Incassoprocedure

Incassoprocedure

Wil je een incassoprocedure starten, maar twijfel je over de kans op succes?

En vertellen anderen je over alle voorwaarden waaraan je moet voldoen om daarmee te kunnen beginnen? Er gaan veel denkfouten de ronde over deze procedures. En dat is jammer, omdat het je veel geld kan kosten als je geen gebruik maakt van incasso.

Hoe werkt een incassoprocedure

Wij leggen je graag uit als incassobureau hoe de incassoprocedure werkt, hoe wij ervoor zorgen dat we een openstaande vordering innen en welke denkfouten anderen in veel gevallen maken. Zo voorkom je dat je in deze typische valkuilen trapt en goed weet hoe het wel zit.

Bekende denkfouten: maak ze niet

Het is belangrijk om een aantal bekende denkfouten over de incassoprocedure te voorkomen. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Betalingsherinnering of aanmaning

Het klopt dat het gebruikelijk is om eerst een betalingsherinnering (of twee) te sturen en daarna een laatste aanmaning. Daarna kunnen we de vordering van je overnemen en de incassoprocedure starten.

Maar heb je geen herinneringen gestuurd en ook geen aanmaning? Het is bij consumenten verplicht om ze te herinneren en aan te manen, maar dat geldt niet voor zakelijke vorderingen. Dus staat de vordering al een tijd lang open en blijft te betalen uit? We kunnen gewoon voor je aan de slag met de procedure voor de incasso.

2. Eerst een ingebrekestelling

Op dezelfde manier denken sommigen dat het belangrijk is om eerst een ingebrekestelling te versturen, waarna je 14 dagen moet wachten om de incassoprocedure te kunnen starten. Ook dat is niet het geval, waardoor we er al veel sneller voor je mee aan de slag kunnen.

In principe kunnen we de incassoprocedure voor je starten als de wettelijk betalingstermijn verstreken is. In de praktijk is het verstandig om jouw klant eerst even te mailen of te bellen, omdat er natuurlijk ook wat misgegaan kan zijn.

3. Recht op een betalingsregeling

Start je met een incassoprocedure en wil de klant gebruik maken van een betalingsregeling? Het is niet verplicht om daarmee akkoord te gaan. In plaats daarvan bepaal je zelf of je daarin wilt meegaan of niet.

Natuurlijk kun je de klant op deze manier een gunst verlenen, maar als je daar geen behoefte aan hebt is dat niet nodig. Wij zullen je tijdens de incassoprocedure steeds aangeven wat jouw rechten zijn en welke plichten je aan de andere kant eventueel hebt.

4. Opschorten bij verweer

Voert de klant verweer, op de vordering die jij aan ons overdraagt? Het is een denkfout dat dit betekent dat de incassoprocedure automatisch wordt opgeschort. Wij kunnen er in plaats daarvan gewoon mee doorgaan.

Het betekent in de praktijk dat we de procedure voor de incasso starten en daar bijvoorbeeld mee doorgaan tot de klant de vordering alsnog betaald heeft. Een eventueel verweer verandert daar niets aan.

5. Faillissementsaanvragen zijn een drukmiddel

Uiteindelijk kunnen we een faillissementsaanvraag doen, als tijdens de rest van de incassoprocedure blijkt dat het niet lukt om de klant aan te zetten tot het doen van een betaling.

Dat is niet zomaar een drukmiddel, omdat we er veel ervaring mee hebben om het daadwerkelijk door te zetten. Zo komen we tot de betaling van vorderingen en kunnen we dit zelfs met een faillissement afdwingen.

Maak kennis met onze juridische specialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin in de Amsterdamse Zuidas, op Van Leijenberghlaan 199 D, garant voor topkwaliteit incassodiensten.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Dit zeggen onze klanten

“Dikke aanrader! Heel erg goed geholpen! Ondanks dat het een relatief kleine factuur was, zijn ze er net zo mee omgegaan als wanneer het een grote was geweest. Ik ben zo blij dat ik hen in heb geschakeld.” Studio Rodenhuis

“Zeer goede communicatie, duidelijke website en beveiligde omgeving waarin de documenten en communicatie gedeeld wordt.” HSV de Werkhond Teteringen

“Helaas moet ik deze dienst wel eens gebruiken; maar wat ben ik er blij mee áls ik het dan nodig heb. Ik ben nu 2x geholpen; 1x met een particulier en 1x een bedrijf die het kop in het zand staken…” Klusjesman Michel

“Ik heb incassobureau Credifin zeer hoog staan, dien al sinds 2019 incassozaken in, bijna altijd met een goed resultaat, ik heb hen toentertijd gevonden via een youtube video (Incassobureau inschakelen I Credifin – Vakkundig en innovatief incasseren voor snel resultaat!), ik dacht, die video ziet er professioneel uit, ik ga het eens proberen, ik heb een account aangemaakt en ben meteen aan de slag gegaan, tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.“ Administratiekantoor de Jong

Incassoprocedure starten

Dus wil je een incassoprocedure starten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden daarvan? We leggen je graag uit hoe dat werkt, inclusief informatie over de denkfouten die veel anderen maken.

Meer weten?

Heb je nog vragen over Incassoprocedure?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]