debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Jouw debiteurenbeheer uitbesteden

en de vrijheid ervaren om te ondernemen? Het is als ondernemer belangrijk om jouw facturen op tijd betaald te krijgen. Toch wil je daar liever niet te veel omkijken naar hebben. Laat jouw debiteuren beheren of doe dat zelf volgens een vaste aanpak. Waarin je op tijd herinneringen verstuurt, in contact blijft met jouw klanten en op die manier voorkomt dat facturen te lang open blijven staan.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Wil je het debiteurenbeheer uitbesteden en er op die manier voor zorgen dat je daar geen omkijken meer naar hebt? We hebben jarenlange ervaring. Dat doen we digitaal via ons platform, waar je geautomatiseerd openstaande facturen kunt uploaden. De makkelijkste manier om het beheer van jouw factuur uit handen te geven. Wil je er met het debiteurenbeheer voor zorgen dat je geen omkijken meer hebt naar je facturen? We kunnen je er uitstekend mee van dienst zijn. Grotendeels geautomatiseerd en natuurlijk met onze persoonlijke en professionele aandacht.

Functionaliteiten

De voordelen van het geautomatiseerde proces binnen Credifin debiteurenbeheer:

Remove the row

Column: 1

 • API koppelingen
  Je koppelt ons platform eenvoudig aan je boekhoudpakket of ERP/CRM systeem.
 • Realtime dashboard
  Je volgt je openstaande facturen op de voet, stuurt bij waar noodzakelijk is en houdt volledige inzicht en controle.
 • Geautomatiseerde workflows
  Je beschikt over een krachtige tool, waarbij je herinneringen en aanmaningen voortaan uit zichzelf laat lopen.
 • Klantenportaal
  Je klanten kunnen eenvoudig facturen inzien, op reageren en via iDeal betalen.

Column: 2

 • Geïntegreerde E-Mail
  Je koppelt je mailbox aan ons platform, inkomende en uitgaande e-mail’s worden automatisch aan de juiste klant toegewezen.
 • Slimme betaalmogelijkheden
  Gebruik de betaallink en Qr-codes in de e-mail’s en brieven om je klanten makkelijker en eenvoudiger te laten betalen.
 • Betalingsregelingen
  Uitgebreide optie voor het aanbieden en bewaken van regelingen aan je klanten.
 • Incasso-opdrachten
  Stuur je incasso-opdrachten met 1 druk op de knop door naar Credifin Incasso.

Koppeling met je Boekhoudpakket

Wij koppelen allereerst je boekhoudpakket met ons systeem, zodat alle facturen automatisch in het systeem ingeladen kunnen worden. Wij hebben standaard een koppeling met Exact, Visma/Yuki, Snelstart, Minox, RACS, Winbooks, Kerridge, E-Boekhouden, Wefact, d-basics en velen anderen. Staat je boekhoudpakket er niet bij, vraag ons voor de mogelijkheden, wij kunnen eventueel extra koppelingen toevoegen.

Voordelen debiteurenbeheer: vrijheid om te ondernemen

Benieuwd waarom andere ondernemers hun debiteurenbeheer uitbesteden? Ze ervaren de volledige vrijheid om te ondernemen. Waarbij ze zeker weten dat de facturen betaald worden, zonder dat ze daar zelf steeds omkijken naar hebben:

 • Vrijheid om te ondernemen
  Je bent gaan ondernemen om te creëren, te verbinden en bijvoorbeeld te inspireren met geweldige producten. De meeste ondernemers zitten er niet op te wachten om steeds met de (openstaande) facturen bezig te zijn.
 • Geen zorgen over betalingstermijnen
  Welke betalingstermijnen zijn inmiddels verlopen en is het al tijd om een herinnering of zelfs een aanmaning te versturen? Vragen waar ondernemers liever niet te veel mee bezig zijn. Door het uit te besteden, zodat je je binnen het debiteurenbeheer geen zorgen hoeft te maken over de termijnen.
 • Specialist voor het debiteurenbeheer
  Wist je dat het bij veel klanten helpt om ze een keer op te bellen en duidelijke afspraken te maken over de betalingstermijn? Door het debiteurenbeheer uit te besteden aan een specialist kies je automatisch voor een professionele werkwijze.

Met goed beheer van jouw debiteuren weet je zeker dat klanten hun factuur betalen en dat bovendien netjes op tijd doen. Zodat jij het geld ontvangt waar je recht op hebt. En dat je nodig hebt, om de inkomende facturen te voldoen of om opnieuw te investeren. Goed betalende debiteuren zijn op die manier de basis voor een gezonde onderneming, waarmee je de kans hebt om verder te groeien. Zonder dat je omkijken hebt naar het debiteurenbeheer, omdat je zeker weet dat de (openstaande) facturen in goede handen zijn. En dat er tijdig een herinnering of zelfs een aanmaning wordt verstuurd. Bijvoorbeeld om klanten te herinneren dat de factuur al te lang open staat, iets dat natuurlijk niet de bedoeling is.

Tips voor een goed debiteurenbeheer

 1. Maak duidelijke afspraken met debiteuren over betalingstermijnen en vermeld deze op facturen en contracten.
 2. Zorg ervoor dat facturen op tijd worden verzonden en controleer regelmatig of betalingen zijn ontvangen.
 3. Voer regelmatig follow-up uit met debiteuren om ervoor te zorgen dat betalingen op tijd plaatsvinden.
 4. Maak gebruik van herinneringen en aanmaningen om debiteuren te helpen hun betalingen op tijd te doen.
 5. Overweeg het aanbieden van kortingen of betalingsplannen aan debiteuren die moeite hebben om op tijd te betalen.
 6. Houd contact met debiteuren die moeite hebben om op tijd te betalen om te bepalen of er financiële problemen zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

Debiteurenbeheer starten

Enthousiast en wil je debiteurenbeheer opstarten? Neem contact met ons op 020-3452675 , wij bespreken graag met je de mogelijkheden en de prijzen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over debiteurenbeheer?

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer is het beheer van de debiteuren van een bedrijf. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar wie er geld verschuldigd is aan het bedrijf en dat er gezorgd wordt dat deze betalingen ook daadwerkelijk binnenkomen. Dit kan onder meer door het sturen van herinneringen en aanmaningen, het aangaan van betalingsregelingen en het bewaken van de betalingstermijnen. Het doel van debiteurenbeheer is om ervoor te zorgen dat het bedrijf geen geld misloopt door niet-betaalde facturen.

Debiteurenbeheer in 4 stappen

Debiteurenbeheer is het proces waarbij een bedrijf of organisatie de betalingen van haar debiteuren beheert en controleert. Hieronder volgen vier stappen die je kunt volgen om efficiënt debiteurenbeheer te plegen:

 • Maak duidelijke afspraken met je debiteuren over de betalingstermijn en de wijze waarop zij kunnen betalen. Zorg ervoor dat deze afspraken duidelijk zijn opgenomen in de contracten of facturen die je verstuurt.
 • Zorg voor een efficiënt systeem om de betalingen van je debiteuren te volgen en te controleren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een boekhoudprogramma of een speciaal debiteurenbeheersysteem.
 • Neem op tijd contact op met debiteuren die hun betalingen niet op tijd doen. Laat duidelijk weten wat de gevolgen zijn van het niet betalen en bied, indien mogelijk, oplossingen aan om het probleem op te lossen.
 • Zorg ervoor dat je altijd voldoende financiële middelen hebt om eventuele vertragingen in betalingen op te vangen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een kredietlijn bij je bank of door middel van een buffer op je bankrekening.

De werkzaamheden binnen debiteurenbeheer

De werkzaamheden binnen debiteurenbeheer zijn gericht op het beheren en controleren van de betalingen van debiteuren. Dit betekent onder andere het maken van duidelijke afspraken over betalingen, het opstellen en implementeren van een efficiënt systeem voor het volgen en controleren van debiteurenbetalingen, en het op tijd nemen van contact met debiteuren die hun betalingen niet op tijd doen.

Daarnaast kunnen de werkzaamheden binnen debiteurenbeheer ook omvatten het aanbieden van oplossingen voor betalingsproblemen en het zorgen voor voldoende financiële middelen om vertragingen in debiteurenbetalingen op te vangen.

In het algemeen zijn de werkzaamheden binnen debiteurenbeheer gericht op het voorkomen van betalingsproblemen en het tijdig opvangen van eventuele vertragingen in debiteurenbetalingen. Dit helpt om de financiële gezondheid van het bedrijf of de organisatie te behouden en te versterken.

Debiteurenbeheer zelf doen of uitbesteden

Of een bedrijf debiteurenbeheer zelf doet of uitbesteed, hangt af van verschillende factoren. Sommige bedrijven kiezen ervoor om debiteurenbeheer in eigen beheer te doen om meer controle te hebben over het proces en om kosten te besparen. Echter, dit kan tijdrovend zijn en kan afleiden van andere belangrijke taken binnen het bedrijf.

Anderzijds kan het uitbesteden van debiteurenbeheer een goede keuze zijn als een bedrijf niet over de benodigde middelen, expertise of tijd beschikt om het proces zelf te beheren. Door debiteurenbeheer uit te besteden aan een professioneel bedrijf of een financieel expert, kan een bedrijf zich richten op andere belangrijke aspecten van het bedrijfsleven en profiteren van de kennis en ervaring van de uitbestede partij.

Het is aan te raden om de voor- en nadelen te overwegen en de keuze te maken die het beste aansluit bij de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf. Het is ook belangrijk om een geschikte en betrouwbare uitbestede partij te kiezen om ervoor te zorgen dat het debiteurenbeheer op een professionele en effectieve manier wordt uitgevoerd.

Wat zijn de alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer

Er zijn verschillende alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer, waaronder:

 • Debiteurenadministratie
 • Debiteurenadministratie en -incasso
 • Debiteurenmanagement
 • Debiteurenbeleid
 • Debiteurencreditmanagement

Al deze termen hebben betrekking op het proces van het beheren en controleren van de betalingen van debiteuren. Ze kunnen dus worden gebruikt als alternatieve benamingen voor debiteurenbeheer.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews