some alt text

Juridisch advies

Juridisch advies nodig bij een incassotraject?

Vanuit het niets kan een juridisch conflict ontstaan, soms zonder dat je daar zelf veel aan kunt doen. Als een klant weigert te betalen, of als een opdrachtgever lange tijd niets meer van zich laat horen.

Vervelende situaties, waarvoor je juridisch advies door een expert kunt gebruiken. Die je vertelt wat jouw rechten zijn, en aan de andere kant de plichten kent. Om je te begeleiden tijdens een gerechtelijke procedure. Of om met de juiste aanpak te voorkomen dat het conflict verder uit de hand loopt.

Waarom juridisch advies? 

Een incassotraject kent een aantal fasen, waarin je niet automatisch juridisch advies nodig hebt. Tijdens de minnelijke fase stellen we jouw klant officieel in gebreke. We geven daarmee aan dat de betaling te lang is uitgebleven, en dat die alsnog moet plaatsvinden. Daarvoor nemen we contact op en laten we merken dat je de factuur betaald wilt hebben. Altijd met een vriendelijke en aanpak, waarbij we zo duidelijk mogelijk communiceren.

Tip: veel van de eerst niet-betalende opdrachtgevers van onze klanten worden uiteindelijk ook klant bij ons. Ze waarderen onze aanpak, waarin we duidelijkheid combineren met een vriendelijke werkwijze. 

Lukt het tijdens de minnelijke fase niet om de factuur alsnog te innen? We gaan over op de gerechtelijke fase. Of gebruiken de buitengerechtelijke mogelijkheden, om jouw klant toch te bewegen de factuur te voldoen. Daarbij geven we juridisch advies en voorkomen we dat je er alleen voor komt te staan. 

Bovendien denken we met je mee over de kansen in het dossier, en de aanpak die daarvoor het best geschikt is. Heeft het zin om naar de rechter te gaan? We adviseren over de gerechtelijke aanpak en de mogelijke volgende stap(pen), zodat je daarvoor kunt vertrouwen op het oordeel van ervaren juristen.

Hoe werkt het: Voor ZZP,MKB en andere bedrijven

We weten uit ervaring waar je als ZZP’er, als MKB-organisatie en binnen andere bedrijven mee te maken kunt krijgen. Belangrijke informatie, op basis waarvan we je aangeven wat ons advies zou zijn. Om de aanpak te veranderen, nog even vol te houden of aan te sturen op een gerechtelijke procedure.

Iets dat we zoveel mogelijk proberen te voorkomen, door al voor die tijd tot een overeenkomst met jouw klant te komen. Dat scheelt veel kostbare tijd en voorkomt onnodige kosten. Uiteindelijk maakt het de kans groter dat jij je geld eerder ontvangt. Waarbij wij zorgen voor het juridisch advies dat je nodig hebt, om de incasso en het traject op een zo soepel mogelijke manier uit te voeren. 

Juridisch advies bij Credifin: 15 + jaar ervaring

Credifin heeft meer dan 15 jaar ervaring met incasso en het juridisch advies dat je daarbij nodig hebt. Ook als het ingewikkeld wordt. Dus lukt het je zelf niet meer om de klant tot betalen te bewegen? En lijkt een normale incasso niet te werken of heb je daar op dit moment niet het vertrouwen in? We leggen je graag uit over de mogelijkheden.

We kunnen je als ondernemer ondersteunen met ons juridisch advies. En je begeleiden bij de gang van zaken, bijvoorbeeld met aandacht voor de verwoording en de beargumenteren die je gebruikt. Voor de communicatie met de andere partij, waarin het soms belangrijk is om de woorden op de juiste manier te kiezen.

Dus heb je een openstaande factuur of zoek je naar juridisch advies bij een specifieke incasso? Je kunt jouw factuur online direct indienen. Of vraag ons naar de juridische mogelijkheden, dan denken we graag met je mee.

Heb je nog vragen?

Meer weten over juridisch advies of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Incassotraject

No cure no pay

Bekijk de veelgestelde vragen

Contact opnemen

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews