incassotraject - incassobureau inschakelen

Incasso kort geding

Lukt het met de sommatie voor een factuur niet om de betaling af te dwingen?

En biedt de normale incassoprocedure waarmee we je kunnen helpen geen oplossing? Het is mogelijk om over te gaan tot een gerechtelijke incassoprocedure. Er is bijvoorbeeld sprake van een kort geding, dat sneller werkt dan een reguliere rechtszaak (een bodemprocedure).

Incasso kort geding

Het gaat om een incasso kort geding, waarvoor je naar de voorzieningenrechter gaat. Het is een snelle en relatief eenvoudige manier om een vordering door de recht te laten bekijken. De rechter doet snel uitspraak, waarna je een vonnis hebt waarmee je de vordering kunt laten incasseren door een deurwaarder.

Incasso kort geding aanspannen

Wil je een incasso kort geding aanspannen, maar weet je niet precies hoe dat werkt? Er is over het algemeen een speciale afdeling van de rechtbank voor ingericht. Daar vinden de incassoprocedures plaats, bijvoorbeeld iedere week op hetzelfde tijdstip.

We hebben veel ervaring met incasso kort geding-zaken, waardoor we je daarover goed kunnen adviseren. We leggen je uit wanneer ze plaatsvinden, wat er nodig is en hoe wij je daarin kunnen ondersteunen. Zo kun je op een relatief snelle en eenvoudige manier toch gebruik maken van de juridische mogelijkheden die er zijn.

Gaat het om een kort geding in Amsterdam? De zittingen vinden iedere dinsdagochtend plaats om 10 uur. De gehele procedure duurt over het algemeen maar een paar weken, waardoor dit behoorlijk snel geregeld kan zijn.

Wanneer is een kort geding geschikt?

Ben je benieuwd of je gebruik kunt maken van een incasso kort geding? Dit hangt af van de vordering en de manier waarop de andere partij daarop reageert. Wordt de vordering niet betwist en is dat in redelijkheid eigenlijk ook niet mogelijk? Of valt er niet te verwachten dat de tegenpartij ter zitting zal verschijnen? Dan is het goed mogelijk om gebruik te maken van een kort geding.

Is er aan de andere kant sprake van een meer gecompliceerde zaak? Houd er dan rekening mee dat het niet mogelijk is om hier gebruik van te maken. Als het niet mogelijk is om de zaak eenvoudig hard te maken zal je een meer uitgebreide juridische procedure moeten starten.

Daarnaast gelden er een paar aanvullende vereisten:

 • Aangetekende brief
  Het is belangrijk dat je een aangetekende brief of een deurwaardersexploot gebruikt om de schuldenaar te sommeren tot betaling. Pas daarna kun je tot de dagvaarding overgaan.
 • Concept dagvaarding met tijd en datum van de zitting
  Bij de sommatiebrief moet je een concept dagvaarding doen. Hierop moeten in ieder geval de datum en het tijdstip van de zitting staan.

Met of zonder tegenpartij

Lukt het  om over te gaan tot een incasso kort geding? Het maakt dan niet uit of de tegenpartij op komt dagen. Tenminste, het kan in beide gevallen doorgaan. Houd er wel rekening mee dat de behandeling er iets anders uit zal zien op het moment date andere partij niet komt opdagen.

De voorzieningenrechter zal een zogenaamd verstekvonnis uitspreken. Het is daarvoor uiteraard belangrijk dat er bij het opstellen en uitbrengen van de dagvaarding geen fouten zijn gemaakt, dus dat is iets om extra aandacht aan te besteden.

De zaak wordt verder niet uitgebreid inhoudelijk behandeld. Dit betekent in de praktijk dat je vlot over kunt gaan tot de invordering van het openstaande bedrag.

Neem contact op met onze incassospecialisten

Incassobureau kantoor Amsterdam

Al sinds 2005 staat Credifin in de Amsterdamse Zuidas, op Van Leijenberghlaan 199 D, garant voor topkwaliteit incassodiensten.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel : 0203452675 

Waarom kiezen voor Credifin?

Wat maakt onze aanpak uniek en effectiever? 

 

Maatwerk: Elke vordering is uniek. Wij passen onze aanpak aan op basis van wat het beste is voor jou en je zaak.

Zeer efficiënt incassotraject:  Door automatisering met een belrobot en slimme betaalmogelijkheden zoals betaallinks en QR-codes in e-mails en brieven, wordt het voor klanten makkelijker en eenvoudiger om betalingen te verrichten.

Automatische aanlevering via API: Voor het aanleveren van meerdere facturen bieden we een state-of-the-art API (Application Programming Interface) aan, waarmee een automatische koppeling mogelijk is.

Altijd op de hoogte: Met ons online platform kun je altijd zien hoe het met je zaak gaat. Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.

100% No cure, no pay: We geloven in onze aanpak. Als we niets voor je kunnen innen, kost het je ook echt niets.

Ervaren team: Ons team kent de kneepjes van het vak. Met 18 jaar expertise hebben we het vertrouwen gewonnen van meer dan 11.500 klanten.


Kortom:
 bij CrediFin krijg je niet alleen een het beste incassobureau van Nederland, maar een incassopartner die er echt alles aan doet om je te helpen.

Ervaringen van onze klanten

“Wij zitten met ons bedrijf in de fashion en willen onze focus houden op de core business. Daarom het is heel prettig om Credifin als vangnet te hebben! Zij ontzorgen ons en dankzij hen ontvangen we bijna altijd alle betalingen.” State-of-Brands

“Het Orthocenter met ruim 45 vestigingen is van mening dat incassobureau Credifin een goede partner is en een uitstekende dienstverlening geeft op gebied van No Cure No Pay incasso. Waardering is er voor de menselijke manier van incasseren.” Orthocenter

“Zeer positief, goede communicatie, systeem is gebruikersvriendelijk zodat je snel de status van een dossier kunt inzien.” Mea Fysio

Hulp bij incasso kort geding

Zoek je hulp bij een incasso kort geding, bijvoorbeeld om er zeker van te zijn dat je de procedures op de juiste manier volgt? Wij als incassobureau hebben daar veel ervaring mee, weten waar we op moeten letten en voorkomen onnodige fouten. Zo weet je zeker dat dit op de juiste manier verloopt, waarmee je de grootste kans hebt om het bedrag te kunnen innen.

Meer weten?

Heb je nog vragen aan onze incassospecialist Jesse over incasso kort geding?

Neem contact op met Jesse, hij helpt u graag! Tel: 020-3452675

Bel ons op   020-3452675

E-mail ons   info@credifin-nederland.nl

Chat met ons?   Chat met ons

Vrijblijvend advies over je incasso-opdracht?

Wil je onbetaalde facturen aanpakken met behulp van een incassobureau en bent je benieuwd naar de slagingskans van je zaak? Neem direct contact op voor een GRATIS incasso-adviesgesprek of bel onze incassospecialisten op 020-3452675

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

249 beoordelingen

Naar alle reviews

[chatbot]