Herincasso – wij pakken je oude incassozaken op

Wat betekend herincasso?

“Herincasso” is een term die wordt gebruikt in de wereld van incasso en schuldeninning. Het verwijst naar het proces van het opnieuw innen van een schuld die al eerder zonder succes is geïncasseerd. het zijn vaak afgeschreven vorderingen.

Herincasso: dien je oude vordering in bij Credifin Nederland!

Ieder incassobureau heeft een eigen manier van werken. Sommige incassobureaus steken meer tijd in behandeling van de zaak dan andere incassobureaus, sommigen volstaan met het versturen van enkele brieven. Heb je een factuur welke in het verleden wel eens bij een ander incassobureau heeft gelopen, maar destijds niet tot betaling heeft geleid, dan kun je de vordering bij ons indienen.

Het komt regelmatig voor dat bedrijven die wij eerst hebben aangeschreven inzake een openstaande vordering, na betaling klant bij ons worden. Daarnaast zijn er ook bedrijven die ontevreden zijn over hun huidige incassopartner en daarom op zoek zijn naar een ander incassobureau.

Soms krijgen wij dan de vraag of wij ook vorderingen behandelen die eerder door een ander incassobureau zijn behandeld. Het antwoord is Ja! Dergelijke vorderingen worden bij ons behandeld onder de naam herincasso. De voorwaarden voor een herincasso zijn wel iets anders dan een reguliere incasso, daarom geven wij hier meer graag meer informatie over.

Het kan zijn dat je vordering enkele jaren geleden door een ander incassobureau is behandeld, maar er destijds geen gelden waren om te betalen en het dossier om die reden is gesloten. Dat betekent niet dat je vordering definitief is afgeschreven!

Zolang de vordering niet verjaard is zijn er nog steeds mogelijkheden de vordering te incasseren. Wij helpen je daar graag mee. Immers kan de “financiële vork” bij jouw debiteur op dit moment heel anders in de spreekwoordelijke steel zitten dan een paar jaar geleden.

Hoe werkt herincasso in de praktijk en waar moet je op letten?

Bj het aanmaken van een dossier kun je een bericht plaatsen. Hierin geef je aan wanneer en bij welk incassobureau de vordering in het verleden in behandeling is geweest. Vervolgens schrijven wij de debiteur aan, waarin wij aangeven dat er een vernieuwde incassoprocedure is opgestart, en dat er vanaf heden enkel nog bevrijdend kan worden betaald aan ons incassobureau.

Indien jouw debiteur nadien alsnog tot volledige betaling overgaat ontvang je 50% van het factuurbedrag.

Een herincasso levert het meeste resultaat op als er een periode van minimaal een jaar zit tussen de vorige incasso-opdracht en de huidige incasso-opdracht. In het geval je een incasso-opdracht indient welke net enkele weken daarvoor nog bij een collega incassobureau is ingediend is de kans groot dat de financiële situatie van de debiteur niet is veranderd.

Daarnaast kan dit voor verwarring zorgen, omdat de debiteur het gevoel kan krijgen dat er twee incassobureaus met dezelfde zaak aan de slag zijn. Wij adviseren dan ook minimaal een jaar ruimte te laten tussen het indienen van de vorderingen.

Waarom gelden er bij herincasso`s andere betaalvoorwaarden?

De kans op betaling van dossiers die al bij een ander incassobureau in behandeling is geweest is kleiner. Daarnaast geldt dat hoe ouder een vordering is, hoe kleiner de kans op de betaling is.

Het spreekt dan ook voor zich dat er naast de wettelijke incassokosten tevens een beloning in rekening wordt gebracht bij het alsnog succesvol incasseren van de zaak.

Waarom loont het de zaak bij ons kantoor in te dienen?

Waarom schakel je ons incassobureau in? Dankzij ons intensieve incassotraject, jarenlange ervaring en bovendien een database met tienduizenden debiteuren weten wij als geen ander vorderingen (alsnog) succesvol te incasseren. Het indienen van de zaak kost weinig tijd en kan je op deze manier alsnog een hoop geld opleveren!

Direct aan de slag en heb je nog geen account? Klik dan hier om een account aan te maken.

Meer weten?

Incasso indienen

Incassotraject

Incassotarieven

Terug naar nieuws

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]