Dagvaarding betekenen

Dagvaarding betekenen

Dagvaarding betekenen, hoe gaat het in zijn werk en waar moet je rekening mee houden

Het betekenen van een dagvaarding kan soms ingewikkeld klinken, maar wees gerust, wij zijn er om het voor jou eenvoudiger te maken. In deze inleiding leggen we je in begrijpelijke taal uit wat het betekenen van een dagvaarding inhoudt en waarom het belangrijk is.

Wat is het betekenen van een dagvaarding?

Het betekenen van een dagvaarding is het officieel en formeel overhandigen van de dagvaarding aan de gedaagde partij. Dit is een belangrijk onderdeel van de dagvaardingsprocedure en dient te gebeuren volgens de regels van het Burgerlijk Wetboek.

Hoe verloopt het proces?

Het betekenen van een dagvaarding verloopt in de volgende stappen:

 • Je schakelt ons als incassobureau in, wij maken de dagvaarding op en sturen het naar onze gerechtsdeurwaarder.
 • Onze gerechtsdeurwaarder controleert de dagvaarding of deze aan alle wettelijke eisen voldoet en start de gerechtelijke procedure.
 • Onze gerechtsdeurwaarder betekent de dagvaarding persoonlijk aan de gedaagde, of aan iemand die zich op het adres van de gedaagde bevindt.
 • Onze gerechtsdeurwaarder maakt een akte van betekening op en voegt deze bij de dagvaarding.
 • Onze deurwaarder dient de originele dagvaarding, inclusief de akte van betekening, in bij de rechtbank.

Wie mag een dagvaarding betekenen?

Een dagvaarding mag alleen betekend worden door een gerechtsdeurwaarder. Dit is een onpartijdige functionaris die door de overheid is aangesteld om ervoor te zorgen dat de betekening van dagvaardingen op een correcte en wettelijke manier verloopt. De gerechtsdeurwaarder is bevoegd om dagvaardingen te betekenen in heel Nederland.

Kan ik zelf een dagvaarding betekenen?

Nee, je kunt niet zelf een dagvaarding betekenen. Alleen een gerechtsdeurwaarder is bevoegd om een dagvaarding te betekenen. Als je zelf een dagvaarding wilt laten betekenen, moet je hiervoor een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Termijn voor het betekenen van een dagvaarding

In Nederland is de minimale termijn voor een dagvaarding één week, waarbij de dag van uitgifte niet meetelt als een van die zeven dagen. De termijn van een dagvaarding is de periode tussen de betekening van de dagvaarding of de kennisname van het inleidend exploot en de inleidende zitting. De dagvaarding moet worden betekend door een deurwaarder. Het is belangrijk om te onthouden dat de termijn zowel vooruit als achteruit kan worden berekend. Als de termijn niet correct wordt nageleefd, kan dit leiden tot nietigheid van de dagvaarding.

Wordt er ook een controle in het beslagregister gedaan voor betekening?

De controle van het adres van de gedaagde in het beslagregister is een verplichte stap voordat een dagvaarding wordt betekend.

Digitaal Beslag Register (DBR) is een landelijk register waarin gerechtsdeurwaarders alle beslagen op periodieke inkomsten registreren. Het DBR is opgericht om te voorkomen dat er meerdere beslagen worden gelegd op hetzelfde inkomen van een persoon. Het register is bedoeld om de beslagvrije voet te beschermen, wat het bedrag is waarover de schuldenaar moet kunnen beschikken om in zijn levensonderhoud te voorzien. Het DBR is verplicht gesteld voor alle gerechtsdeurwaarders in Nederland.  Met behulp van het DBR kunnen gerechtsdeurwaarders controleren of er al beslagen zijn gelegd op het vermogen van de gedaagde voordat zij een dagvaarding betekenen

Wat zijn de kosten voor het betekenen van een dagvaarding?

De kosten voor het betekenen van een dagvaarding kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de werkzaamheden die de gerechtsdeurwaarder moet verrichten. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €104,42 en €200, afhankelijk van of het 1 adres is of meerdere adressen. Voor een exacte prijsopgave kun je het beste contact met ons opnemen, wij helpen je verder.

dagvaarding betekenen

Wat zijn de gevolgen van het niet betekenen van een dagvaarding?

Indien een dagvaarding niet op de juiste manier is betekend, kan dit leiden tot nietigheid van de dagvaarding. Dit betekent dat de dagvaarding geen rechtsgevolgen heeft en de rechtszaak niet kan doorgaan. In dit geval zal de eiser een nieuwe dagvaarding moeten laten opstellen en betekenen, met mogelijk extra kosten en vertraging tot gevolg.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit deurwaardersdiensten en het betekenen van dagvaardingen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

Klantbeoordelingen, zie wat onze klanten zeggen: 

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” Bibian HoyngState-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Bas Molenaar, Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Eltje de Graaf, Mea Fysio

Betekenen van een dagvaarding via Credifin: 17+ jaar ervaring

Credifin begeleidt je bij het betekenen van een dagvaarding en zorgt ervoor dat deze netjes aan de eisen voldoet. Twijfel je over de inzet daarvan? Aan de hand van het huidige dossier kijken we goed naar de kans die je maakt op een gunstige uitspraak door de rechter. Als wij het idee hebben dat het lastig kan worden, zullen we je dat aangeven. En hebben we aan de andere kant het idee dat je een goede kans maakt? We kunnen je begeleiden bij het betekenen en versturen van de dagvaarding.

Ben je nog niet toe aan het betekenen van een dagvaarding, maar wil je wel starten met incasso voor een openstaande factuur? Daarmee kunnen we je goed van dienst zijn. Je kunt de factuur online indienen. Wij gaan er voor je mee aan de slag, waarna jij de voortgang 24 uur per dag, 7 dagen per week in de gaten kunt houden.

Meer weten?

Heb je nog vragen aan onze incassospecialist Jesse over dagvaarding betekenen?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat moet ik doen als ik een betekende dagvaarding ontvang?

Als je een dagvaarding ontvangt die we voor je hebben betekend, adviseren we je om onmiddellijk juridisch advies in te winnen. Lees de dagvaarding zorgvuldig door en zorg ervoor dat je de beschuldigingen en de mogelijke gevolgen begrijpt. Maak een plan voor je verdediging en verzamel eventueel bewijsmateriaal dat je zaak kan ondersteunen.

Kan ik iemand anders machtigen om een dagvaarding in mijn plaats te ontvangen?

In sommige gevallen kunt u iemand anders machtigen om een dagvaarding in uw plaats te ontvangen. Dit moet echter wel officieel worden geregeld en de persoon moet bereid zijn om de verantwoordelijkheid op zich te nemen om u te informeren over de dagvaarding. Het is belangrijk om te onthouden dat het uw verantwoordelijkheid blijft om op de dagvaarding te reageren.

Wat gebeurt er als ik niet reageer op een betekende dagvaarding?

Als je niet reageert op een dagvaarding die we voor je hebben betekend, kan de rechter een vonnis bij verstek tegen je uitspreken. Dit betekent dat de rechter een beslissing kan nemen zonder jouw input of verdediging. Daarom adviseren we je altijd om te reageren op een betekende dagvaarding.

Hoe wordt een dagvaarding betekend?

De deurwaarder van Credifin betekent een dagvaarding door deze persoonlijk aan je te overhandigen. Als je niet thuis bent, laten we de dagvaarding in een gesloten envelop achter op je adres. We laten dan een bericht achter om je te informeren dat er een dagvaarding is achtergelaten.

Wat betekent het om een dagvaarding te betekenen?

Als de deurwaarder van Credifin een dagvaarding voor je betekent, houdt dit in dat we als deurwaarder optreden om je officieel te informeren over een rechtszaak die tegen je is aangespannen. We zorgen ervoor dat je volledig op de hoogte bent van de beschuldigingen die tegen je zijn ingebracht.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]