Verstuur je laatste aanmaning via Credifin?

Laatste aanmaning

Heb je problemen om je factuur(en) betaald te krijgen?

Laat ons een vriendelijke en nette laatste aanmaning sturen die aan alle wettelijke eisen voldoet. Altijd uit jouw naam en op ons briefpapier, want in de meeste gevallen leidt dat tot snellere betaling zonder je klantrelatie op het spel te zetten.

Je laatste aanmaning per Aangetekende E-mail™

Als je over een E-mailadres van je klant/debiteur beschikt, wordt de laatste aanmaning (naast onze gebruikelijke brief) kosteloos per Aangetekende E-mail™ verstuurd. De Aangetekende E-mail™ heeft dezelfde juridische waarde als het versturen van een aangetekende brief. Daarbij geeft het de laatste aanmaning meer kracht en resulteert vaak in snellere betaling.

Waarom je beter Credifin je laatste aanmaning kunt laten versturen

Vanaf het moment dat op 1 juli 2012 de Wet Incassokosten (WIK) van kracht werd, ben je verplicht om consumenten eerst een laatste aanmaning te sturen. Ook wel WIK brief /14-dagen-brief genoemd.

De tekst in de brief / e-mail moet correct weergegeven worden. Staat het niet goed omschreven, dan worden bij een eventuele procedure de incassokosten mogelijk afgewezen.

Wij zorgen ervoor dat de laatste aanmaning aan de 2 wettelijke eisen voldoet:

  • Vermelding van een betalingstermijn van 14 dagen
  • Aangeven van het exacte bedrag dat na het verstrijken van deze 14 dagen aan incassokosten in rekening wordt gebracht.

Laat ons de laatste aanmaning versturen, dan weet je zeker dat je factuur sneller betaald wordt en ook aan alle wettelijke eisen voldoet.

Gelden de wettelijke eisen ook voor een (B2B) vordering?

Nee, bij B2B niet. Bij een B2B (bedrijven aan bedrijven) vorderingen is het versturen van de laatste aanmaning niet noodzakelijk, het is zelfs aan te raden om het herinneringstraject ( herinneringen en/of aanmaning) kort te houden. Bedrijven zijn nogal laks in het tijdig betalen van haar facturen, korte termijnen van 3 tot 7 dagen zijn hierin heel gebruikelijk. Wij adviseren 1 betalingsherinnering te zenden gevolgd door 1 aanmaning.

Download onze brief

Je kunt hier onze laatste aanmaning bekijken/printen/opslaan door hieronder te klikken. Dit opent Acrobat® Reader® in uw browser

Voorbeeld van een laatste aanmaning

Uitblijven van betaling

Wil je debiteur nog steeds niet betalen? Laat ons dan het incassotraject starten. We stellen je debiteur dan in gebreke voor het factuurbedrag inclusief de wettelijk rente en incassokosten. Mocht dat ook geen baat hebben, dan kunnen we een huisbezoek, credit check doen of in het ergste geval een gerechtelijke procedure starten.

Wat kost onze laatste aanmaning

Voor het versturen van een eenmalige laatste aanmaning bedragen de kosten € 10,- excl BTW.* Voor het verzenden van een ‘Aangetekende E-mail™’ brengen we geen extra kosten in rekening.

* Uiteraard zijn er veel gunstigere prijsafspraken mogelijk, afhankelijk van de aantallen. (Bijvoorbeeld; bij 10 laatste aanmaningen rekenen wij per stuk € 2,50 excl BTW).

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Meteen aan de slag?

Maak een gratis account aan in ons online incasso webportaal en upload meteen je achterstallige facturen. Wij zorgen ervoor dat er de zelf werkdag nog een Aangetekende E-mail™ wordt verzonden. Heb je geen e-mail adres, geen probleem. Wij schrijven je debiteuren altijd nog per reguliere post aan zodat er de volgende werkdag een brief op de mat ligt bij je debiteur.

Meer weten?

Incassotraject

Huisbezoek/creditcheck

Gerechtelijke procedure

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

140 beoordelingen

Naar alle reviews