some alt text

Incasso advies

Op zoek naar incasso advies?

We adviseren je graag over de mogelijkheden als je te maken hebt met een klant of andere relatie die niet betaalt. Dus lukt het niet om het geld te ontvangen waar je recht op hebt? Je kunt jouw factuur uploaden, waarna we er meteen voor je mee aan de slag gaan. Je kunt online de voortgang bijhouden, zodat je steeds op de hoogte bent van wat we voor je doen en hoe we je helpen met de incasso.

En zoek je in plaats daarvan advies door ervaren specialisten? In sommige gevallen is het niet zo makkelijk om een factuur in te dienen en ons in te schakelen om die alsnog betaald te krijgen. Gaat het om een grotere claim, lukt het niet om er met de opdrachtgever uit te komen of is er iets anders aan de hand? We helpen je er graag bij.

Wat is er aan de hand?

Het is belangrijk om goed vast te stellen wat er aan de hand is. Gaat het om een factuur op basis van een getekende of anders goedgekeurde offerte? Is er sprake van een schriftelijke en/of een mondelinge overeenkomst? En zijn er afspraken gemaakt over de werkzaamheden, de levering en de manier waarop dit uiteindelijk betaald zal worden?

We proberen de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Op die manier zijn we je goed van dienst met een passend incasso advies. Dus twijfel je over de mogelijkheden of heb je al van alles geprobeerd, maar zonder succes? In die gevallen kunnen we je waarschijnlijk goed adviseren.

Dit kunnen we voor je doen

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen, als er sprake is van een lastige situatie? We geven je graag incasso advies. Bovendien weten we op welke manier we klanten en debiteuren moeten aanspreken, als ze hun openstaande rekeningen niet of niet op tijd betalen.

We voeren precies genoeg druk uit, zonder onvriendelijk of agressief te worden. Niet voor niets vragen veel van de klanten die nog moeten betalen ons daarna om ook hen te helpen. Ze ervaren onze aanpak als prettig, waarmee we het voor elkaar krijgen om de openstaande factuur toch voor je te innen.

Incasso advies: ervaren incassospecialisten

Zoek je naar incasso advies door ervaren incasso specialisten? Wij weten waar je mee te maken hebt en kennen de mogelijkheden om daar iets aan te doen. Dus wil je jouw factuur alsnog innen of ben je benieuwd hoe de procedure er precies uit zal gaan zien? Wij leggen het je uit, zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten. Wij gaan er graag voor je mee aan de slag.

De Incasso adviezen/tips voor 2023

Begin vroeg: hoe eerder u met het proces begint, hoe groter de kans dat u de schuld terugkrijgt. Dit komt omdat hoe langer u wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de debiteur te lokaliseren en hoe kleiner de kans dat hij zal betalen.

Houd nauwkeurige gegevens bij: Zorg ervoor dat u gedetailleerde gegevens bijhoudt van alle communicatie en transacties met betrekking tot de schuld. Dit kan nuttig zijn in het geval dat juridische stappen noodzakelijk worden.

Communiceer duidelijk: zorg ervoor dat u de voorwaarden van de schuld, het verschuldigde bedrag en de gevolgen van niet-betalen duidelijk communiceert. Dit kan misverstanden helpen voorkomen en kan de debiteur aanzetten tot betalen.

Gebruik alternatieve methoden: Als traditionele communicatiemethoden (zoals telefoontjes of brieven) geen succes hebben, kunt u overwegen om alternatieve methoden zoals betalingsherinnering per e-mail ( Voeg uw openstaande facturen toe als bijlage ) of sms te gebruiken om te proberen de debiteur te bereiken.

Onderhandel over een betalingsregeling: Als de debiteur niet in staat is om het volledige bedrag van de schuld in één keer te betalen, kunt u overwegen om een ​​betalingsregeling te treffen. Dit kan helpen om ten minste een deel van de schuld terug te vorderen en kan meer haalbaar zijn voor de schuldenaar.

Wees professioneel: Het is belangrijk om altijd professioneel en respectvol te zijn in de communicatie met de debiteur, zelfs als deze de schuld niet betaalt zoals afgesproken. Dit kan helpen om goede relaties in stand te houden en kan ervoor zorgen dat de debiteur sneller zal betalen.

Lukt het niet zelf om te incasseren: Dien je incasso in. Maak een account aan en we gaan meteen voor je aan de slag en kunt u 24/7 real-time je incassozaak volgen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over incasso advies?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Wat betekend " Incasso "

“Incasso” betekent het proces van het innen van geld dat iemand aan een andere persoon of organisatie schuldig is. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door het sturen van een rekening of door middel van een automatische incasso van een bankrekening. Incasso kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar de organisatie of persoon die verantwoordelijk is voor het innen van geld, zoals een incassobureau.

Is een incasso zonder factuur mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een incasso te laten uitvoeren zonder factuur. Een incasso is een betaalmethode waarbij een debiteur op een door de crediteur bepaalde datum een geldbedrag aan de crediteur betaalt. Het kan voorkomen dat de crediteur geen factuur heeft gestuurd, maar wel een incasso wil laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er sprake is van een incasso van een huur of incasso van leningen. In dit geval kan je een incasso laten uitvoeren zonder dat er een factuur aanwezig is. Het is wel verstandig om in dergelijke gevallen wel een bewijs van de afspraak te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een overeenkomst van geldlening of een huurcontract.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat je verplicht bent om de debiteur op de hoogte te stellen van de te incasseren bedragen en de reden waarom de incasso wordt uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld per brief of per e-mail gebeuren. Zo weet de debiteur wat er van hem of haar verwacht wordt en kan hij of zij bezwaar maken als hij of zij het niet eens is met de incasso.

Is een incasso zonder aanmaning ook mogelijk?

Ja, met uitzondering van consumentenvorderingen, bent je niet verplicht om je debiteur eerst zelf te herinneren of aan te manen. Voor bedrijven geldt het volgende omtrent invordering:

Sinds de invoering van de Wet bestrijding betalingsachterstand handelstransacties in maart 2013, welke ziet op overeenkomsten gesloten tussen bedrijven, zijn de incassokosten en wettelijke rente automatisch opeisbaar, indien een vordering niet binnen de gestelde betaaltermijn is voldaan. Artikel 6: 96 BW lid 4 meldt letterlijk:

Dit bedrag (incassokosten, wettelijke rente)  is zonder aanmaning verschuldigd vanaf de dag volgende op de dag waarop de wettelijke of overeengekomen uiterste dag van betaling is verstreken. Hiervan kan niet ten nadele van de schuldeiser worden afgeweken.

Wel of geen incasso starten?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in de beslissing of je een incasso moet starten of niet. Sommige van de belangrijkste overwegingen zijn:

  • Hoe dringend heb je het geld nodig? Als je het geld snel nodig hebt, kan het starten van een incasso een goede optie zijn. Maar als je wat meer tijd hebt, kun je misschien beter wachten en eerst proberen om het geld op een andere manier te innen, zoals door middel van een betalingsherinnering of een onderhandeling.
  • Wat is de kans dat je het geld krijgt als je een incasso start? Als je redelijk zeker bent dat de persoon of het bedrijf dat het geld verschuldigd is, in staat is om te betalen, is de kans groter dat je het geld krijgt als je een incasso start
  • Wat zijn de kosten van een incasso? Voordat je een incasso start, is het belangrijk om na te gaan wat de kosten zijn van het incasso proces. Sommige incassobureau’s vragen hoge kosten voor hun diensten, dus het is belangrijk om na te gaan of het starten van een incasso financieel haalbaar is. Bekijk onze No Cure No Pay voorwaarden.
  • Wat zijn de gevolgen van een incasso voor je relatie met de persoon of het bedrijf waar je het geld van wilt innen? Men zegt altijd, een niet betalende klant is eigenlijk geen goede klant. Bedenk dus goed of het uitstellen van een incasso de beste optie is, vaak gaan anderen wel over tot incasso, waardoor uw factuur blijft liggen.

Het is belangrijk om al deze factoren te overwegen voordat je een beslissing maakt of je een incasso moet starten of niet. Als je twijfelt, kan het raadzaam zijn om ons om advies te vragen, neem contact op.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

234 beoordelingen

Naar alle reviews