Is er een gerechtelijke incasso procedure nodig?

Gerechtelijke procedure

Kunnen we je helpen met het starten van een gerechtelijke procedure?

Heb je een vordering waar nooit verweer op is gevoerd maar die ondanks onze intensieve incassoprocedure niet betaald wordt, dan is het dankzij speciale prijsafspraken met onze deurwaarders mogelijk om een gerechtelijke procedure op te starten tegen sterk gereduceerde all in tarieven, waarbij je dus van tevoren weet wat de maximale kosten zijn.

Gerechtelijke procedure starten?

Als blijkt dat je een sterke zaak hebt, kun je overgaan tot een gerechtelijke procedure. Dan gaan we direct voor je aan de slag. We begeleiden het proces vanaf het opmaken van de dagvaarding tot de toewijzing van het vonnis. Na het vonnis monitoren we het executietraject bij onze deurwaarder. Want de geldlade gaat helaas niet direct open zodra de rechter heeft geoordeeld.

Op het moment dat er een vonnis is uitgesproken, staat alleen vast dat je vanuit juridisch oogpunt gelijk hebt gekregen en dat je debiteur een bepaald bedrag verschuldigd is. Je bent dan zogezegd ’op de helft’: Het vonnis is binnen, maar het geld moet nu nog geïncasseerd zien te worden.

Hoe lang duurt een gerechtelijke procedure

Hoe lang een gerechtelijke procedure loopt is lastig in te schatten en kan van 1 maand tot wel 4 à 5 maanden duren. Dit is ook afhankelijk van de medewerking en vermogenspositie van je debiteur. Als deze wel over substantiële vermogensbestanddelen bezit, kan het traject vele malen sneller verlopen.

Als een vordering niet meteen wordt geïnd, blijft het altijd de vraag of het ook ooit geheel wordt voldaan. Van tevoren geven we je wel een gedegen juridisch advies op basis waarvan je kunt besluiten of het (financieel gezien) zin heeft om tot een gerechtelijke procedure over te gaan of niet en of het een lang proces zal betekenen.

De belangrijkste vraag: Wat kost het opstarten van een gerechtelijke procedure?

Het voeren van een rechtszaak is niet zomaar iets: een procedure opstarten kost nu eenmaal geld. Denk hierbij aan griffierecht, salaris gemachtigde, kosten voor het opmaken en uitbrengen van de dagvaarding, het vonnis en tot slot kosten welke de deurwaarder maakt in het executietraject.

Heb je een vordering waar nooit verweer op is gevoerd, dan is het dankzij speciale prijsafspraken met onze deurwaarders mogelijk om een gerechtelijke procedure op te starten tegen sterk gereduceerde all in tarieven, waarbij je dus van tevoren weet wat de maximale kosten zijn. Een unieke, sterk concurrerende formule die wij onze dagvaarden-zonder-zorgen procedure noemen: Geen verassingen achteraf en tegen een onverslaanbare prijs. Neem contact met ons op voor verdere informatie. 

Onze ervaren juristen staan je bij

Al onze juristen hebben jaren lange ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures, daarnaast kun je het gehele proces volgen via ons online webportaal, je hebt 24/7 toegang tot je dossier. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. 

Wij begeleiden het volledige proces voor je

  • Wij geven vooraf een gedegen beoordeling of het starten van een procedure zinvol is.
  • Wij begeleiden het proces vanaf het opmaken van de dagvaarding tot de toewijzing van het vonnis.
  • Wij monitoren na het vonnis het executietraject bij onze gerechtsdeurwaarder.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Contact opnemen

 

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

140 beoordelingen

Naar alle reviews