steunvordering

Steunvordering

Gebruik maken van een steunvordering?

Het is een van de belangrijke voorwaarden om een faillissementsaanvraag voor een debiteur die niet betaalt in te kunnen dienen. Dus ben je van plan om het faillissement bij de rechtbank aan te vragen? De steunvordering is een belangrijk onderdeel daarvan.

Houd er rekening mee dat de steunvordering zelf aan een aantal eisen moet voldoen. Alleen op die manier is het mogelijk om er binnen de aanvraag gebruik van te maken en zal de rechtbank er gebruik van maken.

Onderzoek naar het faillissement

Wil je het faillissement van een niet-betalende klant of debiteur aanvragen? De rechtbank zal summierlijk toetsen of de debiteur in de toestand verkeert dat er geen betalingen meer plaatsvinden. Summierlijk betekent in dit geval dat er geen sprake is van een diepgaand onderzoek. Wel moet er bijvoorbeeld vast komen te staan dat er sprake is van meerdere schuldeisers, waaronder natuurlijk jijzelf. Het is bovendien belangrijk dat de schuldeisers onbetaald zijn gebleven, waarvan jij natuurlijk de eerste bent die dat helaas ervaart.

Vereisten voor een steunvordering

Heb je voor de faillissementsaanvraag een steunvordering nodig? Het is belangrijk dat die netjes aan de vereisten voldoet. Je hebt minimaal één zo’n vordering nodig, al is het niet nodig om die letterlijk in de aanvraag te benoemen. Wel is het belangrijk om aan te geven dat er nog één of meer andere vorderingen zijn die onbetaald zijn gebleven. Het is daarbij belangrijk dat er bijvoorbeeld een factuur beschikbaar is, waaruit bij nader onderzoek de naam en het bedrag van de schuld blijken.

Benieuwd naar de vereisten die er gelden voor een steunvordering? We zetten ze op een rij:

 • Niet opeisbaar
  Je kunt een steunvordering gebruiken, ook als die niet opeisbaar is. Het is wel belangrijk dat jouw eigen vordering dat is, als je een faillissementsaanvraag wilt doen.
 • De omstandigheid
  Wil je een steunvordering gebruiken? Het maakt niet uit of een andere schuldeiser (zoals de fiscus) de debiteur eventueel wel met rust laat en er (nog) geen werk van maakt.
 • Niet wenselijk
  Vindt de schuldeiser waarvan je de steunvordering wilt gebruiken het zelfs niet wenselijk om het faillissement van de debiteur aan te vragen? Zelfs dan kun je er gebruik van maken.
 • Nog geen betalingsachterstand
  Is er nog geen sprake van een betalingsachterstand in de aflossing van de schuld? Dat maakt voor de steunvordering niet uit, dus je kunt daar gewoon gebruik van maken.
 • Verrekenbare tegenvordering
  Heeft de debiteur een verrekenbare tegenvordering? Een rechtbank kan dit eenvoudig verwerken, omdat een faillissementsprocedure niet de plaats is om een oordeel te vellen over de schuldigheid.

Wat dat betreft kun je in een groot aantal situaties goed gebruik maken van een schuldvordering, iets waar we je natuurlijk goed bij kunnen helpen. Wij letten daarbij op de vereisten die er gelden, zodat je zeker weet dat je daar in het juridische proces op de juiste manier mee omgaat.

Hulp bij een steunvordering

Zoek je hulp bij een steunvordering, omdat je een faillissement wilt aanvragen voor een klant die herhaaldelijk niet betaalt? Op het moment dat je geen andere uitweg meer ziet is dit een juridische mogelijkheid, waar we je natuurlijk graag bij helpen als incassobureau. Daarbij analyseren we de situatie en controleren we uitgebreid in hoeverre je aan de diverse voorwaarden en vereisten voldoet. Op die manier voorkomen we problemen en zorgen we ervoor dat je de steunvordering op de juiste manier kunt inzetten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over een steunvordering?

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews