incassotraject - incassobureau inschakelen

Wat kost een incassobureau ?

Wat kost het om Credifin in te schakelen? We werken op basis van No Cure, No Pay, dus dat kost je in de basis helemaal niets. We berekenen de kosten door aan jouw klant. En lukt het onverhoopt niet om de factuur te innen? Dan hoef jij geen kosten te betalen.

Welke kosten berekent een incassobureau?

De kosten van het incassobureau komen voor rekening van de niet-betalende klant. Dat geldt voor ZZP-ers en andere bedrijven, waardoor je het bureau gratis kunt inhuren. En sterker nog, bij ons kun je gewoon gratis gebruik maken van het webportaal. Je kunt daar meteen mee aan de slag, om zonder kosten Credifin in te schakelen en jouw factuur alsnog te innen. Benieuwd naar de kosten die we berekenen?

 

 

incassotraject - incassobureau inschakelen

Incassotraject

Start je een incassotraject om jouw openstaande factuur te innen? We berekenen incassokosten aan jouw klant. De debiteur betaalt de kosten voor de incasso, omdat jij kunt vertrouwen op No Cure, No Pay. De kosten variëren van minimaal €40 tot maximaal €6.775,-.

Kosten incassobureau

De kosten berekenen of aan de slag met No Cure, No Pay incasso? Wij berekenen geen dossier- of abonnementskosten. Wij brengen de kosten bij jouw klant in rekening, waardoor jij jouw openstaande facturen kosteloos kunt laten innen. Je betaalt geen succesfee’s of andere extra kosten. Ons online portaal kun je kosteloos gebruiken en of je nu één of honderd één facturen indient.

Benieuwd naar een voorbeeld van de incassokosten die we aan jouw klant berekenen?

We brengen jouw klant de €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt het totaalbedrag van €552. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €507 aan je uit.

Volledig geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 552,00
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 507,00

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

*  In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt slechts €400 van het totaalbedrag. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €355 aan je uit.

Hieronder vind je de cure staffel*:

 Over de eerste € 2.500,00   >   15% ( met een min. € 40,00
 Over de volgende € 2.500,00   >   10%
 Over de volgende € 5.000,00   >   5%
 Over de volgende € 190.000,00   >   1%
 Alles boven de € 200.000,00   >   0,5% (max. € 6.775,00)

Gedeeltelijk geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 400,00
€ 45,00
Totaal te ontvangen € 355,00

Uitbetaling van je gelden 

Het bedrag wordt binnen 1 week aan je overgemaakt.

BTW over incassokosten

In dit overzicht is geen rekening gehouden met de btw over de incassokosten. Onze inkomsten zijn excl. BTW. De BTW over de incassokosten, wordt volgens de wetgeving bij jou als opdrachtgever in rekening gebracht. Uiteraard kun je de in rekening gebrachte BTW terugvorderen bij de belastingdienst, dit vormt dus geen kostenpost. Ben jezelf niet BTW-plichtig? Dan brengen we wel de BTW in rekening bij je debiteur. 

We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt niets. Je hoeft de incassokosten dan natuurlijk niet zelf te betalen, dus we brengen jou niets in rekening.

We sluiten kosteloos het dossier, je krijgt van ons geen afrekening.

Niets geïncasseerd

 
Hoofdsom
Rente
Incassokosten
€ 500,00
€ 7,00
€ 45,00
Je klant moet betalen € 552,00
Betaald door je klant
Onze inkomsten
€ 0,00
€ 0,00
Totaal te ontvangen € 0,00

Kosten aanvullende incassodiensten

Verstuur je laatste aanmaning of betalingsherinnering via Credifin?

Laatste aanmaning

Meer indruk maken met een laatste aanmaning op ons briefpapier en met ons logo? Dat kan met een aangetekende brief of een Aangetekende E-mail™. Dit kost standaard €5,- en is bij grotere aantallen al mogelijk vanaf €2,50.

 

Kredietcheck aanvragen?

Kredietcheck

Vooraf meer weten over de financiële status van jouw potentiële klant of je voorbereiden op een gerechtelijke procedure? We doen een kredietcheck en/of een huisbezoek, waarmee we de belangrijke informatie voor je verzamelen. Voor een bedrag van slechts € 59,-  kunt je al een onderzoek instellen.

 

Kredietcheck aanvragen?

Gerechtelijke procedure

Heeft het incassotraject niet het gewenste effect? We kunnen een gerechtelijke procedure voor je starten, om uiteindelijk een deurwaarder in te schakelen. We brengen je vooraf een duidelijke offerte uit met onze tarieven, zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Meer weten?

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews