incassotraject - incassobureau inschakelen

Incasso

Incasso inzetten als jouw klant een factuur niet betaalt? Een laagdrempelige manier om het geld te ontvangen waar je recht op hebt, als herinneringen en een aanmaning niet lijken te werken. Heel vervelend natuurlijk, maar iets waar helaas veel ZZP’ers, MKB-organisaties en andere bedrijven mee te maken krijgen.

En waarvoor de mogelijkheden die je zelf hebt opdrogen, omdat je daar weinig ervaring mee hebt. Of niet over de tijd beschikt om de klant na te blijven bellen en aan te sturen op een betaling. In die gevallen is een incassotraject vaak de juiste keuze. Zodat je de openstaande rekening toch kunt incasseren, zonder dat je daar op basis van onze online incasso veel omkijken naar hebt.

Waarom incasso? 

Je wilt niet meteen naar de rechter, maar er wel voor zorgen dat de klant jouw openstaande factuur betaalt. Dan is incasso een goed idee, als ideale oplossing tussen niets doen en een gang naar de rechter.

We zorgen er met incasso voor dat we op een vriendelijke en toch heel duidelijke manier communiceren. Om precies aan te geven om welke factuur het gaat, en welk bedrag er op dit moment openstaat. En om er geen twijfel over te laten bestaan dat je de factuur graag voldaan wilt zien, zonder dat jouw eventueel goede relatie met de klant op het spel komt te staan.

Tip: veel van de niet-betalende klanten worden uiteindelijk ook klant bij ons, omdat ze onze manier van werken voor incasso zo waarderen.

Hoe werkt incasso?

Benieuwd hoe het werkt als we aan de slag gaan met jouw incasso? We beginnen met de ingebrekestelling, om het incassotraject te starten. Zonder dreigende telefoontjes en agressieve e-mails. Door jouw klant te verleiden en aan te sporen om te betalen. Met een Aangetekende E-mail™ en met SMS, net als via WhatsApp, Voice-dialing, Sociale Media en natuurlijk met telefonisch contact.

Tip: zelf goed op de hoogte blijven van de voortgang? Dankzij ons online platform ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week op de hoogte. Van wat we voor je doen en van (deel)betalingen die jouw klant doet. Om niets te hoeven missen, zonder dat je daar zelf veel omkijken naar hebt.

Je kunt online jouw factuur uploaden, waarna we er meteen voor je mee aan de slag gaan. We nemen het dossier in behandeling en zullen jouw klant aanschrijven en bellen. Op die manier proberen we een regeling of een toezegging te regelen, waarop je kunt vertrouwen. We maken een betaalafspraak met de klant, om daarna de overboeking naar jou te kunnen doen.

We zorgen er tijdens de verschillende stappen voor dat we jouw klant verleiden om te betalen. Door dat zo makkelijk mogelijk te maken en het aan te duiden als de enige logische volgende stap. Waarvoor we op een slimme manier communiceren, zonder de eventuele goede relatie tussen jullie beiden in de weg te zitten.

Incasso via Credifin: 15 + jaar ervaring

Bij Credifin hebben we meer dan 15 jaar ervaring met incasso. We weten wat er nodig is om jouw klant te laten betalen. Bovendien doen we dat 100% op basis van No Cure, No Pay. Dat betekent dat je geen kosten hoeft te maken, ook niet als de klant toch besluit om niet te betalen. En het tijdens het incassotraject helaas niet lukt om de factuur voor je te innen.

Wil je gebruik maken van incasso en er daarmee voor zorgen dat je toch het geld ontvangt waar je recht op hebt? Je kunt online direct jouw factuur indienen. Wij gaan er voor je mee aan de slag. 

Heb je nog vragen?

Meer weten over ons incassobureau of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je! 

Meer weten?

Incassotraject

No cure, No pay incasso

FAQ’s

Contact opnemen

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

192 beoordelingen

Naar alle reviews