Incasso voor verenigingen

Incasso voor verenigingen

Contributie innen met incasso voor verenigingen

Te maken met leden die hun contributie niet op tijd betalen, maar te weinig capaciteit om daar zelf steeds achteraan te gaan? Maak het jezelf makkelijk met onze incasso voor verenigingen of wel Verenigings incasso. Draag openstaande facturen automatisch over vanuit ClubCollect facturatie- en ledenadministratiesoftware of dien ze binnen een paar minuten handmatig in.

Voordelen: incasso voor verenigingen

Niets zo vervelend als rekeningen die open blijven staan, ondanks dat leden aangeven de vereniging een warm hart toe te dragen. Credifin helpt je als incassobureau voor verenigingen daarbij, met 3 belangrijke voordelen voor incasso voor verenigingen:

 • 100% No Cure, No Pay
  Geen zorgen over kosten, ook niet als het onverhoopt toch niet lukt om de rekening te innen. 100% No Cure No Pay-incasso.
 • Geen dossier- en abonnementskosten
  Geen kleine lettertjes, geen verborgen kosten. Gratis incassobureau, dus baadt het niet, dan schaadt het niet.
 • Incassotraject op maat
  Dankzij ons geavanceerde incassosysteem zijn wij in staat maatwerk te leveren, je kiest zelf hoe je incassotraject er uit gaat zien en hoe je leden benaderd worden.

Incasso verenigingen : kosteloos openstaande rekening innen

Benieuwd hoe we helpen de openstaande rekeningen te innen met incasso voor verenigingen? Dat kan direct vanuit de ClubCollect-software, of door je binnen een paar minuten aan te melden en de openstaande rekening(en) te uploaden.

Remove the row

Column: 1

Account aanmaken - software
Online aanmelden 
Maak online jouw account aan, zodat je meteen kunt beginnen. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, omdat we je alleen vragen om de bedrijfsgegevens die we nodig hebben.

 

Column: 2

Verstuur je laatste aanmaning of betalingsherinnering via Credifin?
Facturen uploaden 
Jouw factu(u)r(en) kun je eenvoudig uploaden, zodat je er mee aan de slag kunt. Eenmaal in ons online webportaal kun je meteen beginnen.

 

Remove the row

Column: 1

Facturen uploaden
Direct aan de slag 
We controleren jouw factuur en de documentatie, waarna we meteen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met een brief of een Aangetekende E-mail™.

 

Column: 2

24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen
24/7 online inzage
Eenmaal aan de slag heb je 24 uur per dag, 7 dagen per week inzicht in jouw account. Daar vind je de openstaande facturen en de voortgang, zodat je altijd op de hoogte bent.

 

Samenwerking met ClubCollect

Maak je voor de facturatie en/of ledenadministratie gebruik van ClubCollect? Dankzij onze samenwerking kun je openstaande rekeningen automatisch aanleveren.

Met één druk op de knop kun je de achterstallige facturen aan ons doorsturen voor incassobureau voor verenigingen, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt. De makkelijkste manier om openstaande rekeningen alsnog te innen, zodat leden netjes hun contributie betalen.

Hoe innen wij de achterstallige contributie, welke middel zetten wij in

Wij houden het vriendelijk, ons incassotraject is op maat gemaakt voor het innen van contributie bij leden.

Wij maken gebruik van goed-opgestelde betalingsherinneringen en aanmaningen, leden worden benaderd via e-mail (aangetekende E-mail™), Whatssapp en SMS-berichten ,brieven met QR codes, even als onze belrobot die voicemails inspreekt naar leden die even de telefoon niet op kunnen nemen.

10 tips om ervoor te zorgen dat je contributie-incasso efficiënt verloopt:

 1. Zorg voor duidelijke regels en beleid rond contributie. Leden moeten precies weten wat er van hen wordt verwacht.
 2. Maak duidelijke afspraken met leden over de betaaltermijnen en communiceer deze goed.
 3. Stel voor het voortraject een herinneringssysteem ( clubcollect ) in voor leden die hun contributie nog niet hebben betaald.
 4. Verstuur een bevestiging van de betaling zodra deze is ontvangen. Zo weten leden zeker dat hun betaling is verwerkt.
 5. Zorg voor een duidelijke administratie van contributiebetalingen. Bijhouden wie welke contributie heeft betaald is belangrijk voor een efficiënte afhandeling.
 6. Maak gebruik van diverse betaalopties, zoals automatische incasso of een online betalingssysteem ( Mollie of Paypal ).
 7. Geef leden de mogelijkheid om in termijnen te betalen, bijvoorbeeld voor leden die financieel in moeilijkheden zijn.
 8. Wees flexibel met betalingsopties, zoals betaling per maand, kwartaal of per jaar
 9. Communiceer goed met leden die in betalingsproblemen zijn, probeer samen tot een oplossing te komen.
 10. Blijft betaling uiteindelijk toch uit, geef je incasso uit handen met incasso voor verenigingen. Dan doen wij de rest.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten voor verenigingen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Uitstekend Slagingspercentage: Een bewijs van onze efficiënte aanpak is het slagingspercentage van 94% dat we bij CrediFin hebben behaald. Dit hoge percentage geeft aan dat we in staat zijn om in verreweg de meeste gevallen een succesvol incassotraject te realiseren, waardoor je met vertrouwen op ons kunt rekenen voor het innen van vorderingen.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

Klantbeoordelingen, zie wat onze klanten zeggen: 

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” Bibian HoyngState-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Bas Molenaar, Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Eltje de Graaf, Mea Fysio

Specialist in incasso voor verenigingen

We zijn jouw specialist in incasso voor verenigingen, waarmee we het je graag zo makkelijk mogelijk maken. Zonder ingewikkelde procedures of lastige vragen innen wij jouw contributie. En zonder de agressieve benadering van jouw leden, maar door het ze zo makkelijk mogelijk te maken om de contributie alsnog te betalen. Met een handige iDeal-link of door het bedrag over te maken, zodat jouw vereniging de bedragen vlot zal ontvangen.

Meer weten?

Heb je nog vragen aan onze incassospecialist Jesse over incasso voor verenigingen?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor incasso voor verenigingen

Via de knop incasso indienen kun je eenvoudig je een account aanmaken. Vul je gegevens van je vereniging in en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Let op! vink “ niet BTW plichtig aan”  zodat wij de BTW over de incassokosten doorberekenen aan de leden.

Na het aanmaken van het account ontvang je meteen een e-mail van ons met de handleiding en bevestiging. Via de ontvangen inlog kun je aan de slag met het invoeren van je eerste dossier.

Heb je meerdere dossiers om in te voeren? Neem dan contact met ons op over automatische aanlevering of aanlevering per excel bestand. Wij helpen je graag verder voor incasso voor verenigingen.

Incasso indienen >

Hoe kan ik me aanmelden als ClubCollect lid

Maak snel een eenvoudig een account aan via de knop incasso. Vul je gegevens van je vereniging in en maakt een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Let op! vink “ niet BTW plichtig aan”  zodat wij de BTW over de incassokosten doorberekenen aan de leden.

Je ontvangt van ons meteen een e-mail met de inloggegevens om ons portaal binnen te komen.

Vervolgens kun je via het clubcollect systeem een excel bestand aanmaken, mail dit bestand naar incasso@credifin.nl, wij importeren het bestand in ons systeem, zodat je zelf geen omkijken naar hebt. Via het ons portaal kun je de dossier van je leden 24/7 volgen, opmerkingen en betalingen in het systeem verwerken.

Mocht je nog vragen hebben over het importbestand en incasso voor verenigingen, neem gerust contact op met een van onze medewerkers op 020-3452675, wij helpen je graag verder.

Incasso indienen >

Kan ik als vereniging de contributie van mijn leden innen door middel van een automatische koppeling?

Ja, dat kan, wij kunnen door middel van een koppeling je de mogelijkheid gegeven de openstaande contributie van leden bij ons aan te leveren.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

1.  Maak je gebruik van club collect, dan kan je via clubcollect een Excelbestand downloaden, wij uploaden dan het bestand in het systeem. Maak je geen gebruik van clubcollect, geen probleem, wij leveren je een voorbeeld bestand aan, waarna je deze kan gebruiken om je leden middels het bestand aan te leveren.

2.  Er is een mogelijkheid om je boekhoudpakket te koppelen aan ons systeem, dit is mogelijk met Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics en velen meer.

3.  Ben je bekend met de API technologie, wij hebben een state-of-the-art API koppeling voor je beschikbaar. Denk aan Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen. Het uitwisselen van je ledengegevens verloopt daarmee sneller en aanzienlijk makkelijker.

Uiteraard helpen onze technische specialisten je altijd bij het aansluiten en implementeren.  Voor meer informatie kun je ons contacten op 020-3452675

Wat kost incasso voor verenigingen?

Incasso voor verenigingen is kosteloos. Wij rekenen geen abonnementskosten, administratiekosten of succesfee’s. Al onze diensten zijn op basis van 100% No Cure No Pay. De incassokosten, onze inkomsten, verhalen wij op de niet betalende leden. En lukt het om volledig te incasseren? Dan ontvang je 100% van het factuurbedrag, lukt het niet om je lid tot betalen te bewegen, sluiten wij kosteloos het dossier af. Je betaalt niets.

Lees meer over de incassotarieven >

Sturen jullie een laatste aanmaning/WIK brief voordat ik gebruik ga maken van incasso voor verenigingen?

Credifin weet als geen ander dat verenigingen op een doeltreffende en bekwame wijze hun openstaande vorderingen willen afhandelen. Daarom, om antwoord te geven op je vraag: inderdaad, wij zorgen dat er een laatste aanmaning, beter bekend als de WIK-brief (Wet Incassokosten), de deur uit gaat voordat we overgaan tot incasso voor verenigingen.

Deze laatste aanmaning biedt jouw debiteur nog één kans om zonder bijkomende incassokosten de openstaande schuld te vereffenen. Conform de Wet Incassokosten voor is dit een onontbeerlijke stap alvorens verdere incassomaatregelen te treffen bij contributie voor leden.

In de WIK-brief gunnen we de debiteur een termijn van 14 dagen om de vordering te voldoen. Hierbij vermelden we duidelijk de hoofdsom, rente en de eventuele kosten die in rekening worden gebracht als de betaling niet binnen deze termijn wordt voldaan. Als de debiteur na deze termijn nog steeds niet heeft betaald, dan zullen we overgaan tot het incassotraject.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over incasso voor verenigingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om jou en jouw vereniging te helpen in het incassotraject.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de stand van zaken?

Via ons online incasso portaal kun je 24/7 de status inzien van je incassotraject bij incasso voor verenigingen. Al je documentatie en communicatie zoals facturen/ e-mails/ brieven en telefoongesprekken kun je hier terugvinden.

Log hier in 

Wanneer wordt een dossier afgerekend?

Wekelijks worden de dossiers afgerekend na volledige betaling van het bedrag op de derden rekening van incassobureau Credifin Nederland. We sturen eerst een afrekening en maken dan direct het openstaande bedrag over van je originele factuur (dus zonder de incassokosten, dat zijn namelijk onze verdiensten die de debiteur dus betaald heeft aan ons).

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]