some alt text

Conservatoir beslag

Conservatoir beslag laten leggen?

Het is beslag voorafgaand of tijdens een gerechtelijke procedure. Afgeleid van het woord ‘conserveren’, dat staat voor ‘bewaren’. Je legt dit type beslag met het doel om de middelen te bewaren, totdat de rechter met een vonnis duidelijk maakt wat daarmee moet gebeuren.

Let op: beslag laten leggen kan op twee manieren. Dat kan met conservatoir beslag en met executoriaal beslag. Dat laatste vindt plaats na de uitkomst van een gerechtelijke procedure, als de tegenpartij ondanks het vonnis nog steeds niet wil betalen.

Zoek je een specialist om conservatoir beslag te laten leggen of ben je benieuwd hoe je daar in de praktijk gebruik van kunt maken? We leggen het je uit, als belangrijk middel voorafgaand en tijdens een gerechtelijke procedure.

Wat is conservatoir beslag?

Wat is conservatoir beslag? Het is beslag dat je gebruikt om middelen bij de tegenpartij te reserveren of te bewaren. Om zeker te weten dat die straks beschikbaar zijn, als de rechter uitspraak heeft gedaan. Om de vordering dan in ieder geval te kunnen innen, dankzij de middelen die in bewaring zijn gesteld op basis van het conservatoir beslag.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een vordering hebt bij een klant, die tijdens de gerechtelijke procedure besluit om de bezittingen te verkopen of waar er dreiging is op faillissement. Als het zover komt lukt het na de procedure mogelijk niet meer om de vordering te innen, terwijl de middelen er nu nog wel zijn. Door daar al voorafgaand of tijdens de procedure beslag op te laten leggen voorkom je dat het straks niet meer lukt om de vordering alsnog te voldoen.

Gebruik het verrassingseffect 

Het conservatoir beslag zorgt in veel gevallen voor een verrassingseffect en is op die manier een belangrijke troef om een vordering te innen. Het is niet nodig om een waarschuwing vooraf af te geven, waardoor de andere partij dit niet aan ziet komen.

Let op: het is niet zomaar mogelijk om conservatoir beslag te laten leggen op bezittingen van de tegenpartij. De deurwaarder kan dit pas doen als de rechter daar toestemming voor geeft.

We helpen je graag met het verzoekschrift om conservatoir beslag te kunnen leggen. Het is daarin belangrijk om duidelijk te maken dat je vreest dat de tegenpartij goederen of geld zal verduisteren. De toetsing daarop is meestal summier, waardoor toestemming tot conservatoir beslag vaak snel wordt gegeven.

Alleen als je beslag laat leggen op het loon van de tegenpartij zal daar vooraf bericht van komen. In andere gevallen hoort de tegenpartij pas achteraf dat de rechter toestemming heeft gegeven. Het is dan mogelijk om gebruik te maken van de verrassing, om er zeker van te zijn dat het conservatoir beslag de middelen veiligstelt om de vordering uiteindelijk te kunnen innen.

Specialisten in conservatoir beslag

Zoek je een specialist in conservatoir beslag, om te voorkomen dat er straks niet genoeg middelen beschikbaar zijn om de openstaande vordering te voldoen? Een verrassende zet voorafgaand of tijdens een gerechtelijke procedure, waar de andere partij vaak niet op rekent. Dat vergroot de kans van slagen, vooral als je vreest of vermoedt dat de tegenpartij probeert geld of goederen te verduisteren.

We denken graag met je mee over de situatie en of het interessant is om gebruik te maken van conservatoir beslag. Zodat we de middelen in bewaring kunnen stellen, en je zeker weet dat die beschikbaar zijn als de rechter het vonnis uitspreekt. Om op dat moment de vordering te kunnen innen en ervoor te zorgen dat de openstaande factuur of openstaande facturen eindelijk worden betaalt. Uiteraard denken we met je mee over de slagingskans van een gerechtelijke procedure, om het conservatoir beslag in te zetten in de meest kansrijke situaties.

Heb je nog vragen?

Meer weten over conservatoir beslag of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Gerechtelijke procedure

Kort geding

Bekijk de veelgestelde vragen

Contact opnemen

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews