24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen

Openstaande factuur

Last van een openstaande factuur en wil je die graag incasseren?

Dat kan met onze online incasso software. En wil je de volgende keer voorkomen dat een factuur open blijft staan? Met een paar tips maak je het jouw klanten makkelijker om te betalen. Bijvoorbeeld door onduidelijkheid te voorkomen, omdat dit geldt als de nummer-1 reden waardoor klanten niet (op tijd) betalen.

Openstaande factuur : Wat kun je zelf doen

Staat er een factuur open en wil je die graag incasseren? Het is een uitstekend idee om daar een betalingsherinnering voor te versturen, zodra de betalingstermijn verloopt.

Tip: bij een volgende herinnering is het toegestaan om wettelijke rente te berekenen. Geef dit alvast aan in de eerste herinnering, als extra reden voor de klant om de betaling alsnog snel in orde te maken.

Incasseren: voorkom openstaande facturen

Wil je openstaande facturen incasseren en die in de toekomst voorkomen? Het is al op de factuur belangrijk om duidelijk te zijn. Een paar essentiële elementen zijn:

 • Omschrijving van het geleverde
  Beschrijf duidelijk wat je hebt geleverd, bijvoorbeeld een product of een dienst. Zodra de klant dit niet goed thuis kan brengen neemt het risico op een openstaande factuur sterk toe.
 • Totaalbedrag (inclusief BTW)
  Bereken de afzonderlijke bedragen voor meerdere producten of diensten en tel die op. Vermeld het totaalbedrag, inclusief BTW, groot en duidelijk, zodat daar de meeste aandacht naar uit gaat.
 • Uiterste betaaldatum
  Wat is de betalingstermijn die je hanteert en wat is daardoor de uiterste betaaldatum voor de factuur? Maak dit goed duidelijk, om hier geen misverstand over te laten bestaan.

Voor jouw eigen administratie is het verstandig om ook het factuurnummer duidelijk te vermelden. Doe dat in de buurt van het totaalbedrag en jouw rekeningnummer, om de klant te vragen die informatie netjes bij elkaar te vermelden bij de betaling.

Openstaande facturen innen

Wil je openstaande facturen innen of incasseren, maar lukt dat niet met een herinnering en later een laatste aanmaning? Schakel ons incassobureau in  en start een incassotraject. Je spoort jouw klanten daarmee aan om alsnog de factuur te betalen. Bij ons kan dat gewoon vanuit ons webportaal, zodat jij zelf de touwtjes in handen houdt en 24/7 toegang hebt tot al het berichtenverkeer en jouw openstaande facturen.

Wat klanten zeggen

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over openstaande factuur?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews