Verzetdagvaarding

Verzetdagvaarding

Ben je veroordeeld tot het betalen van een geldbedrag, maar wist je van niets?

Dus ben je het niet eens met de gerechtelijke uitspraak en vind je dat je onterecht bent veroordeeld? Het is mogelijk om gebruik te maken van een verzetdagvaarding.

Wat is een verzetdagvaarding

Verzetdagvaarding is de procedure waarmee je in verzet kunt gaan tegen een vonnis, zowel als particulier als bedrijf. Het is essentieel om deze stap volgens de officiële weg te nemen om te voorkomen dat je veroordeeld wordt tot het betalen van een bedrag dat je eigenlijk niet verschuldigd bent. Door tijdig verzet in te dienen, krijg je de mogelijkheid om je standpunt te verdedigen en het vonnis te laten heroverwegen door de rechter.

Verzet of hoger beroep

Houd er rekening mee dat het ‘in verzet gaan’ niet hetzelfde is als een hoger beroep. Ben je bijvoorbeeld bij verstek veroordeeld, omdat je niet bij de zitting aanwezig was? Je kunt gebruik maken van een verzetdagvaarding, bijvoorbeeld als het gaat om een relatief klein bedrag.

Wil je liever in hoger beroep gaan, omdat je het niet eens bent met de veroordeling? Dat kan vanaf bedragen van €1.750.

Uitvoerbaar bij voorraad

Kom je in het vonnis de term ‘uitvoerbaar bij voorraad’ tegen? Het betekent dat de rechter heeft bepaald dat de eisende partij het vonnis mag uitvoeren, zelfs als je besluit om in hoger beroep of in verzet te gaan. Een deurwaarder kan er op die manier mee aan de slag, om bij jou het openstaande bedrag te innen.

Normaal gesproken zorg je er met een verzetdagvaarding voor  dat je de uitvoering van het vonnis kunt schorsen. Dit wordt dan nog niet uitgevoerd, zolang er sprake is van een procedure. Als de recht heeft aangegeven ‘uitvoerbaar bij voorraad’ lukt het niet om de procedure te schorsen.

Let op: wordt het vonnis alvast uitgevoerd, en blijkt daarna dat je het bedrag toch niet had hoeven betalen? Je hebt dan automatisch een vordering op de tegenpartij, omdat je het geld natuurlijk terug moet krijgen.

Namen en termijn verzetdagvaarding

Wil je gebruik maken van een verzetdagvaarding? Het is belangrijk dat de namen daarin op de juiste manier worden opgenomen. Het eis namelijk de oorspronkelijke eiser die je hiermee dagvaardt. Dat betekent dat dus niet de gedaagde (jij) genoemd zal worden, maar dat het moet gaan om de ander. Op die manier is het voor de rechter goed duidelijk om wie het gaat en wat je wilt bereiken met de verzetdagvaarding.

Het is belangrijk om binnen 4 weken gebruik te maken van de verzetdagvaarding. Alleen op die manier voorkom je dat je on-ontvankelijk verklaard kunt worden en het verzet automatisch zal falen.

En gaat het om beslag op banktegoeden? Ook in dat geval heb je de mogelijkheid om in verzet te gaan, waarvoor dezelfde termijn van 4 weken geldt. Na die termijn is dit helaas niet meer mogelijk, dus zorg ervoor dat je daar op tijd mee aan de slag gaat. Alleen op die manier heb je de mogelijkheid om in verzet te gaan en op te treden tegen het vonnis waarvan je vindt dat dit niet terecht is.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin in de Amsterdamse Zuidas, op Van Leijenberghlaan 199 D, garant voor topkwaliteit incassodiensten.

Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Hulp bij verzetdagvaarding

Zoek je hulp bij een verzetdagvaarding of ben je benieuwd op welke manier je daar gebruik van kunt maken? We leggen je graag uit als incassobureau en hoe we dat doen, in welke situaties dat succes oplevert en wat we van je nodig hebben. Zo zorgen we ervoor dat je in verzet kunt gaan, als je het niet eens bent met het vonnis dat door de rechter is uitgesproken.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Verzetdagvaarding?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]