some alt text

Dagvaarding

Dagvaarding versturen naar jouw klant of benieuwd hoe dat in z’n werk?

We leggen het je uit, zodat je jouw klant kunt bewegen om toch te betalen. Eventueel met een gerechtelijke procedure, als de minnelijke fase niet blijkt te werken. Waarin wij als incassobureau de klant aansporen om te betalen, nadat we zorgen voor de ingebrekestelling en eventueel een laatste aanmaning hebben verstuurd.

Merken we dat het op die manier niet lukt om jouw klant toch de openstaande rekening te laten betalen? Dan kunnen we je helpen bij het gebruik van een dagvaarding. Op die manier vraag je de rechter in een procedure om de klant toch te bewegen tot betalen. Het gaat natuurlijk om de openstaande factuur, net als om de inmiddels gemaakte kosten. En spreekt de rechter zo’n vonnis uit? Dan kunnen we dit gebruiken om daadwerkelijk beslag te leggen op de bezittingen van jouw klant.

Waarom een dagvaarding?

Voordat het zover is proberen we een aantal andere mogelijkheden. De dagvaarding is een stap binnen de gerechtelijke fase, waar we in de meeste gevallen gelukkig geen gebruik van hoeven te maken. In plaats daarvan zorgen we voor een vriendelijke en toch heel duidelijke benadering. Waarin we goed aangeven om welke openstaande factuur het gaat. En dat je die alsnog betaald wilt hebben, inclusief de wettelijke rente en de incassokosten. 

Tip: lukt het ons tijdens de minnelijke fase niet om de factuur te innen? Je hoeft de incassokosten natuurlijk niet te betalen, omdat we werken op basis van No Cure, No Pay. Jij loopt op die manier in ieder geval geen risico. 

Als blijkt dat het zonder gerechtelijke procedure niet lukt om de openstaande rekening te incasseren kunnen we de dagvaarding voor je opstellen. Daarin beschrijven waarom je als schuldeiser vindt dat de schuldeiser het openstaande bedrag moet betalen. Bovendien beschrijven we voor je welke stappen er al zijn gezet om tot betaling te dwingen. We beschrijven ook de incassokosten en verzoeken de klant nogmaals officieel om het bedrag te voldoen. Op die manier voldoen we aan alle eisen die er gelden voor de dagvaarding. 

Hoe werkt een dagvaarding? 

Wij stellen de dagvaarding voor je op en zullen die aan de klant versturen. Dat betekent dat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Uiteraard nodigen we je graag uit om mee te kijken naar de tekst die we voor je opstellen. 

Tip: tot bedragen van maximaal €25.000 kun je zelf een dagvaarding opstellen, zonder dat je daar een advocaat bij nodig hebt. Bij bedragen boven de €25.000 is dat bovendien verplicht.

We gebruiken de dagvaarding om de gerechtelijke procedure op te starten. Houd er rekening mee dat er in Nederland 7 dagen moet zitten tussen de dagvaarding en de eerste dag van de zitting. Bovendien tellen de dag van de dagvaarding en de dag van de zitting zelf niet mee. Dit betekent in de praktijk dat er even tijd overheen zal gaan. 

Dagvaarding via Credifin: 15 + jaar ervaring

Credifin begeleidt je bij het opstellen van de dagvaarding en zorgen ervoor dat die netjes aan de eisen voldoet. En twijfel je over de inzet daarvan? Aan de hand van het huidige dossier kijken we goed naar de kans die je maakt op een gunstige uitspraak door de rechter. Als wij het idee hebben dat het lastig kan worden zullen we je dat aangeven. En hebben we aan de andere kant het idee dat je een goede kans maakt? We kunnen jeDan kunnen we je begeleiden bij het opstellen en versturen van de dagvaarding. Toch laten we de keuze natuurlijk aan jou, omdat er dan sprake is van een gerechtelijke procedure. 

Ben je nog niet toe aan een dagvaarding, maar wil je wel starten met incasso voor een openstaande factuur? Daarmee kunnen we je goed van dienst zijn. Je kunt de factuur online indienen. Wij gaan er voor je mee aan de slag, waarna jij de voortgang 24 uur per dag, 7 dagen per week in de gaten kunt houden.

Heb je nog vragen?

Meer weten over dagvaarding of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Gerechtelijke procedure

Incassotraject

Bekijk de veelgestelde vragen

Contact opnemen

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews