incassotraject - incassobureau inschakelen

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen? We werken op basis van No Cure, No Pay, dus dat kost je in de basis helemaal niets. We berekenen de kosten door aan jouw klant. En lukt het onverhoopt niet om de factuur te innen? Dan hoef jij geen kosten te betalen.

Welke kosten berekent een incassobureau?

Benieuwd naar de kosten die we als incassobureau berekenen? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij:

 • Laatste aanmaning
  Meer indruk maken met een laatste aanmaning op ons briefpapier en met ons logo? Dat kan met een aangetekende brief of een Aangetekende E-mail™. Dit kost standaard €10,- en is bij grotere aantallen al mogelijk vanaf €2,50.
 • Creditcheck
  Vooraf meer weten over de financiële status van jouw potentiële klant of je voorbereiden op een gerechtelijke procedure? We doen een creditcheck en/of een huisbezoek, waarmee we de belangrijke informatie voor je verzamelen. De kosten hangen af van wat we precies voor je doen.
 • Incassokosten
  Start je een incassotraject om jouw openstaande factuur te innen? We berekenen incassokosten aan jouw klant. De debiteur betaalt de kosten voor de incasso, omdat jij kunt vertrouwen op No Cure, No Pay. De kosten variëren van minimaal €40 tot maximaal €6.775,-.

Tip: we berekenen aan jouw klant zowel de incassokosten als de wettelijke rente. Die rente innen we bij de debiteur, dus hoef jij nooit te betalen.

Let op: als incassobureau berekenen we BTW over de incassokosten. Werk je als tandarts, orthodontist of een andere medisch specialist? Je bent zelf niet BTW-plichtig, maar de BTW moeten we wel bij je in rekening brengen.

 • Gerechtelijke procedure
  Heeft het incassotraject niet het gewenste effect? We kunnen een gerechtelijke procedure voor je starten, om uiteindelijk een deurwaarder in te schakelen. We brengen je vooraf een duidelijke offerte uit met onze tarieven, zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Incassobureaukosten voorbeeld

Benieuwd naar een voorbeeld van de incassokosten die we aan jouw klant berekenen? We zetten het voor je op een rij aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten van 1 juli 2012:

Hoofdsom Provisiegelden
Over de eerste € 2.500,00 15% ( met een min. € 40,00)
Over de volgende € 2.500,00 10%
Over de volgende € 5.000,00 5%
Over de volgende € 190.000,00 1%
Alles boven de € 200.000,00 0,5% (max. € 6.775,00)

Tip: de minimale incassokosten bedragen €40, ook bij kleine openstaande bedragen. Die kosten brengen we bij jouw debiteur in rekening, bovenop het openstaande bedrag en eventuele wettelijke rente.

Heb je nog vragen?

Wil je aan de slag met een incassobureau of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

 

No cure no pay incasso

Incassotraject

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Incassobureau

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

192 beoordelingen

Naar alle reviews