some alt text

Incassobureau particulier

Zoek je een incassobureau voor particulieren of gaat het om een vordering aan een particulier?

Houd er rekening mee dat er voor particulieren andere wet- en regelgeving geldt dan voor bedrijven. Dat betekent dat je als particulier een stuk beter beschermd bent. Het is bijvoorbeeld belangrijk om eerst voldoende herinneringen en aanmaningen te versturen, voordat je eventuele incassokosten in rekening mag brengen.

En ben je particulier, met een openstaande vordering op iemand anders of een bedrijf? Dan kan je helaas niet overal terecht om een incassoprocedure te starten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je bewijs hebt dat de andere partij de rekening aan je moet betalen. Gaat het om een geldlening, waarvoor de betalingen uitblijven? Dan is het belangrijk dat je een overeenkomst hebt die door zowel jou als de andere partij is ondertekend.

Incasso bij particulieren

Heb je als bedrijf geleverd aan een particulier? Het kan lastig zijn om een factuur te innen. Houd er rekening mee dat je eerst de verplichte herinneringen en ook de aanmaning moet versturen, voordat je incassokosten mag berekenen.

Daarna is het toegestaan om incassokosten in rekening te brengen, iets waarbij wij je kunnen helpen. We stellen de particulier in gebreke, waarna het mogelijk is om het traject te starten. Houd er rekening mee dat het soms lastig kan zijn om het geld te innen, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere schulden of een financieel lastige situatie.

Dus denk je na over een incassoprocedure waarbij er sprake is van een particulier? Het is verstandig om even contact op te nemen. Anders dan bij een factuur aan bedrijven is het niet vanzelfsprekend dat we je er goed mee kunnen helpen. We beoordelen de situatie, aan de hand waarvan we je kunnen aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Incasso voor particulieren

Ben je particulier en wil je gebruik maken van een incassobureau? Je hebt mogelijkheden, al is het dus belangrijk dat je goed op papier hebt staan wat je onderling bent overeengekomen. Anders dan bij bedrijven is er waarschijnlijk geen sprake van een offerte of een factuur.

Dus heb je een bestelling gedaan en wordt die niet geleverd? Of heb je een geldlening verstrekt, die de ander op dit moment niet zo netjes meer betaalt? In de beide gevallen is er sprake van een vervelende situatie. Toch is het niet zo makkelijk om daar iets aan te doen met een incassobureau.

Zorg er in ieder geval voor dat je een getekende overeenkomst hebt, waarop je kunt terugvallen. Het is het belangrijkste bewijs dat de andere partij je geld verschuldigd is. Je hebt dat bewijs nodig op het moment dat je als particulier een incassobureau wilt inschakelen om alsnog je geld te krijgen. En heb je e-mails of bijvoorbeeld WhatsApp-berichten die kunnen dienen als bewijs? Het is belangrijk om dit allemaal te verzamelen, waarmee je ervoor zorgt dat je de kans op succes groter kunt maken.

Specialisten in incasso

We zijn jouw specialisten in incasso, waar we je op een aantal manieren mee van dienst kunnen zijn. We doen dat voornamelijk voor bedrijven, met ons platform waarmee we het je online makkelijk maken. Anders dan bij incasso voor particulieren zorgen we ervoor dat je de factuur gewoon online kunt uploaden. Via ons platform stellen we jouw klant of debiteur in gebreke, waarna we de procedure voor je starten.

Zo zorgen we ervoor dat je de factuur alsnog kunt innen, als je recht hebt op de betaling daarvan. Dat gaat grotendeels geautomatiseerd, waarbij jij de voortgang eenvoudig online kunt bijhouden. Zo weet je zeker dat het goed geregeld wordt, uiteraard op een vriendelijke manier om jouw klant goed te woord te staan. En ben je particulier benieuwd naar de mogelijkheden van een incassobureau? We vertellen je er graag meer over, ook als we je er helaas niet goed mee kunnen helpen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het incassobureau voor particulieren?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews