Ontruiming

Ontruiming

Een ontruiming gebruiken om oninbare bedragen toch te innen?

Het is een mogelijkheid voor verhuurders, die het niet lukt om de huur te innen. Met een woningontruiming en uitzetting heb je een krachtig middel in handen, om toch het geld te ontvangen dat de huurder je schuldig is. Een ontruiming kan niet zomaar plaatsvinden, daarvoor is een gerechtelijk vonnis nodig. Een rechter moet uitspraak doen, om zorgvuldig over de situatie te kunnen oordelen.

Wat is een ontruiming?

Benieuwd wat een ontruiming precies is? Het gaat om een uitzetting van de woning. Een deurwaarder gaat samen met de politie, een slotenmaker en eventueel een verhuisbedrijf naar de woning waar het om gaat. De huurder wordt uitgezet, om de woning te kunnen ontruimen. Als er inboedel aanwezig is wordt dit naar een opslag gebracht.

Let op: er kan sprake zijn van bijzondere omstandigheden tijdens een ontruiming. Blijken er zieke mensen, kinderen of huisdieren aanwezig te zijn? De deurwaarder heeft een zorgplicht. Dat betekent dat de deurwaarder in overleg met de gemeente moet zorgen voor de opvang van mensen en/of dieren.

De kosten voor de ontruiming zijn voor rekening van de huurder. Dat bedrag kan flink oplopen, dus komt bovenop de schuld die er bijvoorbeeld bij de verhuurder is ontstaan. Een ontruiming is een ingrijpende stap, die daarom geldt als een laatste redmiddel op het moment dat een huurder meerdere malen en langere tijd weigert te betalen.

Begin met het inschakelen van een huurincasso 

In de meeste situaties is het verstandig om een ontruiming te voorkomen. Daarom raden we aan om eerst een huurincasso bij ons in te schakelen. Ons doel is om de huurachterstand in het minnelijke traject te incasseren, zodat je zo min mogelijk kosten hoeft te maken.

Gerechtelijke procedure

Zodra het met een huurincasso niet lukt om de openstaande bedragen te innen is een gerechtelijke procedure mogelijk. In de meeste gevallen zal dit de huurder succesvol dwingen tot het toch betalen van de openstaande bedragen. Er hoeft op die manier geen ontruiming plaats te vinden, waardoor de huurder kan blijven wonen en het toch lukt om de bedragen te innen.

We kunnen je uitstekend begeleiden bij zowel de buitengerechtelijke als de gerechtelijke incasso. Door in eerste instantie aan te geven wat de mogelijkheden zijn, op basis van onze uitgebreide ervaring. Met incasso via ons online platform en met de meer specialistische zaken.

Om tot in detail uit te zoeken wat er aan de hand is en een procedure te starten. Die uiteindelijk kan uitmonden in een uitzetting, al proberen we dat natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat klanten zeggen

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Ontruiming: specialist gezocht

Een ontruiming is ingrijpend, zowel voor de huurder als de verhuurder. Het komt helaas voor dat er geen andere mogelijkheden meer overblijven en dat je toch het geld van de huurder wilt ontvangen. Of er in ieder geval voor wilt zorgen dat het verhuurde weer beschikbaar komt.

Houd er rekening mee dat de aanloop tot een ontruiming lang kan zijn. Het is een specialistisch juridisch vakgebied, dat vraagt om onze uitgebreide ervaring en expertise. Je kunt ook te maken krijgen met een huurrechtadvocaat, die zal proberen de ontruiming te voorkomen.

Uiteraard kunnen wij als incassobureau vooraf beoordelen hoe sterk je staat in de zaak wanneer je de huurder eruit wil zetten. Aan de hand daarvan kunnen we je er goed mee van dienst zijn, net als met de alternatieven als het mogelijk blijkt om een ontruiming te voorkomen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over een ontruiming?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews