bovendien hanteren we een 100% No Cure No Pay-beleid. Dit betekent dat als we er niet in slagen om je vordering te innen, je ons niets verschuldigd bent. Het is een risicovrije manier om onze dienstverlening uit te proberen zonder verdere verplichtingen.

Dus of je nu een eenmalige vordering hebt of op zoek bent naar een langdurige partner voor je debiteurenbeheer, ons incassobureau in Amstelveen staat klaar om je te helpen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de efficiëntie en professionaliteit van onze dienstverlening.”

Vraag je je af of je als particulier een incassobureau in Amstelveen kunt inschakelen?

Het antwoord is een duidelijk ‘ja’. Ons incassobureau staat niet alleen open voor bedrijven, maar ook voor particulieren die te maken hebben met onbetaalde vorderingen.

Het is belangrijk om te weten dat je als particulier absoluut gebruik kunt maken van onze diensten. Of je nu te maken hebt met een onbetaalde lening aan een vriend, een onbetaalde factuur voor geleverde diensten of een andere vorm van schuld, wij kunnen je helpen.

Het is wel van belang om voldoende bewijs te hebben dat de andere partij jou inderdaad geld verschuldigd is. Dit kan bijvoorbeeld een schriftelijke overeenkomst zijn, e-mailcorrespondentie over de schuld of bankafschriften die de transactie aantonen.

Wil je meer weten over hoe wij particulieren kunnen helpen met hun incassobehoeften? Bezoek dan onze webpagina ‘Incassobureau Particulieren‘ voor meer informatie.

Heb je nog meer vragen of wil je direct een vordering indienen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 020-3452675. We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Ons team van ervaren incassospecialisten staat klaar om je te helpen.

Vraag je je af of wij als incassobureau in Amstelveen ook huurincasso's uitvoeren?

Het antwoord is een volmondig ‘ja’. Bij ons incassobureau hebben we de expertise en de mogelijkheid om achterstallige huurinkomsten te innen.

Onze huurincasso-diensten zijn beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die problemen ondervinden bij het innen van de huur. Of je nu een individuele verhuurder bent met een enkele huurder die niet betaalt, of een bedrijf met meerdere huurders die achterlopen met de huur, wij kunnen je helpen.

We begrijpen dat het innen van achterstallige huur een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we een snelle en effectieve aanpak om je te helpen je geld te krijgen. Ons ‘No Cure, No Pay’-beleid betekent dat je ons niets verschuldigd bent tenzij we succesvol zijn in het innen van de achterstallige huur.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise in huurincasso, kunnen we je op een professionele manier ondersteunen. We zorgen voor een effectieve oplossing die je helpt om je achterstallige huur te innen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het proces.

Wil je meer weten over onze huurincasso-diensten? Dien je huurincasso bij ons in en profiteer van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Bezoek onze pagina ‘Huurincasso’ voor meer informatie. Ons team van ervaren incassospecialisten staat klaar om je te helpen met al je incassobehoeften.

Wat is de duur van een incassoprocedure in Amsterdam?

De lengte van een incassoprocedure voor is afhankelijk van meerdere aspecten, waaronder het bedrag van de vordering, de bereidwilligheid van de debiteur om te betalen en de hoeveelheid beschikbaar bewijs.

Gemiddeld genomen, kan een incassoproces van enkele weken tot enkele maanden duren. Bij Credifin zetten we ons in om het proces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te verzamelen.

Voor meer details, raadpleeg onze pagina >  Incassotraject 

Wat is het succespercentage van jullie incassobureau in Haarlem?

  Ons incassobureau in Haarlem heeft een succespercentage van 90% bij het innen van openstaande vorderingen. Onze ervaring en expertise stellen ons in staat om effectief te werken en snel resultaten te behalen.

Wat kost een incassobureau in Den Bosch?

Het gebruik van ons incassobureau in Den Bosch brengt voor jou als opdrachtgever geen kosten met zich mee.

Bij ons hanteren we het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de kosten van het incassotraject worden gedragen door de debiteur. Volgens de Wet Incassokosten heeft de debiteur de verplichting om deze kosten te betalen wanneer we erin slagen het uitstaande bedrag succesvol te innen. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou als opdrachtgever geen kosten in rekening, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We hechten veel waarde aan transparantie en duidelijkheid, en streven ernaar om onze dienstverlening zonder verborgen kosten aan te bieden. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen aan verbonden zijn wanneer je ons incassobureau inschakelt.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en onze voorwaarden voor incasso, nodigen we je uit om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over hoe dit beleid werkt en welke afspraken er gelden.

Mocht je nog vragen hebben of gebruik willen maken van onze incassodiensten in Den Bosch, staan we klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en ondersteuning in jouw incassozaken.

Wat kost een incassobureau in Den haag?

Het gebruik van ons incassobureau in Den Haag brengt voor jou als opdrachtgever geen kosten met zich mee.

Bij ons hanteren we het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de kosten van het incassotraject worden gedragen door de debiteur. Volgens de Wet Incassokosten heeft de debiteur de verplichting om deze kosten te betalen wanneer we erin slagen het uitstaande bedrag succesvol te innen. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou als opdrachtgever geen kosten in rekening, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We hechten veel waarde aan transparantie en duidelijkheid, en streven ernaar om onze dienstverlening zonder verborgen kosten aan te bieden. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen aan verbonden zijn wanneer je ons incassobureau inschakelt.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en onze voorwaarden voor incasso, nodigen we je uit om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over hoe dit beleid werkt en welke afspraken er gelden.

Mocht je nog vragen hebben of gebruik willen maken van onze incassodiensten in Den Haag, staan we klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en ondersteuning in jouw incassozaken. Wij zijn bereikbaar op 020-3452675

Wat kost een incassobureau in Ede?

Het gebruik van ons incassobureau in Ede brengt voor jou als opdrachtgever geen kosten met zich mee.

Bij ons hanteren we het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de kosten van het incassotraject worden gedragen door de debiteur. Volgens de Wet Incassokosten heeft de debiteur de verplichting om deze kosten te betalen wanneer we erin slagen het uitstaande bedrag succesvol te innen. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou als opdrachtgever geen kosten in rekening, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We hechten veel waarde aan transparantie en duidelijkheid, en streven ernaar om onze dienstverlening zonder verborgen kosten aan te bieden. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen aan verbonden zijn wanneer je ons incassobureau inschakelt.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en onze voorwaarden voor incasso, nodigen we je uit om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over hoe dit beleid werkt en welke afspraken er gelden.

Mocht je nog vragen hebben of gebruik willen maken van onze incassodiensten in Ede, staan we klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en ondersteuning in jouw incassozaken. Wij zijn bereikbaar op 020-3452675.

Wat kost een incassobureau in Venlo?

Het inschakelen van ons incassobureau in Venlo brengt voor jou als klant geen kosten met zich mee.

Wij werken volgens het ‘No Cure, No Pay’-principe. Dit betekent dat de kosten voor het incassotraject voor rekening van de schuldenaar komen. De Wet Incassokosten stelt dat de schuldenaar verplicht is om deze kosten te betalen wanneer we succesvol het verschuldigde bedrag innen. Lukt het ons niet om het uitstaande bedrag te innen, dan brengen we jou als klant geen kosten in rekening. Dit omvat geen dossierkosten of abonnementskosten.

We hechten bij ons incassobureau in Venlo veel waarde aan helderheid en transparantie. We streven ernaar onze diensten aan te bieden zonder verborgen kosten. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen zijn wanneer je ons inschakelt.

Voor meer uitgebreide informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en de voorwaarden van onze incassodiensten, kun je terecht op onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso“. Hier vind je gedetailleerde uitleg over hoe dit beleid in zijn werk gaat en welke afspraken gelden.

Heb je nog vragen of wil je gebruik maken van onze incassodiensten in Venlo, dan staan we voor je klaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en ondersteuning bij jouw incassozaken. Wij zijn te bereiken op 020-3452675.

 

Wat kost het inschakelen van incassobureau Amersfoort bij Credifin?

Het gebruik van ons incassobureau in Amersfoort brengt voor jou als opdrachtgever geen kosten met zich mee.

Bij ons hanteren we het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de kosten van het incassotraject worden gedragen door de debiteur. Volgens de Wet Incassokosten heeft de debiteur de verplichting om deze kosten te betalen wanneer we erin slagen het uitstaande bedrag succesvol te incasseren. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou als opdrachtgever geen kosten in rekening, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We hechten veel waarde aan transparantie en duidelijkheid, en streven ernaar om onze dienstverlening zonder verborgen kosten aan te bieden. Je kunt erop vertrouwen dat er geen onverwachte financiële verplichtingen aan verbonden zijn wanneer je ons incassobureau inschakelt.

Voor meer gedetailleerde informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en onze voorwaarden voor incasso, nodigen we je uit om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over hoe dit beleid werkt en welke afspraken er gelden.

Mocht je nog vragen hebben of gebruik willen maken van onze incassodiensten in Amersfoort, staan we klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie en ondersteuning in jouw incassozaken.

 • Bel ons op : 020-3452675
 • Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Wat zijn de kosten voor het inzetten van incassobureau Apeldoorn bij Credifin?

Het inschakelen van ons incassobureau in Apeldoorn is voor jou als opdrachtgever kosteloos.

Wij werken volgens het ‘No Cure, No Pay’-model, wat inhoudt dat de kosten van het incassoproces op de debiteur worden verhaald. Conform de Wet Incassokosten is het de plicht van de debiteur om deze kosten te voldoen indien we erin slagen het openstaande bedrag succesvol te innen. Mochten we er niet in slagen het geld te incasseren, dan brengen we jou geen kosten in rekening, ook geen abonnements- of dossierkosten.

We vinden het belangrijk om helder en transparant te zijn, en we bieden onze diensten aan zonder verborgen kosten. Je kunt erop vertrouwen dat je niet voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan als je ons incassobureau inschakelt.

Voor een gedetailleerder inzicht in ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en de voorwaarden van onze incassodiensten, raden we je aan om onze specifieke pagina “No Cure No Pay incasso” te bekijken. Hier vind je uitvoerige informatie over de werking van dit beleid en welke voorwaarden er gelden.

Als je nog vragen hebt of als je gebruik wilt maken van onze incassodiensten in Apeldoorn, staan we voor je klaar om je bij te staan. Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en hulp bij jouw incassotrajecten.

Bel ons op: 020-3452675 We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Werken jullie op basis van 'No Cure, No Pay' als incassobureau in Haarlem?

Ja, we werken op basis van het ‘No Cure, No Pay’-principe. Dit betekent dat je alleen betaalt als we erin slagen om het bedrag te incasseren. Als het ons niet lukt om het geld te incasseren, brengen we jou geen kosten in rekening. Kijk voor meer informatie op > No Cure No Pay incasso

Werken jullie voor incassobureau Rotterdam ook op No Cure No Pay basis?

Het gebruik van ons incassobureau is kosteloos. Wij hanteren het principe van ‘No Cure, No Pay’. Dit betekent dat de kosten van het incassobureau, zoals wettelijke incassokosten, worden betaald door de schuldenaar wanneer we erin slagen het verschuldigde bedrag te innen. Als het ons niet lukt om het bedrag te incasseren, brengen wij jou geen kosten in rekening, inclusief abonnements- of dossierkosten. Bij ons zijn er geen verborgen kosten.

We nodigen je uit om onze incassovoorwaarden te bekijken voor meer informatie over ons ‘No Cure, No Pay‘ incassobeleid. We streven ernaar om transparant te zijn in onze werkwijze en om jou te ontlasten van financiële verplichtingen als we niet succesvol zijn in het innen van de vordering.

Bij verdere vragen of als je gebruik wilt maken van onze diensten, staan we klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wie betaalt de kosten voor het inschakelen van ons incassobureau in Hilversum?

Het gebruik van onze incassodiensten is voor jou kosteloos. We hanteren het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat inhoudt dat de debiteur de kosten (volgens de Wet incassokosten) draagt als we succesvol het openstaande bedrag kunnen innen. Als het ons niet lukt om het geld te innen, dan zijn er geen kosten voor jou, inclusief geen abonnements- of dossierkosten. We streven naar volledige transparantie en hanteren geen verborgen kosten.

Bekijk onze voorwaarden voor incasso hier: No Cure No Pay incasso.

 

Wie draagt de kosten van het inschakelen van een incassobureau in Leiden?

Het gebruik van onze diensten als incassobureau in Leiden is voor jou kosteloos. We werken volgens het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de debiteur de kosten (volgens de wet incassokosten) draagt als we succesvol zijn in het innen van het verschuldigde bedrag.

Als we het bedrag niet kunnen innen, brengen we jou geen kosten in rekening, inclusief abonnements- of dossierkosten. Bij ons zijn er geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden hier: No Cure No Pay incasso.

Wie draagt de kosten voor het gebruik van ons incassobureau in Amstelveen?

Bij ons incassobureau in Amstelveen hoef je je geen zorgen te maken over verborgen kosten of onverwachte uitgaven. We hanteren een ‘No Cure, No Pay’-beleid, wat betekent dat je ons niets verschuldigd bent tenzij we succesvol zijn in het innen van de openstaande vordering.

De kosten voor onze diensten worden betaald door de debiteur, mits we succesvol zijn in het innen van het uitstaande bedrag. Deze kosten zijn in overeenstemming met de Wet incassokosten. Als we er niet in slagen om het geld te innen, dan zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Dit omvat ook geen abonnements- of dossierkosten.

We streven naar volledige transparantie in onze dienstverlening. Er zijn geen verborgen kosten en we zorgen ervoor dat je van tevoren volledig op de hoogte bent van het proces. Voor meer informatie over ons ‘No Cure, No Pay’-beleid en onze incassovoorwaarden, bezoek je onze pagina ‘No Cure No Pay incasso‘.

Bij ons incassobureau in Amstelveen staan we klaar om je te helpen met je incassobehoeften, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten.

Wie draagt de kosten voor het gebruik van ons incassobureau in Amsterdam?

Het gebruik van onze incassodiensten brengt voor jou geen kosten met zich mee.

We werken volgens het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de debiteur onze kosten (de kosten volgens de Wet incassokosten) betaalt als we succesvol het uitstaande bedrag kunnen innen. Lukt het ons niet om het geld te verzamelen, dan zijn er voor jou geen kosten aan verbonden, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We hanteren een beleid van volledige transparantie zonder verborgen kosten. Bekijk onze voorwaarden voor incasso hier: No Cure No Pay incasso

Wie draagt de kosten voor het gebruik van ons incassobureau in Veenendaal?

Het kost je niets!. Wij hanteren het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat inhoudt dat de debiteur onze kosten (de kosten conform de Wet incassokosten) betaalt, mits we succesvol zijn in het innen van het uitstaande bedrag. Mochten we het verschuldigde bedrag niet kunnen innen, dan worden er geen kosten aan jou doorberekend, inclusief geen abonnements- of dossierkosten.

We zetten ons in voor volledige transparantie en werken zonder verborgen kosten. Voor meer informatie over onze incassovoorwaarden kun je hier terecht: No Cure No Pay incasso

Wie is verantwoordelijk voor de kosten van een incassobureau in Nijmegen?

Het gebruik van onze incassodiensten in Nijmegen brengt voor jou geen kosten met zich mee. Wij werken volgens het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat de debiteur onze kosten (de kosten volgens de Wet incassokosten) betaalt als we succesvol het uitstaande bedrag kunnen innen. Als het ons niet lukt om het verschuldigde bedrag te incasseren, dan zijn er geen kosten voor jou verbonden aan onze dienstverlening, dit omvat geen abonnements- of dossierkosten.

We hanteren een beleid van volledige transparantie zonder verborgen kosten. Raadpleeg hier onze incassovoorwaarden: No Cure No Pay incasso.

Wie is verantwoordelijk voor de kosten van het gebruik van ons incassobureau in Middelburg?

Het inschakelen van onze incassodiensten brengt voor jou geen kosten met zich mee. Wij hanteren een ‘No Cure, No Pay’-beleid, wat inhoudt dat de debiteur de kosten draagt volgens de Wet incassokosten, mits we succesvol het verschuldigde bedrag kunnen innen. Mochten we er niet in slagen om het geld te innen, dan zijn er geen kosten voor jou aan verbonden, waaronder geen abonnements- of dossierkosten.

Wij geloven in volledige transparantie en hebben geen verborgen kosten in onze dienstverlening. Voor meer informatie over onze incasso voorwaarden, kun je onze ‘No Cure, No Pay’ incasso pagina bezoeken.

Onze focus ligt op het terugvorderen van jouw geld, zodat je je kunt richten op je belangrijkste activiteiten, zonder je zorgen te maken over de financiële last van incassodiensten.

Bieden jullie als incassobureau in Amsterdam dekking in heel Nederland?

Absoluut, wij bieden incassodiensten aan in heel Nederland.

Onze hoofdvestiging is in Amsterdam aan de Van Leijenberghlaan 199, maar je kunt ons als incassobureau inschakelen in elke regio van het land.

We bieden landelijke dekking vanuit Amsterdam, of je nu een incassobureau in Utrecht, Rotterdam, Alkmaar, Eindhoven, Arnhem, Leeuwarden of Groningen nodig hebt.

Veel van onze klanten zijn ook gevestigd in het buitenland en schakelen ons in voor incassodiensten in Amsterdam.

Bieden jullie als incassobureau in Haarlem 24/7 online inzicht in het incassotraject?

Ja, we bieden 24/7 online inzicht in het incassotraject. Je kunt op elk moment de status van je openstaande vorderingen bekijken, waardoor je altijd op de hoogte blijft van de voortgang.

Doen jullie aan huurincasso in Den Bosch?

Bij Credifin Nederland begrijpen wij de complexiteit van huurincasso en streven wij ernaar verhuurders te ondersteunen met een snelle en effectieve aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-beleid is ook van toepassing op huurincasso. Dit betekent dat wij geen kosten in rekening brengen als het ons niet lukt om de vordering succesvol te incasseren. Dit geeft verhuurders gemoedsrust en verzekert hen dat wij ons inzetten om resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van huurincasso kunnen wij verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen en wettelijke vereisten die gepaard gaan met huurincasso en werken met zorgvuldigheid en toewijding aan het behalen van positieve resultaten.

Als verhuurder kun je jouw huurincasso bij ons indienen en profiteren van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer wij erin slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso in Den Bosch en hoe je hiervan kunt profiteren, kun je hier klikken.

Als je vragen hebt of gebruik wilt maken van onze huurincasso in Den Bosch, staan wij klaar om je verder te helpen. Neem gerust contact met ons op en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij je huurincassozaken.

Bel ons op: 073-1234567 Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Doen jullie aan huurincasso in Den Haag?

Ja, als incassobureau in Den Haag voeren wij ook huurincasso’s uit.

Bij Credifin Nederland bieden wij huurincasso-diensten aan voor zowel individuele verhuurders als bedrijfsmatige verhuurders die te maken hebben met problemen bij het innen van huurinkomsten. Wij begrijpen dat het innen van achterstallige huur een uitdaging kan zijn en streven ernaar om verhuurders te ondersteunen met een snelle en effectieve aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-beleid is ook van toepassing op huurincasso. Dit betekent dat wij geen kosten in rekening brengen als we er niet in slagen om de vordering succesvol te incasseren. Dit geeft verhuurders gemoedsrust en verzekert hen dat wij ons inzetten om resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van huurincasso kunnen wij verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen en wettelijke vereisten die gepaard gaan met huurincasso en werken met zorgvuldigheid en toewijding aan het behalen van positieve resultaten.

Als verhuurder kun je je huurincasso bij ons indienen en profiteren van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer wij erin slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso in Den Haag en hoe je hiervan kunt profiteren, kun je hier klikken.

Als je vragen hebt of gebruik wilt maken van onze huurincasso in Den Haag, staan wij klaar om je verder te helpen. Neem gerust contact met ons op en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij je huurincassozaken.

 • Bel ons op : 020-3452675
 • Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

Doen jullie aan huurincasso in Ede?

Ja, als incassobureau in Ede voeren wij ook huurincasso’s uit.

Bij Credifin Nederland bieden wij huurincassodiensten aan voor zowel individuele verhuurders als bedrijfsmatige verhuurders die te maken hebben met problemen bij het innen van huurinkomsten. Wij begrijpen dat het innen van achterstallige huur een uitdaging kan zijn en streven ernaar verhuurders te ondersteunen met een snelle en effectieve aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-beleid is ook van toepassing op huurincasso. Dit betekent dat wij geen kosten in rekening brengen als het niet lukt om de vordering succesvol te incasseren. Dit geeft verhuurders gemoedsrust en verzekert hen dat wij ons volledig inzetten om resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van huurincasso kunnen wij verhuurders op een professionele manier ondersteunen en zorgen voor een effectieve oplossing. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen en wettelijke vereisten die gepaard gaan met huurincasso en werken met zorgvuldigheid en toewijding aan het behalen van positieve resultaten.

Als verhuurder kun je jouw huurincasso bij ons indienen en profiteren van onze No Cure, No Pay-incassovoorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt wanneer wij erin slagen om de achterstallige huur succesvol te incasseren. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso in Ede en hoe je hiervan kunt profiteren, kun je hier klikken.

Als je vragen hebt of gebruik wilt maken van onze huurincasso in Ede, staan wij klaar om je verder te helpen. Neem gerust contact met ons op en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij jouw huurincassozaken.

Bel ons op: 020-3452675 Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

Doen jullie aan huurincasso in Venlo?

Ja, wij zijn als incassobureau in Venlo actief in de uitvoering van huurincasso’s.

Bij CredifinNederland leveren we huurincasso diensten voor zowel particuliere als zakelijke verhuurders die problemen ondervinden bij het innen van huurgelden. We begrijpen dat het terugvorderen van achterstallige huur een complex proces kan zijn en streven ernaar om verhuurders te ondersteunen met een effectieve en efficiënte aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-beleid is ook van toepassing op huurincasso. Dit houdt in dat we geen kosten in rekening brengen als we de vordering niet succesvol kunnen incasseren. Dit geeft verhuurders gemoedsrust en de zekerheid dat we ons uiterste best doen om resultaten te behalen.

Met onze uitgebreide kennis en ervaring in huurincasso, zijn we in staat om verhuurders op een professionele manier te ondersteunen en te zorgen voor een effectieve oplossing. We begrijpen de unieke uitdagingen en juridische aspecten die gepaard gaan met huurincasso en werken met zorg en toewijding om positieve resultaten te behalen.

Als verhuurder kun je je huurincasso aan ons overdragen en profiteren van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt als we de achterstallige huur succesvol incasseren. Voor meer gedetailleerde informatie over onze huurincasso in Venlo en hoe je hiervan kunt profiteren, kun je hier klikken.

Mocht je vragen hebben of van onze huurincasso in Venlo gebruik willen maken, dan staan we klaar om je te helpen. Neem contact met ons op en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij je huurincassozaken.

Bel ons op: 020-3452675 We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Doen jullie ook aan huurincasso in Nijmegen?

Bij ons incassobureau bieden wij inderdaad huurincasso en ontruimingsdiensten aan. We ondersteunen zowel particuliere als zakelijke verhuurders die moeite hebben om de huurgelden te innen. Onze aanpak voor het innen van achterstallige huur is snel en effectief. Onze werkwijze is gebaseerd op het ‘No Cure, No Pay’-principe, wat betekent dat als we er niet in slagen om de verschuldigde huur te innen, we je geen kosten in rekening brengen. Onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van huurincasso stellen ons in staat om verhuurders op een professionele manier te ondersteunen en te zorgen voor een doeltreffende oplossing.

Dien een huurincasso in en profiteer van onze ‘No Cure No Pay’-incassovoorwaarden. Klik hier voor meer informatie.

Handelen jullie ook huurincasso's af als incassobureau in Apeldoorn?

Ja, als incassobureau in Apeldoorn zijn wij ook gespecialiseerd in het afhandelen van huurincasso’s.

Bij Credifin Nederland bieden we diensten voor huurincasso aan voor zowel particuliere verhuurders als voor bedrijven die moeite hebben met het innen van huurgelden. Wij beseffen dat het innen van achterstallige huur een grote uitdaging kan zijn en zijn erop gericht verhuurders te helpen met een doeltreffende en snelle aanpak.

Ons ‘no cure, no pay’-principe is eveneens van toepassing op huurincasso. Dit houdt in dat je geen kosten betaalt als wij er niet in slagen de vordering met succes te innen. Dit zorgt voor gemoedsrust bij de verhuurders en garandeert dat wij ons volledig inzetten om positieve resultaten te boeken.

Met onze ruime ervaring en kennis op het gebied van huurincasso, kunnen wij verhuurders op professionele wijze bijstaan en zorgen voor een effectieve oplossing. We zijn bekend met de specifieke uitdagingen en wettelijke verplichtingen die bij huurincasso komen kijken, en werken nauwgezet en toegewijd om succesvolle incassoresultaten te bereiken.

Als verhuurder kun je bij ons terecht om je huurincasso onder te brengen, waarbij je profiteert van onze No Cure No Pay voorwaarden. Dit betekent dat je alleen betaalt als we succesvol zijn in het innen van de achterstallige huur. Voor meer informatie over onze huurincasso-diensten en hoe je hiervan kunt profiteren, klik je hier.

Heb je vragen of wil je gebruik maken van onze huurincasso-diensten in Apeldoorn, dan staan we voor je klaar om je te assisteren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ons team van experts zal je begeleiden en adviseren bij je huurincassozaken.

Hebben jullie ervaring met huurincasso als incassobureau Haarlem?

Ja, we zijn gespecialiseerd in huurincasso in Haarlem. We leveren huurincasso-diensten aan zowel particuliere als zakelijke verhuurders die problemen ondervinden bij het innen van huur. We ondersteunen verhuurders bij het innen van achterstallige huur door middel van een efficiënte en snelle methode. We hanteren een ‘no cure, no pay’-beleid, wat betekent dat we geen kosten in rekening brengen als we de vordering niet succesvol kunnen innen.

Met onze uitgebreide ervaring en deskundigheid in huurincasso, kunnen we verhuurders op een professionele manier bijstaan en zorgen voor een effectieve oplossing.

Dien je huurincasso bij ons in en profiteer van onze No Cure No Pay-incassovoorwaarden.

Kijk voor meer informatie op > Huurincasso 

Hoe lang duurt een incasso-opdracht voor incassobureau Rotterdam?

De duur van een incasso-opdracht voor een incassobureau in Rotterdam kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de hoogte van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het bedrag van de vordering, hoe langer het incassotraject kan duren.

Daarnaast speelt de betalingsbereidheid van je schuldenaar een rol. Als de schuldenaar bereid is om mee te werken en tot een betalingsregeling te komen, kan het incassotraject sneller verlopen. Echter, als de schuldenaar niet bereid is om te betalen en het nodig is om juridische stappen te ondernemen, kan het incassotraject langer duren.

Ook de hoeveelheid bewijs die beschikbaar is, kan invloed hebben op de duur van het incassotraject. Het is belangrijk om voldoende bewijs te hebben van de vordering, zoals facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken. Als er onvoldoende bewijs is, kan het langer duren om de vordering succesvol te innen.

Bij Credifin streven we ernaar om het incassotraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. We zullen alle noodzakelijke stappen ondernemen om de openstaande vordering te innen, zoals het versturen van betalingsherinneringen, aanmaningen en het eventueel starten van een gerechtelijke procedure. Ons ervaren team zal de zaak nauwkeurig behandelen en je op de hoogte houden van de voortgang.

Hoewel de duur van een incasso-opdracht kan variëren, streven we ernaar om het geld zo snel mogelijk te innen en een positief resultaat te behalen voor onze cliënten. Als je meer informatie wilt over het incassotraject of specifieke vragen hebt, kun je terecht op onze pagina “Incassotraject” voor gedetailleerde uitleg.

Hoe lang duurt een incassoprocedure bij het incassobureau in Venlo

De lengte van een incassoprocedure in Venlo kan variëren op basis van meerdere factoren. Een cruciale factor is het bedrag van de openstaande vordering. In het algemeen geldt: hoe hoger de vordering, hoe langer het incassotraject mogelijk kan duren.

De bereidwilligheid van de schuldenaar speelt ook een significante rol. Als de schuldenaar snel reageert en bereid is om de vordering te voldoen, dan kan het incassoproces versneld worden. Maar als de schuldenaar niet meewerkt en juridische stappen noodzakelijk zijn, kan het proces langer duren.

Ook de hoeveelheid en de kwaliteit van het beschikbare bewijs kunnen de duur van het incassotraject beïnvloeden. Het is essentieel om solide bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de schuldenaar inderdaad geld verschuldigd is, zoals facturen, contracten of andere schriftelijke overeenkomsten. Als dergelijk bewijsmateriaal ontbreekt of ontoereikend is, kan het incassotraject langer duren.

Bij ons incassobureau in Venlo begrijpen we dat tijd een cruciale factor is bij het innen van openstaande vorderingen. We streven er daarom naar om het incassoproces zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te innen. Ons ervaren team zal jouw zaak met de grootste zorg behandelen en de juiste acties ondernemen om een positieve uitkomst te bereiken.

Hoewel de duur van een incassoprocedure kan variëren, kun je op onze website uitgebreide informatie vinden over het incassotraject. Op onze pagina “Incassotraject” leggen we uit welke stappen we nemen en wat je kunt verwachten gedurende het proces.

Heb je specifieke vragen over de duur van jouw incassoprocedure in Venlo, dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om jou te begeleiden en je van de nodige informatie en ondersteuning te voorzien tijdens het incassoproces.

Hoe lang duurt een incassoprocedure bij incassobureau Amersfoort?De duur van een incassoprocedure bij ons incassobureau in Amersfoort kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het bedrag van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het bedrag, hoe complexer de zaak kan zijn en hoe langer het incassoproces kan duren.

Daarnaast speelt de bereidwilligheid van de debiteur om te betalen een rol. Als de debiteur snel reageert en bereid is om de vordering te voldoen, kan het incassoproces sneller verlopen. Echter, als er weerstand of betwisting is vanuit de debiteur, kan het langer duren om tot een oplossing te komen.

Ook de hoeveelheid beschikbaar bewijsmateriaal kan van invloed zijn op de duur van het incassoproces. Het is belangrijk om voldoende bewijs te hebben dat de debiteur daadwerkelijk een schuld heeft, zoals facturen, overeenkomsten of correspondentie. Het verzamelen en presenteren van dit bewijs kan tijd in beslag nemen en invloed hebben op de duur van de procedure.

Bij Credifin begrijpen we dat tijd een belangrijke factor is bij het incasseren van openstaande vorderingen. We streven ernaar om het incassoproces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te innen. Ons team van experts zal jouw zaak zorgvuldig behandelen en de juiste stappen ondernemen om tot een positief resultaat te komen.

Voor meer gedetailleerde informatie over het verloop van een incassoprocedure bij ons incassobureau in Amersfoort, nodigen we je uit om onze specifieke pagina “Incassotraject” te raadplegen. Hier vind je uitgebreide uitleg over de verschillende stappen en fasen van het proces.

Als je specifieke vragen hebt over de duur van jouw incassoprocedure, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige informatie en ondersteuning tijdens het incassoproces.

 

Hoe lang duurt een incassoprocedure in Hilversum?

De duur van een incassoprocedure kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bedrag van de vordering, de bereidheid van de debiteur om te betalen en de hoeveelheid bewijs die voorhanden is. Over het algemeen kan een incassotraject enkele weken tot maanden in beslag nemen. Bij ons incassobureau in Hilversum streven we ernaar om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te innen.

Voor meer informatie, bezoek onze pagina > Incassotraject.

Hoe lang duurt een incassoprocedure voor een incassobureau in Den Bosch?

De duur van een incassoprocedure in Den Bosch kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is het bedrag van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het bedrag van de vordering, hoe langer het incassoproces kan duren.

Daarnaast speelt de bereidwilligheid van de debiteur om te betalen een rol. Als de debiteur snel reageert en bereid is om de vordering te voldoen, kan het incassoproces sneller verlopen. Echter, als de debiteur niet meewerkt en het nodig is om juridische stappen te nemen, kan het incassoproces langer duren.

Ook de hoeveelheid beschikbaar bewijs kan invloed hebben op de duur van het incassoproces. Het is belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de debiteur inderdaad een schuld heeft, zoals facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken. Als er onvoldoende bewijsmateriaal is, kan het langer duren om de vordering succesvol te incasseren.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat tijd een belangrijke factor is bij het innen van openstaande vorderingen. We streven ernaar om het incassoproces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te incasseren. Ons ervaren team zal je zaak zorgvuldig behandelen en de juiste stappen ondernemen om tot een positief resultaat te komen.

Hoewel de duur van een incassoprocedure kan variëren, kun je op onze website de nodige informatie vinden over het incassotraject. Op onze pagina “Incassotraject” geven we een gedetailleerde uitleg van de stappen die we nemen en wat je kunt verwachten tijdens het proces.

Als je specifieke vragen hebt over de duur van jouw incassoprocedure in Den Bosch, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te begeleiden en je te voorzien van de nodige informatie en ondersteuning tijdens het incassoproces.

Bel ons op: 073-1234567 Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur

 

Hoe lang duurt een incassoprocedure voor incassobureau Den Haag?

De duur van een incassoprocedure in Den Haag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is het bedrag van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het bedrag van de vordering, hoe langer het incassoproces kan duren.

Daarnaast speelt de bereidwilligheid van de debiteur om te betalen een rol. Als de debiteur snel reageert en bereid is om de vordering te voldoen, kan het incassoproces sneller verlopen. Echter, als de debiteur niet meewerkt en het nodig is om juridische stappen te nemen, kan het incassoproces langer duren.

Ook de hoeveelheid beschikbaar bewijs kan invloed hebben op de duur van het incassoproces. Het is belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de debiteur inderdaad een schuld heeft, zoals facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken. Als er onvoldoende bewijsmateriaal is, kan het langer duren om de vordering succesvol te innen.

Bij Credifin begrijpen we dat tijd een belangrijke factor is bij het innen van openstaande vorderingen. We streven ernaar om het incassoproces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te incasseren. Ons ervaren team zal je zaak zorgvuldig behandelen en de juiste stappen ondernemen om tot een positief resultaat te komen.

Hoewel de duur van een incassoprocedure kan variëren, kun je op onze website de nodige informatie vinden over het incassotraject. Op onze pagina “Incassotraject” geven we een gedetailleerde uitleg van de stappen die we nemen en wat je kunt verwachten tijdens het proces.

Als je specifieke vragen hebt over de duur van jouw incassoprocedure in Den Haag, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te begeleiden en je te voorzien van de nodige informatie en ondersteuning tijdens het incassoproces.

Hoe lang duurt een incassoprocedure voor incassobureau Ede?

De duur van een incassoprocedure in Ede kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is het bedrag van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het bedrag van de vordering, hoe langer het incassoproces kan duren.

Daarnaast speelt de bereidwilligheid van de debiteur om te betalen een rol. Als de debiteur snel reageert en bereid is om de vordering te voldoen, kan het incassoproces sneller verlopen. Echter, als de debiteur niet meewerkt en het nodig is om juridische stappen te nemen, kan het incassoproces langer duren.

Ook de hoeveelheid beschikbaar bewijs kan invloed hebben op de duur van het incassoproces. Het is belangrijk om voldoende bewijsmateriaal te hebben dat aantoont dat de debiteur inderdaad een schuld heeft, zoals facturen, overeenkomsten of andere schriftelijke afspraken. Als er onvoldoende bewijsmateriaal is, kan het langer duren om de vordering succesvol te innen.

Bij ons incassobureau begrijpen we dat tijd een belangrijke factor is bij het innen van openstaande vorderingen. We streven ernaar om het incassoproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en het verschuldigde bedrag zo snel mogelijk te incasseren. Ons ervaren team zal je zaak zorgvuldig behandelen en de juiste stappen ondernemen om tot een positief resultaat te komen.

Hoewel de duur van een incassoprocedure kan variëren, kun je op onze website de nodige informatie vinden over het incassotraject. Op onze pagina “Incassotraject” geven we een gedetailleerde uitleg van de stappen die we nemen en wat je kunt verwachten tijdens het proces.

Als je specifieke vragen hebt over de duur van jouw incassoprocedure in Ede, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te begeleiden en je te voorzien van de nodige informatie en ondersteuning tijdens het incassoproces.

ZZP incasso

Kan ZZP incasso ook worden ingeschakeld voor internationale incasso?

Ja, ZZP incasso kan ook worden ingeschakeld voor internationale incasso. We hebben ervaring in het incasseren van openstaande facturen in verschillende landen en kunnen je helpen om ook in het buitenland openstaande facturen te incasseren.

Wat gebeurt er als mijn klant bezwaar maakt tegen de incassoprocedure?

Als jouw klant bezwaar maakt tegen de incassoprocedure, nemen we contact op met jou om het probleem te bespreken en een oplossing te vinden. We begrijpen dat het behouden van de relatie met jouw klant belangrijk is en streven ernaar om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is.

Wat gebeurt er als ZZP incasso niet slaagt in het innen van mijn openstaande factuur?

Als ZZP incasso er niet in slaagt om jouw openstaande factuur te innen, betaal je geen kosten. We werken op basis van No Cure, No Pay, dus er zijn geen kosten verbonden aan het incassotraject als we niet slagen. Bekijk onze No Cure No Pay voorwaarden

Hoe snel kan ZZP incasso mijn openstaande factuur innen?

Het innen van openstaande facturen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de betalingsgeschiedenis van je klant en de hoogte van het openstaande bedrag. Bij ZZP incasso zorgen we er echter voor dat we snel en efficiënt te werk gaan en streven we ernaar om openstaande facturen zo snel mogelijk te incasseren. Bekijk ons incassotraject voor verdere informatie

Incassotarieven

Kan ik een deurwaarder no cure no pay inschakelen?

Een deurwaarder no cure no pay kom je in Nederland niet tegen. Een no cure no pay deurwaarder is wettelijk gezien niet toegestaan. Dit druist in tegen de wet en wordt afgekeurd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders.

Wij als incassobureaus werken in tegenstelling altijd op no cure no pay basis, zo kost het je niets als je in het minnelijke traject, waar 90% van de vorderingen worden geïncasseerd, een zaak bij ons indient. Dit is van toepassing op grote openstaande vorderingen, meerdere onbetaalde facturen en bij eenmalige opdrachten.

Tip: Schakel nooit meteen een deurwaarder in. Geef eerst herinneringen, aanmaningen en een no cure no pay incassobureaus een kans. Op die manier vergroot je de mogelijkheid om een goede relatie met je klant te behouden, terwijl je toch betaling kunt ontvangen voor de factuur.

Dien meteen je No Cure No Pay incasso zaak in. Maak hier een account aan en ga meteen aan de slag.

Bieden jullie een No Cure No Pay incasso aan met dekking in heel Nederland?

Ja, absoluut. Wij bieden No Cure No Pay incasso aan in heel Nederland. Ons kantoor bevindt zich in Amsterdam, maar als een No Cure No Pay incassobureau kun je ons inschakelen in het hele land. We bieden landelijke dekking met No Cure No Pay incasso Amsterdam, inclusief incassodiensten in steden zoals  No Cure No Pay incasso Utrecht, No Cure No Pay incasso Rotterdam, No Cure No Pay Den Bosch, No Cure No Pay incasso Alkmaar, No Cure No Pay incasso Eindhoven en No Cure No Pay incasso Groningen.

Veel buitenlandse klanten weten ons ook te vinden voor No Cure No Pay incasso buitenland in Nederland.

Waar gaat het soms mis met de term No Cure No Pay

We vragen ons af wat “cure” betekent in “no cure no pay “?

Als tijdens het incassoproces de helft van het verschuldigde bedrag is betaald, is het dan een “cure”, een “gedeeltelijke cure” of “no cure”? Bij “no cure no pay incasso” betekent het dat als er niets betaald wordt tijdens het incassoproces, de klant in principe geen kosten hoeft te betalen. Maar wat als een deel, maar niet alles, betaald is? In dit geval hoeft de klant ook niet te betalen, maar niet al het geïncasseerde geld gaat naar de schuldeiser. Ontvangen betalingen worden eerst afgetrokken van de incassokosten en daarna van het factuurbedrag.

Laten we zeggen dat er een vordering van € 200,- is. De incassokosten zijn € 40,-, dus de totale vordering is € 240,-.

Als er tijdens het incassoproces € 150,- wordt betaald en daarna stopt de betaling, en als onze klant ervoor kiest om geen juridische stappen te ondernemen en het dossier te sluiten, worden de incassokosten afgetrokken.

De klant krijgt uiteindelijk € 110,- (€ 150 – € 40).

Bij een gedeeltelijke betaling, zoals hierboven beschreven, is er sprake van een gedeeltelijke cure. Is het nog steeds “no cure no pay incasso”?

Ja! De incassokosten zijn immers door de debiteur betaald en komen dus niet voor rekening van onze klant, de schuldeiser. Onze klant hoeft Credifin Nederland dus niets te betalen.

Wat is het verschil tussen “No Cure, No Pay” en “Cure, No Pay incasso?

No cure no pay incasso betekent dat indien er in een incassotraject onverhoopt niets door de debiteur wordt betaald, wij het dossier kosteloos sluiten.

Cure,No Pay betekent dat indien de debiteur onze vordering volledig betaald, je het volledige factuurbedrag ontvangt. Onder volledige betaling verstaan wij het factuurbedrag, de rente en incassokosten.

Je betaalt bij ons voor het uitvoeren van een incasso-opdracht dus geen provisiekosten over de ontvangen bedragen, administratiekosten, abonnementskosten of andere kosten.

Credifin Nederland werkt zowel op No Cure,No Pay als op Cure,No Pay basis: Wordt er in een incassotraject niets betaalt, kost het je niets. Betaalt je debiteur volledig, ontvang je het volledige factuurbedrag!

Vragen jullie abonnements- of dossierkosten?

Nee, je kunt onbeperkt incassozaken indienen en kosteloos gebruik maken van ons online webportaal.

Is No Cure No Pay incasso altijd gratis?

Aan het uitbesteden van een incasso-opdracht bij Credifin Nederland zijn nimmer kosten verbonden. Alle ontvangen deelbetalingen worden wettelijk gezien eerst in mindering gebracht op de incassokosten en daarna op het factuurbedrag. De debiteur betaalt dus onze incassokosten. Indien de incassoprocedure onverhoopt niet leidt tot volledige betaling, maar er wel een deel betaald is, worden de door de debiteur betaalde incassokosten in mindering gebracht op de uitbetaling.

Waar moet je op letten als je gebruik maakt van een No Cure, No Pay incassobureau?

Er zijn incassobureaus die adverteren met zogenaamde incasso op No Cure, No Pay basis, maar als je de kleine lettertjes leest blijken hier vele uitzonderingen op van toepassing te zijn, waardoor je uiteindelijk toch (veel) kosten kwijt bent. Zo kan een bureau als voorwaarden voor no cure no pay incasso hanteren dat;

 • De vordering maximaal 1 jaar oud is
 • De vordering onbetwist/onbesproken is
 • De vordering minimaal een X bedrag behelst etc.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan moet je in de praktijk in veel gevallen alsnog kosten betalen.

Bij incassobureau Credifin Nederland werken wij echt op 100% No Cure,No Pay incasso basis. Het maakt dus niet uit hoe oud je vordering is, hoe hoog het bedrag is en of het een betwiste vordering is: indien er niet wordt betaald in het incassotraject sluiten wij het dossier gewoon kosteloos!

Wat valt er wel en niet onder het uitvoeren van een No Cure, No Pay incassoprocedure?

Een incassoprocedure bestaat voornamelijk uit het versturen van betaalverzoeken/sommaties, waarbij we het de debiteur zo makkelijk mogelijk maken om te betalen. Dit geschiedt doorgaans per e-mail, telefoon, sms en per post. Het uitvoeren van een huisbezoek, het laten uitvoeren van een onderzoek naar de kredietwaardigheid van een bedrijf of het opstarten van een gerechtelijke procedure/ beslag leggen zijn aanvullende diensten die niet onder het standaard incasso-traject vallen.

Werkt het opstarten van een gerechtelijke procedure ook op No Cure, No Pay basis?

No Cure No Pay incasso is altijd alleen van toepassing in het incassotraject. Op het moment dat een gang naar de rechtbank wordt gemaakt ook wel genoemd het buitengerechtelijke incassotraject,  krijg je als schuldeiser altijd te maken met diverse kosten welke wij moeten betalen aan de rechtbank, welke wij door factureren naar de opdrachtgever. Uiteraard zullen wij nooit zo maar een gerechtelijke incasso opstarten zonder dit met je te overleggen. Je krijgt van ons een gedegen kosten/baten analyse. Kijk voor verdere informatie > gerechtelijke procedure

5 praktijkvoorbeelden van situaties waarin No Cure No Pay incasso niet van toepassing is

Ons No Cure No Pay incasso beleid is gebaseerd op de gedachte, verwachting en tevens eis dat er een goede vordering wordt ingediend, waarbij onze klant zich houdt aan de voorwaarden die wij stellen aan de behandeling van het dossier.

Wat is een goede vordering? Een goede vordering is een volledig rechtsgeldige vordering waarvan de wettelijke betaaltermijn is verlopen, die zo nodig kan worden onderbouwd door middel van bewijs, waartegen geen verweer is gevoerd, die niet eerder door een ander incassobureau is behandeld en waarbij onze klanten het juiste voortraject hebben gevoerd, bijvoorbeeld door het versturen van een herinnering die aan alle wettelijke eisen voldoet indien de niet betaler in kwestie een consument is.

De schuldeiser maakt gedurende het incassotraject zelf afspraken met de debiteur en vergeet onze incassokosten mee te nemen:

Tijdens het incassotraject is het essentieel dat alle communicatie via het incassobureau verloopt. Als een schuldeiser zelf afspraken maakt met de debiteur en daarbij de incassokosten vergeet, staan wij als incassobureau met lege handen. Volgens onze voorwaarden is direct contact met de debiteur en het maken van betaalafspraken tijdens het incassotraject niet toegestaan. In dergelijke gevallen is No Cure No Pay incasso niet van toepassing.

De schuldeiser verstrekt gedurende het incassotraject een creditnota aan de debiteur en/of goederen worden retour genomen:

Als tijdens de incassoprocedure blijkt dat de debiteur de vordering niet kan voldoen maar wel de geleverde goederen kan retourneren, vervalt de oorspronkelijke vordering en kunnen wij onze kosten niet verhalen. Dit betekent niet dat onze diensten gratis zijn, aangezien we tijd en moeite hebben geïnvesteerd. Veel klanten begrijpen dit en betalen graag onze incassokosten, zelfs als de oplossing in dit geval het terugnemen van de goederen betreft, en de “cure” in No Cure No Pay incasso niet uit een betaling bestaat.

De schuldeiser geeft de vordering te snel uit handen:

Soms ontstaat er een conflict tussen partijen na facturatie en wordt de zaak snel aan ons overgedragen. Als de factuur direct na het starten van de incassoprocedure wordt betaald en de debiteur weigert de incassokosten te betalen omdat de wettelijke betaaltermijn nog niet is verstreken, kan een rechter deze kosten afwijzen. In dat geval adviseren wij onze klanten om de incassokosten zelf te dragen. Dit geldt ook voor schuldeisers die vorderingen indienen zonder eerst een wettelijk vereiste herinnering te sturen. Aangezien de incassokosten in dergelijke gevallen juridisch niet verhaalbaar zijn, moeten wij deze kosten bij onze klant in rekening brengen, en is No Cure No Pay incasso niet van toepassing.Let op: Wij gaan er vanuit dat onze klanten zelf rekening houden met het tijdstip van indienen van de incasso. Het is dus de eigen verantwoordelijkheid van de schuldeisers de zaak pas in te dienen op het moment dat de betaaltermijn verstreken is.

Ook belangrijk: Wij gaan direct na het indienen met de zaak aan de slag, dien de zaak dus pas in op het moment dat de betaaltermijn is komen te vervallen.

De zaak is reeds door een ander incassobureau behandeld of nog steeds in behandeling:

Soms dienen nieuwe klanten wel eens vorderingen in die in het verleden reeds door een ander incassobureau zijn behandeld, maar niet tot betaling hebben geleid. Hoewel dit een verstandige keuze kan zijn, immers bestaat de kans dat wij de vordering wel alsnog succesvol weten te incasseren, kunnen wij dergelijke zaken niet tegen dezelfde voorwaarden (No Cure No Pay incasso) behandelen.De kans op betaling bij een “verse” incasso-opdracht is immers een stuk groter dan een zaak welke al eens eerder is behandeld. In een dergelijk geval rekenen wij de zaak bij succesvolle incasso op 50/50 basis af. Dit betekent dat de helft van het factuurbedrag alsnog aan onze klanten toekomen en de andere helft aan Credifin Nederland.Uitzonderlijk komt het wel eens voor dat een opdracht bij twee verschillende incassobureaus tegelijk wordt ingediend of dat er op hetzelfde moment nog een factoringmaatschappij met de factuur aan de slag is. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Indien de debiteur in dat geval aan het andere incassobureau of de factoringmaatschappij betaalt behouden wij ons het recht voor de incassokosten bij de opdrachtgever in rekening te brengen conform ons No Cure No Pay incasso beleid.

Er is sprake van een buitenlandse incasso-opdracht:

Buitenlandse incasso-opdrachten zijn doorgaans moeilijker te incasseren dan opdrachten binnen Nederland. Daarnaast zijn de kosten om de incasso-opdracht uit te voeren hoger, denk hierbij aan extra portokosten, belkosten etc. Om deze reden behouden wij ons het recht voor om bij dergelijke opdrachten 20% provisiekosten over het ontvangen bedrag in rekening te brengen. Omdat niet in alle landen niet dezelfde wetgeving geldt omtrent incassokosten, adviseren wij onze klanten er rekening mee te houden dat de incassokosten in dat geval voor eigen rekening komen. In dit geval geldt dus ook geen No cure No Pay incasso.

Conclusie:

In de meeste gevallen kun je als klant gratis gebruik maken van onze No Cure No pay incasso dienstverlening. Net als iedere andere dienstverlener wensen wij betaald te worden voor onze werkzaamheden. Hoewel wij zo veel mogelijk trachten onze dienstverlening zo voordelig mogelijk of zelfs gratis in te richten voor onze klanten, kunnen er in uitzonderlijke situaties kosten in rekening worden gebracht. Dit gebeurt zoals uit bovenstaande voorbeelden blijkt enkel op redelijke gronden.

Betaalt je klant de factuur(en) rechtstreeks aan jouw zonder de incassokosten en rente?

Dan sommeren we jouw klant alsnog om de rente en incassokosten aan ons te voldoen. We zullen er alles aan doen om de kosten alsnog betaald te krijgen, zodat deze niet voor jouw rekening komen. Het kan ook wel eens voorkomen dat de rente en incassokosten niet voldaan worden, bijvoorbeeld vanwege een betwisting of om financiële redenen. In dat geval kun je er voor kiezen een gerechtelijke procedure op te starten dan wel de incassokosten voor eigen rekening te nemen.

No Cure No Pay advocaat, bestaat dat in Nederland?

Een advocaat die alleen betaald wordt als hij de zaak wint, oftewel een No Cure No Pay advocaat, is niet toegestaan in Nederland. Incasso advocaten mogen namelijk geen gerechtelijke procedures starten zonder financieel belang, omdat de Orde van Advocaten vindt dat advocaten onafhankelijk moeten zijn.

Je hebt hellemaal geen advocaat No Cure No Pay nodig, wij hanteren uiterst concurrerende tarieven voor het starten van een gerechtelijke procedure. In de meeste gevallen lossen we zaken buiten de rechtbank op, waardoor je geen kosten hoeft te dragen. Mocht het echter noodzakelijk zijn om te procederen, dan kun je rekenen op onze ondersteuning tegen zeer aantrekkelijke tarieven. We zijn ons er namelijk van bewust dat juridische stappen geld kosten.

Voor verdere vragen, neem contact op 020-3452675, wij helpen je verder met No Cure No Pay incasso vragen.

Vordering incasseren

Kan ik een vordering incasseren als ik geen schriftelijke overeenkomst heb?

Het kan moeilijker zijn om een vordering te incasseren als je geen schriftelijke overeenkomst hebt, maar het is niet onmogelijk. Je moet bewijs kunnen leveren dat de schuld bestaat en dat de andere partij deze verschuldigd is. Dit bewijs kan bestaan uit e-mails, tekstberichten, getuigenverklaringen, of andere vormen van bewijs. Het is echter altijd een goed idee om juridisch advies in te winnen in dergelijke situaties.

Wat betekent het om een vordering te incasseren?

Het incasseren van een vordering betekent het innen van geld dat aan je verschuldigd is. Dit kan bijvoorbeeld het innen van een schuld zijn, het innen van betaling voor geleverde goederen of diensten, of het innen van geld van een bankrekening of leningen.

In de context van een vordering, betekent dit dat u probeert het geld te krijgen dat je volgens de wet of een overeenkomst verschuldigd is.

Wat is het verschil tussen een vordering en een incasso?

Een vordering is een claim of eis die je maakt tegen een andere persoon of entiteit voor iets dat je volgens de wet of een overeenkomst verschuldigd is. Een incasso is het proces van het innen van die vordering. Dus, als u een vordering heeft, betekent dit dat je geld verschuldigd bent. Als je een incasso uitvoert, betekent dit dat je probeert dat geld te krijgen.

Hoe kan ik een vordering incasseren?

Er zijn verschillende manieren om een vordering te incasseren. Je kunt bijvoorbeeld een betalingsherinnering sturen naar de persoon of het bedrijf dat je geld verschuldigd is. Als dit niet werkt, kunt je een incassobureau inschakelen om het geld voor u te innen. In sommige gevallen kunt je ook naar de rechter stappen om je vordering te incasseren.

Het incassotraject

Mag ik tijdens de incassoprocedure contact onderhouden met mijn debiteur?

Wij vragen onze klanten vanaf het moment van indienen van de incasso geen rechtstreeks contact meer met de debiteur te onderhouden als het gaat om de ingediende vordering. Zo voorkomen wij dat we langs 2 kanalen communiceren waardoor ruis optreed. Alle communicatie over de zaak dient via Credifin Nederland te verlopen. Mocht de debiteur toch rechtstreeks contact met de schuldeiser opnemen kun je deze doorverwijzen naar ons kantoor.

Naar wie moet de schuldenaar betalen in het incassotraject?

Wij vragen de debiteur altijd naar ons kantoor te betalen in het incassotraject. Dit scheelt zowel ons als onze klanten de tijd en last van het controleren van ontvangen betalingen en het navragen of er betalingen ontvangen zijn. Daarnaast kunnen wij op deze manier getroffen afspraken en regelingen beter monitoren in het incassotraject. Mocht je toch een rechtstreekse betaling ontvangen verzoeken wij hiervan zo spoedig mogelijk melding te maken in het dossier.

Ontvangt de debiteur ook brieven per post in het incassotraject?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een e-mailadres van zijn debiteur. Het grootste deel van de correspondentie van onze incassoprocedures vindt dan ook plaats per e-mail. Indien de debiteur niet reageert op e-mails en wij de debiteur telefonisch niet te pakken krijgen ontvangt de debiteur ook een sommatie per post.

Wat is een incassotraject?

Het incassotraject is de periode waarin wij de debiteur aanschrijven om te betalen. Het traject begint normaal gesproken direct op de dag van het indienen van de zaak.

Zijn alle vorderingen geschikt voor incassotraject?

In principe behandelen wij bijna alle soorten vorderingen. Of het nu gaat om een onbetaalde factuur, een niet terugbetaalde lening of een bedrag dat per ongeluk naar iemand is overgemaakt. Indien er (terug) betaald dient te worden staan wij tot je beschikking!. Bij het terugbetalen van een lening dient wel een getekende overeenkomst aanwezig te zijn.

Kun je een eigen incassotraject samenstellen bij incassobureau Credifin?

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid zelf een incassotraject samen te stellen. Bij incassobureau Credifin Nederland begrijpen we dat iedere klant uniek is. Iedereen heeft zijn eigen redenen om een incassobureau in te schakelen, waarbij iedereen ook zijn eigen wensen heeft hoe de klant in kwestie benaderd gaat worden. Wil je de relatie met je klant zo goed mogelijk houden of kies je juist voor een intensievere aanpak, waarin je zo spoedig mogelijk je geld wilt ontvangen?

Lees meer over onze incassotrajecten > 

Hoe lang duurt een incassotraject bij een incassobureau?

Dat varieert vaak van 1 week tot misschien wel 2-3 maanden, afhankelijk van in hoeverre je klant bereid is of de mogelijkheid heeft om te betalen.

Als je klant niet direct kan betalen, dan stellen we als incassobureau een betaalafspraak of betalingsregeling voor. We houden je debiteur wel nauwgezet in de gaten, want ‘afspraak is afspraak’. Als de afspraak niet nagekomen wordt, gaan we er direct achter aan.

In meer dan 90% van de gevallen lukt het ons om te betaling te innen, mocht dit niet het geval zijn dan kun je ervoor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten. Lees meer over een gerechtelijke incasso > 

Recht van reclame

Recht van reclame bij surséance van betaling

Het recht van reclame kan ook worden ingeroepen bij surséance van betaling. Net als bij faillissement, kan het reclamerecht tegen een curator worden ingeroepen in een situatie van surséance van betaling. Bij een succesvol beroep op het recht van reclame dient de curator de geleverde goederen terug te geven aan de verkoper.

Het is belangrijk om te voldoen aan de wettelijke vereisten en de vervaltermijnen in acht te nemen bij het inroepen van het recht van reclame.

De vervaltermijn bedraagt 6 weken nadat zowel de vordering tot betaling van de koopprijs opeisbaar is geworden als 60 dagen zijn verstreken sinds de producten bij de koper zijn afgeleverd. Als het recht van reclame niet tijdig wordt ingeroepen, kan het vervallen en zal het product in de faillissementsboedel of surséance van betaling vallen.

Verschil recht van reclame en retentierecht

Het recht van reclame en retentierecht zijn beide juridische instrumenten die leveranciers kunnen gebruiken om hun rechten te beschermen bij onbetaalde goederen, maar ze werken op verschillende manieren.

 • Het recht van reclame stelt de verkoper in staat om geleverde maar onbetaalde goederen terug te vorderen door de koopovereenkomst te ontbinden en de eigendom van de goederen weer terug te laten gaan naar de verkoper. Dit recht ontstaat automatisch en hoeft niet te worden opgenomen in een contract of algemene voorwaarden.
 • Retentierecht daarentegen is een pressiemiddel en verhaalsrecht dat een schuldeiser in staat stelt om de afgifte van een zaak die hij onder zich heeft, op te schorten totdat zijn vordering is voldaan. Om zich op grond van een retentierecht met voorrang op een zaak te kunnen verhalen, moet de schuldeiser een vordering op de schuldenaar hebben, de zaak onder zich hebben en er moet een samenhang zijn tussen de vordering en de zaak.

Het retentierecht kan ook tegen derden worden ingeroepen, afhankelijk van de ouderdom van de rechten van die derden.

Kortom, het recht van reclame betreft het terughalen van onbetaalde goederen door de koopovereenkomst te ontbinden, terwijl het retentierecht een schuldeiser in staat stelt om de afgifte van een zaak op te schorten totdat zijn vordering is voldaan.

Wat is het verschil tussen het recht van reclame en eigendomsvoorbehoud?

Het recht van reclame en eigendomsvoorbehoud zijn beide juridische instrumenten die leveranciers kunnen gebruiken om hun rechten te beschermen bij onbetaalde goederen.

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Het recht van reclame ontstaat automatisch bij de levering op krediet en stelt de verkoper in staat om geleverde maar onbetaalde zaken terug te vorderen, zelfs in geval van faillissement. Het eigendomsrecht van de koper vervalt en de eigendom keert terug naar de verkoper.
 • Eigendomsvoorbehoud daarentegen moet vooraf worden overeengekomen tussen de partijen, meestal in een contract of algemene voorwaarden. Bij eigendomsvoorbehoud gaat de eigendom van de zaak pas over op de koper na betaling, als een opschortende voorwaarde. Als het eigendomsvoorbehoud niet correct is overeengekomen, wordt het als ongeldig beschouwd.

Kortom, het recht van reclame ontstaat automatisch en stelt de verkoper in staat om onbetaalde zaken terug te vorderen, terwijl eigendomsvoorbehoud vooraf moet worden overeengekomen en de eigendomsoverdracht afhankelijk maakt van de betaling.

Wat is het verschil tussen het recht van reclame en ontbinding?

Het recht van reclame en ontbinding zijn beide juridische instrumenten in het Nederlands privaatrecht, maar ze hebben verschillende gevolgen.

  • Bij het recht van reclame ontbindt de verkoper de koopovereenkomst en kan hij de overgedragen zaak als eigenaar terugvorderen.
  • Het eigendomsrecht van de koper vervalt en de eigendom keert terug naar de verkoper. Dit wordt ook wel een bijzonder terugvorderingsrecht genoemd. Bij ontbinding ontstaan van rechtswege twee nieuwe verbintenissen tot ongedaanmaking van de overeenkomst.

Het cruciale verschil met het ontbindingsrecht zit hem in de gevolgen voor de rechtspositie na succesvolle inroeping. Bij het recht van reclame vindt ontbinding plaats en vervalt het eigendomsrecht achteraf  Bij ontbinding is dit niet het geval.

Betalingsherinnering

Wat is het verschil tussen een betalingsherinnering en sommatiebrief?

Het verschil tussen een betalingsherinnering en een sommatiebrief zit voornamelijk in de toon en het doel van de communicatie. Een betalingsherinnering is een vriendelijke herinnering aan de debiteur dat de betalingstermijn van een of meerdere facturen is verstreken. Het doel is om de debiteur aan te moedigen de betaling alsnog te voldoen.

Een sommatiebrief, daarentegen, is een formelere en strengere brief waarin de debiteur wordt gewaarschuwd voor de financiële consequenties van het niet betalen van de openstaande factuur, zoals incassokosten. Een sommatiebrief wordt vaak verstuurd na een betalingsherinnering en aanmaning als de debiteur nog steeds niet heeft betaald.

De rol van cultuur bij betalingsherinneringen

Cultuur speelt een belangrijke rol bij betalingsherinneringen. Het beïnvloedt hoe en wanneer herinneringen worden verzonden, de toon en formaliteit van de communicatie, en de reacties op late betalingen.

Verschillende culturen hebben verschillende normen en verwachtingen rond betalingen, wat kan leiden tot misverstanden als deze niet worden erkend.  Het is dus essentieel om culturele verschillen te begrijpen en te respecteren bij het versturen van betalingsherinneringen.

Lees meer over : De culturele connectie: invloed op betalingsherinnering

Wat als je debiteur geen betalingsherinnering heeft ontvangen?

Als je debiteur beweert dat hij voor je openstaande facturen de betalingsherinnering niet heeft ontvangen, is het belangrijk om te onderzoeken waarom dit is gebeurd. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:

 • Controleer of de betalingsherinnering naar het juiste e-mailadres of postadres is verstuurd.
 • Vraag je debiteur of hij de betalingsherinnering in zijn spamfolder of ongewenste e-mails heeft gecontroleerd.
 • Stel je debiteur gerust dat je bereid bent om samen te werken om de situatie op te lossen en vraag of hij de factuur alsnog zo snel mogelijk kan betalen.

Als u niet zeker weet of de betalingsherinnering is ontvangen, kunt u overwegen om een andere manier van communicatie te gebruiken, zoals een telefoontje of een brief.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat als de factuur al verjaard is, dat je geen incasso of juridische stappen meer mag ondernemen om de betaling te innen, alhoewel je je klant nog steeds kunt verzoeken de factuur te betalen.

Is een betalingsherinnering het zelfde als een aanmaning?

Nee, een betalingsherinnering is een vriendelijke reminder die je vaak voor de aanmaning dan wel laatste aanmaning stuurt. Een aanmaning heeft een dwingend karakter, je geeft hierin ook aan wat de gevolgen zijn als je factuur niet tijdig wordt voldaan.

Is het nodig mijn klant een betalingsherinnering per post te doen toekomen?

Het versturen van een brief is eigenlijk verleden tijd, het is natuurlijk altijd een optie, echter zijn er zoveel andere varianten die sneller en veel effectiever werken, zoals e-mail, SMS en whatsapp.

Is het sturen van een betalingsherinnering verplicht?

Nee, het versturen van een betalingsherinnering is in wezen een extra service, je attendeert je klant erop dat je nog geen betaling hebt ontvangen. Het kan altijd voorkomen dat je klant de factuur niet heeft ontvangen. Het meesturen van de originele factuur is een aanrader, zo loopt het proces geen verdere vertraging op en kan je klant direct de betalingsachterstand voldoen.

Kunnen jullie ook een betalingsherinnering voor mij sturen?

Een losse betalingsherinnering versturen wij niet, wij verzorgen wel debiteurenbeheer voor bedrijven. Wil je het debiteurenbeheer uitbesteden en er op deze manier voor zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar je betalingsherinneringen?. Lees hier meer over

Debiteurenbeheer

Dien je voor een oude factuur een betalingsherinnering te sturen?

Het hangt af van de specifieke situatie en de juridische termijnen voor betaling. Je mag altijd een betalingsherinnering sturen, echter, als de factuur al verjaard is, zakelijk na 5 jaar en voor een consument na 2 jaar, dan kan je  geen incasso of juridische stappen ondernemen om de betaling te innen.

Hoe kan ik het beste mijn betalingsherinnering versturen?

Een betalingsherinnering leent zich uitstekend om per e-mail te worden verstuurd. Sterker nog: het versturen van de betalingsherinnering per e-mail heeft diverse voordelen;

 • De e-mail wordt vaak de zelfde dag nog gelezen.
 • Je kan de originele factuur als bijlage toevoegen.
 • Het is tegenwoordig mogelijk om via je administratie / boekhoudprogramma een iDeal link mee te sturen zodat je klant direct kan betalen.
 • Je kan je betalingsherinnering per aangetekende e-mail versturen, zodat je meteen ziet of je klant hem heeft gelezen.

Tip : Lees meer over culturele invloeden op betalingsherinneringen : Lees meer

Betalingsherinnering 4 tips

Een betalingsherinnering is een verzoek om een openstaande betaling te voldoen. Hier zijn vier tips om een betalingsherinnering effectief te maken:

 • Zorg ervoor dat de herinnering duidelijk en professioneel is. Gebruik een formele toon en vermeld duidelijk de naam van de ontvanger, het bedrag dat betaald moet worden en de vervaldatum.
 • Geef de ontvanger voldoende tijd om de betaling te voldoen. Verstuur de herinnering niet te laat, zodat de ontvanger genoeg tijd heeft om te regelen dat de betaling wordt gedaan.
 • Bied een gemakkelijke manier om te betalen. Vermeld duidelijk hoe de ontvanger kan betalen, bijvoorbeeld door middel van een online betaaloplossing of door te betalen bij een bank.
 • Laat de ontvanger weten wat er gebeurt als de betaling niet op tijd wordt voldaan. Geef aan wat de gevolgen zijn, zoals het incasseren van kosten of het verwijzen naar een incassobureau. Dit kan de ontvanger aansporen om de betaling alsnog te doen.

No Cure No Pay advocaat, bestaat dat in Nederland?

Een advocaat die alleen betaald wordt als hij de zaak wint, oftewel een No Cure No Pay advocaat, is niet toegestaan in Nederland. Incasso advocaten mogen namelijk geen gerechtelijke procedures starten zonder financieel belang, omdat de Orde van Advocaten vindt dat advocaten onafhankelijk moeten zijn.

Je hebt hellemaal geen advocaat No Cure No Pay nodig, wij hanteren uiterst concurrerende tarieven voor het starten van een gerechtelijke procedure. In de meeste gevallen lossen we zaken buiten de rechtbank op, waardoor je geen kosten hoeft te dragen. Mocht het echter noodzakelijk zijn om te procederen, dan kun je rekenen op onze ondersteuning tegen zeer aantrekkelijke tarieven. We zijn ons er namelijk van bewust dat juridische stappen geld kosten.

Voor verdere vragen, neem contact op 020-3452675, wij helpen je verder met No Cure No Pay incasso vragen.

Debiteurenbeheer

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer is het beheer van de debiteuren van een bedrijf. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar wie er geld verschuldigd is aan het bedrijf en dat er gezorgd wordt dat deze betalingen ook daadwerkelijk binnenkomen.

Dit kan onder meer door het sturen van herinneringen en aanmaningen, het aangaan van betalingsregelingen en het bewaken van de betalingstermijnen. Het doel van debiteurenbeheer is om ervoor te zorgen dat het bedrijf geen geld misloopt door niet-betaalde facturen.

De werkzaamheden binnen debiteurenbeheer

De werkzaamheden binnen debiteurenbeheer zijn gericht op het beheren en controleren van de betalingen van debiteuren. Dit betekent onder andere het maken van duidelijke afspraken over betalingen, het opstellen en implementeren van een efficiënt systeem voor het volgen en controleren van debiteurenbetalingen, en het op tijd nemen van contact met debiteuren die hun betalingen niet op tijd doen.

Daarnaast kunnen de werkzaamheden binnen debiteurenbeheer ook omvatten het aanbieden van oplossingen voor betalingsproblemen en het zorgen voor voldoende financiële middelen om vertragingen in debiteurenbetalingen op te vangen.

In het algemeen zijn de werkzaamheden binnen debiteurenbeheer gericht op het voorkomen van betalingsproblemen en het tijdig opvangen van eventuele vertragingen in debiteurenbetalingen. Dit helpt om de financiële gezondheid van het bedrijf of de organisatie te behouden en te versterken.

Debiteurenbeheer in 4 stappen

Debiteurenbeheer is het proces waarbij een bedrijf of organisatie de betalingen van haar debiteuren beheert en controleert. Hieronder volgen vier stappen die je kunt volgen om efficiënt debiteurenbeheer te plegen:

 • Maak duidelijke afspraken met je debiteuren over de betalingstermijn en de wijze waarop zij kunnen betalen. Zorg ervoor dat deze afspraken duidelijk zijn opgenomen in de contracten of facturen die je verstuurt.
 • Zorg voor een efficiënt systeem om de betalingen van je debiteuren te volgen en te controleren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een boekhoudprogramma of een speciaal debiteurenbeheersysteem.
 • Neem op tijd contact op met debiteuren die hun betalingen niet op tijd doen. Laat duidelijk weten wat de gevolgen zijn van het niet betalen en bied, indien mogelijk, oplossingen aan om het probleem op te lossen.
 • Zorg ervoor dat je altijd voldoende financiële middelen hebt om eventuele vertragingen in betalingen op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een kredietlijn bij je bank of door middel van een buffer op je bankrekening.

Debiteurenbeheer zelf doen of uitbesteden

Of een bedrijf debiteurenbeheer zelf doet of uitbesteed, hangt af van verschillende factoren. Sommige bedrijven kiezen ervoor om debiteurenbeheer in eigen beheer te doen om meer controle te hebben over het proces en om kosten te besparen. Echter, dit kan tijdrovend zijn en kan afleiden van andere belangrijke taken binnen het bedrijf.

Anderzijds kan het uitbesteden van debiteurenbeheer een goede keuze zijn als een bedrijf niet over de benodigde middelen, expertise of tijd beschikt om het proces zelf te beheren. Door debiteurenbeheer uit te besteden aan een professioneel bedrijf of een financieel expert, kan een bedrijf zich richten op andere belangrijke aspecten van het bedrijfsleven en profiteren van de kennis en ervaring van de uitbestede partij.

Het is aan te raden om de voor- en nadelen te overwegen en de keuze te maken die het beste aansluit bij de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf. Het is ook belangrijk om een geschikte en betrouwbare uitbestede partij te kiezen om ervoor te zorgen dat het debiteurenbeheer op een professionele en effectieve manier wordt uitgevoerd.

Wat zijn de alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer

Er zijn verschillende alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer, waaronder:

 • Debiteurenadministratie
 • Debiteurenadministratie en -incasso
 • Debiteurenmanagement
 • Debiteurenbeleid
 • Debiteurencreditmanagement

Al deze termen hebben betrekking op het proces van het beheren en controleren van de betalingen van debiteuren. Ze kunnen dus worden gebruikt als alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer.

Debiteurenfinanciering, hoe gaat dat in zijn werk?

Debiteurenfinanciering is een financieringsvorm waarbij je geld leent op basis van zijn openstaande facturen. Je verkoopt als het ware je debiteuren aan een financieringsmaatschappij of factoringmaatschappij, die de openstaande facturen opkoopt en het bedrag direct aan je uitbetaalt. In ruil daarvoor betaalt je een vergoeding aan de financieringsmaatschappij, die afhankelijk kan zijn van factoren zoals de omvang van de facturen, de betalingstermijnen en de kredietwaardigheid van de debiteuren.

Debiteurenfinanciering kan voor bedrijven met een grote hoeveelheid openstaande facturen een uitkomst bieden. Het kan bijvoorbeeld helpen om de cashflow te verbeteren en werkkapitaal vrij te maken. Ook kan het de administratieve lasten verminderen, omdat het beheer van de facturen en de inning van de betalingen worden overgenomen door de financieringsmaatschappij.

Er zijn verschillende vormen van debiteurenfinanciering, zoals traditionele factoring, reverse factoring en invoice discounting. Bij traditionele factoring worden alle openstaande facturen overgenomen, terwijl bij reverse factoring de financieringsmaatschappij optreedt als tussenpersoon tussen het bedrijf en zijn leveranciers. Bij invoice discounting blijft het bedrijf zelf verantwoordelijk voor het beheer van de facturen en het innen van de betalingen, maar wordt er wel financiering verstrekt op basis van de openstaande facturen.

Het is belangrijk om bij het overwegen van debiteurenfinanciering goed te kijken naar de voorwaarden en kosten, en om te bepalen of deze financieringsvorm past bij de specifieke behoeften en omstandigheden van je bedrijf.

Hoe lang moet ik mijn debiteuren administratie bewaren

Als bedrijf in Nederland bent je wettelijk verplicht om je administratie en bijbehorende documenten gedurende zeven jaar te bewaren, inclusief je debiteurenadministratie. Dit is vastgelegd in artikel 52 van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen (AWR). Deze bewaarplicht is bedoeld om te kunnen voldoen aan de wettelijke verplichtingen en om te kunnen voldoen aan eventuele controleverzoeken van de Belastingdienst.

Het is belangrijk om de debiteurenadministratie zorgvuldig te bewaren en te archiveren gedurende deze wettelijke bewaartermijn. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om de administratie te digitaliseren en back-ups te maken om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk zijn als dat nodig is.

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de bewaarplicht langer kan zijn dan zeven jaar, bijvoorbeeld in geval van onroerend goed of juridische procedures.

Is het nodig om een debiteurenverzekering af te sluiten?

Of het nodig is om een debiteurenverzekering af te sluiten hangt af van de specifieke situatie van je bedrijf. Een debiteurenverzekering kan nuttig zijn als je afhankelijk bent van enkele grote klanten of bedrijven die actief zijn in sectoren met een hoog risico op wanbetaling, zoals de bouw of de detailhandel.

Een debiteurenverzekering biedt bescherming tegen financiële verliezen als gevolg van onbetaalde facturen door debiteuren. Als je debiteur bijvoorbeeld failliet gaat of niet kan betalen, zal de verzekeraar de schade vergoeden. Dit kan de financiële impact van wanbetaling op je bedrijf beperken en helpen bij het behouden van een gezonde cashflow.

Het afsluiten van een debiteurenverzekering brengt echter wel kosten met zich mee. De premie kan afhankelijk zijn van factoren zoals het soort klanten, de omvang van de omzet en de kredietwaardigheid van de klanten. Het is daarom belangrijk om de kosten en de voordelen van een debiteurenverzekering af te wegen tegen de specifieke risico’s en behoeften van je bedrijf.

Als uw bedrijf actief is in een sector met een hoog risico op wanbetaling, of als je afhankelijk bent van enkele grote klanten, kan een debiteurenverzekering een waardevolle investering zijn om uw financiële risico’s te beperken. In andere gevallen kan het wellicht beter zijn om alternatieve maatregelen te nemen, zoals het verbeteren van je creditmanagementbeleid en het zorgvuldig screenen van nieuwe klanten.

Wij zijn specialist in debiteurenbeheer, we helpen je graag je debiteurenbeheer beter te stroomlijnen, neem contact met ons op 020-3452675 , wij bespreken graag met je de mogelijkheden en de prijzen.

Kan ik een verjaringstermijn van debiteurenfacturen verlengen?

De verjaringstermijn van een factuur in Nederland is vijf jaar. Dit betekent dat als je debiteur niet binnen vijf jaar na de vervaldatum van de factuur betaalt, de vordering verjaart en je geen juridische stappen meer kan ondernemen om de schuld te innen. Om de verjaring van een factuur te voorkomen, kan je stappen ondernemen om de verjaringstermijn te stuiten. Dit betekent dat de verjaringstermijn wordt stopgezet en dat je opnieuw vijf jaar de tijd heeft om de schuld te innen.

Er zijn verschillende manieren om de verjaringstermijn te stuiten. Een veelgebruikte methode is het versturen van een aanmaning of een schriftelijke bevestiging van de schuld aan je debiteur. Ook het maken van betalingsafspraken kan de verjaringstermijn stuiten. Het is belangrijk om te weten dat stuiting alleen effectief is als dit binnen de vijfjaarstermijn gebeurt.

Als de verjaringstermijn al is verstreken, is het niet meer mogelijk om de verjaring te stuiten en blijft de schuld verjaard. Het is verstandig om tijdig actie te ondernemen als je debiteur niet betaalt om te voorkomen dat de vordering verjaart. Houd de verjaringstermijn in de gaten en neem indien nodig tijdig stappen om de verjaring te stuiten en uw rechten veilig te stellen.

Laatste aanmaning versturen

Is het versturen van een laatste aanmaning verplicht?

Voor het verhalen van de incassokosten op een consument in een gerechtelijke procedure kijkt de rechter of er een 14 dagen brief/laatste aanmaning is verstuurd die aan alle wettelijke eisen voldoet. Indien deze niet is verstuurd  door de schuldeiser worden de incassokosten afgewezen. Het versturen van een aanmaning is dus verplicht indien je bij een gang naar de rechter de incassokosten succesvol op een consument wenst te verhalen.

Dit betekent niet dat je de wet overtreedt indien je geen 14 dagen brief verstuurt. Er zijn veel bedrijven die betalingsherinneringen versturen met een andere betaaltermijn. Ook zijn er veel bedrijven die uit klantgerichtheid meerdere betalingsherinneringen versturen, terwijl er wettelijk gezien slechts een laatste aanmaning hoeft te worden verstuurd.

Hier is natuurlijk niets mis mee, doch hebben deze herinneringen geen enkele waarde bij een gerechtelijke beoordeling of incassokosten worden toegewezen.

Kortom: Zolang je geen aanspraak wilt maken op incassokosten hoeft er geen laatste aanmaning te worden verstuurd. Wil je de incassokosten op de niet betaler verhalen, adviseren wij altijd een laatste aanmaning te sturen.

Wat zijn de eisen waar een laatste aanmaning aan dient te voldoen?

Er zijn een aantal specifieke eisen waar de rechter naar kijkt bij het toetsen van de juistheid van een laatste aanmaning. Eisen waarvan je als ondernemer misschien denkt dat deze niet belangrijk zijn, maar die een rechter strikt hanteert! Belangrijk dus om deze juist op te volgen. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

 • De debiteur dient minimaal 14 dagen de tijd te krijgen om te betalen. Deze termijn van 14 dagen dient expliciet te worden vermeld. Omdat de postbode geen post bezorgt op zondagen, maandagen en feestdagen dient in geval de 14 dagen brief per post wordt verstuurd, de debiteur in kwestie tevens en expliciet te worden geïnformeerd dat deze dagen niet meetellen.
 • De 14 dagen termijn gaat in na ontvangst van de brief. Ook dit dient expliciet aan de debiteur te worden meegedeeld. In het algemeen mag worden aangenomen dat post de volgende dag wordt bezorgd. Indien een postbrief echter op een zaterdag wordt verzonden, zal deze pas minimaal op een dinsdag worden bezorgd en gaat de termijn van 14 dagen pas in na 3 dagen. Feitelijk heeft de debiteur in dit geval dus minimaal 17 dagen de tijd om te betalen.
 • Het bedrag aan incassokosten dient expliciet te worden genoemd om aanspraak te kunnen maken op deze kosten, indien tijdige betaling uitblijft.

Tip: Verstuur je enkel facturen met lage bedragen, dan komt hier een makkelijk ezelsbruggetje: De incassokosten bedragen bij alle vorderingen tussen de 0 en 266 euro standaard 40 euro.  

 • Ben je als schuldeiser niet btw-plichtig, dan dient dit eveneens te worden vermeld. De btw over de incassokosten wordt in dat geval bij de schuldenaar in rekening gebracht. Ook de hoogte van de btw-kosten dienen exact te worden aangegeven.

Kan een laatste aanmaning ook per e-mail worden verstuurd?

Anders dan de naam 14 dagenbrief /laatste aanmaning doet vermoeden, leent het versturen van de aanmaning zich uitstekend om per e-mail te worden verstuurd. Sterker nog: het versturen van de aanmaning per e-mail heeft diverse voordelen. Zo wordt een e-mail door de rechter geacht diezelfde dag te zijn ontvangen, waar een brief gemiddeld 1 tot 3 dagen nodig heeft om het adres te bereiken.

Naast dat de termijn van 14 dagen direct aanvangt is er nog een ander voordeel. Indien de e-mail met een leesbevestiging wordt verstuurd welke wordt geaccepteerd, heeft de afzender tevens daadwerkelijk bewijs dat de herinnering is ontvangen. Dankzij de speciale incassosoftware van Credifin Nederland, de zogenaamde aangetekende e-mail, zijn wij zelfs in staat exact aan te tonen wanneer de niet betaler de e-mail ontvangen en geopend heeft. Zo kan een discussie over het wel of niet ontvangen van de herinnering eenvoudig worden voorkomen.

Ook is het voor de niet betaler makkelijker om hier op te reageren indien er nog vragen zijn over de factuur. Kortom: Een laatste aanmaning per e-mail werkt sneller, efficiënter en kostenbesparend.

Wat zijn alternatieve benamingen voor een laatste aanmaning? WIK brief of 14 dagen brief?

Een laatste aanmaning wordt ook wel een 14 dagen brief dan wel WIK brief genoemd, waarbij WIK staat voor Wet Incasso Kosten. Deze benaming is ontstaan omdat sinds het in werken treden van deze wet, het versturen van een laatste aanmaning werd geïntroduceerd. Andere benamingen zijn een 14 dagen herinnering of veertiendagenbrief. Met het versturen van een betalingsherinnering of aanmaning kan ook een 14 dagen brief worden bedoeld, maar dit is niet altijd het geval.

Ik heb geen termijn van 14 dagen in mijn laatste aanmaning vermeld, maar wel meer dan 14 dagen de tijd gegeven om te betalen, is dit ook voldoende?

Soms zijn ondernemers in de veronderstelling dat indien zij de debiteur na het verstrijken van de betaaltermijn van de factuur in totaal meer dan 14 dagen de tijd hebben gegeven om te betalen, voldoen aan de 14 dagen eis.

Dit is niet het geval: Indien er bijvoorbeeld 3 herinneringen worden verstuurd waarin de debiteur per herinnering 10 dagen de tijd krijgt om te betalen heeft de debiteur dus minimaal 30 dagen de tijd gekregen om te betalen. Toch zullen in een gerechtelijke procedure de incassokosten worden afgewezen, omdat de 14 dagen termijn niet expliciet in een betalingsherinnering vermeld staat.

Kan Credifin Nederland voor mij een laatste aanmaning versturen?

Het opstellen van een laatste aanmaning luistert nauw. Credifin Nederland helpt je graag met het versturen van een correcte aanmaning. Daarom bieden wij een gratis voorbeeld aan op onze website. Kopieer de inhoud van deze brief gerust!

Ook kun je de laatste aanmaning door ons kantoor laten versturen. Voor slechts enkele euro`s ben je verzekerd van het versturen van een juiste herinnering die aan alle eisen voldoet. Je hoeft daarnaast de incassokosten niet zelf uit te rekenen, omdat ons systeem deze kosten automatisch berekent. Bovendien versturen wij indien je een e-mailadres van de debiteur invoert de brief met onze speciale software, waardoor de kans op betaling niet alleen groter is, maar ook volledig rechtsgeldig bewijs wordt verkregen omtrent de ontvangst van onze herinnering.

Betaalt je debiteur niet binnen de gestelde termijn, wordt de zaak automatisch omgezet in een incasso-opdracht. Kortom, je hebt er verder geen omkijken naar. Goed geregeld toch?

Gerechtelijke incasso procedure

Wat gebeurt er als je debiteur niet reageert bij de gerechtelijke procedure?

Als je debiteur niet reageert tijdens de gerechtelijke procedure, kan de rechter een vonnis uitspreken in jouw voordeel. Dat heet een verstek vonnis. In dit geval wordt de debiteur veroordeeld tot betaling van de openstaande schuld inclusief de incassokosten, rente en bijkomende gerechtelijke kosten, zoals de proceskosten.

Kan je debiteur alsnog in beroep gaan en hoe lang heeft hij daar de tijd voor?

Ja, je debiteur kan alsnog in beroep gaan tegen het vonnis van de rechterVolgens de hoofdregel hebben partijen een termijn binnen 3 maanden na een uitspraak in een binnen 4 weken na een uitspraak in een om hoger beroep aan te tekenen.

Als
 je debiteur in hoger beroep gaatzal de rechtbank de zaak opnieuw beoordelen en een uitspraak doen.

Wat zijn de stappen die genomen worden in een gerechtelijke procedure?

In een gerechtelijke procedure zijn er verschillende stappen die doorlopen worden. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

 • Dagvaarding: De eiser start de procedure door een dagvaarding op te stellen en deze door een deurwaarder te laten bezorgen bij de gedaagde partij.
 • Behandeling van de dagvaarding: De rechtbank neemt de dagvaarding in behandeling en beoordeelt deze.
 • Schriftelijke ronde: Partijen kunnen schriftelijk verweer indienen bij de rechtbank, zoals een conclusie van repliek door de eiser en een conclusie van dupliek door de gedaagde.
 • Zitting bij de rechtbank: Beide partijen krijgen de kans om hun standpunten nader toe te lichten tijdens een zitting, waarbij de rechter vragen kan stellen en partijen eventueel kunnen pleiten.
 • Schikking: De rechter kan partijen aanmoedigen om tijdens de zitting tot een schikking te komen, indien zij daartoe bereid zijn.
 • Uitspraak: Na het doorlopen van de procedure doet de rechter een uitspraak in de vorm van een vonnis of beschikking.
 • Eventueel hoger beroep: Indien een van de partijen het niet eens is met de uitspraak, kan deze in hoger beroep gaan.

De exacte stappen en volgorde kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de zaak.

Het kan wel eens voorkomen dat er meerdere schriftelijke rondes zijn of dat er geen comparitie van partijen plaats vindt, dus geen zitting bij de rechtbank maar dat er na een schriftelijke ronde al vonnis wordt gewezen.

Zijn er nog verdere kosten in een gerechtelijke procedure?

In een gerechtelijke procedure kunnen er naast de kosten voor het uitbrengen van een dagvaarding nog verdere kosten zijn. Deze omvatten onder andere:

 • Griffierechten: Dit zijn de kosten voor het starten van een procedure bij de rechter. Het bedrag is afhankelijk van de gekoppelde waarde van de vordering.
 • Kosten juridische bijstand: De kosten voor het inschakelen van een onze jurist variëren afhankelijk van het uurtarief en de complexiteit van de zaak.
 • Kosten voor deskundigen en getuigen: Als u deskundigen of getuigen wilt inschakelen, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Als je de rechtelijke zaak wintkan de rechter je tegenpartij veroordelen tot het betalen van je kosten (kostenveroordeling). Houd er echter rekening mee dat de kosten in rechtszaken niet altijd volledig terug te eisen zijn.

Hoe kan ik de kosten van een gerechtelijke procedure beperken?

Om de kosten van een gerechtelijke procedure te beperken, kunt u de volgende stappen overwegen:

 • Probeer eerst een minnelijke schikking te bereikenVoordat je een gerechtelijke procedure start, kunt je proberen om met de tegenpartij tot een overeenkomst te komen om het conflict zonder rechter op te lossen.
 • Beperk de vordering tot een lager bedrag: In sommige gevallen kunt je ervoor kiezen om uw vordering te beperken tot onder de € 25.000,- zodat je geen advocaat nodig hebt en om lagere griffierechten te betalen.
 • Wees selectief bij het inschakelen van deskundigen en getuigen: Schakel alleen deskundigen en getuigen in als dit strikt noodzakelijk is voor je zaak, om extra kosten te vermijden.
 • Kies eventueel voor het “dagvaarden zonder zorgen traject”  bij Credifin Nederland, wij hebben een speciaal traject samengesteld om je kosten in de procedure te beperken tot een vast tarief.

Neem contact met onze juridische afdeling op als je interesse hebt in het dagvaarden zonder zorgen traject. Bel naar 020-2342675.

Moet je vertegenwoordigd zijn door een advocaat bij de kantonrechter?

Bij een kantonrechter is vertegenwoordiging door een advocaat niet verplicht. Alles onder € 25.000 arbeidszaken, huurzaken, lichte strafzaken en geschillen over consumentenkrediet en consumentenkoop kan zonder advocaat gedaan worden en is via een incassobureau en/of deurwaarder veel voordeliger.

We hebben ook juristen in huis die je kunnen adviseren om wel of niet over te gaan tot een gerechtelijke incasso zonder daarvoor een advocaat in de hand te nemen.

Moet je zelf of als bedrijf aanwezig zijn bij de eerste zitting?

Nee, het is aan de debiteur te reageren op de inhoud van de dagvaarding. Altijd schriftelijk, als je debiteur geen Nederlands spreekt dan kan zij het mondeling toelichten bij de rechtbank.

Wat gebeurt er na het vonnis?

De gerechtsdeurwaarder zal de dagvaarding opnieuw moeten betekenen. Na uitspraak van de rechter, wordt je debiteur voor de laatste keer in gelegenheid gesteld om het gehele bedrag te voldoen of een betalingsregeling met de gerechtsdeurwaarder te treffen. Wanneer je debiteur niet vrijwillig over gaat tot betaling, dan zal de gerechtsdeurwaarder verder rechtsmaatregelen treffen. Dit kan betekenen dat de gerechtsdeurwaarder overgaat tot het leggen van beslag.

Kan de gerechtsdeurwaarder na de uitspraak van de rechter, gelijk beslag leggen?

Nee, de gerechtsdeurwaarder kan na de uitspraak van de rechter niet gelijk beslag leggen. Een groot misverstand is dat de geldlade opengaat zodra de rechter heeft geoordeeld. Op het moment dat er een vonnis is uitgesproken, staat slechts vast dat je vanuit juridisch oogpunt gelijk hebt en dat je debiteur een bepaald bedrag verschuldigd is. Je bent dan zogezegd “op de helft”: Het vonnis is binnen, het geld moet nu nog geïncasseerd zien te worden.

Een deurwaarder is als enige in Nederland aangewezen om uitvoering te geven aan uitspraken van de rechter. Net als de noodzaak een notaris in te schakelen voor het opmaken van een testament, dien je een deurwaarder in te schakelen voor het leggen van beslag. Een deurwaarder is daarbij niet alleen gebonden aan gedragscodes maar ook aan wet- en regelgeving.

Valt er altijd wat te verhalen bij de debiteur?

De gerechtsdeurwaarder zal na het verkrijgen het vonnis haar wettelijke mogelijkheden inzetten om het geld te gaan incasseren. Dit kan door middel van beslag op het loon, een bankrekening, (on)roerende zaken, een sociale uitkering of pensioen. Het kan natuurlijk voorkomen dat de debiteur geen geld heeft of dat er verder geen verhaalsmogelijkheden zijn.

Dit kan betekenen dat de incassering uitblijft dan wel lang kan duren. Het kan ook voorkomen dat de gerechtsdeurwaarder niets kan incasseren, bijvoorbeeld door faillissement of emigratie.

Ik wil beslag leggen, maar mijn debiteur is (bijna)failliet?

Voorafgaand kunnen we een onderzoek verrichten om de financiële situatie van je debiteur in kaart te brengen en wat de mogelijkheden zijn om de openstaande bedragen te incasseren. Op basis hiervan kun je afwegen of je wilt overgaan tot beslaglegging via een gerechtelijke procedure.

Wie betaalt het proces en de executiekosten?

Zowel de buitengerechtelijke als de eventueel gerechtelijke incassowerkzaamheden en de overige werkzaamheden zijn voor vooraf voor eigen rekening en risico, zoals:

 • Het opmaken van de dagvaarding: Dit is het juridische document waarin de eis en de gronden van de eis uiteengezet worden. Hierin wordt de tegenpartij, de gedaagde, opgeroepen voor de rechter te verschijnen.
 • De betekening door de deurwaarder: Dit is de officiële mededeling van de dagvaarding aan de gedaagde. De deurwaarder is een onafhankelijk ambtenaar die bevoegd is om deze handeling uit te voeren.
 • Griffiegelden: Dit zijn de kosten die de rechtbank in rekening brengt voor de behandeling van de zaak. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de aard van de zaak en de waarde van de vordering.
 • De uren die besteed worden aan de behandeling van de zaak: Dit zijn de kosten van de tijd die wij of onze deurwaarder besteedt aan de voorbereiding en uitvoering van de zaak. Dit omvat onderzoek, het opstellen van documenten, communicatie, en eventuele aanwezigheid in de rechtbank.
 • Krediet rapporten of eventuele huisbezoeken: Dit zijn rapporten die inzicht geven in de financiële situatie van je gedaagde, om zo te bepalen of er verhaal mogelijk is.

Na ontvangst van een positief vonnis worden deze kosten, waar mogelijk, verhaald op je debiteur.

Voorafgaand aan het starten van een gerechtelijke procedure zullen we je een grondig juridisch advies geven. Dit stelt je in staat om te beslissen of het financieel gezien verstandig is om door te gaan met de procedure. Het is essentieel om een zorgvuldige afweging te maken, gezien de kosten die aan een dergelijke procedure verbonden zijn.

Brengt het uitbrengen van een dagvaarding kosten met zich mee?

Het uitbrengen van een dagvaarding brengt kosten met zich mee. Deze kosten bestaan uit verschillende onderdelen, zoals deurwaarderskosten voor het betekenen van de dagvaarding, legeskosten voor controle van het adres in de Gemeentelijke Basis Administratie, eventuele controle bij de KvK en raadpleging van het Digitaal Beslag Register.

Per 1 januari 2023 zijn de kosten voor het uitbrengen/betekenen van een dagvaarding € 104,02, exclusief btw. Daarnaast kunnen er kosten zijn voor het opstellen van de dagvaarding, die variëren afhankelijk van de gekozen partij.

De deurwaarderskosten voor het afleveren van de dagvaarding zijn wettelijk vastgesteld op € 83,38, exclusief btw

Hoe lang kan een gerechtelijke procedure duren?

Het verloop van een procedure is moeilijk in te schatten. De procedure kan bij verstek? soms één maand duren, maar bij een betwiste vordering en herhaaldelijk verweer kan dit 4 à 5 maanden duren. De duur van een executietraject hangt voor een groot deel af van de medewerking en vermogenspositie van je debiteur. Als deze wel over substantiële vermogensbestanddelen bezit, kan het traject vele malen sneller verlopen.

Als een vordering niet meteen wordt geïnd, blijft het altijd de vraag of het ook ooit geheel wordt voldaan. Van tevoren geven we je wel een gedegen juridisch advies op basis waarvan je kunt besluiten of het (financieel gezien) zin heeft om tot een gerechtelijke procedure over te gaan of niet en of het een lang proces zal betekenen.

Hoe lang kan de gerechtsdeurwaarder wachten met het uitbrengen van een dagvaarding?

Dat is verschillend. De gerechtsdeurwaarder zal bij de rechtbank een zittingsdatum aanvragen. Na het verkrijgen van de zittingsdatum zal de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding bij debiteur overhandigen, zodat deze de gelegenheid krijgt om schriftelijk te reageren dan wel ter zitting te verschijnen. Je debiteur kan ook uitstel vragen, mochten ze onverhoopt niet kunnen of als ze een advocaat inschakelen.

De debiteur is gedagvaard, maar is niet verschenen?

In dit geval zal de rechter normaliter de vordering bij verstek toewijzen. Dit betekent dat er dan in de meeste gevallen een positief vonnis wordt uitgesproken.

Liquidatietarief

Liquidatietarief: wat is dat?

Het liquidatietarief is een tarief voor de kosten die een partij aan de wederpartij betaalt om het gerechtelijk proces voordat vonnis is gewezen te kunnen afdoen (beëindigen).

Bij een kostenveroordeling wordt het salaris van de advocaat begroot volgens het liquidatietarief, waarbij het bedrag van de te liquideren kosten wordt vastgesteld. Het tarief wordt berekend per punt, waarbij een punt staat voor een proceshandeling.

Er zijn verschillende liquidatietarieven voor verschillende soorten zaken en gerechtelijke instanties.

 

Wat is verschil tussen liquidatietarief en salaris van de gemachtigde?

Het liquidatietarief is een vast bedrag dat de winnende partij krijgt om de kosten van een rechtszaak te vergoeden. Het tarief wordt bepaald door het aantal stappen in de rechtszaak, waarbij elke stap een bepaald aantal punten oplevert. Het salaris van de gemachtigde is het bedrag dat hij of zij in rekening brengt voor zijn of haar werk. Dit salaris wordt bepaald aan de hand van een tabel met verschillende tarieven, afhankelijk van de hoogte van het geldbedrag dat wordt gevraagd in de rechtszaak.

Als er in de rechtszaak een kostenveroordeling wordt uitgesproken, wordt het salaris van de advocaat berekend op basis van het liquidatietarief. Dit tarief bepaalt hoeveel geld de advocaat krijgt voor elke stap in de rechtszaak. Het salaris van de advocaat of gemachtigde maakt deel uit van de proceskosten die de verliezende partij moet betalen.

Herziening van het liquidatietarief kanton per 1 februari 2023

We begrijpen als incassobureau Credifin dat het liquidatietarief kanton voor onze klanten van belang is. Daarom delen we graag de bijgewerkte tarieven die vanaf 1 februari 2023 worden toegepast in kantongerecht procedures waarbij het vonnis vanaf deze datum wordt gewezen.

Informatie over het liquidatietarief kanton

Het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK), na overleg met de Nederlandse Orde van Advocaten, heeft besloten om de liquidatietarieven kanton te verhogen met 6,2% vanaf 1 februari 2023. Deze verhoging vindt elke twee jaar plaats vanaf 1 februari 2021, gebaseerd op de CPI (Consumentenprijsindex).

Hoewel de berekende verhoging dit jaar op 12,4% zou uitkomen, is vanwege de onverwachte inflatie die grotendeels door één specifieke prijsstijging is veroorzaakt, besloten om dit percentage te halveren.

Er is verder overeengekomen dat de liquidatietarieven vanaf 1 februari 2024 tussentijds opnieuw geïndexeerd worden volgens de eerder overeengekomen berekeningsmethode en vervolgens weer op 1 februari 2026.

Nieuwe tarieven voor het liquidatietarief kanton

De nieuwe tarieven zijn van toepassing in alle kantongerecht procedures waarbij het vonnis vanaf 1 februari 2023 wordt uitgesproken. Het liquidatietarief kanton omvat een hoofdsom, rente en buitengerechtelijke incassokosten. Hier zijn de tarieven die vanaf 1 februari 2023 gelden:

Remove the row

Column: 1

Hoofdsom / rente /
incassokosten

tot en met € 250

tot en met € 500

tot en met € 1.250

tot en met € 2.500

tot en met € 3.750

tot en met € 5.000

tot en met € 10.000

tot en met € 20.000

tot en met € 40.000

tot en met € 100.000

tot en met € 200.000

tot en met € 400.000

vanaf € 1.000.000

Column: 2

Oud
d.d. 1/1/2021

€ 37

€ 75

€ 124

€ 187

€ 218

€ 249

€ 311

€ 373

€ 498

€ 748

€ 872

€ 997

€ 1.245

Column: 3

Nieuw
d.d. 1/2/2023 (+106,2%)

€ 39

€ 80

€ 132

€ 199

€ 232

€ 264

€ 330

€ 396

€ 529

€ 794

blijft € 872

blijft € 1.059

blijft € 1.322

Het liquidatietarief kanton kan ook van toepassing zijn op ontruimingszaken en andere verzoeken. Afhankelijk van de aard en/of complexiteit van de zaak, kan een hoger tarief worden toegekend. Voor meer informatie over de tarieven voor kort geding zaken in kantonzaken en handelszaken per 1 februari 2023, kunt u de Aanbeveling tarieven kort gedingen kantonzaken en handelszaken per 1 februari 2023 raadplegen.

Eerdere tariefwijzigingen

De liquidatietarieven kanton werden voor het eerst in 14 jaar opnieuw geïndexeerd per 1 januari 2019, een voorstel van het LOVCK dat door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) werd goedgekeurd.

De indexaties per 1 januari 2019 bedroegen 20,1%. Het LOVCK en de NOvA kwamen overeen dat de liquidatietarieven voortaan om de twee jaar geïndexeerd zouden worden door het LOVCK.

Per 1 februari 2021 werden de tarieven geïndexeerd met 3,7%, berekend op basis van de CPI, net als bij de liquidatietarieven voor rechtbanken en gerechtshoven.

Dit tarief was van toepassing in procedures waarin vanaf 1 februari 2021 vonnis werd gewezen. Voor zaken waarin het vonnis na 1 februari 2023 wordt uitgesproken, gelden de nieuwe tarieven.

Conclusie

In deze periode van economische onzekerheid is het essentieel om op de hoogte te zijn van alle kosten verbonden aan juridische procedures. Het liquidatietarief kanton is een significant onderdeel van deze kosten.

Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de tarieven die vanaf 1 februari 2023 van kracht zijn.

Als incassobureau staan we klaar om je van accurate informatie te voorzien en je bij te staan in al je juridische problemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je meer informatie wenst over het liquidatietarief kanton of andere juridische zaken.

Hoe wordt het liquidatietarief berekend?

Het liquidatietarief wordt berekend door het aantal punten voor reeds verrichte proceshandelingen te vermenigvuldigen met een bedrag dat afhangt van het soort zaak. Het tarief wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem, waarbij een punt staat voor een proceshandeling.

Het tarief is per 1 september 1955 ingevoerd na en in overleg tussen vertegenwoordigers van de rechterlijke macht en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Sindsdien is het tarief periodiek aangepast. Er zijn verschillende liquidatietarieven voor verschillende soorten zaken en gerechtelijke instanties. Het tarief voor het salaris van de gemachtigde wordt bepaald aan de hand van een tabel met verschillende tarieven, afhankelijk van de hoogte van de vordering

Kort geding

Kan ik in hoger beroep gaan na een kort geding?

Ja, het is mogelijk om in hoger beroep te gaan na een kort geding vonnis. De termijn voor hoger beroep tegen een kort geding vonnis is vier weken vanaf de dag na de datum van de uitspraak in kort geding.

Het hoger beroep tegen een kort geding vonnis verloopt anders dan een hoger beroep in een bodemprocedure. In hoger beroep zal de zaak opnieuw worden beoordeeld en zal er een nieuwe uitspraak worden gedaan. Het is belangrijk om te weten dat het instellen van hoger beroep kosten met zich meebrengt en dat het niet altijd de beste optie is. Het is daarom verstandig om vooraf goed te overwegen of het instellen van hoger beroep de beste keuze is.

Kosten van een kort geding

De kosten van een kort geding zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de zaakde eisende partij en de advocaatkosten. De rechtbank berekent minimaal € 86,- griffierechten voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Daarnaast kunnen er ambtelijke- en legeskosten worden berekend om de kort geding dagvaarding te betekenen.

De kosten van een kort geding kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Neem een kijkje bij onze pagina over griffierecht, hier vertellen wij meer over de kosten.

Wat gebeurt er na een kort geding?

Na een kort geding kan de zaak op verschillende manieren verder gaan. Het is mogelijk dat beide partijen de uitspraak van de voorzieningenrechter accepteren en dat het geschil hiermee is opgelost. In andere gevallen kan een van de partijen besluiten om een bodemprocedure te starten, waarin de zaak inhoudelijk wordt behandeld en er een definitieve uitspraak wordt gedaan.

Definitie van een kort geding

Een kort geding is een snelle civiele procedure voor spoedeisende zaken die snel beslist moeten worden. In een kort geding vraagt men de rechter om een snelle (voorlopige) beslissing over een conflict. Het is bedoeld voor situaties waarin een onmiddellijke regeling moet worden getroffen.  De rechter geeft in een kort geding nooit een definitief oordeel en kan bijvoorbeeld geen overeenkomsten ontbinden of vernietigen. Het is een spoedprocedure waarin men de kort gedingrechter vraagt om een snelle beslissing.

Hoe kan ik een kort geding aanspannen?

Om een kort geding aan te spannen, moet je een dagvaarding opstellen en laten betekenen door een deurwaarder. In de dagvaarding staan de feiten en omstandigheden van het geschil, de eisen en de gronden waarop de eisen zijn gebaseerd. Vervolgens wordt de dagvaarding aan de wederpartij betekend en wordt er een zitting gepland bij de voorzieningenrechter.

Het financiële belang moet in de regel lager zijn dan € 25.000,- en de zaak moet geschikt zijn voor een kort geding procedure. De procedure van het kort geding staat beschreven in de artikelen 254-260 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering.

Voor meer informatie kun je ons contacten op 020-3452675.

Hoe lang duurt een kort geding?

De procedure van een kort geding verloopt volgens de regels van de gewone procedures, maar de termijnen zijn veel korter en er vindt meteen een mondelinge behandeling plaats. Meestal volgt het kort geding vonnis binnen twee weken na de zittingsdatum.

Er is geen vaste termijn voor de duur van een kort geding, omdat dit afhankelijk is van de complexiteit van de zaak en de beschikbaarheid van de rechter. In het algemeen kan men stellen dat een kort geding enkele weken tot enkele maanden kan duren.

Dagvaarding

Is het mogelijk om een dagvaarding per e-mail te versturen?

Nee, een dagvaarding per e-mail versturen naar jouw klant is nooit rechtsgeldig. De dagvaarding wordt pas rechtsgeldig betekend als deze door een gerechtsdeurwaarder is betekend.

Kan ik iemand anders machtigen om een dagvaarding in mijn plaats te ontvangen?

In sommige gevallen kunt u iemand anders machtigen om een dagvaarding in uw plaats te ontvangen. Dit moet echter wel officieel worden geregeld en de persoon moet bereid zijn om de verantwoordelijkheid op zich te nemen om u te informeren over de dagvaarding. Het is belangrijk om te onthouden dat het uw verantwoordelijkheid blijft om op de dagvaarding te reageren.

Wat betekent het om een dagvaarding te betekenen?

Als de deurwaarder van Credifin een dagvaarding voor je betekent, houdt dit in dat we als deurwaarder optreden om je officieel te informeren over een rechtszaak die tegen je is aangespannen. We zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de beschuldigingen die tegen je zijn ingebracht.

Wat gebeurt er als ik niet reageer op een betekende dagvaarding?

Als je niet reageert op een dagvaarding die we voor je hebben betekend, kan de rechter een vonnis bij verstek tegen je uitspreken. Dit betekent dat de rechter een beslissing kan nemen zonder jouw input of verdediging. Daarom adviseren we je altijd om te reageren op een betekende dagvaarding.

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is het eerste processtuk in een civiele procedure of in een strafproces. Het is een schriftelijke oproep voor een gerechtelijke procedure die bij de rechtbank gevoerd wordt. De gerechtelijke procedure wordt gevoerd bij de Kantonrechter, de civiele rechter of in bijvoorbeeld een kort geding. Alleen een gerechtsdeurwaarder kan en mag de dagvaarding betekenen, wat inhoudt dat de dagvaarding officieel wordt overhandigd aan jouw klant.

Wat is een verzetdagvaarding?

Een verzetdagvaarding kan worden opgesteld en betekend door de gerechtsdeurwaarder als jouw klant niet reageert, betaalt en eveneens niet komt opdagen tijdens de zitting. In dat geval wijst de rechter meestal een verstekvonnis en is jouw klant aldus veroordeeld.

Als jouw klant wel is verschenen of schriftelijk heeft gereageerd vóór de zittingsdatum of tijdens de zitting bij de Kantonrechter, dan dient de partij die het niet eens is met het vonnis in hoger beroep te gaan en kan niet in verzet worden gegaan door middel van een verzetdagvaardingsprocedure.

Wat is het verschil tussen een dagvaarding en een kort geding?

Een dagvaarding is een oproep om voor de rechter te verschijnen en kan betrekking hebben op zowel civiele als strafrechtelijke zaken. Een kort geding daarentegen is een snelle civiele procedure die wordt gebruikt om een voorlopige beslissing van de rechter te verkrijgen in dringende zaken.

Bij een kort geding wordt ook een dagvaarding uitgebracht, maar de procedure verloopt sneller en de uitspraak is meestal voorlopig, wat betekent dat er later nog een uitgebreidere procedure kan volgen.

Wat is het verschil tussen een dagvaarding en een oproepingsbrief?

Het verschil tussen een dagvaarding en een oproepingsbrief zit in de context en het doel van de documenten.

Een dagvaarding is een officiële, schriftelijke oproep om voor het gerecht te verschijnen. Het is een officieel document waarmee de eisende partij een gerechtelijke procedure begint. Een dagvaarding heeft twee functies: het oproepen van de gedaagde om in de civiele procedure te verschijnen en het mededelen aan de gedaagde van de eis en de gronden daarvoor.

Een oproepingsbrief, daarentegen, heeft geen specifieke juridische betekenis. Het kan verwijzen naar een algemene uitnodiging of kennisgeving om ergens aanwezig te zijn of deel te nemen aan een bepaalde gebeurtenis. In sommige gevallen kan een oproepingsbrief worden gebruikt om iemand op de hoogte te stellen van een aanstaande juridische procedure, maar het is niet hetzelfde als een dagvaarding, die een officiële status heeft en strikte wettelijke vereisten moet volgen

Wat kost een dagvaarding?

Kosten van een dagvaarding in Nederland

Een dagvaarding is een schriftelijke oproep naar de andere partij om voor de rechter te verschijnen. De kosten voor een dagvaarding bestaan uit verschillende onderdelen, exclusief btw:

 • Uitbrengen/betekenen dagvaarding: € 67,88 – € 125,03
 • Legeskosten voor controle adres in de Gemeentelijke Basis Administratie: € 2,02 – € 2,40
 • Eventuele controle bij de KvK: € 5,31 – € 6,13

Naast deze kosten moet de eisende partij ook rekening houden met andere kosten, zoals juridische kosten om de dagvaarding op te laten stellen, deurwaarderskosten om de dagvaarding te overhandigen aan de gedaagde partij, en kosten om de rechter inhoudelijk naar de dagvaarding te laten kijken (griffierechten) .

De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de tarieven van de betrokken partijen.Als u de eisende partij bent, moet u ook de deurwaarderskosten betalen voor het betekenen van de dagvaarding. Deze kosten zijn wettelijk vastgesteld op € 83,38 (exclusief btw) .

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een dagvaarding hoog kunnen oplopen. Het is daarom verstandig om eerst te proberen om er met de wederpartij buitengerechtelijk uit te komen voordat u een dagvaarding uitbrengt.

Wat moet ik doen als ik een betekende dagvaarding ontvang?

Als je een dagvaarding ontvangt die we voor je hebben betekend, adviseren we je om onmiddellijk juridisch advies in te winnen. Lees de dagvaarding zorgvuldig door en zorg ervoor dat je de beschuldigingen en de mogelijke gevolgen begrijpt. Maak een plan voor je verdediging en verzamel eventueel bewijsmateriaal dat je zaak kan ondersteunen.

Hoe werkt een dagvaarding?

Credifin stelt de dagvaarding voor je op en zal die aan de klant versturen. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Er moet in Nederland 7 dagen zitten tussen de dagvaarding en de eerste dag van de zitting.

De dag van de dagvaarding en de dag van de zitting zelf tellen niet mee. Dit betekent dat er enige tijd overheen zal gaan.

Hoe wordt een dagvaarding betekend?

De deurwaarder van Credifin betekent een dagvaarding door deze persoonlijk aan je te overhandigen. Als je niet thuis bent, laten we de dagvaarding in een gesloten envelop achter op je adres. We laten dan een bericht achter om je te informeren dat er een dagvaarding is achtergelaten.

Deurwaarder

Uitleg over de beslagvrije voet

De beslagvrije voet is het bedrag waarop een schuldeiser geen beslag mag leggen bij een schuldenaar. Dit bedrag is bedoeld om ervoor te zorgen dat de schuldenaar voldoende inkomen overhoudt om in de basisbehoeften te kunnen voorzien.

De hoogte van de beslagvrije voet hangt af van verschillende factoren, zoals het inkomen, de gezinssamenstelling en de leefsituatie van de schuldenaar. Het bedrag wordt vastgesteld aan de hand van de normen die zijn opgesteld door de overheid.

Hier kun je de beslagvrije voet uitrekenen : Bereken de beslagvrije voet

In Nederland wordt de beslagvrije voet vastgesteld door de beslagleggende partij, bijvoorbeeld een deurwaarder of de Belastingdienst. Het is belangrijk om te weten dat de beslagvrije voet ook geldt voor periodieke betalingen, zoals salaris, uitkeringen en toeslagen.

Als er beslag wordt gelegd op het inkomen van een schuldenaar, is het dus belangrijk dat de beslagvrije voet correct wordt vastgesteld. De schuldenaar heeft recht op voldoende inkomen om in zijn of haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Het is daarom ook mogelijk om bezwaar te maken tegen de hoogte van de beslagvrije voet als deze niet correct is vastgesteld.

Wat is het verschil tussen een dagvaarding en deurwaardersexploot?

Een dagvaarding is een officieel document dat door een deurwaarder wordt uitgebracht en waarmee iemand wordt opgeroepen om voor de rechter te verschijnen.
Een deurwaardersexploot is een verzamelnaam voor officiële stukken die uitsluitend door een gerechtsdeurwaarder kunnen worden uitgebracht, waaronder een dagvaarding.
Het exploot is dus het officiële document waarin de deurwaarder verslag doet van het overhandigen van de dagvaarding of andere stukken. Kortom, een dagvaarding is een specifiek type exploot dat wordt gebruikt om iemand op te roepen voor de rechter.

Wet- en regelgeving voor deurwaarders

In Nederland zijn er verschillende wet- en regelgevingen die van toepassing zijn op deurwaarders. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgevingen:

 • Gerechtsdeurwaarderswet: Deze wet regelt de beroepsuitoefening van deurwaarders. Hierin zijn onder andere de verplichte opleidingseisen en de toezichtregels opgenomen.
 • Beslagvrije voet: Zoals eerder besproken, moet de deurwaarder bij het leggen van beslag rekening houden met de beslagvrije voet. Dit is vastgelegd in de wet.
 • Wet op het notarisambt: Deze wet regelt de beroepsuitoefening van notarissen en deurwaarders. Hierin zijn onder andere de taken en bevoegdheden van deurwaarders vastgelegd.
 • Wet open overheid : Deze wet regelt de verplichtingen van deurwaarders bij de uitvoering van hun taken in opdracht van de overheid. Wanneer zij  ambtshandelingen verrichten, zijn zij ook bestuursorgaan in de zin van de Algemene wet bestuursrecht.
 • Wet op de identificatieplicht: Deurwaarders zijn verplicht om zich te identificeren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.
 • Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden: Dit verdrag bepaalt dat deurwaarders bij het uitvoeren van hun taken de mensenrechten moeten respecteren.
 • Wet op het financieel toezicht (Wft): Deurwaarders moeten zich houden aan de regels van de Wft wanneer zij werkzaamheden verrichten voor financiële dienstverleners en worden financieel gecontroleerd door het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Dit biedt een extra garantie dat de betaalde gelden veilig zijn bij een gerechtsdeurwaarderskantoor.

Het niet naleven van deze wet- en regelgeving kan leiden tot klachten en sancties, zoals tuchtrechtelijke maatregelen of strafrechtelijke vervolging.

Bieden jullie een landelijke dekking voor een deurwaarder in Nederland?

Ja, zeker. Wij zijn gevestigd in Amsterdam, met veel schuldeisers in de regio rond de hoofdstad,  maar wij werken met lokale deurwaarders door het hele land. Van een deurwaarder in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag.

Neem voor meer informatie contact met ons op en bespreek de mogelijkheden voor een deurwaarderskantoor in jouw regio.

Tips voor een deurwaarder inschakelen

Als je overweegt om een deurwaarder in te schakelen, zijn hier enkele tips die u kunt volgen:

 • Doe je onderzoek: Zoek naar een betrouwbare deurwaarder in de regio waar de debiteur gevestigd of woonachtig is en controleer of deze geregistreerd en erkend is bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).
 • Verzamel alle benodigde informatie: Zorg ervoor dat je alle relevante documenten en informatie hebt voordat u contact opneemt met de deurwaarder. Dit kan onder meer de factuur, de overeenkomst of andere bewijsstukken omvatten.
 • Bespreek je zaak met de deurwaarder: Maak een afspraak met de deurwaarder om je zaak te bespreken. Dit is een goed moment om alle details van je zaak uit te leggen en te vragen naar de werkwijze van de deurwaarder.
 • Houd rekening met de kosten: De kosten van een deurwaarder kunnen hoog zijn. Bespreek deze kosten vooraf met de deurwaarder en vraag om een schatting van de kosten.
 • Wees voorbereid op mogelijke consequenties: Het inschakelen van een deurwaarder kan leiden tot vervelende consequenties voor je debiteur, zoals beslaglegging op goederen of een loonbeslag. Wees bewust van deze mogelijke consequenties en wees voorbereid op eventuele reacties van je debiteur.
 • Schakel niet voor iedere incassozaak een deurwaarder in: Vrij eenvoudige zaken, het innen van kleine facturen kunnen makkelijk geïncasseerd worden in het minnelijke incassotraject, zo voorkom je onnodige hoge kosten voor het inschakelen van een deurwaarder.

Staat een deurwaarder geregistreerd in Nederland?

Deurwaarders hebben een registratie in het  Register voor deurwaarders  Vertrouwt u het niet, wilt u weten of de deurwaarder staat ingeschreven, je kan dit controleren via dit register.

Daarnaast is een deurwaarder lid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG) 

Dit houdt in : ( De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft als taak de goede beroepsuitoefening en de vakbekwaamheid van haar leden te bevorderen. Deze formele taak is vastgelegd in de Gerechtsdeurwaarderswet. De KBvG is een publiekrechtelijke beroepsorganisatie (pbo).)

Wat mag een deurwaarder wel of niet?

Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar die bevoegd is om dwangmaatregelen uit te voeren in opdracht van een schuldeiser. Hieronder staan enkele dingen die een deurwaarder wel of niet mag doen:

Wat mag een deurwaarder wel:

 • Beslag leggen: Een deurwaarder mag beslag leggen op bezittingen ( bankrekening, inboedel, loon of uitkering, voertuig, woning ) van de schuldenaar om deze te verkopen en op die manier de schuld af te lossen.
 • Dagvaarden: Een deurwaarder mag een schuldenaar dagvaarden, het doen van een gerechtelijke aanzegging om voor de rechter te verschijnen.
 • Executieverkoop: Een deurwaarder mag goederen verkopen om de schuld af te lossen.
 • Bankbeslag: Een deurwaarder mag beslag leggen op bankrekeningen van de schuldenaar om de schuld af te lossen.
 • Informatie opvragen: Een deurwaarder mag informatie opvragen over de financiële situatie van de schuldenaar, zoals informatie over inkomsten en uitgaven.
 • Ontruiming van een woning of pand : Een deurwaarder mag samen met de politie, slotenmaker en verhuisbedrijf het pand ontruimen.

Wat mag een deurwaarder niet:

 • Binnentreden zonder toestemming: Een deurwaarder mag niet zomaar zonder toestemming van de bewoner een woning binnentreden. Dit kan alleen in bepaalde situaties, bijvoorbeeld met politie en slotenmaker of als er toestemming is van de bewoner.
 • Geweld gebruiken: Een deurwaarder mag geen geweld gebruiken om een deur te openen of om toegang te krijgen tot een woning.
 • Intimideren: Een deurwaarder mag geen druk uitoefenen of intimideren om betaling te verkrijgen. Dit is in strijd met de gedragsregels van de beroepsgroep.
 • Onredelijk handelen: Een deurwaarder mag niet onredelijk handelen, bijvoorbeeld door beslag te leggen op goederen die noodzakelijk zijn voor het levensonderhoud van de schuldenaar.

Deurwaardersexploot

Incassokosten bij deurwaardersexploot

Naast de kosten voor het opstellen en betekenen van het deurwaardersexploot, kunnen er ook incassokosten in rekening worden gebracht. De hoogte van de incassokosten is wettelijk vastgelegd bij consumenten en hangt af van de hoogte van de openstaande vordering. Voor bedrijven gelden er weer andere regels. Ga voor meer informatie naar onze incassokosten berekenen pagina.

Verschil tussen een deurwaardersexploot en een dagvaarding

Een deurwaardersexploot en een dagvaarding worden vaak met elkaar verward, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Een deurwaardersexploot is een officieel document dat door een gerechtsdeurwaarder wordt opgesteld en betekend om je schuldenaar op de hoogte te stellen van een juridische procedure, zoals een dagvaarding of een executoriale titel.

Een dagvaarding is een specifiek soort deurwaardersexploot, dat wordt uitgebracht om je schuldenaar op de hoogte te stellen van een aankomende rechtszaak en hem of haar te sommeren voor de rechter te verschijnen.

Verzet tegen een deurwaardersexploot

Als je het niet eens bent met de inhoud van een deurwaardersexploot of als je van mening bent dat er fouten zijn gemaakt bij de betekening, kunt je in verzet gaan tegen het deurwaardersexploot.

Het is belangrijk om snel te handelen, aangezien de termijn voor het aantekenen van verzet doorgaans beperkt is tot enkele weken na de betekening van het deurwaardersexploot. Wij kunnen je begeleiden bij het opstellen van een verweerschrift en je adviseren over de te volgen juridische stappen.

Voorbeeld van een deurwaardersexploot

Een voorbeeld van een deurwaardersexploot kan nuttig zijn om een beter beeld te krijgen van de structuur en inhoud van het document. Een deurwaardersexploot bevat doorgaans de volgende onderdelen:

 • Gegevens van de gerechtsdeurwaarder, zoals naam, adres en contactinformatie.
 • Gegevens van de betrokken partijen (schuldeiser en schuldenaar of eiser en gedaagde), zoals naam, adres en eventueel contactinformatie.
 • Een duidelijke omschrijving van de vordering of het geschil.
 • Een opsomming van de juridische gronden waarop de vordering is gebaseerd.
 • Een weergave van eventuele bewijsstukken of bewijsmiddelen die ter onderbouwing van de vordering worden aangevoerd.
 • Een vermelding van de te nemen juridische stappen, zoals een dagvaarding, beslaglegging of executieverkoop.
 • Eventuele aanvullende informatie, zoals de datum en tijd van een zitting of de termijn waarbinnen de schuldenaar aan zijn verplichtingen moet voldoen.

Beslagvrije voet bij deurwaardersexploot

Wanneer er beslag wordt gelegd op je inkomen of uitkering, zoals bij een deurwaardersexploot voor loonbeslag, is er een bepaald bedrag dat vrijgesteld is van beslag: de beslagvrije voet. Dit is het minimumbedrag dat je nodig heeft om in je basislevensonderhoud te voorzien. De beslagvrije voet is wettelijk bepaald en hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals je leeftijd, gezinssamenstelling en inkomen. Meer informatie over de berekening van de beslagvrije voet vindt je [hier]

Deurwaardersexploot bij huurachterstand

Een deurwaardersexploot kan ook worden ingezet bij huurachterstand. Wanneer je huurder niet tijdig de huur betaalt, kan je ons inschakelen om de openstaande huurschuld te innen.

Wij kunnen dan een deurwaardersexploot opstellen en deze door onze deurwaarder laten betekenen, waarin je huurder wordt gesommeerd om de huurachterstand binnen een bepaalde termijn te betalen. Als je huurder niet binnen deze termijn betaalt, kan jij via onze gerechtsdeurwaarder verdere juridische stappen ondernemen, zoals het starten van een ontruimingsprocedure.

Deurwaardersexploot in België

In België wordt ook gebruikgemaakt van deurwaardersexploten, hoewel de terminologie en procedures enigszins kunnen verschillen van die in Nederland. Een Belgische gerechtsdeurwaarder kan een deurwaardersexploot opstellen en betekenen om een schuldenaar op de hoogte te stellen van een juridische procedure of om een openstaande schuld te innen.

De kosten voor een deurwaardersexploot en de regels omtrent verzet en beslagvrije voet kunnen echter afwijken van de Nederlandse situatie. Voor meer informatie over deurwaardersexploten in België kunt je terecht bij De Belgische Kamer van Gerechtsdeurwaarders.

Deurwaardersexploot voor particulieren

Ook particulieren kunnen een deurwaardersexploot uitbrengen. Het uitbrengen van een deurwaardersexploot kan ervoor zorgen dat je schuldenaar alsnog tot betaling overgaat. Als je als particulier overweegt om een deurwaarder in te schakelen, is het belangrijk om eerst goed te overleggen met ons.

We bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten hiervan zijn. Het is ook belangrijk om te kijken of er eventueel andere opties zijn om de openstaande schuld te innen. Zo kan het soms beter zijn om een incassoprocedure op te starten in plaatst van direct een deurwaardersexploot uit te brengen. Het uitbrengen van een deurwaardersexploot kan voor je schuldenaar vervelende gevolgen hebben.

Faillissement aanvragen

Waar worden faillissementen gepubliceerd?

Wanneer een bedrijf failliet gaat, wordt dit publiekelijk bekendgemaakt via officiële publicatiebronnen van de overheid. In Nederland is de website van de Rechtspraak de plek waar faillissementen worden gepubliceerd.

Het doel van deze openbare bekendmaking is om de schuldeisers en andere betrokken partijen te informeren over de situatie en hen de gelegenheid te geven om hun vorderingen in te dienen bij de curator.

Naast de website van de Rechtspraak worden faillissementen ook gepubliceerd in de Staatscourant en het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Deze publicaties zijn van belang voor onder meer leveranciers, banken en andere schuldeisers, die op de hoogte moeten worden gesteld van het faillissement om te voorkomen dat ze nog verdere transacties met het failliete bedrijf aangaan.

De bekendmaking van een faillissement via de genoemde publicatiebronnen is een wettelijke verplichting en wordt strikt nageleefd.

Wat zijn de voordelen van een dagvaardingsprocedure ten opzichte van een faillissementsaanvraag

Een dagvaardingsprocedure heeft enkele voordelen ten opzichte van een faillissementsaanvraag.

Ten eerste biedt het de mogelijkheid om een geschil voor te leggen aan de rechter, waarbij beide partijen hun standpunten kunnen presenteren en verdedigen. Dit kan leiden tot een meer uitgebreide en grondige beoordeling van de zaak, wat in sommige gevallen wenselijk kan zijn.

Ten tweede kan een dagvaardingsprocedure geschikt zijn voor het behandelen van betwiste vorderingen, waarbij de schuldenaar de vordering niet erkent of er onenigheid is over de omvang van de vordering. In dergelijke gevallen kan een faillissementsaanvraag minder effectief zijn, omdat deze voornamelijk gericht is op het afdwingen van betaling van onbetwiste vorderingen.

Kunnen de kosten van een faillissementsaanvraag op de debiteur worden verhaald?

De kosten van een faillissementsaanvraag kunnen inderdaad op de debiteur worden verhaald. Wanneer een debiteur de openstaande factuur en de kosten van de faillissementsaanvraag betaalt, wordt de faillissementsaanvraag ingetrokken. Als de debiteur het zover laat komen en de zaak op het laatste moment of zelfs op de faillissementszitting wordt afgehandeld, zullen de kosten altijd een onderdeel zijn van een regeling.

De debiteur heeft deze kosten veroorzaakt en moet deze ook betalenHet doel van de faillissementsaanvraag is om de debiteur te laten betalen, niet om deze daadwerkelijk failliet te laten gaan.

Wat kost een faillissementsaanvraag?

De aanvraag dient door een advocaat te geschieden. Credifin Nederland werkt samen met verschillende advocaten die dit traject kunnen verzorgen. Daarnaast dien je rekening te houden met de kosten bij de rechtbank, zoals het griffierecht. Gemiddeld bedragen de kosten van een aanvraag 2000 euro exclusief btw.

Wat zijn de vereisten om een faillissement te kunnen aanvragen?

Er zijn twee belangrijke vereisten. Allereerst dient het om een onbetwiste vordering te gaan. De debiteur mag dus geen verweer hebben gevoerd tegen de vordering.

Daarnaast moet in de aanvraag duidelijk worden gemaakt dat de debiteur is opgehouden te betalen door te verwijzen naar minimaal een andere schuldeiser die zijn rekening ook niet betaald krijgt, de zogenaamde steunvordering (het pluraliteitsvereiste). Er moeten dus minimaal twee partijen zijn die een openstaande vordering op de wanbetaler hebben.

Hoe kom ik aan een steunvordering?

Soms heeft Credifin Nederland meerdere vorderingen op een debiteur en is een tweede schuldeiser snel gevonden. In het geval er geen tweede schuldeiser bekend is kunnen wij een onderzoek starten. In dit onderzoek worden een aantal collega incassobureaus en deurwaarders benaderd met de vraag of zij bekend zijn met een vordering op de debiteur. De kosten van een dergelijk onderzoek bedragen 99 euro excl. BTW.

Lees meer over een steunvordering > 

Hoe lang duurt een faillissementsaanvraag?

Een faillissementsaanvraag duurt over het algemeen enkele weken. De zitting in een faillissementsprocedure vindt meestal plaats binnen 6 weken na het indienen van het verzoekschrift. Tijdens de behandeling kunnen partijen maximaal 8 weken uitstel krijgen. De uitspraak volgt tijdens de zitting of zo snel mogelijk daarna.

Is het aanvragen van een faillissement goedkoper dan het opstarten van een dagvaardingsprocedure?

Ja, het aanvragen van een faillissement is over het algemeen goedkoper dan het opstarten van een dagvaardingsprocedure. Een faillissementsaanvraag is een effectief incassomiddel en kan binnen 6 weken al resultaat opleveren. Bovendien worden de kosten voor het aanvragen van een faillissement verhaald op de debiteur als er voor de zitting alsnog betaalt wordt, wat betekent dat de schuldeiser niet voor deze kosten opdraait.

Let wel, het is belangrijk om te weten dat als een faillissement wordt uitgesproken, de kosten van het faillissement wel voor rekening komen van de aanvrager. Dit kan een grote financiële last zijn voor de aanvrager, vooral als het faillissement het gevolg is van financiële problemen en schulden die niet kunnen worden terugbetaald.

Hoewel een gerechtelijke procedure soms noodzakelijk is, kan het kostbaar en tijdrovend zijn. Daarom kan een faillissementsaanvraag een aantrekkelijker alternatief zijn om debiteuren tot betaling te dwingen.

Is het aanvragen van een faillissement goedkoper dan het opstarten van een dagvaardingsprocedure?

Nee, de kosten van een gemiddelde faillissementsaanvraag liggen gemiddeld hoger dan die van een reguliere dagvaardingsprocedure. De druk tot betaling is daarentegen groter.

Contracten opstellen

Is een schriftelijk contract echt noodzakelijk?

Ondanks dat mondelinge overeenkomsten soms geldig zijn, is het aanbevolen om contracten schriftelijk vast te leggen. Zo creëer je een duidelijk en verifieerbaar overzicht van de gemaakte afspraken en verminder je de kans op verwarring of geschillen.

Waarom zijn goed opgestelde contracten zo belangrijk?

Goed opgestelde contracten zijn cruciaal omdat ze juridische bescherming bieden, misverstanden helpen voorkomen en zowel voor jou als voor de andere partij duidelijkheid scheppen over de rechten en verantwoordelijkheden. Bovendien draagt een solide contract bij aan het oplossen van geschillen, mochten die zich voordoen.

Wat gebeurt er als een partij zich niet aan het contract houdt?

Indien een partij het contract niet nakomt, kan er sprake zijn van contractbreuk. Afhankelijk van de situatie en contractuele bepalingen kan de benadeelde partij juridische stappen ondernemen, zoals het eisen van schadevergoeding, het ontbinden van de overeenkomst of het afdwingen van de naleving.

Wat is de rol van een contractmanager?

Een contractmanager is verantwoordelijk voor het beheren en coördineren van contractuele zaken binnen een organisatie. De rol omvat het opstellen, onderhandelen en beoordelen van contracten, het waarborgen van de naleving van de contractuele verplichtingen, het monitoren van de prestaties van de contractpartijen en het oplossen van eventuele geschillen.

Contractmanagers zijn cruciaal om risico’s te beperken en ervoor te zorgen dat contracten in het belang van de organisatie zijn.

Wat is het verschil tussen een contract en een overeenkomst?

Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een subtiel verschil tussen een contract en een overeenkomst. Een overeenkomst is een wederzijdse toestemming tussen twee of meer partijen over een bepaalde kwestie. Een contract daarentegen is een juridisch bindende overeenkomst tussen partijen die specifieke verplichtingen en rechten oplegt. Alle contracten zijn overeenkomsten, maar niet alle overeenkomsten zijn contracten.

Wat zijn de kernpunten die in een contract moeten staan?

Contracten dienen essentiële elementen te bevatten, zoals: de identificatie van betrokken partijen, een heldere omschrijving van de afgesproken diensten of producten, prijzen, betalings- en leveringsvoorwaarden, garanties, verzekeringen, contractduur en beëindigingsbepalingen.

Hoe beëindig ik een contract op de juiste manier?

Het beëindigen van een contract kan op basis van de contractuele bepalingen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het verstrijken van de looptijd, het afronden van een project, wederzijdse instemming of het niet nakomen van contractuele verplichtingen door een van de partijen.

Het is belangrijk om de schriftelijke te doen en om een bevestiging van opzegging/beëindiging te ontvangen zodat je altijd zeker bent dat het contract is opgezegd.

Hoe pas ik contracten aan voor uiteenlopende situaties?

Door standaardcontracten en modelovereenkomsten aan te passen aan de specifieke situatie en zakelijke relatie, kun je inspelen op verschillende omstandigheden. Zorg ervoor dat je relevante clausules en voorwaarden opneemt en raadpleeg een juridisch expert om de aanpassingen te verifiëren.

Hoe zit het met vertrouwelijkheid in contracten?

Vertrouwelijkheid is een belangrijk aspect van contracten, vooral wanneer gevoelige informatie wordt uitgewisseld tussen partijen. Om de vertrouwelijkheid van informatie te waarborgen, kan een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) worden opgenomen in het contract of als een afzonderlijk document worden opgesteld. Zorg ervoor dat de reikwijdte en duur van de geheimhouding duidelijk zijn omschreven.

Over Credifin Nederland

Wie is Credifin Nederland?

Credifin Nederland is in 2005 opgericht. Sindsdien hebben we meer dan 11.500 klanten geholpen met het incasseren van openstaande vorderingen. We zijn gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas. Wij voeren incasso-opdrachten uit in heel Nederland. Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is als jouw rekeningen niet betaald worden. Het is onze passie jou te helpen bij het incasseren van je vordering. Lees meer over ons > 

Kantoor Credifin Nederland 2020

Wat klanten van ons vinden

Credifin Nederland werkt samen met de Feedback company, een onafhankelijke review partij die klanten van Credifin Nederland beoordeeld. Bekijk hoe klanten onze incassodiensten ervaren. klik hier

De zelfde week geld op je rekening

We sturen eerst een afrekening en maken dan direct het openstaande bedrag over van je originele factuur (dus zonder de incassokosten, dat zijn namelijk onze verdiensten die de debiteur dus betaald heeft aan ons).

Wettelijke zaken incassobureau

Mag ik zelf ook incassokosten toevoegen op de factuur bij het indienen van de vordering

Nee. Wij verzoeken enkel het kale factuurbedrag in te voeren. Credifin Nederland vordert reeds de wettelijk toegestane incassokosten. Indien er bij de factuur ook nog incassokosten dan wel soortgelijke kosten zijn berekend betaalt de debiteur dubbele incassokosten, dit is niet toegestaan.

Mag je bij bedrijfsmatige vorderingen afwijkende incassokosten hanteren?

Indien er sprake is van een vordering tussen bedrijven kunnen partijen afwijkende afspraken maken over de hoogte van incassokosten. Deze dienen te worden vastgelegd in de algemene voorwaarden. Deze kosten dienen wel redelijk te zijn. Als leidraad wordt een bedrag van 15% incassokosten over het factuurbedrag redelijk geacht.

Mag je bij bedrijfsmatige vorderingen een minimum bedrag van 100 euro aan incassokosten berekenen?

Ook hiervoor geldt dat indien er sprake is van een vordering tussen bedrijven partijen afwijkende afspraken kunnen maken over de minimale incassokosten. Zo kan een bedrijf aangeven dat de incassokosten minimaal 15% bedragen met een minimum van 100 euro in plaats van de wettelijke 40 euro. Op deze manier wordt de tegenpartij gestimuleerd tijdig aan zijn verplichtingen te voldoen.

Nemen de incassokosten gedurende de incassoprocedure toe?

Nee, de incassokosten vormen een vaste kostenpost. Vanaf de eerste tot en met de laatste sommatie blijven deze kosten dus gelijk.

Wanneer is een incassobureau rechtsgeldig?

Iedereen kan in principe een incassobureau beginnen, daarvoor zijn geen wettelijke bepalingen opgesteld. Het is daarom zaak dat je je goed verdiept in de achtergrond, betrouwbaarheid en bewezen expertise van een incassobureau.

Wanneer mag je Credifin inschakelen?

Er bestaan voor B2B vorderingen geen wettelijke termijnen om te bepalen of je een incassobureau mag inschakelen of niet.

Wel stelt de wet het volgende, Artikel 6: 96 BW lid 4 : Het bedrag (incassokosten, wettelijke rente)  is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken. In de regel houdt men 30 dagen aan, tenzij de algemene voorwaarden anders stellen.

Voor consumenten gelden andere regels, voordat je Credifin kunt inschakelen, moet je je klant eerst een ‘WK-brief’ sturen waarin staat dat je klant nog steeds niet betaald heeft ondanks eerdere betalingsherinneringen.

Daarin geef je aan dat je binnen 14 dagen de betaling verwacht te ontvangen, anders wordt er een incassobureau ingeschakeld en zijn de daaruit voortkomende kosten voor je klant, tevens aangevend wat exacte het bedrag is dat na het verstrijken van deze 14 dagen aan incassokosten in rekening gebracht mag worden.

Er is wel een wettelijke verjaringstermijn van vijf jaar voor openstaande facturen. Dus het is verstandig om bijtijds een incassobureau in te schakelen, dan heb je ook nog de meeste kans dat de factuur alsnog voldaan wordt.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met ons op : 020-3452675 of dien een incasso-opdracht in via : incasso indienen

 

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?

Een incassobureau kun je in de hand nemen als tussenstap om je klanten nog een laatste kans te geven de factuur te voldoen alvorens over te gaan tot een gerechtelijke procedure waarbij het uiteindelijke vonnis opgevolgd wordt door een deurwaarder. Het innen van je vordering gaat bij een incassobureau vaak aanzienlijk sneller. Lukt het niet om te incasseren, dan is een deurwaarder vaak een uitkomst om alsnog je factuur geint te krijgen.

Welke incassokosten worden doorberekend aan je debiteur?

De hoogte van de kosten aan je debiteur zijn wel aan banden gelegd voor vorderingen die sinds 1 juli 2012 te innen zijn, vallen onder het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten. Dit om debiteuren te beschermen tegen hele hoge incassokosten. De hoogte van deze kosten kunnen nooit hoger worden dan € 6.775 en wordt als volgt berekend. Zie onderstaande staffel;

Hoofdsom Provisiegelden
Over de eerste € 2.500,00 15% ( met een min. € 40,00)
Over de volgende € 2.500,00 10%
Over de volgende € 5.000,00 5%
Over de volgende € 190.000,00 1%
Alles boven de € 200.000,00 0,5% (max. € 6.775,00)

Minimale incassokosten: Er geldt een wettelijk minimum bedrag van € 40 voor incassokosten. Het incassobureau mag dit bedrag altijd vorderen. Is uw rekening bijvoorbeeld € 300,-?  Dan mag het incassobureau 15% over € 300,- = € 45,- vragen.

Kan een incassobureau nog andere kosten berekenen?

Naast de incassokosten kan het incassobureau je ook rente laten betalen. Het incassobureau kan ook btw over de incassokosten berekenen. Dit gebeurt vaak bij tandartsen, orthodontisten en andere medisch specialisten. Deze zijn zelf niet btw plichtig. In dat geval moet je de btw betalen.

Wat voor kosten rekent een incassobureau?

Wij rekenen incassokosten en nalatigheidsrente bovenop de hoofdsom.

Alle andere kosten zoals leges, dossierkosten en administratiekosten zijn niet toegestaan, deze mogen nooit bovenop de incassokosten berekend worden.

Wanneer mag er rente gerekend worden naast de buitengerechtelijke incassokosten?

De rente gaat lopen vanaf het moment dat de betalingstermijn is verstreken zonder dat een ingebrekestelling is vereist. De wettelijke consumenten rente is 4% in 2023 en de wettelijke handelsrente voor bedrijven is 10,5% in 2023. Deze rente wordt door Credifin altijd automatisch meegenomen in het te vorderen bedrag.

Aanmaning ontvangen

Niet eens met de openstaande factuur?

Het kan ook zijn dat je het niet eens bent met de openstaande factuur, bijvoorbeeld omdat je vindt dat het werk niet goed is afgeleverd of als er geen geldige overeenkomst is gesloten. Stuur dan ook een e-mail naar ons waarin je aangeeft dat de vordering onterecht is of upload dit verweer in ons online webportaal. Bewaar altijd een kopie van uw verweer en het verzendbewijs.

Incasso@credifin.nl

Online webportaal

Wat is het Credifin online webportaal?

In ons online webportaal kun je als debiteur inzage krijgen je online incasso dossier. En via dit portaal kun je ook direct betalingen doen. In een E-mail of in een brief die we verstuurd hebben, vind je de inloggegevens. Lees meer over het >

Online incasso webportaal

Brief van incassobureau Credifin ontvangen, wat nu?

Check altijd eerst goed of de factuur klopt en of je de factuur al betaald is of niet. Heb je het nog niet betaald of ben je de factuur per ongeluk vergeten te betalen? Betaal dan zo snel mogelijk de hoofdsom inclusief de incassokosten zodat de kosten niet blijven oplopen. Dat kan eenvoudig via ons online betaalsysteem.

Online webportaal

Als je het bedrag niet in één keer kunt betalen, stuur dan een e-mail naar incasso@credifin.nl of dien deze in via ons online webportaal en vraag om een betalingsregeling die je zeker kunt nakomen. Overigens zijn we niet verplicht om een betalingsregeling te treffen. Maar meestal werken we daar wel aan mee om de klantrelatie zo goed mogelijk te houden.

Incasso@credifin.nl

Hoe komt een incassobureau aan mijn adres?

Het adres waarop wij debiteuren aanschrijven is altijd afkomstig van de klant (crediteur) zelf. Klopt het adres niet, laat via het incasso webportaal voor debiteuren een adreswijziging achter.

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]