incassotraject - incassobureau inschakelen

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen? We werken op basis van No Cure, No Pay, dus dat kost je in de basis helemaal niets. We berekenen de kosten door aan jouw klant. En lukt het onverhoopt niet om de factuur te innen? Dan hoef jij geen kosten te betalen.

Welke kosten berekent een incassobureau?

De kosten van het incassobureau komen voor rekening van de niet-betalende klant. Dat geldt voor ZZP-ers en andere bedrijven, waardoor je het bureau gratis kunt inhuren. En sterker nog, bij ons kun je gewoon gratis gebruik maken van het webportaal. Je kunt daar meteen mee aan de slag, om zonder kosten een incassobureau in te schakelen en jouw factuur alsnog te innen. Benieuwd naar de kosten die we als incassobureau berekenen? We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij:

Verstuur je laatste aanmaning of betalingsherinnering via Credifin?

Laatste aanmaning

Meer indruk maken met een laatste aanmaning op ons briefpapier en met ons logo? Dat kan met een aangetekende brief of een Aangetekende E-mail™. Dit kost standaard €10,- en is bij grotere aantallen al mogelijk vanaf €2,50.

 

Kredietcheck aanvragen?

Kredietcheck

 

Vooraf meer weten over de financiële status van jouw potentiële klant of je voorbereiden op een gerechtelijke procedure? We doen een kredietcheck en/of een huisbezoek, waarmee we de belangrijke informatie voor je verzamelen. De kosten hangen af van wat we precies voor je doen.

 

 

incassotraject - incassobureau inschakelen

Incassotraject

Start je een incassotraject om jouw openstaande factuur te innen? We berekenen incassokosten aan jouw klant. De debiteur betaalt de kosten voor de incasso, omdat jij kunt vertrouwen op No Cure, No Pay. De kosten variëren van minimaal €40 tot maximaal €6.775,-.

 

Kosten incassobureau inschakelen

De kosten van een incassobureau berekenen of aan de slag met No Cure, No Pay incasso? Wij brengen de kosten bij jouw klant in rekening, waardoor jij jouw openstaande facturen kosteloos kunt laten innen. En sterker nog, je kunt daar gewoon online mee aan de slag om 24/7 inzicht en controle te houden. Benieuwd naar een voorbeeld van de incassokosten die we aan jouw klant berekenen? 

Er zijn 3 mogelijkheden als je een factuur van €500 wilt laten incasseren:

 • Succesvol: volledig geïncasseerd

  We brengen jouw klant de €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt het totaalbedrag van €552. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €507 aan je uit.

 • Deels succesvol: gedeeltelijk geïncasseerd

  We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt slechts €400 van het totaalbedrag. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €355 aan je uit.

 • Niet succesvol: niet geïncasseerd

  We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt niets. Je hoeft de incassokosten dan natuurlijk niet zelf te betalen, dus we brengen jou niets in rekening.

 

Let op: als incassobureau berekenen we BTW over de incassokosten. Werk je als tandarts, orthodontist of een andere medisch specialist? Je bent zelf niet BTW-plichtig, brengen we de BTW in rekening bij jouw klant. 

 

Kredietcheck aanvragen?

Gerechtelijke procedure

Heeft het incassotraject niet het gewenste effect? We kunnen een gerechtelijke procedure voor je starten, om uiteindelijk een deurwaarder in te schakelen. We brengen je vooraf een duidelijke offerte uit met onze tarieven, zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Heb je nog vragen?

Wil je aan de slag met een incassobureau of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

 

No cure no pay incasso

Incassotraject

Incasso

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

196 beoordelingen

Naar alle reviews