some alt text

Executietraject

Executoriaal beslag laten leggen?

Ontdek wat dit is en wat het verschil is met conservatoir beslag. Om jouw vordering betaald te krijgen, als dat tijdens de minnelijke fase helaas niet is gelukt.

Als je er weinig mee te maken hebt kan een executietraject overweldigend klinken. Toch gaat het om niets anders dan het ‘uitvoeren’ van het traject dat is gestart. De executie staat voor de uitvoering, waardoor het de laatste fase is waar je in terecht kunt komen.

Gaan we voor je aan de slag met een incassotraject? We zorgen er met de minnelijke fase en daarna eventueel de juridische fase voor dat we jouw klanten of andere relaties aansporen om tot betaling over te gaan. En gaat het om een juridisch traject waarna de rechter je in het gelijk stelt? De deurwaarder kan ermee aan de slag, zodat het executietraject kan beginnen.

Wat is een executietraject?

Het executietraject binnen incasso gaat om de uitvoering van het vonnis. Je krijgt daarmee te maken als we je helpen bij de juridische fase. Er vindt een rechtszaak plaats, om vast te stellen of je inderdaad recht hebt op betaling van de factuur. En blijkt dat het geval? Dan zal het een deurwaarder zijn die daarmee aan de slag gaat.

De executie staat voor de uitvoering van het vonnis, dus dat jouw debiteur of klant de openstaande factuur inderdaad moet voldoen. En lukt het niet om op deze manier een betaling af te dwingen? Een deurwaarder kan gebruik maken van beslaglegging.

Beslaglegging

Legt de deurwaarder beslag bij jouw debiteur of klant? Het kan gaan om een beslag op geld, bijvoorbeeld als diegene banktegoeden, salaris, aandelen of bedrijfskapitaal heeft. Door daar beslag op te leggen lukt het toch om het openstaande bedrag te innen.

Heeft de ander helaas geen financiële middelen (meer) beschikbaar? Dan is het mogelijk om beslag te leggen op bijvoorbeeld (on)roerend goed, een koophuis, een auto of de inboedel. Er wordt gezocht naar waarde, om het vonnis uit te voeren en daarmee het executietraject vorm te geven. Hoe dit precies in z’n werk gaat verschilt, dus we kunnen je daarover natuurlijk goed adviseren.

Verkoop van goederen

Blijkt tijdens het executietraject dat het niet lukt om financiële middelen vrij te krijgen om het openstaande bedrag alsnog te voldoen? Er kan een verkoop van goederen plaatsvinden. Houd er rekening mee dat daar veel kosten aan verbonden kunnen zijn. Het gaat om bijvoorbeeld de huur van een veilinghal, opslag- en advertentiekosten en natuurlijk de kosten voor de deurwaarder.

Tot de verkoop van goederen komt het in de meeste gevallen niet. Wij hebben veel ervaring met deze trajecten en kunnen je daardoor goed aangeven wat je kunt verwachten en hoe de verdere procedure zal zijn. Op die manier voorkomen we onduidelijkheden, zodat je steeds weet waar je aan toe bent.

Executietraject: aan de slag

Wil je aan de slag en zoek je naar begeleiding, tot en met het executietraject? Wij helpen je ermee, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en hoe het in z’n werk gaat. Het is de beste manier om dit voor elkaar te krijgen, zeker als je daar weinig tot geen ervaring mee hebt.

Dus is het niet eerder tot een juridische fase gekomen, vanwege een openstaande vordering die je toch graag wilt innen? Wij kunnen je helpen tot en met het executietraject, zodat je steeds kunt rekenen op de juiste begeleiding.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het executietraject?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews