incassotraject - incassobureau inschakelen

Wat kost een incassobureau

Kosteloos bij onsuccesvolle incasso

Wij werken op basis van No Cure, No Pay. Dat betekent dat het je in principe niets kost om ons in te schakelen. De incassokosten brengen wij in rekening bij jouw klant. Mocht het onverhoopt niet lukken om de factuur volledig te incasseren? Dan betaal jij als opdrachtgever niets. Zo voorkomen we dat je geconfronteerd wordt met onverwachte kosten bij het innen van vorderingen.

Kosten incassobureau

Wanneer wij een incasso uitvoeren voor jou, brengen wij de incassokosten in rekening bij de klant van wie jij geld tegoed hebt. Deze incassokosten worden dus niet bij jou in rekening gebracht. Daarnaast vorderen wij ook de wettelijke rente op het openstaande bedrag.

Deze wettelijke rente wordt berekend over de periode dat de factuur niet betaald is door de klant. Zowel de incassokosten als de wettelijke rente brengen wij voor jou in rekening bij de klant met de betalingsachterstand.

 Mocht het onverhoopt niet lukken om het volledige bedrag te innen, dan betaal je als opdrachtgever niets.

Kiest de klant er wel voor om het totale factuurbedrag inclusief rente en incassokosten te voldoen? Dan ontvang jij als opdrachtgever het volledige factuurbedrag en de wettelijke rente. De incassokosten trekken wij af van het ontvangen bedrag.

Zo voorkomen onze afspraken omtrent de incassokosten dat jij als opdrachtgever geconfronteerd wordt met onverwachte kosten. Ook als het innen van de vordering onverhoopt niet lukt.

Incassobureau kosten , de voordelen:

 • 100% No Cure No Pay
 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • Snel resultaat dankzij 17 jaar ervaring
 • Volg de voortgang 24/7 in jouw online dossier
 • Binnen 5 minuten jouw incasso indienen

Rekenvoorbeelden: Wat kost een incassobureau

Bij onze incassodienstverlening zijn er drie mogelijke uitkomsten: Volledig geïncasseerd / Gedeeltelijk geïncasseerd / Niet geïncasseerd. Bekijk de rekenvoorbeelden van de drie situaties:

We brengen jouw klant de €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt het totaalbedrag van €552. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €507 aan je uit.

Volledig geïncasseerd

Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 552,00
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 507,00

Rekenformule volledig geïncasseerd:

Bij een volledige incasso van een hoofdsom van €500,00, €7,00 rente en €45,00 incassokosten, waarbij de klant in totaal €552,00 verschuldigd was en dit ook volledig betaalde, ontvang je na aftrek van onze inkomsten van €45,00 een totaal van €507,00.

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

*  In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt slechts €400 van het totaalbedrag. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €355 aan je uit.

Hieronder vind je de cure staffel*:

 Over de eerste € 2.500,00   >   15% ( met een min. € 40,00
 Over de volgende € 2.500,00   >   10%
 Over de volgende € 5.000,00   >   5%
 Over de volgende € 190.000,00   >   1%
 Alles boven de € 200.000,00   >   0,5% (max. € 6.775,00)

Gedeeltelijk geïncasseerd

Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 400,00
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 355,00

Rekenformule gedeeltelijk geïncasseerd:

Bij een gedeeltelijke incasso van een hoofdsom van €500,00, €7,00 rente en €45,00 incassokosten, waarbij de klant €552,00 verschuldigd was maar slechts €400,00 betaalde, ontvang je na aftrek van onze inkomsten van €45,00 een totaal van €355,00.

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt niets. Je hoeft de incassokosten dan natuurlijk niet zelf te betalen, dus we brengen jou niets in rekening.

We sluiten kosteloos het dossier, je krijgt van ons geen afrekening.

Niets geïncasseerd

Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 0,00
€ 0,00
Totaal te ontvangen € 0,00

 

Rekenformule niet geïncasseerd:

Bij een niet-geïncasseerde hoofdsom van €500,00, €7,00 rente en €45,00 incassokosten, waarbij de klant €552,00 verschuldigd was maar niets betaalde, zijn er geen inkomsten en sluiten wij het dossier kosteloos.

Geen dossier- abonnementskosten

Let op: wij berekenen geen abonnements- of dossierkosten. Je betaalt geen succesfee’s of andere verborgen kosten. Ons online portaal kun je gratis gebruiken. Of je nu één of honderd facturen indient, wij rekenen altijd de afgesproken incassokosten.

Gratis een account aanmaken en online indienen

Bij Credifin Nederland weet je zeker dat je geen onverwachte kosten hoeft te maken. Het is de goedkoopste manier om jouw factuur te innen, gewoon vanuit ons webportaal. Je kunt je online aanmelden, jouw factuur uploaden en er meteen mee aan de slag. Wij werken transparant en rekenen alleen de afgesproken incassokosten.

Kosten incassobureau ervaringen

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Kosten extra incassodiensten

Wil je naast de standaard incassodienstverlening ook gebruik maken van extra diensten zoals een laatste aanmaning, kredietcheck, gerechtelijke procedure of faillissementsaanvraag? Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden.

Een laatste aanmaning is bij ons al mogelijk vanaf €5,- exclusief BTW. Verstuur je vaker aanmaningen? Dan hanteren we een tarief van €2,50 per aanmaning, exclusief BTW.

Voor al onze extra diensten zijn de kosten en voorwaarden vooraf duidelijk, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Incasso voor alle vorderingen

Credifin haar incassodienstverlening kunnen ingezet worden voor uiteenlopende vorderingen, zoals onbetaalde facturen, huurachterstanden of openstaande leningen. Ons team heeft ruime ervaring met diverse soorten incassodossiers en weet hoe het beste resultaat behaald kan worden.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over incasso voor jouw situatie? Of heb je specifieke vragen over incasso voor ZZP’ers of particulieren?

Ongeacht je vraag, wij staan klaar om advies op maat te geven. Neem contact met ons incassobureau op, dan beantwoorden onze experts graag al jouw vragen. Zo helpen wij je verder bij het innen van openstaande facturen, op een manier die bij jouw situatie past.

Meer weten?

Heb je nog vragen over incassobureau kosten?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Zijn er kosten verbonden aan incasso?

Voor jou als opdrachtgever zijn er geen kosten verbonden aan het uitbesteden van een incasso aan ons incassobureau. De incassokosten worden volgens de wettelijke regels in rekening gebracht bij de klant met een betalingsachterstand.

Alle ontvangen betalingen van de klant worden eerst gebruikt om de incassokosten te voldoen. Het resterende bedrag wordt vervolgens in mindering gebracht op het openstaande factuurbedrag. Mocht het niet lukken om de vordering volledig te incasseren, maar is er wel een deelbetaling ontvangen? Dan trekken wij de door de klant betaalde incassokosten af van het bedrag dat wij aan jou uitkeren. Zo betaal jij als opdrachtgever nooit onverwachte kosten bij het uitbesteden van incasso aan ons.

Wanneer zijn er wel kosten verbonden aan incasso?

Ons beleid is gebaseerd op de verwachting dat er een geldige vordering wordt ingediend, waarbij de opdrachtgever zich houdt aan onze voorwaarden.

In de meeste gevallen is onze dienstverlening kosteloos. In een aantal uitzonderlijke situaties kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht:

 • Als de opdrachtgever zelf afspraken maakt met de debiteur en onze kosten vergeet op te nemen. Wij moeten de incassokosten dan zelf in rekening brengen.
 • Als tijdens de procedure blijkt dat goederen kunnen worden geretourneerd. Hoewel er dan geen betaling volgt, hebben wij wel tijd en moeite gestoken in de zaak.
 • Als een vordering te vroeg wordt ingediend, voordat de wettelijke termijn is verlopen. De rechter kan dan onze kosten afwijzen.
 • Als een zaak al eens eerder behandeld is door een ander bureau. Dan geldt een andere verdeling van de opbrengst.
 • Bij buitenlandse incasso’s in verband met hogere kosten.

Kortom, in een aantal specifieke gevallen zijn er redelijke gronden om kosten in rekening te brengen. Maar in verreweg de meeste situaties is onze dienstverlening kosteloos bij een mislukte incasso.

Waar moet je op letten bij kosten incassobureau

Sommige incassobureaus adverteren met ‘no cure, no pay’, maar hanteren in de kleine lettertjes tal van uitzonderingen. Waardoor je vaak alsnog (hoge) kosten kwijt bent.

Zo kan een bureau als voorwaarden stellen dat:

 • De vordering maximaal 1 jaar oud is
 • De vordering onbetwist is
 • De vordering minimaal een bepaald bedrag betreft

Voldoe je niet aan dit soort eisen, dan betaal je in de praktijk vaak toch kosten.

Bij ons incassobureau werken we écht op basis van no cure, no pay. Het maakt niet uit hoe oud de vordering is, hoe hoog het bedrag of of het betwist wordt. Als er niet betaald wordt, sluiten wij het dossier kosteloos af.

Zo weet je zeker dat je nooit onverwachte kosten krijgt bij een mislukte incasso. Lees dus goed de voorwaarden van een ‘no cure, no pay’ bureau.

Kosten bij buitenlandse incasso-opdrachten

Voor buitenlandse incasso’s gelden andere regels. No cure, no pay is in het buitenland niet mogelijk, omdat incassokosten vaak niet verhaald kunnen worden op de debiteur.

Bij ons incassobureau geldt voor buitenlandse opdrachten:

 • Bij zowel gedeeltelijke als volledige betaling wordt 15% provisie in rekening gebracht over de geïncasseerde hoofdsom.
 • Er wordt altijd een basisvergoeding gerekend van €20, ongeacht het resultaat.

Onder buitenlandse opdrachten verstaan we:

 • Nederlandse opdrachtgevers met een debiteur in het buitenland.
 • Buitenlandse opdrachtgevers met een debiteur in Nederland of het buitenland.

Voor buitenlandse incasso’s geldt dus een ander kostenmodel. Neem contact op voor meer informatie.

Landelijke dekking incassodiensten, bieden jullie dat ook?

Ja, ons incassobureau biedt dienstverlening aan in heel Nederland. Ons kantoor zit in Amsterdam, maar je kunt ons inschakelen voor incasso in het hele land. We bieden landelijke dekking, ook in steden als Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Alkmaar, Eindhoven en Groningen.

Ook buitenlandse opdrachtgevers weten ons te vinden voor incassodiensten in Nederland. Ongeacht waar in het land je klanten zich bevinden, wij helpen graag bij het incasseren van vorderingen. Neem contact op voor meer informatie over onze incassodienstverlening.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews