Incassobureaus: Mythen en misverstanden ophelderen

Alle mythen en misverstanden op een rijtje

Als het over incassobureaus gaat, circuleren er veel mythen en misverstanden die een onjuist beeld scheppen. Deze misvattingen kunnen een negatieve impact hebben op zowel debiteuren als crediteuren. Daarom willen we vanuit Credifin, als incassobureau, enkele van deze misverstanden ophelderen en de feiten presenteren.

 

Mythe 1: Incassobureaus zijn alleen voor grote bedrijven

Het is een veelvoorkomend misverstand, vooral onder kleine bedrijven, dat incassobureaus alleen diensten verlenen aan grote bedrijven. De waarheid is dat incassobureaus, waaronder Credifin, bedrijven van elke omvang ondersteunen bij het innen van hun openstaande facturen. Of je nu een eenmanszaak bent of een multinational, Credifin kan de druk van het najagen van late betalingen verlichten.

 

Mythe 2: Incassobureaus gebruiken intimiderende tactieken

Er heerst een misvatting dat incassobureaus intimiderende of onethische methoden gebruiken om schulden te innen. Hoewel er in elke sector slechte spelers kunnen zijn, moeten betrouwbare incassobureaus zoals Credifin zich houden aan strikte ethische richtlijnen en wettelijke regelgeving.

 

Mythe 3: Incassobureaus kunnen schulden innen ongeacht de leeftijd van de schuld

Sommigen geloven ten onrechte dat incassobureaus schulden kunnen innen, ongeacht hoe oud deze zijn. In werkelijkheid bestaat er een wettelijke verjaringstermijn voor het innen van schulden, in Nederland is dat meestal 5 jaar. Voor sommige vorderingen, zoals consumentenkoop en energielevering, geldt een termijn van 2 jaar.

 

Mythe 4: Eenmaal ingeschakeld, heb je geen controle over het incassobureau

Veel bedrijven zijn bang dat ze de controle verliezen zodra ze een incassobureau zoals Credifin inschakelen. Echter, het tegendeel is waar. Credifin werkt nauw samen met het bedrijf, geeft regelmatige updates, heeft een online portaal waar alle brieven, e-mail’s en telefoongesprekken worden opgeslagen.

 

Mythe 5: Incassobureaus kopen schulden en verdienen aan de volledige schuld

Er is een misvatting dat incassobureaus schulden kopen van bedrijven en vervolgens het volledige schuldbedrag innen. Hoewel sommige incassobureaus inderdaad schulden opkopen, is dit niet de gebruikelijke werkwijze bij Credifin. Wij werken altijd op basis van no cure, no pay, wat betekent dat we een percentage van de succesvol geïnde schulden ontvangen.

 

Mythe 6: Incassobureaus zijn altijd de “slechteriken”

Incassobureaus, waaronder Credifin, worden vaak negatief afgeschilderd. Echter, de werkelijkheid is dat ze een cruciale rol spelen in de economie door bedrijven te helpen bij het innen van schulden en het handhaven van een gezonde cashflow. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat bedrijven krijgen waar ze recht op hebben.

 

Mythe 7: Het inschakelen van een incassobureau beschadigt altijd de klantrelaties

Het onderhouden van goede relaties met klanten is van vitaal belang voor elk bedrijf. Veel bedrijven aarzelen daarom om incassobureaus zoals Credifin in te schakelen, uit angst om de klantrelaties te schaden. Echter, professionele incassobureaus benaderen debiteuren op een respectvolle en wettelijk correcte manier. Bij Credifin streven we ernaar om een oplossing te vinden die voor alle partijen werkt, zonder de relatie tussen het bedrijf en de klant te schaden.

 

Mythe 8: Incassobureaus kunnen te allen tijde beslag leggen op eigendommen

Hoewel incassobureaus zoals Credifin bepaalde rechten hebben om schulden te innen, kunnen ze niet zomaar beslag leggen op eigendommen. In veel jurisdicties, inclusief Nederland, moet er een strikt juridisch proces worden gevolgd voordat er beslag kan worden gelegd op iemands eigendom.

 

Mythe 9: Je kan negeren als een incassobureau contact opneemt

Sommige mensen denken dat ze een incassobureau zoals Credifin kunnen negeren zonder gevolgen. Dit is een gevaarlijke misvatting. Het negeren van een incassobureau kan leiden tot verdere juridische stappen, waaronder gerechtelijke procedure met alle daarbij oplopende kosten. Het is altijd het beste om te communiceren en te proberen een oplossing te vinden.

 

Incassobureaus: Mythen en misverstanden ophelderen

Conclusie

Incassobureaus spelen een cruciale rol in het handhaven van de cashflow en het minimaliseren van risico’s voor bedrijven. Door misvattingen te begrijpen en te corrigeren, kunnen we een eerlijker en effectiever gebruik van incassodiensten bevorderen. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat incassobureaus er zijn om te helpen, niet om te hinderen.

Als u vragen of zorgen heeft over het inschakelen van een incassobureau, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor professional advies, wij helpen u graag. Telefoonnummer 020-3452675 of info@credifin-nederland.nl

Meer Weten?

Contact 

Faq

Incasso indienen

Terug naar nieuws

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]