Bent u bereid om uw debiteur nog een laatste kans te geven? Wij versturen uit uw naam, op Credifin Nederland haar briefpapier, een nette laatste aanmaning waarin uw debiteur vriendelijk wordt verzocht de gehele vordering te voldoen. In de meeste gevallen leidt onze laatste aanmaning tot snellere betaling, zonder dat u uw klantrelatie op het spel zet.

Onze voordelen

  • Lage kosten, hoog slagingspercentage.
  • Brief voldoet aan de wettelijke eisen.
  • Ook per Aangetekende E-mail™.
  • Relatie met uw klant behouden.

Uw laatste aanmaning per Aangetekende E-mail™

Indien u over een e-mailadres van uw debiteur beschikt,wordt de laatste aanmaning, naast onze gebruikelijke brief, kosteloos per Aangetekende e-mail™ verstuurd. De Aangetekende E-mail™ heeft dezelfde juridische waarde als het versturen van een aangetekende brief, daarbij geeft het de aanmaning meer kracht en resulteert in snellere betaling.

Wettelijke eisen incasso traject

Vanaf het moment dat op 1 juli 2012 de Wet Incassokosten (WIK) van kracht werd, bent u verplicht om consumenten (particuliere debiteuren) eerst een laatste aanmaning (14-dagen-brief) te sturen. Wij zorgen er voor dat de laatste aanmaning aan de 2 wettelijke eisen voldoet, het vermelden van een betalingstermijn van 14 dagen en het exacte bedrag dat na het verstrijken van deze 14 dagen aan incassokosten in rekening wordt gebracht.

Uitblijven van betaling

Wanneer uw debiteur uiteindelijk toch niet tot betalen overgaat, kunnen wij de laatste aanmaning omzetten in een incasso-opdracht. Wij stellen uw debiteur vervolgens ingebreke voor het factuurbedrag inclusief de wettelijk rente en incassokosten.

Kosten laatste aanmaning

De kosten voor het versturen van een laatste aanmaning bedragen € 10,- excl BTW *. Wij brengen voor het eventueel versturen van de “ Aangetekende E-mail™ ” geen extra kosten in rekening.

*Uiteraard zijn andere prijsafspraken mogelijk, afhankelijk van de aantallen.

Hoe werkt het?

Account aanmaken

Druk op de knop “Account aanmaken”. Na het invullen van uw bedrijfs- en contactgegevens, versturen wij direct de inloggegevens.

Eenvoudig indienen

Wanneer u inlogt kunt u uw incasso zaken, eventueel voorzien van extra documenten, eenvoudig en snel indienen.

Direct aan de slag

Na ontvangst controleren wij het dossier en versturen direct een brief en/of Aangetekende E-mail naar uw debiteur.

24/7 online inzage

Omdat we alles online doen, kunt u 24/7 al uw incasso opdrachten online volgen. Alle informatie is direct inzichtelijk.