24/7 online : incasso, herinneringen en laatste aanmaning versturen

Betalingsherinnering

Voordat je een incasso bureau kunt inschakelen, is het wel zo netjes om eerst een betalingsherinnering te versturen waarin staat dat je klant nog steeds niet betaald heeft ondanks eerdere verzonden factuur. 

Wat is een betalings herinnering (definitie)?

” Een betalingsherinnering is een schriftelijke herinnering waarvoor je geen extra kosten hoeft te betalen. De betalingsherinnering kan zowel per regulier post worden verzonden evenals per e-mail als per sms. Op de factuur wordt een duidelijk termijn aangehouden waarin er betaalt moet worden. Wanneer een betalingsherinnering niet wordt voldaan kan er een aanmaning volgen” 

Wat is het verschil tussen een betalings herinnering en aanmaning?

Een betalingsherinnering wijkt af van een aanmaning. Een betalingsherinnering wordt altijd eerst verstuurd, lukt het niet om je factuur te innen, is het versturen van een aanmaning de volgende stap. Een aanmaning heeft een dringender aard van toon. In een aanmaning wordt de debiteur een laatste mogelijkheid geboden om te betalen voordat de vordering uit handen wordt gegeven aan een incasso bureau. 

Lukt het alsnog niet om je betaling te ontvangen

Ontvang je nog steeds geen betaling nadat je een betalingsherinnering hebt verstuurd? Schakel ons in, er wordt door ons een nette laatste aanmaning naar je debiteur verstuurd. Altijd uit jouw naam en op ons briefpapier, want in de meeste gevallen leidt dat tot snellere betaling zonder je relatie met je klant op het spel te zetten.

Wettelijke eisen

Wij zorgen ervoor dat de laatste aanmaning aan de wettelijke eisen voldoet. Wanneer je klant een consument is wordt er ook van je verwacht dat je naast de betalingsherinnering een laatste aanmaning (ook wel wk brief/14 dagen brief genoemd) wordt verzonden waarin je aangeeft dat er bij het uitblijven van betaling een incassobureau ingeschakeld wordt. De rente en incassokosten moeten aangegeven worden in deze sommatie naar je klant. Wij zorgen ervoor dat de laatste aanmaning aan de 2 wettelijke eisen voldoet. 

Download onze Laatste aanmaning

Je kunt onze laatste aanmaning bekijken/printen/opslaan door hieronder te klikken. Dit opent Acrobat® Reader® in uw browser

Aanmaning

Meer weten?

Hoe werkt het?

Laatste aanmaning

Bekijk FAQ’s

Waarom Credifin?

  • Snel resultaat dankzij ruim 12 ½ jaar ervaring
  • 100% No cure No pay Incassobureau
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

140 beoordelingen

Naar alle reviews