Huurder uitzetten

Huurder uitzetten

Wanneer kan ik een huurder eruit zetten?

Wat zijn de wettelijke eisen om een huurder eruit te zetten en hoe kan ik dat het beste aanpakken. Wij leggen je uit, hoe het werkt en hoe we je daarmee kunnen helpen.

Welke stappen neem ik om een huurder uit te zetten

Als verhuurder kun je niet zomaar een huurder uit een woning zetten. De wet biedt huurders namelijk bescherming. Hieronder vind je een aantal stappen die je eerst moet nemen:

 • Aanmanen van de huurachterstand: Je stuurt je huurder als eerste een betalingsherinnering, aanmaning of sommatie. Je hoeft je huurder geen ingebrekestelling te sturen. Als de huur op de 1e van de maand betaald moet zijn, treft het betalingsverzuim van rechtswege (automatisch) in op de 1e van de maand. Dit is geregeld bij wet en wel in artikel 6:83 sub a BW
 • Start een huurincasso: Start meteen met onze No Cure, No Pay-incasso en incasseer de openstaande incasso van huur bij ons incassobureau We berekenen automatisch de incassokosten en wettelijke rente, die we bij jouw huurder in rekening brengen.
 • Gerechtelijke incasso voor huurachterstand starten: Lukt het alsnog niet om de huur te innen, kun je er voor kiezen om een gerechtelijke procedure.

Wanneer kan ik een huurder uitzetten

Hieronder vindt je een overzicht van de situaties waarin je als verhuurder een huurder uit een woning kunt zetten. Houd er altijd rekening mee dat de rechter eerst vonnis moet wijzen alvorens deze stappen genomen kunnen worden. Dit geldt zowel voor woonruimte als voor bedrijfsruimte en kantoorruimte.

Huurder uitzetten wanbetaling:

Als de huurder minimaal 3 maanden de huur niet betaalt. Als je huurder eerder tot betaling is veroordeeld voor een huurachterstand, kan de tweede keer al worden ontbonden na een achterstand van 2 maanden.( artikel 7:212 BW ).

Ernstige overlast verhuurder:

Als de huurder ernstige overlast veroorzaakt (artikel 7:274 lid 1 sub a BW en 7:296 lid 1 sub BW), kun je via de rechter de huurovereenkomst beëindigen en de huurder uit de woning zetten. Het moet hierbij gaan om overlast die verder gaat dan normale hinder, zoals herhaaldelijke nachtelijke geluidsoverlast of agressief gedrag richting buren.

Niet nakomen van huurvoorwaarden:

Als de huurder zich niet aan de huurvoorwaarden houdt, zoals het niet onderhouden van de woning, mag je de huurovereenkomst beëindigen en de huurder uit de woning zetten. Je dient eerst een waarschuwing te geven en de huurder de kans te geven om het probleem op te lossen.

Huurder uitzetten dringend eigen gebruik:

Als je als verhuurder de woning zelf wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld omdat je er zelf wilt gaan wonen, je de woning gaat renoveren of omdat je de woning wilt verkopen en deze leeg moet zijn, kun je de huurovereenkomst beëindigen en de huurder uit de woning zetten. Ook hierbij gelden wel specifieke regels. Zo moet het belang van jou zwaarder wegen dan het belang van de huurder. In sommige gevallen dien je passende vervangende woonruimte aan te bieden en je verhuurder een verhuiskostenvergoeding te betalen.

Einde van de huurtermijn:

Als de huurovereenkomst afloopt en je als verhuurder geen verlenging aanbiedt of de huurder het aanbod voor verlenging niet accepteert, kan de huurder dringend verzocht worden de woning te verlaten.

Kan ik de huurder uitzetten en schade vorderen

Als je als verhuurder schade hebt geleden door toedoen van de huurder, bijvoorbeeld doordat de huurder schade heeft aangebracht aan de woning, kun je in sommige gevallen een schadevergoeding vorderen.

Hiervoor moet je wel kunnen aantonen dat de huurder aansprakelijk is voor de schade en dat er daadwerkelijk sprake is van schade, bijvoorbeeld door het overleggen van facturen om de schade te verhelpen.

Het is aan te raden om in dergelijke gevallen telefonisch contact met ons op te nemen en te kijken welke stappen je als verhuurder kunt nemen om de schade te verhalen op de huurder.

Kan ik contractueel boetes vorderen in een huurcontract

Ja, het is mogelijk om boetes op te nemen in een huurcontract. Dit worden ook wel contractuele boetes genoemd. (Een contractuele boete is een vooraf overeengekomen bedrag dat verschuldigd is bij een specifieke contractbreuk, zoals het niet op tijd betalen van de huur of het veroorzaken van schade aan de woning.)

Het is wel belangrijk om te weten dat er grenzen zijn aan de hoogte van de boete. De rechter kan een boete namelijk matigen als deze als buitensporig hoog wordt beschouwd.

Daarnaast moet de boete proportioneel zijn ten opzichte van de geleden schade. Ook moet het voor de huurder duidelijk zijn welk gedrag tot de boete leidt en wat de hoogte van de boete is.

Ontruiming door deurwaarder

Na de uitspraak van de rechter kan de woonruimte, bedrijfsruimte of kantoorruimte worden ontruimd, je noemt dat ook wel huisuitzetting in gevallen dat het om een woonruimte gaat.

De gerechtsdeurwaarder is in Nederland de enige die bevoegd is om de uitzetting, zo nodig met politie en slotenmaker, te laten plaatsvinden. Het is niet mogelijk de huurder er zelf uit te zetten.

Uiteraard kun je wel in gesprek gaan met een huurder om te kijken of hij alsnog vrijwillig de woning wil verlaten. Mede gezien de kosten van een uithuiszetting, welke kunnen oplopen tot meer dan € 2000,-  en welke in beginsel voor rekening van de huurder komen, zullen veel huurders in dat geval alsnog eieren voor hun geld kiezen en de woning vrijwillig verlaten.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over huurder uitzetten.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Uitstekend Slagingspercentage: Een bewijs van onze efficiënte aanpak is het slagingspercentage van 94% dat we bij CrediFin hebben behaald. Dit hoge percentage geeft aan dat we in staat zijn om in verreweg de meeste gevallen een succesvol incassotraject te realiseren, waardoor je met vertrouwen op ons kunt rekenen voor het innen van vorderingen.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een No Cure No Pay incassobureau, maar een partner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Huurder uitzetten: ervaren incassospecialisten

Zoek je ervaren huurincasso specialisten voor uithuiszetting huurachterstand ? Wij weten waar je mee te maken hebt en weten welke weg je moet bewandelen bij huur niet betalen uitzetting.

Dus wil je jouw achterstallige huur laten innen of ben je benieuwd naar meer informatie over het uitzetten van een huurder? Wij leggen het je uit, zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.

 • 100% No Cure, No Pay incasso
 • Zonder abonnements- of dossierkosten
 • Snel resultaat dankzij 18 jaar ervaring
 • Volg de voortgang 24/7 in jouw online dossier
 • Binnen 5 minuten jouw incasso indienen

Meer weten?

Heb je nog vragen over Huurder uitzetten?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]