Incasso

Incasso

Benut de kracht van incasso: ontvang waar je recht op hebt wanneer jouw klant in gebreke blijft met betaling

Wil je jouw onbetaalde facturen innen? Ontdek de effectiviteit van incasso door een incasso-opdracht te starten bij ons incassobureau. Een moeiteloze aanpak om het geld te ontvangen waar je recht op hebt, wanneer betalingsherinneringen en aanmaningen niet het gewenste resultaat opleveren.

Wat is incasso en wat betekend incasso?

Als het om zaken gaat, is het niet ongewoon om klanten te hebben die hun rekeningen niet of niet op tijd betalen. Dit is waar incasso om de hoek komt kijken. Incasso is een term die wordt gebruikt om “het proces van het incasseren van achterstallige vorderingen” van klanten te beschrijven.

Het incassoproces omvat vaak verschillende stappen, zoals het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen, telefonisch contact proberen te leggen, het inschakelen van een incassobureau en zelfs het starten van een gerechtelijke procedure als betaling als nog uitblijft.

Het verloopt het incassoproces?

Het incassoproces kan een effectieve manier zijn om deze openstaande schulden te innen. Bij Credifin begrijpen we hoe belangrijk dit is voor jouw bedrijf. Daarom willen we je graag meenemen door de te nemen stappen in het incassoproces, zodat je precies weet wat je kunt verwachten wanneer je ons inschakelt.

 • Stap 1: Pre incasso
  De eerste stap in het incassoproces is de pre incasso fase. Hierbij gaan wij er vanuit dat jij je debiteur al eens hebt aangemaand door middel van een betalingsherinnering of aanmaning. Als er geen reactie volgt, sturen wij voor jouw op ons briefpapier een nette laatste aanmaning. Dit biedt je debiteur de mogelijkheid om alsnog tot betaling over te gaan voordat verdere maatregelen worden genomen.
 • Stap 2: Minnelijke incasso
  Als jouw debiteur niet reageert op de pre-incasso stappen, gaan wij bij Credifin over naar de minnelijke incasso fase. Hierbij stellen we jouw debiteur in gebreke en hebben we een scala aan reminders binnen het incasso-proces. Kan jouw debiteur niet in één keer betalen? Geen probleem, wij bieden een nette betalingsregeling aan of maken een betalingsafspraak aan het einde van de maand. Wij begrijpen dat het behouden van een goede relatie met jouw klant belangrijk is, dus we streven er altijd naar om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is.
 • Stap 3: Gerechtelijke incasso
  Als de minnelijke incasso geen resultaat oplevert, kan het nodig zijn om over te gaan tot gerechtelijke incasso. Bij Credifin schakelen we dan onze deurwaarder in en vragen we een rechterlijke uitspraak aan. Het doel hiervan is om gedwongen afbetaling van de openstaande schuld te bewerkstelligen. Kijk voor meer informatie op Gerechtelijke procedure.
 • Stap 4: Executie fase
  In de executie fase wordt de openstaande schuld geïnd door middel van gerechtelijke dwangmiddelen. Dit kan onder andere inhouden dat er beslag wordt gelegd op zijn eigendommen, denk aan bankbeslag en beslag op auto/huis van je debiteur. Ons doel is om de openstaande vordering te incasseren en ervoor te zorgen dat je als bedrijf het geld ontvangt waar je recht op hebt.

Online incasso, 24/7 inzicht

Ons online incasso-portaal is 24/7 beschikbaar, zodat jij altijd inzicht hebt in de status en voortgang van jouw zaak.

Met slechts een paar klikken kun je jouw factuur uploaden en vervolgens volg je eenvoudig de duidelijke workflow in ons systeem. Wij zorgen ervoor dat jouw debiteuren op een vriendelijke, maar toch dwingende manier geïnformeerd worden over de openstaande incasso.

Op deze manier stimuleren wij bij Credifin een snelle afhandeling en betaling van jouw incasso. Door efficiënt te werken en gebruik te maken van onze expertise, zorgen we ervoor dat jouw online incasso succesvol wordt afgerond.

Dit zeggen onze incassoklanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Incasso hulp nodig?

Enthousiast en wil je een incasso starten? Ben je opzoek naar eenmalige incasso of heb je eerst incasso advies nodig? Onze incassospecialisten staan voor je klaar. Wij leggen je uit waar je mee te maken krijgt en hoe het incassotraject er uit ziet. Wil je jouw incasso indienen, maak binnen 1 minuut een account aan en upload jouw openstaande factuur en we gaan de zelfde dag nog voor je aan de slag.

Meer weten?

Heb je nog vragen over het incasso?

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Kunnen jullie voor het starten van incasso ook een WIK brief sturen?

Als je jouw klant een laatste kans wilt geven om de openstaande factuur te voldoen voordat het incassoproces wordt gestart, kun je ons inschakelen om namens jou een vriendelijke en correcte WIK brief laten versturen.

Wij zorgen ervoor dat de brief zorgvuldig wordt opgesteld en verstuurd, met inachtneming van de wettelijke vereisten en met respect voor de klantrelatie, om een positieve betalingsreactie te stimuleren en zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Op onze webpagina “WIK brief” kun je meer informatie vinden over hoe wij een aanmaning versturen en welke stappen we nemen om een effectieve communicatie tot stand te brengen. Als je specifieke vragen hebt over het verzenden van een WIK brief, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de nodige expertise en ondersteuning in het incassoproces.

Wat kost een incasso?

De kosten van een incasso in Nederland zijn afhankelijk van het factuurbedrag en worden bepaald volgens de Wet Incassokosten. De buitengerechtelijke incassokosten zijn een percentage van het factuurbedrag, met een minimum van €40 en een maximum van €6.775. Het percentage wordt lager naarmate de vordering hoger wordt. De wet hanteert hiervoor een staffel
 • Tot €2.500: 15% incassokosten
 • Over de volgende €2.500: 10% incassokosten
 • Over de volgende €5.000: 5% incassokosten
 • Over de volgende €190.000: 1% incassokosten

Voor zakelijke klanten ben je niet gebonden aan de Wet Incassokosten, maar het bedrag dat je rekent moet wel redelijk zijn. Je kan op een hoofdsom van € 50,- geen € 300,- aan incassokosten berekenen. Maar staat er in je algemene voorwaarden dat je een minimum van € 150,- aan incassokosten berekend, kan dit bedrag wel gevorderd worden.

Wij werken op basis van no cure, no pay tijdens de minnelijke fase, wat betekent dat als wij er niet in slagen om de vordering te innen, er geen extra kosten in rekening worden gebracht bij jouw als opdrachtgever.

Heb je interesse in onze incassodiensten? Wil je een testcase indienen, meldt je aan, dien direct je 1e incassozaak in en wij gaan direct voor je aan de slag.

Doen jullie aan Bulk-incasso en hebben jullie een API koppeling met boekhoudpakketten?

Bij Credifin bieden we jou verschillende mogelijkheden aan voor het automatisch verwerken van bulkincasso’s via een API-koppeling.

 1. Je kunt de incasso’s aanleveren via een Excelbestand. Wij zorgen er dan voor dat het bestand op de juiste manier in ons systeem wordt geüpload.
 2. We kunnen een naadloze koppeling realiseren met jouw eigen boekhoudsysteem, waaronder populaire systemen zoals Exact, Afas, Twinfield, Accountview, Microsoft Dynamics, en nog veel meer. Hiermee wordt het proces van het verwerken van incasso’s sterk vereenvoudigd.
 3. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze geavanceerde automatische API-koppeling. Met opties zoals Webservice, Webhooks en Single Sign-On (SSO) inloggen, maakt dit het uitwisselen van gegevens niet alleen sneller, maar ook aanzienlijk gemakkelijker en efficiënter.

Wij bij Credifin begrijpen het belang van efficiënte en betrouwbare oplossingen voor het beheren van jouw financiële transacties. We staan dan ook klaar om je te ondersteunen en te adviseren over de beste optie die bij jouw behoeften past.

Voor meer informatie of om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken, kun je ons bereiken op telefoonnummer 020-3452675. Ons team van deskundigen staat klaar om je te helpen.

Doen jullie ook aan incasso voor verenigingen?

Jazeker, wij zijn specialist in incasso voor verenigingen. Wij incasseren de achterstallig contributie van vele verenigingsleden in de sport en cultuur wereld. Wij bieden:

 • No Cure, No Pay voor verenigingen
  Kosteloos incasseren, lukt het niet brengen we geen kosten in rekening. 100% No Cure No Pay.
 • Geen dossier- en abonnementskosten
  Geen verborgen kosten, geen kleine lettertjes, gratis incasso voor verenigingen.
 • Incassotraject op maat
  Dankzij ons uitgebreide incassosoftware kunnen we verenigingen een incassotraject op maat aanbieden. Je kiest zelf hoe leden worden benaderd.

Daarbij hebben wij een koppeling met club collect, club collect leden kunnen op een eenvoudige wijze incassozaken bij ons indienen.

Neem contact op voor meer informatie :  Tel 020-3452675.

Wel of geen incasso starten?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in de beslissing of je een incasso moet starten of niet. Sommige van de belangrijkste overwegingen zijn:

 • Hoe dringend heb je het geld nodig? Als je het geld snel nodig hebt, kan het starten van een incasso een goede optie zijn. Maar als je wat meer tijd hebt, kun je misschien beter wachten en eerst proberen om het geld op een andere manier te innen, zoals door middel van een betalingsherinnering of een onderhandeling.
 • Wat is de kans dat je het geld krijgt als je een incasso start? Als je redelijk zeker bent dat de persoon of het bedrijf dat het geld verschuldigd is, in staat is om te betalen, is de kans groter dat je het geld krijgt als je een incasso start
 • Wat zijn de kosten van een incasso? Voordat je een incasso start, is het belangrijk om na te gaan wat de kosten zijn van het incasso proces. Sommige incassobureau’s vragen hoge kosten voor hun diensten, dus het is belangrijk om na te gaan of het starten van een incasso financieel haalbaar is. Bekijk onze No Cure No Pay voorwaarden.
 • Wat zijn de gevolgen van een incasso voor je relatie met de persoon of het bedrijf waar je het geld van wilt innen? Men zegt altijd, een niet betalende klant is eigenlijk geen goede klant. Bedenk dus goed of het uitstellen van een incasso de beste optie is, vaak gaan anderen wel over tot incasso, waardoor uw factuur blijft liggen.

Het is belangrijk om al deze factoren te overwegen voordat je een beslissing maakt of je een incasso moet starten of niet. Als je twijfelt, kan het raadzaam zijn om ons om advies te vragen, neem contact op.

Is een incasso zonder aanmaning ook mogelijk?

Ja, met uitzondering van consumentenvorderingen, bent je niet verplicht om je debiteur eerst zelf te herinneren of aan te manen. Voor bedrijven geldt het volgende omtrent invordering:

Sinds de invoering van de Wet bestrijding betalingsachterstand handelstransacties in maart 2013, welke ziet op overeenkomsten gesloten tussen bedrijven, zijn de incassokosten en wettelijke rente automatisch opeisbaar, indien een vordering niet binnen de gestelde betaaltermijn is voldaan. Artikel 6: 96 BW lid 4 meldt letterlijk:

Dit bedrag (incassokosten, wettelijke rente)  is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews