Beslaglegging

Beslaglegging

Beslaglegging inzetten om een niet-betaalde factuur toch te kunnen innen?

Het is een behoorlijk drastische methode, die vraagt om een gerechtelijke procedure. Alleen met toestemming van de rechter is het mogelijk om via een deurwaarder beslag te laten leggen.

Traject beslaglegging?

In veel gevallen gaat er een lang traject vooraf aan een eventuele beslaglegging. Tijdens dat traject zijn er allerlei andere mogelijkheden om het openstaande bedrag te innen. Daar kunnen we uitstekend bij helpen als incassobureau, dankzij onze uitgebreide ervaring en diepgaande expertise in incasso.

We weten hoe we anderen kunnen aanzetten tot betalen, ook als ze op eerdere betalingsherinneringen en zelfs aanmaningen niet hebben gereageerd.

Wat is beslaglegging?

Wat is beslaglegging en hoe werkt dat in de praktijk? Een deurwaarder kan beslag leggen op bijvoorbeeld:

 • Een bankrekening
  Heeft de klant of andere schuldenaar een bankrekening met tegoed? Een deurwaarder kan daar beslag op leggen, om op die manier toch de oninbare factuur te innen.
 • Het salaris
  Als er sprake is van loon of een andere vorm van salaris is het mogelijk daarop beslag te laten leggen. Ook als er meerdere uitbetalingen nodig zijn om de openstaande post te voldoen.

Tip: krijgt iemand geen salaris of loon, maar wel een uitkering of toeslag? Het is ook mogelijk om daarop beslag te laten leggen. Uiteraard door rekening te houden met de beslagvrije voet.

 • Goederen
  Bezit de klant of andere schuldenaar spullen of goederen van waarde? Een deurwaarder kan daar beslag op leggen.

Het beslag door de deurwaarder wordt gelegd voor een onbepaalde periode, totdat de openstaande rekening volledig is voldaan. Bovendien komen de kosten voor de incassoprocedure en ook de gerechtelijke kosten daar nog bovenop.

Dat betekent dat de totale kosten flink kunnen oplopen, waardoor een beslaglegging vaak een enorme impact heeft.

Let op: voor alle periodieke uitkeringen (zoals salaris) geldt een beslagvrije voet. Dat is het bedrag per maand dat de schuldenaar blijft ontvangen, om van te kunnen leven.

Geld vorderen: ook andere mogelijkheden

Beslaglegging vraagt om een gerechtelijke procedure en een rechter die daar in het vonnis toestemming voor geeft. Vervolgens is het een (gerechts)deurwaarder die het beslag daadwerkelijk kan uitvoeren.

Bijvoorbeeld door contact op te nemen met de werkgever en beslag op het loon te laten leggen. Dit loonbeslag wordt gebruikt om de openstaande bedragen te innen, inclusief alle kosten die er zijn gemaakt.

In de meeste gevallen lukt het ook zonder beslag te leggen om de openstaande vorderingen te innen. Dat kan met een buitengerechtelijke incasso of een gerechtelijke incassoprocedure.

Door de persoon of klant aan te sporen te betalen en het bovendien zo makkelijk mogelijk te maken. Door de drempel te verlagen en er tegelijkertijd bovenop te zitten.

We beoordelen op voorhand altijd de specifieke situatie die er is ontstaan. Om aan de hand daarvan aan te geven wat de mogelijkheden zijn om het openstaande bedrag te innen.

Soms kan dat door middel van beslaglegging en in andere gevallen gebruiken we daarvoor een andere aanpak. Die minder ingrijpend hoeft te zijn en bijvoorbeeld minder (gerechtelijke) kosten met zich meebrengt. Om daar op een praktische manier mee aan de slag te gaan, met een zo groot mogelijke kans op succes.

Hulp bij beslaglegging

Lijkt beslaglegging toch de enige mogelijkheid? We kennen de uitspraken van rechters en weten waar ze op letten bij het opstellen van hun vonnis. Dat betekent dat we aan de hand daarvan de situatie en zaak kunnen beoordelen, om in te schatten wat de kans van slagen is.

Op die manier zijn we je graag van dienst als je zoekt naar hulp bij beslaglegging. Om dit op de juiste manier te doen en te voorkomen dat er tijdens het proces fouten worden gemaakt.

Bovendien werken we samen met deurwaarders die het beslag daadwerkelijk kunnen leggen, om je ook in die fase van het traject op een betrokken manier van dienst te kunnen zijn.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en Beslaglegging.

Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Wat klanten zeggen

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Meer weten?

Heb je nog vragen over Beslaglegging?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]