some alt text

Incassobureau particulier

Zoek je een incassobureau voor particulieren of gaat het om een vordering aan een particulier?

Houd er rekening mee dat er voor particulieren andere wet- en regelgeving geldt dan voor bedrijven. Dat betekent dat je als particulier een stuk beter beschermd bent. Het is bijvoorbeeld belangrijk om eerst voldoende herinneringen en aanmaningen te versturen, voordat je eventuele incassokosten in rekening mag brengen.

Incassobureau voor particulieren

En ben je particulier, ben je op zoek naar een incassobureau voor particulieren, heb je een openstaande vordering op iemand anders of een bedrijf? Dan kan je helaas niet overal terecht om een incassoprocedure te starten bij een incassobureau. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je bewijs hebt dat de andere partij de rekening aan je moet betalen. Gaat het om een geldlening, waarvoor de betalingen uitblijven? Dan is het belangrijk dat je een overeenkomst hebt die door zowel jou als de andere partij is ondertekend.

Incasso bij particulieren

Heb je als bedrijf geleverd aan een particulier? Het kan lastig zijn om een factuur te innen. Houd er rekening mee dat je eerst de verplichte herinneringen en ook de aanmaning moet versturen, voordat je incassokosten mag berekenen.

Daarna is het toegestaan om incassokosten in rekening te brengen, iets waarbij wij je kunnen helpen. We stellen de particulier in gebreke, waarna het mogelijk is om het traject te starten. Houd er rekening mee dat het soms lastig kan zijn om het geld te innen, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere schulden of een financieel lastige situatie.

Dus denk je na over een incassotraject waarbij er sprake is van een particulier? Het is verstandig om even contact op te nemen. Anders dan bij een factuur aan bedrijven is het niet vanzelfsprekend dat we je er goed mee kunnen helpen. We beoordelen de situatie, aan de hand waarvan we je kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Incasso voor particulieren

Ben je particulier en wil je gebruik maken van een incassobureau? Je hebt mogelijkheden, al is het dus belangrijk dat je goed op papier hebt staan wat je onderling bent overeengekomen. Anders dan bij bedrijven is er waarschijnlijk geen sprake van een offerte of een factuur.

Dus heb je een bestelling gedaan en wordt die niet geleverd? Of heb je een geldlening verstrekt, die de ander op dit moment niet zo netjes meer betaalt? In de beide gevallen is er sprake van een vervelende situatie. Toch is het niet zo makkelijk om daar iets aan te doen met een incassobureau voor particulieren.

Voldoende bewijs

Zorg er in ieder geval voor dat je een getekende overeenkomst hebt als schuldeiser, waarop je kunt terugvallen. Het is het belangrijkste bewijs dat de andere partij je geld verschuldigd is. Je hebt dat bewijs nodig op het moment dat je als particulier een incassobureau wilt inschakelen om alsnog je geld te krijgen. En heb je e-mails of bijvoorbeeld WhatsApp-berichten die kunnen dienen als bewijs? Het is belangrijk om dit allemaal te verzamelen, waarmee je ervoor zorgt dat je de kans op succes groter kunt maken.

Onze werkwijze als incassobureau voor particulieren: binnen 5 minuten indienen

Ben je benieuwd naar onze werkwijze als incassobureau voor particulieren in het minnelijke traject? We begrijpen dat je al veel tijd hebt besteed aan het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen. Daarom willen we het graag makkelijk voor je maken om aan de slag te gaan. Je kunt jouw factuur online indienen en wij gaan er direct mee aan de slag. We nemen contact op met jouw klant via verschillende kanalen, zoals voice-dialing, SMS, WhatsApp, sociale media en natuurlijk telefonisch. Bovendien kun je de voortgang 24/7 online volgen in jouw persoonlijke dossier.

Wat je van ons kunt verwachten:

 • Binnen 5 minuten kun je jouw incasso-opdracht indienen
 • 24/7 online volgen van de voortgang in jouw persoonlijke dossier
 • Ruim 17 jaar ervaring en expertise op het gebied van incasso
 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • Na incassering staat het geld binnen 1 week op jouw rekening

Onze werkwijze als incassobureau voor particulieren stemmen we af op jouw relatie met de klant en de specifieke situatie. Zo weet je zeker dat jij de volledige controle hebt, zonder dat je er steeds mee bezig hoeft te zijn.

Gerechtelijke stappen

Indien het de buitengerechtelijke incasso traject niet succesvol blijkt, kunnen we na overleg met je besluiten om een gerechtelijke procedure te starten. In dit geval zullen we een dagvaarding opstellen, deze laten betekenen door onze deurwaarder en de zaak voor de rechter brengen. Dit proces kan meer tijd in beslag nemen en extra kosten met zich meebrengen, maar soms is het noodzakelijk om op deze wijze het verschuldigde bedrag te kunnen vorderen.

Dit zeggen onze klanten  

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Op zoek naar een incassobureau voor particulieren?

We zijn jouw specialisten in incasso voor consumenten, zo zorgen we ervoor dat jij als particuliere klant de onbetaalde factuur alsnog kunt innen. Dat gaat grotendeels geautomatiseerd, waarbij jij de voortgang eenvoudig online kunt bijhouden. Zo weet je zeker dat het goed geregeld wordt, uiteraard op een vriendelijke manier om jouw klant goed te woord te staan.

En ben je particulier benieuwd naar de mogelijkheden van een incassobureau inschakelen particulier? We vertellen je er graag meer over incassobureau voor particulieren, ook als we je er helaas niet goed mee kunnen helpen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het incassobureau voor particulieren?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Kun je als particulier een laatste aanmaning sturen?

Ja, als particulier kun je een laatste aanmaning sturen voordat je ons als incassobureau inschakelt, echter is het van belang dat bij het versturen van een laatste aanmaning je aan de juiste richtlijnen houdt. Het is belangrijk om te weten dat je als particulier niet zomaar incassokosten in rekening mag brengen bij de andere partij. Eerst moeten er voldoende herinneringen en aanmaningen zijn verstuurd voordat dit is toegestaan.

Kijk op onze pagina :  Laatste aanmaning voor meer informatie en een voorbeeld voor het versturen van een laatste aanmaning.

Kun je als particulier een incassobureau inschakelen?

Ja, als particulier kun je ons als incassobureau inschakelen als je te maken hebt met openstaande vorderingen die niet worden betaald. Het is wel belangrijk om voldoende bewijs te hebben dat de andere partij je geld verschuldigd is voordat je een incassobureau inschakelt. Voor meer vragen kun je ons bereiken op : Contact

Wie betaalt de kosten van een incassobureau voor particulieren?

Het inschakelen van ons incassobureau voor particulieren is kosteloos. Wij hanteren een ‘No Cure, No Pay’-principe, wat inhoudt dat de schuldenaar onze kosten (kosten volgens de wet incassokosten) betaalt wanneer we erin slagen het verschuldigde bedrag te innen. Mocht het ons niet lukken om het bedrag te incasseren, dan brengen wij u niets in rekening, ook geen abonnements- of dossierkosten. Bij ons zijn er geen verborgen kosten.

Bekijk onze incassovoorwaarden : No cure No Pay incasso 

Hoe lang duurt een incasso-opdracht voor particulieren?

De duur van een incasso-opdracht voor particulieren hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van de vordering, de betalingsbereidheid van je schuldenaar en de hoeveelheid bewijs die beschikbaar is.

Over het algemeen duurt een incassotraject enkele weken tot enkele maanden. Bij Credifin streven wij er altijd naar om het traject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en het geld zo snel mogelijk te innen. Kijk voor meer informatie op onze pagina : Incassotraject

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews