some alt text

Verzetdagvaarding

Ben je veroordeeld tot het betalen van een geldbedrag, maar wist je van niets?

Dus ben je het niet eens met de gerechtelijke uitspraak en vind je dat je onterecht bent veroordeeld? Het is mogelijk om gebruik te maken van een verzetdagvaarding.

Zo ga je in verzet tegen het vonnis, iets dat je zowel particulier als met een bedrijf kunt doen. Het is belangrijk om dit volgens de officiële weg te doen, waarmee je voorkomt dat je veroordeeld wordt tot bijvoorbeeld een bedrag dat je niet zou moeten betalen.

Verzet of hoger beroep

Houd er rekening mee dat het ‘in verzet gaan’ niet hetzelfde is als een hoger beroep. Ben je bijvoorbeeld bij verstek veroordeeld, omdat je niet bij de zitting aanwezig was? Je kunt gebruik maken van een verzetdagvaarding, bijvoorbeeld als het gaat om een relatief klein bedrag.

Wil je liever in hoger beroep gaan, omdat je het niet eens bent met de veroordeling? Dat kan vanaf bedragen van €1.750. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet hebt gereageerd.

Uitvoerbaar bij voorraad

Kom je in het vonnis de term ‘uitvoerbaar bij voorraad’ tegen? Het betekent dat de rechter heeft bepaald dat de eisende partij het vonnis mag uitvoeren, zelfs als je besluit om in hoger beroep of in verzet te gaan. Een gerechtsdeurwaarder kan er op die manier mee aan de slag, om bij jou het openstaande bedrag te innen.

Normaal gesproken zorg je er met een verzetdagvaarding voor  dat je de uitvoering van het vonnis kunt schorsen. Dit wordt dan nog niet uitgevoerd, zolang er sprake is van een procedure. Als de recht heeft aangegeven ‘uitvoerbaar bij voorraad’ lukt het niet om de procedure te schorsen.

Let op: wordt het vonnis alvast uitgevoerd, en blijkt daarna dat je het bedrag toch niet had hoeven betalen? Je hebt dan automatisch een vordering op de tegenpartij, omdat je het geld natuurlijk terug moet krijgen.

Namen en termijn

Wil je gebruik maken van een verzetdagvaarding? Het is belangrijk dat de namen daarin op de juiste manier worden opgenomen. Het eis namelijk de oorspronkelijke eiser die je hiermee dagvaardt. Dat betekent dat dus niet de gedaagde (jij) genoemd zal worden, maar dat het moet gaan om de ander. Op die manier is het voor de rechter goed duidelijk om wie het gaat en wat je wilt bereiken met de verzetdagvaarding.

Het is belangrijk om binnen 4 weken gebruik te maken van de verzetdagvaarding. Alleen op die manier voorkom je dat je on-ontvankelijk verklaard kunt worden en het verzet automatisch zal falen.

En gaat het om beslag op banktegoeden? Ook in dat geval heb je de mogelijkheid om in verzet te gaan, waarvoor dezelfde termijn van 4 weken geldt. Na die termijn is dit helaas niet meer mogelijk, dus zorg ervoor dat je daar op tijd mee aan de slag gaat. Alleen op die manier heb je de mogelijkheid om in verzet te gaan en op te treden tegen het vonnis waarvan je vindt dat dit niet terecht is.

Hulp bij verzetdagvaarding

Zoek je hulp bij een verzetdagvaarding of ben je benieuwd op welke manier je daar gebruik van kunt maken? We leggen je graag uit hoe we dat doen, in welke situaties dat succes oplevert en wat we van je nodig hebben. Zo zorgen we ervoor dat je in verzet kunt gaan, als je het niet eens bent met het vonnis dat door de rechter is uitgesproken.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de verzetdagvaarding?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews