Gerechtelijke incasso - deurwaarder - deurwaarder inschakelen

Gerechtelijke procedure

Wil je een gerechtelijke procedure starten en ben je benieuwd wat daarbij komt kijken?

Weet je bijvoorbeeld niet wat de kosten hiervan zijn en hoe wij je kunnen begeleiden? We leggen het je graag uit, zodat je de volgende stap kunt zetten als een incassotraject niet het gewenste resultaat oplevert.

Opstarten van de gerechtelijke procedure

Voordat je een gerechtelijke procedure start is het verstandig om in te schatten of je een sterke zaak hebt. Daar kunnen we je natuurlijk bij helpen. Vervolgens kunnen we een Kredietcheck bij jouw klant doen, om uit te zoeken of de financiële positie goed genoeg is om jouw factuur te betalen.

Tip: blijft de betaling van jouw factuur uit? Na betalingsherinneringen en een aanmaning kun je het best een incassotraject starten. Je kunt je online aanmelden en jouw factuur uploaden, zodat je binnen een paar minuten aan de slag kunt. De gerechtelijke procedure kun je starten als de incasso niet blijkt te werken.

Wat kost een gerechtelijke procedure?

Je voert een rechtszaak, dus daar zijn kosten aan verbonden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kosten voor:

 • Griffierecht
 • Salaris van de gemachtigde
 • Het opmaken en uitbrengen van de dagvaarding
 • Het vonnis
 • De deurwaarder tijdens het executietraject

We begrijpen dat je graag vooraf wilt weten waar je aan toe bent. In sommige gevallen kunnen we je op basis van een all-in-tarief precies aangeven wat de kosten zullen zijn. In andere gevallen schatten we die zo goed mogelijk voor je in, door aan te geven waar je rekening mee dient te houden.

Tip: gaat het om een vordering waar nooit verweer op is gevoerd? Als de debiteur niet heeft aangegeven dat de vordering onterecht zou zijn kun je gebruik maken van ons gereduceerde all-in tarief. Je betaalt dan een vaste prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Begeleiding tijdens de gerechtelijke procedure

Uiteraard kunnen we je persoonlijk begeleiden tijdens een rechtsgeding. Onze juristen hebben jarenlange ervaring met gerechtelijke incasso, zodat we je precies daar kunnen ondersteunen waar je dat nodig hebt.

Bovendien kun je gewoon gebruik blijven maken van ons online webportaal. Dat betekent dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht hebt in jouw dossier. Daar vind je de laatste stand van zaken en de voortgang, om je precies aan te geven hoe ver we zijn en wat de volgende stap is.

Tijdens de procedure kun je rekenen op volgende begeleiding:

 • Beoordeling en advies of het traject zinvol is
 • Betrokken begeleiding vanaf opmaken van de dagvaarding tot toewijzen van het vonnis
 • Monitoring van het executietraject na het vonnis

Tijdens de gerechtelijke incasso zijn we natuurlijk bereikbaar voor vragen en kunnen we je helpen met uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Je weet op die manier zeker dat je er niet alleen voor staat. Samen maken we de kans op het innen van jouw factuur zo groot mogelijk, iets dat we uiteindelijk bij de rechter kunnen afdwingen.

Heb je nog vragen?

Wil je direct aan de slag of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

No cure no pay incasso

Kredietcheck

Faillisement aanvragen

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

192 beoordelingen

Naar alle reviews