24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen

Incassobureau inschakelen kosten

Een incassobureau inschakelen en de kosten berekenen? Natuurlijk is er sprake van kosten, maar die hoef jij als indienende partij niet te betalen. Je kunt gebruik maken van No Cure, No Pay. Komt er geen oplossing, omdat de debiteur de rekening weigert te betalen? Tijdens de minnelijke incassofase betaal je daarvoor geen kosten. Pas als je een gerechtelijke procedure start kunnen daar kosten aan verbonden zijn, waar we je vooraf natuurlijk goed van op de hoogte brengen.

De kosten van het incassobureau komen voor rekening van de niet-betalende klant. Dat geldt voor ZZP-ers en andere bedrijven, waardoor je het bureau gratis kunt inhuren. En sterker nog, bij ons kun je gewoon gratis gebruik maken van het webportaal. Je kunt daar meteen mee aan de slag, om zonder kosten een incassobureau in te schakelen en jouw factuur alsnog te innen.

Incassobureau inschakelen: wat zijn de kosten?

Benieuwd naar de kosten om een incassobureau in te huren? We berekenen incassokosten en wettelijke rente, aan de klant die jouw factuur niet op tijd heeft betaald. Jij betaalt niets, waardoor je gratis jouw factuur kunt innen.

Er zijn 3 mogelijkheden als je een factuur van €500 wilt laten incasseren:

 • Succesvol: volledig geïncasseerd

  We brengen jouw klant de €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt het totaalbedrag van €552. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €507 aan je uit.

 • Deels succesvol: gedeeltelijk geïncasseerd

  We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt slechts €400 van het totaalbedrag. Wij trekken daar de incassokosten van af en betalen €355 aan je uit.

 • Niet succesvol: niet geïncasseerd

  We brengen jouw klant €500 van de factuur, plus €7 wettelijke rente en €45 incassokosten in rekening. Jouw klant betaalt niets. Je hoeft de incassokosten dan natuurlijk niet zelf te betalen, dus we brengen jou niets in rekening.

Je kunt een incassobureau inschakelen zonder kosten. De tarieven voor incasso brengen we in rekening bij jouw klant, waardoor jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Twijfel je wie de kosten van het incassobureau betaalt of wil je die kosten berekenen? We leggen het je graag uit over de minnelijke fase en de gerechtelijke procedure, zodat je volledig op de hoogte bent.

Kosten incassobureau

De kosten van een incassobureau berekenen of aan de slag met No Cure, No Pay incasso? Wij brengen de kosten bij jouw klant in rekening, waardoor jij jouw openstaande facturen gratis kunt laten innen. En sterker nog, je kunt daar gewoon online mee aan de slag om 24/7 inzicht en controle te houden.

Meer weten?

Wil je aan de slag om een incassobureau in te schakelen, maar heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

No Cure No Pay

Incassotraject

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

192 beoordelingen

Naar alle reviews