24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen

Openstaande factuur

Last van een openstaande factuur en wil je die graag incasseren?

Dat kan met onze online incasso software. En wil je de volgende keer voorkomen dat een factuur open blijft staan? Met een paar tips maak je het jouw klanten makkelijker om te betalen. Bijvoorbeeld door onduidelijkheid te voorkomen, omdat dit geldt als de nummer-1 reden waardoor klanten niet (op tijd) betalen.

Staat er een factuur open en wil je die graag incasseren? Het is een uitstekend idee om daar een betalingsherinnering voor te versturen, zodra de betalingstermijn verloopt. Vermeld daarbij altijd om welke factuur het gaat, wanneer de betalingstermijn verliep en om welk bedrag het gaat. En geef daarnaast aan waar de factuur voor is. Gaat het om producten of diensten die je hebt geleverd? Door die concreet te beschrijven maak je de kans op een vlotte betaling stukken groter.

Tip: bij een volgende herinnering is het toegestaan om wettelijke rente te berekenen. Geef dit alvast aan in de eerste herinnering, als extra reden voor de klant om de betaling alsnog snel in orde te maken.

Incasseren: voorkom openstaande facturen

Wil je openstaande facturen incasseren en die in de toekomst voorkomen? Het is al op de factuur belangrijk om duidelijk te zijn. Een paar essentiële elementen zijn:

  • Omschrijving van het geleverde
    Beschrijf duidelijk wat je hebt geleverd, bijvoorbeeld een product of een dienst. Zodra de klant dit niet goed thuis kan brengen neemt het risico op een openstaande factuur sterk toe.
  • Totaalbedrag (inclusief BTW)
    Bereken de afzonderlijke bedragen voor meerdere producten of diensten en tel die op. Vermeld het totaalbedrag, inclusief BTW, groot en duidelijk, zodat daar de meeste aandacht naar uit gaat.
  • Uiterste betaaldatum
    Wat is de betalingstermijn die je hanteert en wat is daardoor de uiterste betaaldatum voor de factuur? Maak dit goed duidelijk, om hier geen misverstand over te laten bestaan.

Voor jouw eigen administratie is het verstandig om ook het factuurnummer duidelijk te vermelden. Doe dat in de buurt van het totaalbedrag en jouw rekeningnummer, om de klant te vragen die informatie netjes bij elkaar te vermelden bij de betaling.

Openstaande facturen innen

Wil je openstaande facturen innen of incasseren, maar lukt dat niet met een herinnering en later een aanmaning? Start een incassotraject. Je spoort jouw klanten daarmee aan om alsnog de factuur te betalen. Bij ons kan dat gewoon vanuit ons webportaal, zodat jij zelf de touwtjes in handen houdt en 24/7 toegang hebt tot al het berichtenverkeer en jouw openstaande facturen.

Heb je nog vragen?

Wil je aan de slag met jouw openstaande factuur, maar heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

No cure no pay incasso

Incasso indienen

Incassobureau

 

 

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

243 beoordelingen

Naar alle reviews