Gerechtelijke incasso

Lukt het op geen enkele manier om het openstaande bedrag via het incassotraject te incasseren? Maak dan gebruik van onze juridische expertise. Vooraf beoordelen we of het starten van een juridische procedure zinvol is. We kijken naar hoe sterk je zaak is en of er juridische mogelijkheden zijn om de schuld alsnog te verhalen op je debiteur met onder anderen een creditcheck/ of huisbezoek.

Gerechtelijke incassoprocedure starten

Als blijkt dat je een sterke zaak hebt, kun je overgaan tot een gerechtelijke procedure, dan gaan we direct voor je aan de slag. We begeleiden het proces vanaf het opmaken van de dagvaarding tot de toewijzing van het vonnis. Na het vonnis monitoren we het executietraject bij onze deurwaarder. Want de geldlade gaat helaas niet direct open zodra de rechter heeft geoordeeld.

Op het moment dat er een vonnis is uitgesproken, staat alleen vast dat je vanuit juridisch oogpunt gelijk hebt gekregen en dat je debiteur een bepaald bedrag verschuldigd is. Je bent dan zogezegd ’op de helft’: Het vonnis is binnen, maar het geld moet nu nog geïncasseerd zien te worden.

Deurwaarder inschakelen?

Een deurwaarder is als enige in Nederland aangewezen om uitvoering te geven aan uitspraken van de rechter. Net als de noodzaak een notaris in te schakelen voor het opmaken van een testament, moet een deurwaarder ingeschakeld worden voor het leggen van beslag. Een deurwaarder is daarbij niet alleen gebonden aan gedragscodes maar ook aan wet- en regelgeving.

Duur gerechtelijke procedure

Hoe lang een gerechtelijke procedure loopt is lastig in te schatten en kan van 1 maand tot wel 4 à 5 maanden duren. Dit is ook afhankelijk van de medewerking en vermogenspositie van je debiteur. Als deze wel over substantiële vermogensbestanddelen bezit, kan het traject vele malen sneller verlopen.

Als een vordering niet meteen wordt geïnd, blijft het altijd de vraag of het ook ooit geheel wordt voldaan. Van tevoren geven we je wel een gedegen juridisch advies op basis waarvan je kunt besluiten of het (financieel gezien) zin heeft om tot een gerechtelijke procedure over te gaan of niet en of het een lang proces zal betekenen.

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incasso
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

89 beoordelingen

Naar alle reviews