incassotraject - incassobureau inschakelen

Hoe werkt een incassobureau?

Hoe werkt een incassobureau, wat kunnen we voor je doen en wat zijn daarvan de kosten? Drie belangrijke vragen die veel klanten ons stellen. Wij leggen het je uit, zodat je jouw openstaande factuur alsnog vlot door jouw klant kunt laten betalen.

Wat doet een incassobureau?

Wat doet een incassobureau? We kunnen je op verschillende manieren helpen om jouw openstaande factu(u)r(en) alsnog te laten betalen. Dat doen we op een vriendelijke manier, waarmee toch goed duidelijk is dat je de factuur betaald wilt hebben.

Let op: we gebruiken geen agressieve technieken of onnodig hinderlijke telefoontjes en berichten. In plaats daarvan maken we het jouw klant zo makkelijk mogelijk om alsnog te betalen. Dat voorkomt dat je de goede relatie met jouw debiteur meteen op het spel zet.

Je kunt je online aanmelden, meteen jouw factuur uploaden en aan de slag met het incassotraject. In meer brede zin kunnen we je op 4 verschillende manieren van dienst zijn:

 • Kredietcheck van jouw klant 

  Vóórdat je zaken gaat doen benieuwd naar de financiële status van jouw potentiële klant? Met een creditcheck brengen we zowel de financiële gegevens als het betalingsgedrag van jouw klant in kaart. Voorkom vervelende situaties, door vooraf goed op de hoogte te zijn van wat je kunt verwachten.

 • Laatste aanmaning 

  Blijft de betaling van jouw klant uit, maar ben je nog niet toe aan een incassotraject? Stuur een laatste aanmaning. Met ons logo en ons briefpapier maak je meer indruk, om jouw klant aan te geven dat het belangrijk is om de openstaande factuur alsnog aan je te voldoen.

 • Incassotraject 

  Staat er een factuur open die je toch betaald wilt hebben? Start een incassotraject. Dat kan gewoon online, door je aan te melden en jouw factuur te uploaden. Binnen een paar minuten kun je aan de slag en heb je zelf de volledige controle over het incassotraject.

 • Gerechtelijke procedure 

  Lukt het niet om de factuur te innen met een online incassotraject? We helpen je tijdens de gerechtelijke procedure, zodat je uiteindelijk een deurwaarder kunt inschakelen. Dankzij persoonlijke begeleiding sta je er niet alleen voor.

Wat kost een incassobureau?

Wat kost een incassobureau? We werken op basis van No Cure, No Pay. Lukt het onverhoopt niet om jouw factuur te innen? Dan hoef je niets te betalen.

Jouw klant betaalt het openstaande bedrag, de wettelijke rente en de incassokosten. En kunnen we slechts een deel van het openstaande bedrag incasseren? We trekken de kosten af van het ontvangen bedrag, en maken de rest aan je over. Baadt het niet dan schaadt het niet, zodat je altijd meer ontvangt dan wanneer je geen actie zou ondernemen.

Heb je nog vragen?

Wil je aan de slag met een incassobureau of heb je nog vragen over onze werkwijze of de kosten? Bel ons op telefoonnummer 020 345 26 75 of stuur een e-mail naar info@credifin-nederland.nl. We horen graag van je!

Meer weten?

Hoe werkt het?

Bekijk FAQ’s

Incassotraject

Waarom Credifin?

 • Geen abonnements- of dossierkosten
 • 100% No cure No pay Incassobureau
 • De volgende werkdag brief al bij je debiteur
 • Eenvoudig uploaden van je facturen
 • Volg het incassotraject 24/7 via je online dossier
 • Gratis incasseren met Aangetekende E-mail™

Wat klanten zeggen:

9.3 / 10

179 beoordelingen

Naar alle reviews