Incasso traject door ervaren incasso specialistenIncassotraject door ervaren incassospecialisten

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Wat een incassobureau doorrekent aan zijn klanten verschilt nogal. Bij de meeste bureaus worden de incassokosten verhaalt op je debiteur (No Cure No Pay). Er zijn nog wel andere kosten waarvoor je soms moet betalen zoals abonnements- en dossierkosten (bij ons is dat niet het geval).

Wat voor kosten rekent een incassobureau?

Een incassobureau rekent incassokosten en nalatigheidsrente bovenop de hoofdsom. Als je debiteur na een uitvoerig incassotraject nog steeds niet wil betalen, dan kan er overgegaan worden tot een huisbezoek/ creditcheck of uiteindelijk tot het starten van een gerechtelijke incasso procedure. Hiervoor rekenen incasso bureaus wel vooraf kosten voor, maar zullen altijd proberen om deze te verhalen op je debiteur na een positief vonnis.

Waarvoor worden incassokosten berekend?

Een incassobureau levert een dienst om je openstaande facturen alsnog te innen. Daarvoor hebben ze mensen in dienst en moeten ze de overhead kunnen bekostigen. Incassokosten kunnen verder bestaan uit rente op de hoofdsom. 

Kan een incassobureau nog andere kosten berekenen

Naast de incassokosten kan het incassobureau je ook rente laten betalen. 

Het incassobureau kan ook btw over de incassokosten berekenen. Dit gebeurt vaak bij tandartsen, orthodontisten en andere medisch specialisten. Deze zijn zelf niet btw plichtig. In dat geval moet je de btw betalen.

Wanneer mag er rente gerekend worden?

De rente gaat lopen vanaf het moment dat de betalingstermijn is verstreken zonder dat een ingebrekestelling is vereist. De wettelijke consumenten rente is 3 à 4% en de wettelijke handelsrente voor bedrijven is 8,05%. Deze rente wordt door Credifin altijd automatisch meegenomen in het te vorderen bedrag.

Welke incassokosten worden doorberekend aan je debiteur?

De hoogte van de kosten aan je debiteur zijn wel aan banden gelegd voor vorderingen die sinds 1 juli 2012 te innen zijn, vallen onder het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten. Dit om debiteuren te beschermen tegen hele hoge incassokosten. De hoogte van deze kosten kunnen nooit hoger worden dan € 6.775 en wordt als volgt berekend. Zie onderstaande staffel;

Hoofdsom Provisiegelden
Over de eerste € 2.500,00 15% ( met een min. € 40,00)
Over de volgende € 2.500,00 10%
Over de volgende € 5.000,00 5%
Over de volgende € 190.000,00 1%
Alles boven de € 200.000,00 0,5% (max. € 6.775,00)

Minimale incassokosten

Er geldt een minimum bedrag van € 40 voor incassokosten. Het incassobureau mag dit bedrag altijd vorderen. Is uw rekening bijvoorbeeld € 300,-?  Dan mag het incassobureau 15% over € 300,- = € 45,- vragen. 

Heb je nog vragen?

Heb je nog meer vragen over een incassobureau inschakelen? Bekijk dan onze uitgebreide FAQ pagina. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Contact opnemen

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

140 beoordelingen

Naar alle reviews