incassotraject - incassobureau inschakelen

Incassotraject

Niet morgen. Niet straks. Meteen aan de slag met jouw incasso

Een incassotraject starten bij ons incassobureau? Incasso komt van incasseren, om jouw openstaande facturen of vorderingen te laten betalen. Dankzij een eenvoudig traject, waarmee je het jouw klanten eenvoudig maakt om te betalen.

Incasso: hoe werkt het?

Bij Credifin geloven we in een klantvriendelijk incassotraject. Geen dreigende telefoontjes of agressieve e-mails, maar door jouw klant te verleiden (en aan te sporen) de factuur te betalen. Benieuwd hoe we dat doen? Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld:

 • Aangetekende E-mail™ 
 • SMS 
 • Whatsapp
 • Voice-dialing
 • Sociale media
 • Telefonisch contact

Wij gebruiken sinds enkele jaren Aangetekende E-mail™. Ontvangers openen het bericht binnen gemiddeld 30 minuten en geven dezelfde dag nog een reactie of betalen de incasso meteen. Bovendien voorkomt het discussie, omdat aantoonbaar is dat de aanmaning is ontvangen én gelezen.

Benieuwd hoe het traject werkt?

We zetten het aan de hand van een paar eenvoudige stappen op een rij:

 1. Factuur uploaden
  Starten met de incasso, zodat je jouw factuur betaald kunt krijgen? Je kunt online jouw factuur uploaden. De makkelijkste manier om van start te gaan, waarmee we alle belangrijke gegevens meteen bij de hand hebben.
 2. Dossier in behandeling
  We nemen jouw dossier zo snel mogelijk voor je in behandeling. Daarvan sturen we natuurlijk een bevestiging, zodat je weet dat we ermee aan de slag gaan.
 3. Aanschrijven en bellen
  We schrijven jouw klant aan, om die officieel in gebreke te stellen. Vervolgens nemen we telefonisch contact op, om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan.
 4. Regeling of toezegging
  We sturen aan op een regeling en vragen om een toezegging. Het is de eerste stap naar de betaling van jouw factuur, zonder dat jij daar omkijken naar hebt.
 5. Betaalafspraak met de klant
  We maken een betaalafspraak met de klant. Bij voorkeur inclusief de kosten en wettelijke rente, zodat we jou het volledige bedrag (+ rente) kunnen overmaken.
 6. Overboeking naar jou
  Iedere maandag boeken we de ontvangen betalingen over naar jou. Dat betekent dat je het geld bij ons razendsnel op je rekening hebt staan.

Na het uploaden van jouw factuur heb je online 24/7 inzicht in de status en voortgang. Je kunt jouw traject eenvoudig volgen, zodat je precies weet waar we op dat moment mee bezig zijn. En laat je het liever over aan onze automatische piloot? Aan de hand van de duidelijke workflow zorgen wij ervoor dat je jouw openstaande facturen alsnog snel betaald kunt krijgen.

Met de 6 duidelijke stappen zorgen we voor een eenvoudig en effectief online incassotraject. De makkelijkste en snelste manier om jouw openstaande factuur te innen. Vriendelijk en voldoende dwingend, waarmee we uitstekende ervaringen hebben. En sterker nog, waardoor een deel van de eerst niet-betalende klanten ons vraagt om ook hun facturen voor ze te innen.

Blijft incasso betaling nog steeds achterwege?

Je maakt bij ons altijd gebruik van No Cure, No Pay-incasso. Lukt het onverhoopt niet om de factuur te incasseren? Dan betaal je geen kosten. Jij kunt 100% vrij van risico jouw facturen innen.

Incassotraject starten

Enthousiast en wil je een traject starten? Maak binnen 1 minuut een account aan en upload jouw openstaande factuur en we gaan meteen voor je aan de slag. 

Tip: de volgende keer voorkomen dat er achteraf een incassotraject nodig is? Met een kredietcheck kom je erachter met wie je zaken gaat doen.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

No cure no pay incasso

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Contact opnemen

 

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

184 beoordelingen

Naar alle reviews