Executoriaal beslag

Executoriaal beslag

Executoriaal beslag laten leggen?

Ontdek wat dit is en wat het verschil is met conservatoir beslag. Om jouw vordering betaald te krijgen, als dat tijdens de minnelijke fase helaas niet is gelukt.

Wat is executoriaal beslag?

Executoriaal beslag is afgeleid van het woord ‘executeren’, dat staat voor het ten uitvoer brengen. Het executoriaal beslag kan worden gelegd als er een gerechtelijke procedure is gevolgd, waarbij er ook al een vonnis ligt. Als de schuldenaar nog steeds weigert te betalen is het mogelijk om het beslag executoriaal te laten leggen.

In dat geval wordt het vonnis ‘ten uitvoer gelegd’, zodat een deurwaarder ermee aan de slag kan. Die gebruikt het vonnis om over te gaan tot executoriaal beslag, bijvoorbeeld gericht op te verkoop van goederen. De rechter heeft geoordeeld dat de schuldenaar moet betalen, waardoor het vanaf dat moment tijd is om het daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Wanneer executoriaal beslag

  • Wanneer een schuldenaar een vonnis weigert te betalen: Als een schuldenaar een vonnis weigert te betalen, kan je executoriaal beslag laten leggen op de goederen van de debiteur.
  • Wanneer een schuldenaar weigert te betalen na een gerechtelijke uitspraak: Als een schuldenaar weigert te betalen na een gerechtelijke uitspraak, kan je executoriaal beslag laten leggen op de goederen van de schuldenaar.
  • Wanneer een schuldenaar niet-uitvoerbare verplichtingen heeft: Als een schuldenaar niet-uitvoerbare verplichtingen heeft, zoals een verplichting tot betaling van een alimentatie of kinderalimentatie, kan je executoriaal beslag laten leggen op de goederen van de schuldenaar.

Door de deurwaarder

Het executoriaal beslag wordt gelegd door een deurwaarder met een executoriale titel. Het gaat om een vonnis of een beschikking van de rechtbank, of om een dwangbevel van bijvoorbeeld de gemeente of de Officier van Justitie.

De deurwaarde zal de titel uitreiken aan de schuldenaar (betekenen). Op die manier wordt de tegenpartij op de hoogte gebracht van het feit dat er executoriaal beslag gelegd mag worden. Met die overdacht en kennisgeving wordt bovendien een laatste termijn gegeven om aan de inhoud te voldoen, bijvoorbeeld door het bedrag van de openstaande vordering over te maken. Het gaat vaak om een korte termijn, van maximaal twee tot drie dagen.

Wordt de vordering nog steeds niet betaald? Dan kan de deurwaarder beslag leggen op alles wat de schuldenaar bezit. Je kunt denken aan een auto, de inboedel, het huis of eventuele bankrekeningen met saldo.

Van conservatoir naar executoriaal

Wil je beslag laten leggen, om op die manier een betaling van de vordering af te dwingen? Het is gebruikelijk om in afwachting van het vonnis alvast conservatoir beslag te laten leggen. Op die manier worden de goederen als het ware veiliggesteld, voor het geval dat het vonnis inderdaad aangeeft dat de schuldenaar moet betalen.

Zodra het vonnis er ligt en dat goed voor je uitvalt kun je het conservatoir beslag laten omzetten nara een executoriaal beslag. Dat betekent dat het vanaf dat moment mogelijk is om de eventueel al in beslag genomen goederen te verkopen. Om op die manier de vordering te innen, op basis van de uitspraak zoals de rechter die heeft gedaan.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over Executoriaal beslag.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Dit zeggen onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Executoriaal beslag laten leggen

Wil je executoriaal beslag laten leggen of ben je benieuwd naar deze mogelijkheid? Of wil je weten welke stappen eraan vooraf zullen gaan, zodat je de procedure netjes kunt volgen en de belangrijke stappen kunt zetten? Wij hebben als incassobureau veel ervaring met zowel het minnelijk traject als de gerechtelijke procedure. Inclusief de verschillende soorten beslag die we kunnen leggen. Waarover we vooraf graag uitleggen wat het inhoudt en op welke manier je daar gebruik van kunt maken. Om een openstaande vordering te innen, ook als dat niet lukt tijdens de minnelijke fase.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Executoriaal beslag?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]