Geen salaris ontvangen

Geen salaris ontvangen

Heb je geen salaris ontvangen en geldt dat al voor een paar maanden?

Het is belangrijk om actie te ondernemen, waarmee je voorkomt dat je nog langer zonder inkomen komt te zitten.

Recht op salaris, heb je je werkgever aangesproken?

Uiteraard volg je daarvoor een paar belangrijke stappen, waarmee je zeker weet dat je dit juridisch goed aanpakt. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je wel recht hebt op salaris en heb je jouw werkgever daarop aangesproken? Het is belangrijk om dat ook met een brief te doen, voordat wij je daarmee kunnen helpen.

En heb je na die stappen nog steeds geen salaris ontvangen? Wij zorgen ervoor dat we je daarmee helpen, waarmee je zeker weet dat we er alles aan doen om voor jou te ontvangen waar je recht op hebt.

3 belangrijke stappen om zelf te zetten

Heb je geen salaris ontvangen en vind je dat je daar wel recht op hebt? Aan de hand van 3 belangrijke stappen doe je eerst zelf datgene wat er moet gebeuren voordat wij je ermee kunnen helpen:

  • Controleer of je er recht op hebt
  • Neem contact op met jouw werkgever
  • Vraag om je loon met een brief

1. Controleer of je er recht op hebt

Het is belangrijk dat je recht hebt op het salaris dat je wilt ontvangen, maar nog niet hebt gekregen.  Kijk daarom in het contract na of je recht hebt op het loon en bekijk ook de bankafschriften na die laten zien dat je eerder wel loon hebt ontvangen. Daarnaast ontvang je vaak een loonstrook, dus pak die erbij om te bepalen welk bedrag je overgemaakt zou moeten krijgen.

2. Neem contact op met jouw werkgever

Het is verstandig om eerst even contact op te nemen met jouw werkgever. Misschien is er iets misgegaan en is het gewoon een foutje, dat je makkelijk kunt herstellen. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat de werkgever wat problemen ervaart.

Tip: zelfs als je goed contact hebt met jouw werkgever is het verstandig om wel aan te geven dat je het loon graag snel wilt ontvangen.

3. Vraag om je loon met een brief

Heb je nog steeds geen salaris ontvangen, zelfs niet nadat je contact hebt gehad met jouw werkgever? Het is belangrijk om er daarna nog een keer in een brief om te vragen, die je het liefst aangetekend verstuurt of waarvan je een ontvangstbevestiging vraagt. Zo kan de werkgever niet ontkennen dat je de brief hebt verstuurd.

In de brief kun je de werkgever bijvoorbeeld 7 dagen de tijd geven om jouw salaris alsnog te betalen. En blijft de betaling daarna nog steeds uit? Dan wordt het tijd om ons in te schakelen, omdat wij je er waarschijnlijk bij kunnen helpen.

Hulp bij geen salaris

Als je geen salaris hebt ontvangen en je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd is het verstandig om er meer werk van te maken. Daar kunnen we je goed bij helpen, omdat we daar veel ervaring mee hebben. Wij als incassobureau zorgen ervoor dat we het juridisch voor je oppakken of alvast zorgen voor de incassotraject die daarbij hoort.

Ervaren juristen voor incasso

We proberen het met een incasso naar jouw werkgever. Dat betekent dat we er meer druk achter zetten, waarmee jij toch het salaris kunt ontvangen waar je recht op hebt. En lukt dat ook niet? Dan kunnen we je zelfs helpen met een gerechtelijke procedure. Op die manier gaan we aan de slag met alles dat kan helpen om jouw salaris alsnog te ontvangen, omdat het waarschijnlijk gaat om een groot bedrag waar je het niet zomaar bij wilt laten zitten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over geen salaris ontvangen?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews