Gerechtelijke incasso - deurwaarder - deurwaarder inschakelen

Wat doet een deurwaarder

Het is de enige in Nederland aangewezen persoon om rechtelijke uitspraken uit te voeren. Wil je beslag laten leggen of jouw klant dwingen tot de verkoop van roerende of onroerende goederen? Een deurwaarder kan dit op basis van een gerechtelijk bevel voor je doen. De deurwaarder kan daarmee verder gaan dan een incassobureau, al is daar een gerechtelijke procedure voor nodig.

Wat doet een deurwaarder? 4 belangrijke taken

Wat doet een deurwaarder zodra je die inschakelt? We zetten de 4 belangrijkste taken voor je op een rij:

 • Bankbeslag
  Is het rekeningnummer van jouw klant of debiteur bekend? Een deurwaarder kan op basis van een gerechtelijk bevel beslag leggen op de banktegoeden. Op die manier kun je jouw openstaande factuur laten voldoen, vanuit de tegoeden die er beschikbaar zijn.
 • Loonbeslag
  Ontvangt jouw klant of debiteur loon uit werk? Een rechter kan de deurwaarder de bevoegdheid geven om beslag op het loon te laten leggen. Die inkomsten kunnen de basis zijn voor een betalingsregeling om de openstaande vordering te voldoen.
 • Verkoop van roerende goederen
  Bezit jouw klant waardevolle inventaris, een dure televisie of andere roerende goederen? Via de deurwaarder kun je de verkoop van die spullen afdwingen, om met de opbrengst jouw openstaande factuur te voldoen.
 • Verkoop van onroerende goederen
  Bezit jouw klant onroerende goederen? Het gaat bijvoorbeeld om een eigen woning. Een deurwaarder kan de verkoop daarvan afdwingen, opnieuw op basis van een gerechtelijk bevel.

Houd er rekening mee dat er in ieder geval een gerechtelijke procedure dient plaats te vinden. Vervolgens dient de deurwaarder het vonnis aan de schuldenaar bekend te maken. Die heeft vervolgens recht op een wettelijke kans om vrijwillig aan de uitspraak te voldoen. Gebeurt dat niet? Dan kan een deurwaarder overgaan tot een van de bovenstaande stappen.

Wat kan Credifin voor je betekenen?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen als je zoekt naar een deurwaarder? We zijn gespecialiseerd in zowel de minnelijke fase als de gerechtelijke fase van een incassotraject. Voor de minnelijke fase kun je gebruik maken van ons webportaal voor crediteuren en webportaal voor debiteuren. Tijdens de gerechtelijke fase zullen we je persoonlijk begeleiden.

We helpen je vooraf in te schatten of dat wat een deurwaarder voor je kan doen zinvol lijkt in jouw situatie. Vervolgens begeleiden we je vanaf het opmaken van de dagvaarding tot en met het toewijzen van het vonnis. Bovendien monitoren we het vonnis tijdens het executietraject bij onze gerechtsdeurwaarder. Op die manier begeleiden we je daar waar nodig, zodat je er niet alleen voor komt te staan.

Gerechtelijke procedure starten?

Wil je aan de slag met een deurwaarder of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Gerechtelijke procedure

Incassotraject

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mailâ„¢

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

192 beoordelingen

Naar alle reviews