24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen

Openstaande factuur

Last van een openstaande factuur en wil je die graag incasseren?

Dat kan met onze online incasso software. En wil je de volgende keer voorkomen dat een factuur open blijft staan? Met een paar tips maak je het jouw klanten makkelijker om te betalen. Bijvoorbeeld door onduidelijkheid te voorkomen, omdat dit geldt als de nummer-1 reden waardoor klanten niet (op tijd) betalen.

Openstaande factuur : Wat kun je zelf doen

Staat er een factuur open en wil je die graag incasseren? Het is een uitstekend idee om daar een betalingsherinnering voor te versturen, zodra de betalingstermijn verloopt.

Tip: bij een volgende herinnering is het toegestaan om wettelijke rente te berekenen. Geef dit alvast aan in de eerste herinnering, als extra reden voor de klant om de betaling alsnog snel in orde te maken.

Incasseren: voorkom openstaande facturen

Wil je openstaande facturen incasseren en die in de toekomst voorkomen? Het is al op de factuur belangrijk om duidelijk te zijn. Een paar essentiële elementen zijn:

  • Omschrijving van het geleverde: Beschrijf duidelijk wat je hebt geleverd, bijvoorbeeld een product of een dienst. Zodra de klant dit niet goed thuis kan brengen neemt het risico op een openstaande factuur sterk toe.
  • Totaalbedrag (inclusief BTW); Bereken de afzonderlijke bedragen voor meerdere producten of diensten en tel die op. Vermeld het totaalbedrag, inclusief BTW, groot en duidelijk, zodat daar de meeste aandacht naar uit gaat.
  • Uiterste betaaldatum : Wat is de betalingstermijn die je hanteert en wat is daardoor de uiterste betaaldatum voor de factuur? Maak dit goed duidelijk, om hier geen misverstand over te laten bestaan.

Voor jouw eigen administratie is het verstandig om ook het factuurnummer duidelijk te vermelden. Doe dat in de buurt van het totaalbedrag en jouw rekeningnummer, om de klant te vragen die informatie netjes bij elkaar te vermelden bij de betaling.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin in de Amsterdamse Zuidas, op Van Leijenberghlaan 199 D, garant voor topkwaliteit incassodiensten.

Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Openstaande facturen innen

Wil je openstaande facturen innen of incasseren, maar lukt dat niet met een herinnering en later een laatste aanmaning? Schakel ons incassobureau in  en start een incassotraject. Je spoort jouw klanten daarmee aan om alsnog de factuur te betalen.

Bij ons kan dat gewoon vanuit ons webportaal, zodat jij zelf de touwtjes in handen houdt en 24/7 toegang hebt tot al het berichtenverkeer en jouw openstaande facturen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Openstaande factuur?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]