Waar moet je op letten als je een incassobureau inschakelt?

Waar moet je op letten als je een incassobureau inschakelt?

Het zal je maar gebeuren: het incassobureau waar je zaken mee doet is plotseling onbereikbaar of betaalt je geld niet uit.

Regelmatig melden zich nieuwe klanten bij Credifin Nederland die aangeven niet tevreden te zijn over hun vorige incassobureau of zelf ronduit slechte ervaringen hebben met hun vorige incassopartner. Bij het uitkiezen van een incassobureau vormt vertrouwen doorgaans het belangrijkste aspect: Aan wie vertrouw jij je geld toe?

In het oerwoud van de honderden incassobureaus die Nederland telt is het niet altijd makkelijk de juiste incassopartner te vinden. Zelfs incassobureaus die op het eerste gezicht honderden positieve recensies hebben blijken in de praktijk niet kundig. Daarom geven wij in dit artikel tips om de kans op het inschakelen van een goed incassobureau te vergroten.

Waar moet je op letten als je een incassobureau inschakelt?

Het is belangrijk om op de volgende punten te letten als je een incassobureau inschakelt

  1. Een belangrijk aspect is of er mensen werken die ook echt juridisch onderlegd zijn. Het is een feit dat in Nederland iedereen een incassobureau kan starten. Het komt dan ook voor dat mensen met verkeerde intenties of zonder de juiste kennis een incassobureau opstarten om snel geld te verdienen. Zorg dus dat je zaken doet met mensen, die er verstand van hebben. Iemand die een universitaire rechten opleiding heeft gedaan, krijgt de titel “meester in de rechten” en mag de letters “mr.” voor zijn of haar naam voeren. Zorg dat er tenminste iemand in de organisatie aanwezig is die deze titel voert en vraag er zo nodig naar.
  2. Een goede jurist is onder andere te herkennen aan zijn schrijfstijl: teksten bevatten zo min mogelijk en het liefst geen spelfouten. Beoordeel de teksten op de website om een indruk te krijgen van de kwaliteit.
  3. Onderzoek hoe lang het incassobureau al bestaat: In tijden van crisis springen incassobureaus als paddenstoelen uit de grond omhoog. Zo snel als dat ze ontstaan, kunnen zij ook weer verdwijnen. Met jouw geld! Zorg er dus voor dat je een betrouwbaar incassobureau vindt dat al langere tijd meedraait in het wereldje. Op deze manier voorkom je zaken te doen met een incassobureau met verkeerde intenties.
  4. In aansluiting op de voorgaande tip: Als je via Google naar een incassobureau zoekt, zie je eerst de betaalde advertenties. De kans is groot dat als je een incassobureau aanklikt dat onder de advertenties staat, je zaken doet met een incassopartner die al langere tijd bestaat. Het vereist immers veel inzet en tijd om in een plekje in de top 10 op Google uit te komen.
  5. Bedenk dat zelfs een incassobureau met honderden positieve recensies geen goede dienstverlening hoeft te bieden! Incassobureaus die slechte dienstverlening bieden, krijgen negatieve reviews. Er zijn helaas incassobureaus bekend die deze slechte reviews compenseren met vele, zelf gemaakte en uiteraard positieve reviews. Deze reviews zijn niet echt! Google dus op de bedrijfsnaam van het incassobureau en bekijk de reviews kritisch.
  6. Bekijk hoeveel mensen er werkzaam zijn. Veel incassobureaus zijn zogenaamde eenpittertjes: Deze worden gerund door slechts 1 persoon. Er zijn echter ook incassobureaus die doen alsof er vele mensen werkzaam zijn, terwijl dit niet het geval is. Er zijn zelfs incassobureaus die hun bedrijfslogo photoshoppen op bedrijfsgebouwen, waardoor het op de foto lijkt dat men met een grote organisatie te maken heeft. Op deze manier tracht men het kantoor een meer betrouwbaar imago te geven, doch bewijst de praktijk het tegendeel.
  7. Bel het incassobureau op en kijk hoe makkelijk de bereikbaarheid is. Word je direct doorverbonden met een medewerker dan wijst dit er op dat het kantoor full time bezet is. Word je doorverbonden met een externe telefooncentrale die enkel berichten achter kan laten, dan wijst dit er op dat je te maken hebt met een kleiner kantoor. Een klein kantoor hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar verhoogt de kans op problemen.
  8. Biedt het incassobureau transparantie door middel van online dossierinzicht: Een goed incassobureau is transparant in zijn dienstverlening. Je kunt online de correspondentie volgen die wordt gevoerd tussen het incassokantoor en de debiteur, ontvangen betalingen worden geboekt en zijn terug te zien etc.
  9. Tot slot: Google op het adres waar het incassobureau gevestigd is. Heeft het kantoor een fysiek adres of staat het ingeschreven op het adres van een bedrijfsverzamelpand of een ander schimmig adres waar men virtuele kantoren kan huren. In dit laatste geval is vaak slechts sprake van een postadres en is de onderneming daar niet daadwerkelijk gevestigd.


Welk incassobureau je ook inschakelt, zorg er voor dat je zaken doet met een gedegen incassopartner die zich aan de wetgeving houdt, integer handelt en waar mensen werkzaam zijn met kennis van zaken.

Een bureau dat niet alleen aan de eigen inkomsten denkt, maar indien mogelijk ook rekening houdt met het behouden van je klant en reputatie. Realiseer je altijd dat het incassobureau een verlengstuk vormt van je eigen onderneming!

Meer Weten?

Contact 

Faq

Incasso indienen

Terug naar nieuws

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]