Geleend geld terugvorderen

Geleend geld terugvorderen

Wil je geleend geld terugvorderen?

Ontdek hoe je geleend geld effectief kunt terugvorderen bij betalingsproblemen of wanneer je besluit het niet meer uit te lenen. Krijg inzicht in stappen en oplossingen bij complicaties.

De verbruikleenovereenkomst

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er juridisch sprake is van een verbruikleenovereenkomst bij geleend geld terugvorderen. Dat geldt voor schriftelijke en mondelinge overeenkomsten, al heb je in dat laatste geval natuurlijk geen bewijs.

Er wordt iets geleend, waarna later minmaal evenveel van hetzelfde moet worden teruggegeven. Het is belangrijk om daarvoor een periode af te spreken, waarin het geld geleend wordt. Pas op het moment dat die tijd verstreken is heb je de mogelijkheid om het geld terug te vorderen.

Let op: ben je zelf in de financiële problemen gekomen en wil je het geld eerder terug? Als er een overeenkomst ligt is dat niet zomaar mogelijk. Zowel de lener als jij moeten je aan de regels houden, die jullie met elkaar hebben afgesproken.

Is er geen periode voor de lening afgesproken? Dat kan het juridisch mogelijk zijn om geleend geld terug te vorderen. De rechter zal goed kijken naar de situatie en op basis daarvan een beslissing nemen. Het kan zelfs gaan om een invordering met rente, waardoor de wettelijke rente wordt berekend als er geen specifieke afspraken zijn gemaakt.

Na mondelinge overeenkomst

Wil je geleend geld terugvorderen en is er alleen sprake van een mondelinge afspraak? Dat is lastig, omdat er geen bewijs is van de verbruikleenovereenkomst. Er is een overeenkomst, die net zo rechtsgeldig is als een schriftelijke.

Toch is het belangrijk om te bewijzen welke afspraken er zijn gemaakt. Geeft de lener aan dat het om een schenking ging? Dan zal jij aannemelijk moeten maken dat dit niet klopt en je dus het recht hebt om het geleende geld terug te vorderen.

3 mogelijkheden geld terugvorderen

Wil je geleend geld terugvorderen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten drie situaties voor je op een rij:

 • Kleine som geld
  Gaat het om een klein bedrag? Het is vaak beter om het erbij te laten zitten. Probeer het de volgende keer beter op papier te zetten en pas op met leningen aan anderen die je niet volledig kunt vertrouwen.
 • Groter uitgeleend bedrag
  Gaat het om een groter bedrag? Als degene die heeft geleend niet kán betalen kan er een jurist meekijken. Soms lukt het om het bedrag te verhalen op een echtgenoot of is het zelfs mogelijk om beslag te leggen.
 • Lener wil niet betalen
  Gaat het om iemand die geldt heeft geleend en niet wíl betalen? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je serieus wordt genomen. Wij kunnen je juridisch helpen, door een dagvaarding op te stellen. De zaak komt voor de rechter en het is wellicht mogelijk om beslag te laten leggen.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over Geleend geld terugvorderen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Dit zeggen onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Geleend geld terugvorderen

Wil je geleend geld terugvorderen en ons incassobureau inschakelen, bijvoorbeeld omdat het gaat om een behoorlijk bedrag? Of hebben jullie afspraken gemaakt en heb je het geld nu zelf weer nodig? Wat de reden ook is, we kunnen je daar waarschijnlijk goed bij helpen.

Zodra je geld hebt uitgeleend moet de lener dit netjes terugbetalen, volgens de overeenkomst die jullie met elkaar hebben gesloten. Wij brengen de situatie voor je in kaart, om aan te geven wat de juridische mogelijkheden zijn en waar je rekening mee dient te houden. Zo ontdek je waar de kansen liggen en kunnen we je concreet aangeven of we je kunnen helpen het geleende geld terug te vorderen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Geleend geld terugvorderen?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]