Bemiddelingskosten terugvorderen

Bemiddelingskosten terugvorderen

Wil je bemiddelingskosten terugvorderen?

Dat kan bijvoorbeeld als je woont in een huurwoning en kosten hebt betaald aan een makelaar of tussenpersoon.

Bemiddelingskosten

Het is toegestaan om de verhuurder óf de huurder kosten in rekening te brengen voor de bemiddeling. Het mes mag niet aan twee kanten snijden, dus zodra je daar achter komt is het mogelijk om daar werk van te maken.We helpen je daar graag bij als incassobureau.

Het kan lastig zijn om er een grotere organisatie op aan te spreken, net als een bedrijf waar je later nog contact mee wilt hebben voor een andere huurwoning. Wij doen dit op een vriendelijke en toch dwingende manier, om aan te geven waar je recht op hebt.

Zo voorkomen we dat je te veel bemiddelingskosten betaalt, zonder dat dit betekent dat je de bemiddelaar of makelaar daar hard mee moet aanvallen.

Aan makelaar of tussenpersoon

Het zijn makelaars en tussenpersonen die de bemiddeling berekenen. Ze doen dat standaard aan de verhuurder en in een aantal gevallen ook aan de huurder. Dat is niet toegestaan, omdat de rechter dan oordeelt dat er sprake is van een dubbele betaling. Het is niet mogelijk om de beide partijen hiervoor te laten betalen.

Tip: wil je bemiddelingskosten terugvorderen in een andere situatie? Allerlei tussenpersonen berekenen kosten voor de bemiddeling. Het gaat om grote bemiddelaars, net als om AirBnB en andere organisaties die faciliteren. Zodra er sprake is van kosten aan twee kanten heb je als huurder meestal de mogelijkheid om de kosten terug te vorderen.

Denk je dat je onterecht bemiddelingskosten hebt betaald en wil je die daarom terugvorderen? Wij helpen je in kaart te brengen wat er precies aan de hand is en waar je recht op hebt. Zo helpen we je te voorkomen dat je betaalt als dat niet nodig is. En kunnen we je adviseren over de situaties waarover je eventueel twijfelt.

Hoe is het wettelijk geregeld?

Ben je benieuwd hoe het wettelijk geregeld is als het gaat om bemiddelingskosten? Het is belangrijk om de bemiddelaar of tussenpersoon daarvan op de hoogte te brengen. Leg dus uit dat het niet is toegestaan om de huurder bemiddelingskosten in rekening te brengen, omdat de organisatie als bemiddelaar werkt voor de verhuurder.

Door toch ook jou als huurder kosten te berekenen handelt de tussenpersoon in strijd met de wet. Dit staat in het Burgerlijk Wetboek, boek 7:417 en 7:427 en 3:40. Door dat letterlijk op te nemen in de brief is het mogelijk om de bemiddelaar of tussenpersoon aan te spreken op het verkeerd handelen.

In de meeste gevallen is dat genoeg om de kosten terug te krijgen. En wil de makelaar of andere tussenpersoon niet meewerken? Dan begeleiden we je graag, om het toch voor elkaar te krijgen.

Hulp bij terugvordering

Zoek je hulp bij terugvordering, omdat je daar zelf weinig of zelfs geen ervaring mee hebt? Wij leggen je graag uit hoe het werkt, kunnen je begeleiden en zorgen ervoor dat we de makelaar of tussenpersoon er goed op aanspreken.

Dat doen we op een nette toon, zonder er doekjes om te winden. Op die manier krijgen we het voor elkaar om de kosten terug te vorderen, zodat je niet hoeft te betalen voor de bemiddeling.

Bemiddelingskosten terugvorderen

Wil je de bemiddelingskosten terugvorderen, huurincasso laten uitvoeren of zelfs een huurder eruit zetten, bijvoorbeeld voor een huurwoning of een tijdelijk verblijft in een appartement of op een andere plek?

Wij leggen je uit hoe dat werkt geven je juridisch advies, brengen de situatie voor je in kaart en kunnen je er waarschijnlijk mee helpen. Zo voorkom je dat je (hoge) bemiddelingskosten betaalt, als je daar niet de plicht toe hebt en het zelfs niet is toegestaan om je die in rekening te brengen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over bemiddelingskosten terugvorderen?

   020-3452675

  info@credifin-nederland.nl

   Chat met ons

Waarom Credifin?

  • Geen abonnements- of dossierkosten
  • 100% No cure No pay
  • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
  • Eenvoudig uploaden van je facturen
  • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
  • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.4 / 10

248 beoordelingen

Naar alle reviews