Exploot

Exploot

Exploot: wat is dat?

Wat is een exploot en op welke manier kun je daar gebruik van maken? Het is een schriftelijk document, dat de gerechtsdeurwaarder opstelt. Hierin staat beschreven wat de ambtelijke handeling van die deurwaarder is.

Wil je een (huur)overeenkomst opzeggen per exploot?

Het gaat dan om de voor jou belangrijke brief, zoals de gerechtsdeurwaarder die opstelt en verstuurt. De ontvangende partij kan op die manier nooit ontkennen dat de brief ontvangen is.

Daarnaast komt het sommatie-exploot veel voor. De deurwaarder gaat langs bij de schuldenaar, door die te bezoeken op het woon- of werkadres. De deurwaarder sommeert om te betalen, waarbij de schriftelijke akte (het exploot) wordt overhandigd.

Belangrijke elementen op een exploot zijn bijvoorbeeld de locatie, de tijd en de datum waarop dit wordt afgegeven. Bovendien wordt genoteerd aan wie dat gebeurt, bijvoorbeeld als het gaat om een echt- of huisgenoot van de schuldenaar waar het om gaat.

Tip: is de schuldenaar niet thuis en lukt het niet om het exploot aan iemand anders te overhandigen? Een gerechtsdeurwaarder mag het in een deurwaardersenvelop achterlaten. Ook dan kan de ontvangst niet worden ontkend.

Deurwaardersexploot

Het exploot van de deurwaarder heeft een bijzondere status, omdat het gaat om een ‘authentieke’ akte. Dat betekent dat het een officieel en gerechtelijk document is, te vergelijken met een notariële akte.

Niemand kan twijfelen aan de echtheid hiervan, zoals dat ook geldt voor een document bij de notaris. De gerechtsdeurwaarder heeft een eed afgelegd en is op basis daarvan beëdigd door een rechter. Dat betekent dat er sprake is van een onafhankelijke ambtenaar, die een exploot kan opstellen en afgeven.

Let op: een exploot is niet hetzelfde als een aangetekende brief. Het aangetekend opsturen zegt alleen iets over de envelop, maar daarnaast niets over de inhoud daarvan. Wil je zeker weten dat de ontvanger kennis neemt van de inhoud?

Een exploot is dan een betere keuze dan een aangetekende brief, om juridisch sterker te staan in de verdere procedure.

Voorbeeld exploot uit de praktijk

Benieuwd hoe er in de praktijk gebruik gemaakt wordt van en exploot? Dit is mogelijk als de gerechtsdeurwaarder daadwerkelijk kan waarnemen wat er gebeurt en op basis daarvan een constatering kan doen.

De verklaring die een gerechtsdeurwaarder geeft is rechtsgeldig. Als die in het exploot noteert dat er sprake is van een overtreding van de afspraken of regels, zal een rechter daar niet aan twijfelen.

Het is niet mogelijk om hier onderuit te komen, omdat de deurwaarder daarvoor een eed heeft afgelegd en onafhankelijk zal optreden.

Met een onafhankelijk deurwaardersexploot kan een gerechtsdeurwaarder helpen om bewijs te verzamelen, dat de regels zijn overtreden of de afspraken niet worden nagekomen.

Het biedt op die manier een goede basis voor een gerechtelijke procedure, om het gelijk te halen en bijvoorbeeld betaling, opzegging of een andere handeling van de schuldenaar te eisen.

Het exploot geldt eigenlijk als een schriftelijk bewijs door de gerechtsdeurwaarder, door op te schrijven wat er wordt vastgesteld. Dat kan in allerlei situaties belangrijk zijn, op het moment datje te maken krijgt met een conflict.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin garant voor topkwaliteit incassodiensten en informatie over Exploot.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 020-3452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.

Uitstekend Slagingspercentage: Een bewijs van onze efficiënte aanpak is het slagingspercentage van 94% dat we bij CrediFin hebben behaald. Dit hoge percentage geeft aan dat we in staat zijn om in verreweg de meeste gevallen een succesvol incassotraject te realiseren, waardoor je met vertrouwen op ons kunt rekenen voor het innen van vorderingen.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een No Cure No Pay incassobureau, maar een partner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Hulp nodig bij een exploot

Ben je benieuwd in welke situaties het interessant kan zijn om gebruik te maken van een exploot en hoe we je daarbij kunnen helpen als incassobureau? We leggen het je graag uit, aan de hand van wat er op dit moment speelt. Als je al te maken hebt met een conflict of als je het idee hebt dat dit kan ontstaan.

Meer weten?

Heb je nog vragen aan onze incassospecialist Jesse over Exploot?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies

Heb je vragen of wil je meer inzicht in dit onderwerp? Aarzel niet en regel meteen een GRATIS adviesgesprek. Je kunt ook direct onze specialisten bellen op 020-3452675.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]