Executietraject

Executietraject

Executoriaal beslag laten leggen?

Ontdek wat dit is en wat het verschil is met conservatoir beslag. Om jouw vordering betaald te krijgen, als dat tijdens de minnelijke fase helaas niet is gelukt.

Wat is een executietraject?

Als je er weinig mee te maken hebt kan een executietraject overweldigend klinken. Toch gaat het om niets anders dan het ‘uitvoeren’ van het traject dat is gestart. De executie staat voor de uitvoering, waardoor het de laatste fase is waar je in terecht kunt komen.

Het executietraject binnen incasso gaat om de uitvoering van het vonnis. Je krijgt daarmee te maken als we je helpen bij de gerechtelijke procedure. Er vindt een rechtszaak plaats, om vast te stellen of je inderdaad recht hebt op betaling van de factuur. En blijkt dat het geval? Dan zal het een deurwaarder zijn die daarmee aan de slag gaat.

De executie staat voor de uitvoering van het vonnis, dus dat jouw debiteur of klant de openstaande factuur inderdaad moet voldoen. En lukt het niet om op deze manier een betaling af te dwingen? Een deurwaarder kan gebruik maken van beslaglegging.

Beslaglegging

Legt de deurwaarder beslag bij jouw debiteur of klant? Het kan gaan om een beslag op geld, bijvoorbeeld als diegene banktegoeden, salaris, aandelen of bedrijfskapitaal heeft. Door daar beslag op te leggen lukt het toch om het openstaande bedrag te innen.

Heeft de ander helaas geen financiële middelen (meer) beschikbaar? Dan is het mogelijk om beslag te leggen op bijvoorbeeld (on)roerend goed, een koophuis, een auto of de inboedel. Er wordt gezocht naar waarde, om het vonnis uit te voeren en daarmee het executietraject vorm te geven. Hoe dit precies in z’n werk gaat verschilt, dus we kunnen je daarover natuurlijk goed adviseren.

Verkoop van goederen

Blijkt tijdens het executietraject dat het niet lukt om financiële middelen vrij te krijgen om het openstaande bedrag alsnog te voldoen? Er kan een verkoop van goederen plaatsvinden. Houd er rekening mee dat daar veel kosten aan verbonden kunnen zijn. Het gaat om bijvoorbeeld de huur van een veilinghal, opslag- en advertentiekosten en natuurlijk de kosten voor de deurwaarder.

Tot de verkoop van goederen komt het in de meeste gevallen niet. Wij hebben veel ervaring met deze trajecten en kunnen je daardoor goed aangeven wat je kunt verwachten en hoe de verdere procedure zal zijn. Op die manier voorkomen we onduidelijkheden, zodat je steeds weet waar je aan toe bent.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over Executietraject.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Dit zeggen onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Executietraject: aan de slag

Wil je aan de slag en zoek je naar begeleiding, tot en met het executietraject? Wij helpen je als incassobureau ermee, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en hoe het in z’n werk gaat. Het is de beste manier om dit voor elkaar te krijgen, zeker als je daar weinig tot geen ervaring mee hebt.

Dus is het niet eerder tot een juridische fase gekomen, vanwege een openstaande vordering die je toch graag wilt innen? Wij kunnen je helpen vanaf het inschakelen van de deurwaarder tot en met het uiteindelijke executietraject, zodat je steeds kunt rekenen op de juiste begeleiding.

Meer weten?

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]