Incasso Bureau No Cure No Pay Credifin

Wat kost een incassobureau inschakelen?

Wat een incassobureau doorrekent aan zijn klanten verschilt nogal. Bij de meeste bureaus worden de incassokosten verhaalt op je debiteur (No Cure No Pay). Er zijn nog wel andere kosten waarvoor je soms moet betalen zoals abonnements- en dossierkosten (bij ons is dat niet het geval).

Als je debiteur na een uitvoerig incassotraject nog steeds niet wil betalen, dan kan er overgegaan worden tot een huisbezoek/ creditcheck of uiteindelijk tot het starten van een gerechtelijke incasso procedure. Hiervoor rekenen incasso bureaus wel vooraf kosten voor, maar zullen altijd proberen om deze te verhalen op je debiteur na een positief vonnis.

Waarvoor worden incassokosten berekend?

Een incassobureau levert een dienst om je openstaande facturen alsnog te innen. Daarvoor hebben ze mensen in dienst en moeten ze de overhead kunnen bekostigen. Incassokosten kunnen verder bestaan uit rente op de hoofdsom.

Wanneer mag er rente gerekend worden?

De rente gaat lopen vanaf het moment dat de betalingstermijn is verstreken zonder dat een ingebrekestelling is vereist. De wettelijke consumenten rente is 3 à 4% en de wettelijke handelsrente voor bedrijven is 8,05%. Deze rente wordt door Credifin altijd automatisch meegenomen in het te vorderen bedrag.

Welke incassokosten worden doorberekend aan je debiteur?

De hoogte van de kosten aan je debiteur zijn wel aan banden gelegd voor vorderingen die sinds 1 juli 2012 te innen zijn, vallen onder het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten. Dit om debiteuren te beschermen tegen hele hoge incassokosten.

De hoogte van deze kosten kunnen nooit hoger worden dan € 6.775 en wordt als volgt berekend:

Hoofdsom < € 2.500?: 15% (min. bedrag € 40)

Hoofdsom > € 2.500?:

  • Over de eerstvolgende € 2.500: 10%
  • Over de daaropvolgende € 5.000: 5%
  • Over de daaropvolgende € 19.000: 1%

Voordat deze kosten in rekening gebracht mogen worden, moet er eerst een laatste aanmaning/ ingebreke stelling gestuurd worden. Dit kan bijvoorbeeld per aangetekende brief of per aangetekende E-mail. Hierin staat dat je klant nog steeds niet betaald heeft ondanks eerdere betalingsherinneringen. Daarin geef je verder aan dat je binnen x aantal dagen (min. 14 dagen) de betaling verwacht te ontvangen, anders wordt er een incassobureau ingeschakeld en zijn de daaruit voortkomende kosten voor je debiteur.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

111 beoordelingen

Naar alle reviews