Credifin incassobureau inzage online

Wanneer kun je een incassobureau inschakelen

Er bestaan geen wettelijke termijnen om te bepalen of je een incassobureau mag inschakelen. Er is wel een wettelijke verjaringstermijn van vijf jaar voor openstaande vorderingen. Dus het is verstandig om bijtijds een incassobureau in te schakelen. Dan heb je ook nog de meeste kans dat de factuur alsnog voldaan wordt.

Laatste aanmaning voor consumenten

Voordat je een incasso bureau kunt inschakelen, is het wel zo netjes dat er eerst een ‘aanmaning’ gestuurd wordt waarin staat dat je klant nog steeds niet betaald heeft ondanks eerdere factuur. Wanneer je debiteur een consument is wordt er van je verwacht dat er een ( 14 dagen brief ) wordt verzonden waarin wordt aangegeven dat er bij het uitblijven van betaling een incassobureau wordt ingeschakeld. De rente en incassokosten moeten aangegeven worden in deze sommatie naar je klant.

Wat mag een incassobureau doen?

Ze mogen contact opnemen vanuit jouw naam met je debiteur om de betaling alsnog te voldoen. Dat kan telefonisch, per Aangetekende E-mail, of zelfs via social media of per whatsapp. Geheel afhankelijk van waar ze denken dat je debiteur het beste op reageert. Een incassobureau is wettelijk overigens niet gerechtigd om beslag te leggen op het inkomen of de boedel, een deurwaarder wel.

Wat is het verschil tussen een deurwaarder en een incasso bureau?

Het grote verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau is dat een deurwaarder wettelijk gerechtigd is om beslag te leggen op zowel de boedel (zoals huis, boot, auto e.d.) en het inkomen.

Een incassobureau kun je in de hand nemen als tussenstap om je klanten nog een laatste kans te geven de factuur te voldoen. Als dit incassotraject niets oplevert, dan kun je besluiten om over te gaan tot een gerechtelijke procedure waarbij het uiteindelijke vonnis opgevolgd wordt door een deurwaarder. Een incasso bureau mag dus geen beslag leggen en alleen je debiteur vriendelijk doch dringend verzoeken om de hoofdsom inclusief incassokosten over te maken met als doel de klantrelatie zo goed mogelijk voor je te houden.

Wanneer is een incassobureau rechtsgeldig?

Iedereen kan in principe zo’n bureau beginnen, daar zijn geen wettelijke bepalingen voor geregeld. Het is daarom zaak dat je je goed verdiept in de betrouwbaarheid en hun bewezen expertise. Er zijn helaas nog steeds louche incassobureaus die de incasso innen en dan met de noorderzon vertrekken.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

111 beoordelingen

Naar alle reviews